Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KovacsMate

16 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel az elmúlt időszakban többen is megkérdezték, hogy hogyan válhatnának szabadúszóvá, ezért úgy döntöttem összefoglalom, milyen tapasztalatokat szereztem eddig. Ha nem ismersz személyesen, annyit tudnod kell, hogy én két évet dolgoztam iOS fejlesztőként, mielőtt erre a pályára léptem, mindez…..
Sziasztok! Mióta hazajöttem nem írtam, aminek az volt az oka, hogy ezt a blogot egy utazási élmény megosztása céljából írtam és ez az utazás véget ért vele együtt a blog is. Bár egy ideig gondolkodtam, hogy folytatom és megírom, hogy milyen volt a sziget például, végül úgy döntöttem, hogy annyira…..
Leléptem Thaiföldre Megyek haza 2015.08.04 13:41:43
 Eljött sajnos amitől annyira tartottam, egy hetem maradt hátra. Ezt az egy hetet már nem túl sok utazgatással töltöttem, inkább csak pihentem és próbáltam szépen lezárni ezt a kalandot. A photo posted by Kovács Máté (@kovacs_mate) on Jul 28, 2015 at 11:59pm PDT Chiang Raiba…..
Mikor már negyedik napja élveztem, hogy a folyóparton egy függőágyban olvasgatok és semmit nem csinálok, gondoltam megtervezem, mikor és mit szeretnék tenni még. Ekkor esett le, hogy nemsokára haza kell mennem, és még annyi tervem van! Szóval kicsit begyorsítottam az eseményeket és rögtön el is…..
Utolsó írásomat ott hagytam abba, hogy megérkeztünk Koh Phi Phire. Miután azt megírtam, el is mentünk felfedezni az éjszakai életet a szigeten, ami a várakozásoknak megfelelően elég kemény volt. Gyakorlatilag egy kisebb full moon party volt. Fogával már eléggé hiányoltuk az igazi zúzós bulizenéket,…..
  Foga megérkezett Phuketre és azóta együtt utazgatunk. Kezdésnek el is mentünk Pa Tongra, még ha az a hely annyira nem is tetszett nekem, ezt az őrült éjszakai életet mindenkinek a saját szemével kell látnia. Első este pár sör után meg is találtunk egy karaoke helyet a főutcáról nyíló utcán, ahova…..
Úgy volt, hogy maradok még egy darabig Koh Phanganon, majd át akartam menni Koh Taora. Ezzel szemben szólt az egyik Thai barátom, hogy ő Krabin lesz holnap és nincs-e kedvem találkozni vele. Belenéztem a naptáramba, és nyugtáztam, hogy holnapra épp nincs semmi programom, így el is utaztam Krabira.…..
Továbbutaztam Koh Phangan szigetére egy célból, hogy részt vehessek Délkelet-Ázsia talán legnagyobb buliján, a Full Moon Partyn. Minden teliholdkor kerül megrendezésre a szigeten és nagyjából 5 és 30 ezer közötti résztvevővel történik, ami így, hogy a Volt fesztivált kihagyom idén egy jó…..
Mint ahogy nemrég írtam is, Phuket nem teljesen nyerte el a tetszésem, amiért kaptam hideget és meleget is, így úgy döntöttem tovább utazok és keresek barátságosabb szigeteket. Ezért mentem Koh Samuira, amely egy kisebb sziget a Thai öbölben. Az egész úgy alakult, hogy éppen a…..
Utolsó írásom óta átköltöztem Pa Tongra, mert találtam egy nagyon jó hostelt a Bangal roadon, ami elsőre igazán jó ötletnek tűnt, hiszen ez a város központja és öt perc sétára van a tengerparttól. Ez a leginkább turiták által megszállt település Phuket szigetén. Mikor…..
KovacsMate 2015.06.30 06:30:51
@Bipolar Films: Motorozás pipa, köszönöm a tippet! :)
Kissé vegyesek az érzéseim Phukettel, a földi "paradicsommal" kapcsolatban. Utolsó írásom óta annyi történt, hogy este elbúcsúztam mindenkitől, akit megismertem Bangkokban és megbeszéltük, hogy a túránk végén, még újra összefutunk itt, mielőtt mindenki hazamegy. Hajnalban…..
Van itt Bangkokban egy 47 emeletes felhőkarcoló a város közepén, aminek az építése az 1997-es Ázsiai pénzügyi válság miatt abbamaradt. Elvileg szálloda lett volna, viszont így egy tökéletes hátizsákos célponttá vált. Tavaly decemberben egy svéd férfi a 43. emeleten…..
KovacsMate 2015.06.23 00:06:54
@dupi: Sajnos nem voltunk túl jó alkupozícióban, de az is lehet, hogy rájöttek, hogy 500 baht is simán kifizetnek akik odamennek :)
Leléptem Thaiföldre Kultúrsokk 2015.06.21 17:02:09
Most, hogy harmadik napja tengetem az életem itt Bangkokban, úgy érzem akklimatizálódtam. Nincs már jatlegem, teljesen normális, hogy gekkókkal tusolok és kezdem elhinni, hogy itt tényleg mindenki állandóan boldog. Tegnap elmentem egy piacra az egyik lakótársammal, egy hongkongi…..
Leléptem Thaiföldre Itt vagyok. 2015.06.19 15:59:15
Csütörtök délután indultam el Budapestről, és pénteken délben meg is érkeztem Bangkokba, ami egy érdekes váltás volt, mivel az Emirates elképesztően kényelmes, minden tiszta és mindenki mosolyog. Kicsit műnek is éreztem, hogy itt minden "tökéletes". Ezen az egészen a Dubai…..
Az előző írást megosztottam Facebookon, amire jött is egy olyan komment, hogy "Ha mindent le mersz írni, felesleges volt kimenni... :))))". Ez amúgy vicces, de mivel se kurvázni, se drogozni nem tervezek, ezért inkább leírok mindent. Utóbbit amúgy sem nagyon érdemes, mert elég kemény…..
Szia! Nemsokára elutazok, és mivel édesanyámnak úgyis kötelességem lenne élménybeszámolót tartani úgy döntöttem, így egyszerűbb lesz, hátha valaki mást is érdekel. A nyáron kipróbálom milyen “digitális nomádként” élni (erre kellene egy jobb szó) és ennek folyamán…..