Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tilinger Ádám

118 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző bejegyzés negatív hangneme ellenére még nem dobtam a projektet. Döntöttem a világ felépítésével kapcsolatban: bonyolultabb lesz, mint az eddigi modell, de a megjeleníthetőség érdekében nem megyek Dwarf Fortress-i mélységekbe. Pár alapvető elemet (világ leírása,…..
Egy ideje visszatértem az Android RPG-m tervezgetéséhez. Mivel a gépem kilehellte a lelkét, Niki gépe pedig határozatlan időközönként (de legalább nagyjából óránként) egyszerűen túlmelegszik és leáll, ezért a figyelmem javát a kódolás helyett a játék designjára…..
Az erdőben hemzsegnek a banditák, az adó nő, a szomszédos nemesek forronganak. Az érsek támogatása égető fontosságú Lexis de Born lovag számára ilyen szorult helyzetben. Jól tudja ezt azonban Brogan is. Ha a lovagnak sikerül az érsek anyagi hozzájárulását kijárnia, akkor az a…..
Ádámé Árak, bérek, pontok 2014.09.01 00:21:03
A héten kezembe került a Warrior Heroes: Armies & Adventures szabálykönyv, és ez ihletet adott a Nottingham további farigcsálásához is. Leporoltam hát a szabálykönyvet, elővettem egy excelt, és elkezdtem végre összeállítani a csapatépítési szabályokat. A könnyebbnek…..
Tilinger Ádám 2015.08.04 00:22:55
@Varga Matein: Igen, ez volt a tervem eredetileg is. Az utóbbi napokban volt pár szabad estém, úgyhogy kicsit haladt ez is. Az angol 1.0-s verzió szövegével kész vagyok, pár kép hiányzik még. A magyarral lassan haladok.
Tilinger Ádám 2015.08.07 02:26:33
@Varga Matein: Megtörtént!
Ádámé Nottingham 1.0 2015.08.07 02:25:56
Tádááááááá! Az 1.0 angol verzió kész. (pdf 3.4 Mbyte) Kisebb "web" verzió (pdf 1.3 Mbyte) A magyarra fordítás naaaaagyooooon laaaassaaaan halad. Mihelyst kész, természetesen…..
Ádámé Félévi összefoglaló 2015.08.04 15:39:03
Eltelt megint egy fél év bejegyzés nélkül a blogon. A való élet ennél sokkal eseménydúsabb volt. Két hónapja megszületett Patrik. Tavaly karácsony óta, Patrik születése előttig…..
Az előző bejegyzésben bemutattam a készülődést a Frostgrave kezdőmeccshez, most pedig következzen a tesztjáték bemutatója. Szép hideg csütörtöki napon sikerült szert ejtenünk Zirriannal a meccsre. Reggel 10-kor kezdtünk a terep felrakásával, és a mágusok varázslatainak…..
Ádámé Duplo Tragacsrally 2015.01.05 22:52:52
A karácsonyi futkosás miatt természetesen az év végi Nottingham fejlesztés-/építésmaraton elmaradt. Mivel az utóbbi hetekben nem volt hozzáférésem se a szabálykönyvem munkaváltozatához, se az épülő tereptárgyakhoz, így a tavaly év elején kitűzött célokat 37,5%-ban…..
Ma van Games Day. Az év elején még azt tervezgettem, hogy egy Nottingham bemutatójátékkal megpróbálok eljutni rá, de aztán ez nem sikerült. Október-novemberben erősen belehúztam, hogy hátha, végül nagyjából három hete legyintettem egyet, és jövő évre toltam - nem voltam…..
Ádámé Pici szászok 2014.10.26 23:48:57
Ez a pár figura itt már három hete készen áll, de a családlátogatások és betegségek miatt eddig még nem tudtam posztolni őket. Sosem értettem, hogy miért készítenek emberek egycentessel képet a kis figuráikról. Persze, persze: azért, hogy érzékeltessék azt, hogy hú, de…..
  Üdvözöllek a blogomon! A nevem Dwalin, és végre, sok hetes gondolkodás után rávettem magam, hogy elindítsam ezt az oldalt! Először is a nagy kérdés: mi is az a Wargame, illetve mi az oldal célja? A Wargame a világ legjobb hobbija! (legalábbis számomra!) A Wargame a…..
Ádámé Néhány pár kar híján 2014.10.05 18:06:26
Bianka és Niki a hetet Szombathelyen töltötték mamával, így valamivel több időm jutott a hobbiprojektekre (nem sokkal, mert a házimunka maradt, kicsit többet dolgoztam, és tévéztem/videóztam is). A plussz szabadidő igencsak felaprózódott a jelenleg is nyitott hobbiprojektek…..
Ádámé H.É.T. XIII 2014.09.29 23:52:29
Több, mint egy éve nem volt már Warhammer bejegyzés a blogban! Ez leginkább azon egyszerű okból eshetett meg, hogy több, mint egy éve csak porosodnak a figurák. Tavaly ilyenkor Nikivel játszottunk egy kis csatát, azelőtt HTC-n vezethettem breton seregemet utoljára harcba. Az ezévi HTC…..
Hollá! Tölgyeim és nyulaim, baaaaaaaaaaaaazihosszú kuss - mind kreatív mind kommunikatív kuss - után újfent emhol egy poszt, tőlem nektek, sok szeretettel és még több pillanatragasztóval az ujjakon. A baaaaaaaaaaaaazihosszú kihagyásnál csak egy hosszabb dolog volt: amíg ez a dög…..
Utoljára valahol ott hagytam abba, hogy meglehetősen mélyen ülünk a trutyiban... Nem találok búvóhelyet ebben az átkozott viskóban! Kinlesek az ablakon, Jeromeot már sehol sem látom. Marin élettelenül fekszik a földön, Laurent pedig kétségbeesetten hátrál és védekezik két…..
Lassan tíz éve tart ez a fejetlen állapot az országban. István király és Matild trónért folytatott harcából minden lord és báró igyekezik valamilyen módon hasznot húzni, így teljes anarchia uralkodik a vidéken. Nottinghamet pár éve Gloucester Róbert és Matild felégette, a…..
Ádámé Terepmunka 2014.08.23 22:25:28
A két hónap GYES gyorsan elszállt! Eközben több, mint két hetet a Balatonon töltöttünk, ahol először nem volt alkalmam programozni, majd végül - mikor már lett volna - kedvem nem maradt. A hazaérkezés után egy hétig össze sem raktam a laptopot, hanem a szabadidőmben kicsit…..
Tilinger Ádám 2014.08.26 07:57:30
@ambasa:
Köszönöm a bíztatást!

A lapocskákat csak egymás mellé ragasztgattam, takarás nélkül. Érdekes ötlet a takarás, kipróbálom majd egy külön felületen. Ezt már nem hiszem, hogy mégegyszer leszedném.

Kifutási idős tanács megfogadva.
"...Utána az Úr 1270-ik esztendejében fia, István kezdett uralkodni egész Magyarország felett; ez a Rábca folyónál emberül legyőzte és megszalasztotta Ottokár cseh királyt, aki csehekkel, osztrákokkal, brandenburgiakkal és sok mindenféle néppel hatalmasan tört be Magyarországba.…..
Az előző bejegyzés képei gyakorlásként szolgáltak a szabálykönyv magyarázó ábráihoz. A fehér lapháttértől a fotók borzasztóan elütöttek, kellett valami, amivel a harmónikusabb egységet alkotnak az ábrák. Nos, egyszerűen átrajzoltam őket. Viszonylag gyorsan elkészülnek…..
Tilinger Ádám 2014.01.15 22:44:47
@Sandlion: Hmm. Bevallom a vikingekről szóló ismereteim java a wikipediáról származik. Emlékeim szerint a XII. században még voltak portyák, de egyre inkább elkeresztényesedtek - keresztes háborúztak is.

Ennek ellenére nagyon jó, hálás anyag, úgyhogy egyre inkább hajlok rá, hogy bekerüljön. Át kell gondolnom.
Tilinger Ádám 2014.06.28 01:18:06
@zirrian: Hopsz, kicsit későn kapcsolok. Köszönöm! Pillanatnyilag elfoglaltam magam mással, de múlt héten kicsit foglalkoztam ezzel a hobbival is: talpaltam tíz tehenet.
Ádámé Curse of Wistow Castle 2014.06.28 01:13:40
A munkacím tehát már megvan. Mint ahogy a fő kaland is. Azt hiszem, hogy nem egy rettentő eredeti történet, de legalább nem "verekedd át magad ötven emeletnyi barlangon, és kaszabold le a világuralom/világ elpusztítása küszöbén álló főgonoszt". A…..
Ádámé Katakombák 2014.06.16 02:12:18
Mivel a céges telefonomon elindul, rávettem magam, hogy megvásároljam végre a QuestLord-ot. Nagyjából egy hét alatt végigjátszottam egyszer. Bár a játék világa teljesen szabadon bejárható, a néhány küldetés teljesen fix, nincs sehol választási lehetőség, így valószínűleg…..
Ádámé Csüggedő lelkesedés 2014.05.11 16:10:23
Múlt hétvégén jubiláló vizitúráztam: tíz évvel ezelőtt fogtam evezőt ott, a Bodrogzugon. Sajnos pont egybeesett a HTC-vel, így fájó szívvel kihagytam az évi egyetlen Warhammeremet. A túra jó móka volt, kellemesen belassultam. Talán ennek a hatása még, hogy azóta munka…..
Ádámé Sok kis siker 2014.04.15 23:20:28
Szépen haladok a kóddal. Majdnem minden éjszaka sikerül egy-egy órát pötyögni, vagy legalább anyagot gyűjteni. Gördülékenyebben megy, mint reméltem, estére általában van már elképzelésem, hogy miket, milyen sorrendben kellene implementálni, és azt sikerül is…..
Ádámé Ezer világ teremtése 2014.04.06 23:17:09
Miután a grafikus motort átvettem a másik projektből, gyorsan definiáltam az osztálystruktúrát. Szerettem volna egyből valami látványosat, ezért a terepelem osztályokkal kezdtem az implementációt. Maguk az osztályok hipp-hopp készen is lettek, de hamar kiderült, hogy ez…..
Ádámé ...egy hónap múltán 2014.03.17 21:14:18
Régen jártam már erre. A legutolsó bejegyzésben kitűzött pontokot sikerült időre teljesítenem, de aztán azon a fronton semmi nem haladt tovább. A ragasztózás meglett, és egy kis festés is: a tyúkólat kifestettem. A rá következő hétre elkapott a programozhatnék. A munkahelyen…..