Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lucullus

818 bejegyzést írt és 134 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pajéhali! A fidzsin hazája 2021.05.17 23:08:28
Vlagyikavkazban, Észak-oszétiában sikerült nemrég járnom, ahol nagyon kellemes élményekben volt részem.     ..
Hip Hip, ez szuper hír, annak ellenére, hogy az elmúlt egy évben például semmit nem írtam ide. Remélem, hogy nagyon hamarosan visszajön az ihlet!  ..
A Moszkvában élő, csokoládévállalat-vezető Gábor következő írását egy nemrég a Határátkelőn az orosz üzleti etikettről megjelent írás inspirálta...
lucullus 2020.06.23 18:37:26
@Pierr Kardán: mondtam már, hogy jujj de szeretem ezeket a Pierr Kardán pszeudonevű, arctalan, faszságokat írógató, idetrollkodó pöcsfejeket? Én nem is tudom hogy minek, de mégis lereagálom a faszságaidat, talán azért, hogy legyen egy jó estéd. Akkor:
1) tanuld meg kérlek először jól leírni a márkánk és a vállalatunk nevét
2) Igen, truváj. Üsd be a pici ujjacskáddal a kulcsszót a Gugel-ba, és meglátod. Lehetőleg több nyelven írd be, hátha még több találat jön elő!
3) nem mi kiáltjuk ki magunkat világmárkának, nézz már utána a dolognak, könyörgök, tényleg
4) vállalatunk székhelyéről tett megjegyzésedre egyszerűen nem tudok mit reagálni! Próbálok, próbálok, de csak vinnyogok a röhögéstől!
5) ha felkínálná a FR, hogy képviseljem őket oroszhonban, akkor visszautasítanám. Ahogyan már visszautasítottam pár más csokis ajánlatot is. És tudod miért? Mert a FR az NEM csokoládé, te barom.
lucullus 2020.06.23 19:17:48
@SzZoole: na most épp melyiket?
lucullus 2020.06.23 20:05:47
@SzZoole: jópár hasonló kommentet leignoráltam már, na erre most épp kedvem szottyant válaszolni. És igen, alpári stílusban, mert alpári stílusban jött a komment is.
Az írás a hataratkelo.blog.hu oldalon jelent meg először. Az egy dolog, hogy Magyarországon és Európa több országában enyhülnek a korlátozások, Oroszországban teljesen más a helyzet. Nem csoda, hogy Gábornak egyre jobban tele van a hócipője az egésszel, szerencsére a humorérzékét és a…..
Az egy dolog, hogy Magyarországon és Európa több országában enyhülnek a korlátozások, Oroszországban teljesen más a helyzet. Nem csoda, hogy Gábornak egyre jobban tele van a hócipője az egésszel, szerencsére a humorérzékét és a gyűjtőszenvedélyét így sem veszítette el. Jöjjön tehát a magyar…..
lucullus 2020.05.28 11:14:06
@SzZoole: Ezeket a szavakat nem én találtam ki, csak gyűjtögettem őket. Amit kitaláltam, azok tán csak a "folyosófittness" és az "üvegsúlyzó". Esetleg az "elmüllercecíliásodott". A covidióta szó nekem pl. nem tetszett, ezért kihagytam. Az án gyűjtésem egyébként jobb, mint a másik. A szerénységem is. ))
lucullus 2020.05.28 11:17:07
@dikusz.: mert sokkal jobban hangzik, mint csak ha simán lenne az, hogy "Karanténban Moszkvában 2". Emellett a szó a világ összes karanténjára simán alkalmazható.
  Ebben a posztban egy 40 képből álló kis gyűjtést adok közre a legutóbbi ázsiai körutamról, annak is környezetvédelemre gyakorolt hatásairól. Lesz itt "természetes fűnyíró" (az elefánt), környezetbarát csomagolóanyagok, nem eldobható eszcájg, banánlevél-tányér, papírszóvószál, fabútorok,…..
Hitted volna? Oroszországban még a teát is képesek "győztesként" hirdetni!     ..
Szélsőséges szingapúri kalandok - az írás a hataratkelo.blog.hu oldalon jelent meg először.   A következő írás Gábor ázsiai körútjának utolsó állomását mutatja be: nevezetesen Szingapúrt. A 2,5 hetes utazás Budapestről indult Moszkván keresztül Szöulba, onnan át Kuala Lumpurba, majd a maláj…..
Mai filmként Leonardo di Caprio darabját választottam, az "Özönvíz előtt" c. dokut. Nekem nagyon bejött, és örülök, hogy ilyen neves színészek is elköteleződnek a környezetvédelem mellett.   ..
  Nem vagyok nyelvész, vagy ilyesmi, azonban író-olvasóként észrevettem, hogy viselkedésünk, életvitelünk gyökeres megváltozása mellett a koronavírus kapcsán új szavak, szófordulatok, kifejezések/mondatok/idézetek is beszivárognak a mindennapos nyelvhasználatunkba. Ezek nagyon nem hatnak…..
  A jövőben ide is kirakok majd mindenféle írást, arról, hogy épp mit is teszek a környezetért, mit látok, tapasztalok az utazásaim során ebben a témakörben. Azt gondolom, hogy apránként, de tudunk javítani a környezetünkért, a világért, magunkért. Legalább hetente szeretnék ilyesmit publikálni. Az…..
Az írás a hataratkelo.blog.hu oldalon jelent meg először.    Amikor egy 15 milliós világváros teljesen kiürül, leginkább csak őrjáratozó maszkos rendőröket, katonákat, smasszerokat lehet látni, az nagyon-nagyon szürreális érzés. Moszkvai beszámoló következik Gábortól – rengeteg egészen…..
A kevésbé bejövős Szöul és a malajziai mennyország után nem kisebb izgalmakkal folytatódott Gábor ázsiai körútja, méghozzá Indonéziában. A harmadik írásban Dzsogdzsakarta és Bali lesznek kicsit megvilágítva. „IndonéziaMagyar és valamelyest európai pampákon szocializálódott világképünknek…..
A megtalált Mennyorzszág A kevésbé bejövős Szöul után (mint a cím is mutatja) sokkal kellemesebb élményekkel folytatódott Gábor ázsiai útja, méghozzá Malajziában, ahol egészen fantasztikus élményekben is része volt. „Malajzia sokkal, de sokkal izgalmasabb volt, mint Dél-Korea. Rögtön le is…..
A dél-koreai fővárosról sok minden eszébe jut az embernek, például a modernség, a high-tech vagy a jövő. Gábornak is ez (meg még egy-két keresetlen gondolat, feltételezem) jutott az eszébe, amikor Szöul kellős közepén egy udvari pottyantósban a tél kellős közepén volt kénytelen megoldani a…..
lucullus 2020.04.01 12:08:02
@vándor madár: de miért kell ezt, itt megvitatni? Most tényleg én is menjek fel az oldalaitokra, és trollkodjam szét az írásaitokat? Ez nem illendő dolog, tényleg!
lucullus 2020.04.01 12:51:56
@vándor madár: ne itt, mindezt, minden tiszteletem és megértésem ellenére.
lucullus 2020.04.01 13:00:06
@Golf2: ne itt, mindezt, minden tiszteletem ellenére. Ez nem tartozik ide!
Korábban nem sok helyen jártam Ázsiában, csak Mongóliában, az orosz távol-keleten, Kazahsztánban és Jordániába, ezért kijelenthetem, hogy nem nem nagyon vagyok errefelé ismerős. (Annyi impresszió volt eddig, amit otthon magamba szívtam "ázsiait", az meg nem túl sok). És más az elmélet és a…..
Moszkvában (és Oroszországban) én csak abban hiszek az "urban exploring" témakörben, amit a saját szememmel látok, azon helyeken, ahová ténylegesen eljutok. Azért írom ezt le, mert a moszkvai hidegháborús bunkerekkel, meg "globális föld alatti világgal", Rettegett Iván titkos könyvtárával,…..
Az írás megjelent a hataratkelo.blog.hu - n, az Index és az Index2 címlapján is.    Ez a poszt kicsit rendhagyó lesz, mivel egy meglehetősen nem szokványos módját mutatja be a városnézésnek: a rooferinget. Én ugyan nem nagyon vagyok otthon a műfajban, de a Moszkvában élő Gábor (aki sokkal…..
Holdbéli sárvulkánok, elképesztő kaják és mindenhol olaj… valamint egy ország, amelyet Oroszország, Grúzia, Örményország, Törökország és Irán határol (ezért aztán mindenféle szempontból meglehetősen érdekes helyzetben van). A Tűzimádók földjének is nevezett Azerbajdzsánban járt Gábor és nem kevés…..
Úgy utazunk ma el a Karib-tengerre, hogy közben maradunk az Európai Unión belül. Ez úgy lehetséges, hogy a Kis-Antillák részét képező Martinique jogilag Franciaországhoz tartozik, ennek minden előnyével (és gondolom, hátrányával is, de most mi koncentráljunk az előnyökre…). Emellett Gábornak hála…..
Sokat tűnődtem azon, hogy a Fekete-tenger orosz partvidéke vajon része-e a Kaukázusnak, vagy sem. És végül arra jutottam odautazásom után, hogy ugyan földrajzilag "nem igazán", azonban érzésileg "nagyban igen". (Ráadásul korábban ebbe a kérdéskörbe helyeztem a Gelendzsik-Krasznodár utamat is, ami…..
Sokat tűnődtem azon, hogy a Fekete-tenger orosz partvidéke vajon része-e a Kaukázusnak, vagy sem. És végül arra jutottam odautazásom után, hogy ugyan földrajzilag "nem igazán", azonban érzésileg "nagyban igen". (Ráadásul korábban ebbe a kérdéskörbe helyeztem a Gelendzsik-Krasznodár utamat is, ami…..
Pajéhali! Egy kis januári Ciprus 2019.01.24 17:03:45
Vannak témák, amiket jól kidolgozok, körbejárok, megírok. Ciprus egyelőre nem tartozik közéjük - most csak pár januári képet adok közre - de lehet, hogy a jövőben ez meg fog változni. Itt ugyanis egy viszonylag kis helyen két ország befolyása érvényesül: Görögországé és Törökországé, az ország…..