Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szilás

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt mondja a görög szöveg, aki árulóvá lett. Nem aki később elárulta, hanem árulóvá lett. Nemcsak, hogy apostolok között, de Jézus mellett lett árulóvá. Jézus árulójává… Soha ne feledjük el, hogy Jézus mellett élni, Jézus közelében élni nem elég, mert nem…..
Péter akadály Jézusnak, mert csak arra figyel, hogy hogy felelhetne meg az embereknek, hogy mi az ő, saját elképzelése, és meg se akarja hallani, amit az Isten mond. Azt akarja, hogy minden úgy történjen, ahogy ő akarja, hogy Jézus hallgasson rá, és azt tegye, amit ő mond.Tényleg…..
Szilás 2011.08.31 09:25:20
@esmondta: Nagyon kemény a válaszod,vagyis inkább a reagálásod.Nem áll szándékomban polremizálni veled.Nagyon jók a kommentjeid.A válaszodban sok igazság van.
Egy gondolatod viszont nem egészen igaz.Istent az ember függvényébe helyezed,azaz Annak szeretet megnyilvánulását,"működését".Ez ontológiailag ellentmondásos-részben.Isten teljesen elég önmagának,legteljesebb önkifejezése a Szentháromságon belül valósul meg.Másrészt csakis az Ő szuverén döntése volt-bár egyáltalán nem lett volna muszáj-hogy felvette emberségünket és így az emberségünket egyszer s mindenkorra elválaszthatatlanul összekösse az Ő istenségével.Ami pedig a kiszolgáltatottságot illeti,hát valódi kiszolgáltatottság,azért mert Ő így akarta,h. legyen.Fájdalmat is okozhatunk Neki,ezt senki nem mondta,hogy nem tehetjük.MInden,de minden kegyelem...kaptuk,nem szereztük...
Szilás 2011.09.01 09:41:29
@esmondta: Ámen Tesó!