Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kőtőkálmán

0 bejegyzést írt és 105 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A BBC információi szerint több mint 200 ember vesztette életét, és 450-en megsebesültek a robbantássorozatban. Négy városban nyolc robbantás történt, szállodáknál és templomoknál. Három katolikus templomot és három szállodát ért szinte egyidejű robbantásos támadás húsvétvasárnap délelőtt Srí…..
    Elvont filozófusok mániája-e az ógörög, vagy legyen-e az iskolai oktatás része? Ha már ezt a kérdést értette a kedves olvasó, kiderül, hogy tud is néhány szót görögül… A magyar nyelvbe rengeteg jövevényszó került be az „ókor angoljából”. Az ógörög nyelv különböző dialektusaiból évszázadok…..
Kőtőkálmán 2018.08.21 17:36:32
@Before: Igazán értékes a kiérlelt és kulturáltan megfogalmazott véleményed, különösen a 4. pont. Próbálj meg egyszer normálisan , nem trágár módon vitatkozni. Szerintem élveznéd.))
37 évvel ezelőtt a NASA háza táján már nagyban készülődtek a balsorsú Columbia első kilövésére, amikor egy veszélytelenként számon tartott anyag szörnyű balesetet okozott... A baleset dilettáns kezelésénél már csak a NASA azt követő arroganciája a megdöbbentőbb. Nem űrhajósok voltak az űrsikló első…..
Kőtőkálmán 2018.03.21 11:42:02
@theus: Cseveréssz, így kell írni. A felszólító mondat végén felkiáltójel, a "valamit " után vessző. Egyébként hibátlan.
57 évvel ezelőtt történt Csehország legborzasztóbb vasúti katasztrófája - máig tisztázatlan körülmények között. 17:45 körül az aprócska vasútállomáson egy kétségbeesett biciklis iramodott az éppen induló vonat után.....
Kőtőkálmán 2017.11.15 14:47:45
@Guzzista: Á, végre egy nyelvtannáci!
 Washington, 2017. szeptember 25., hétfő (MTI) - Szudáni bevándorló lövöldözött vasárnap az Egyesült Államokban Tennessee állam egyik templomában.     A lövöldözésnek - amely a vasárnap délelőtti istentiszteleten történt a Nashville melletti Antioch városkában - egy halálos és hat sebesült…..
Kőtőkálmán 2017.09.25 18:53:15
A múlt hónapban 13 millió oldal, eddig titkos CIA anyag vált kutathatóvá és nyilvánosan elérhetővé az interneten. Az egyik dokumentum olyan incidensről számol be, ami akár a harmadik világháború kitöréséhez is vezethetett volna...
A kísérletek egy titkos, part közeli szigeten folytak. A tó viszont gondolt egyet, és addig apadt a bázis körül, míg a sziget először félszigetté vált, majd a szárazföld része lett. Így ma már bárki láthatja, hol is fejlesztette a Szovjetunió biológiai fegyvereit...
Bemutatták Amerikában Adam Sober Worker's cup című dokumentumfilmjét, ami a 2020-as katari vébé stadionjain dolgozó munkások számára rendezett focikupáról szól. A világ leggazdagabb, több mint másfél millió külföldi "rabszolgát" foglalkoztató országának cinizmusa nem ismer határokat...
Kevesen hallottak minden idők leggyilkosabb ipari tűzesetéről, amikor fiatal thai lányok lángoltak a Disney és Mattel számára gyártott babákkal együtt. Tűzjelző és vészkijárat eleve nem is volt, az ajtót pedig rázárták a munkásokra, akiket még a tűz közben is arra biztattak, hogy dolgozzanak tovább.…..
Kőtőkálmán 2017.02.07 16:13:06
Kőtőkálmán 2017.02.08 10:41:50
@M_R: Nagyon utálhatod az új elnököt, ha még ezzel a tragédiával is őt hozod összefüggésbe. Nem emlékszem, hogy valamelyik vállalkozásában 188 ember benn égett volna.
Kőtőkálmán 2017.02.08 10:46:23
@fifibá55: Mindenképpen hibásak! Komoly cégek ellenőrzik az alvállalkozóikat, hogy milyen körülmények között készül a termék.
"A szovjet hidroelektronika büszkesége" - így hívták a világviszonylatban is hatalmasnak számító Szajano-susenszkojei vízerőművet. Míg egy napon el nem szabadult a pokol: az egyik aggregátor meghibásodása miatt a berendezés 920 tonnás teteje lerepült és elementáris erővel zúdult be a víz a…..
Kőtőkálmán 2017.02.02 19:15:22
1943, július 26: Los Angeles lakói arra ébredtek, hogy sűrű, átláthatatlan köd üli meg a várost, amitől csíp a szemük és visszatarthatatlanul folyik az orruk. A lakosok bizony hamar arra a köveztetésre jutottak, hogy a japánok vegyi fegyvert vetettek be ellenük. Pedig valójában ők vetettek be maguk…..
Kőtőkálmán 2017.01.28 08:27:11
Keressük azokat a külföldi államférfiakat, hadvezéreket, akik Magyarország történetében I. Szulejmánhoz fogható szerepet játszottak, hogy az ő emlékük előtt is szobrokkal, kultúrközpontokkal, templomokkal tiszteleghessünk. Nincs könnyű dolgunk!..
Kőtőkálmán 2016.09.21 12:39:00
Elég ijesztő érzés, ha új közegbe kerülünk, ahol senkit és semmit nem ismerünk. Még felnőttek is elanyátlanodnak ilyenkor, hát még három, vagy két és fél éves gyerekek! Sokat segíthetünk a kicsiknek azzal, ha egy olyan kulturális háttérrel indítjuk őket útnak, amivel otthonosabban mozognak majd az…..
Svédországban Rihanna koncert ellen tüntetnek: "Isten átkozza meg a pop királynőjét!" 1. Míg Magyarországon az Alaptörvény rendelkezik az állam és a vallás szétválasztásáról („Az állam és a vallási közösségek különváltan működnek. A vallási közösségek önállóak.” VII. cikk, 3.), a muszlim…..
 Vajon akkor is divat elfogadni a másságot, ha nem szexuális szokásokról van szó? Máshogy mondom: a "szex" fogalmába lassan bármi belefér. Ugyanilyen nagyvonalú a társadalom az "élettel"…..
  Az alkotmány vallási semlegességre vonatkozó passzusával ellentétesnek ítélték Genfben Benjamin Britten Noé Bárkája című művét. Egy helyi pedagógiai program keretében idén negyedik alkalommal állított volna színpadra gyermekműveket a Genfi Kamarazenekar vezetője, Arie…..
Kőtőkálmán 2015.06.22 11:04:26
@DiLaen: Gyenge kis ateista propaganda-videónak tűnik.
A II. János Pál pápa tiszteletére közterületen emelt emlékmű lebontására szólított fel egy francia kisvárost a bíróság, amely szerint az alkotás ellentétes az állam és az egyház szétválasztásáról rendelkező törvénnyel – tájékoztat az MTI. Az…..
Kőtőkálmán 2015.05.28 09:53:59
@fehérfarkas: A KDNP-nek tényleg nem sok köze van a bibliai , valódi kereszténységhez, de az Iszlám Államhoz való hasonlítást erős túlzásnak gondolom. Maradjunk annyiban, hogy ők a magyar püspöki kar pittbuljai. Hiányolom a "valódi " iszlám világméretű, folyamatos tiltakozását az iszlamista terroristák, tömeggyilkosok tevékenysége ellen. Passzív iszlám, aktív iszlám (dzsihád), inkább itt a választóvonal.
Újabb katolikus templomot ért támadás Indiában 2015. február 4. szerda 17:31 Az indiai fővárosban, Újdelhiben újabb katolikus templomot ért támadás, amely az utóbbi két hónapban már az ötödik hasonló eset – tudósít a Vatikáni Rádió angol nyelvű oldala. A támadók…..
Kőtőkálmán 2015.02.06 18:42:08
@pythonozok: Aki templomokat dúl fel, rombol, gyújtogat az csőcselék. Aki más embereket megöl, az gyilkos. Azért amire hivatkozol, az nem mostanában volt. Hogy egyik marhaságot a másikra cserélni? Elég sommás vélemény, nálad lehet a bölcsek köve, ha ennyire vágod a tutit.
Irigyellek.
  „Aggódó szívvel követem az elmúlt néhány nap észak-iraki drámai eseményeit, melyek során keresztényeket és más vallási kisebbségeket kényszerítenek otthonaik elhagyására, és lerombolják istentiszteleti helyeiket, vallási örökségüket” – kezdi augusztus 9-én Ban…..
Kőtőkálmán 2014.08.15 14:33:27
@fehérfarkas:
Éppen erről beszélek. Nem beszédeket kell mondani, hanem mozgósítsa a híveket.Ezzel a "békésegymásmellettéléses" blablával meg le kellene állni, mert csak relativizálja a dolgokat, mintha mindenki (üldözött és üldöző)
egyforma mértékben lenne hibás. A terroristákkal, vallási fanatikusokkal, az emberi élet értékét és méltóságát semmibe vevőkkel nem lehet "egymásmellett élni". A pápák szegénység elleni harcához meg csak annyit fűznék hozzá, hogy próbálják már meg felszámolni a felső papságot világszerte körülvevő luxust, és akkor fogják tudni, nem csak szavakkal, hanem pénzzel is támogatni az ügyet. Ehelyett nálunk is szipolyozzák az államot, sok milliárd Ft-tal nyúlva le a költségvetést, pedig itt is van szegény ember elég. Szóval sokkal többet is tehetnének a pápák és a katolikus egyház, de folyamatosan a mulasztás bűnében vannak.Persze a politikáról és a világ vezető politikusairól is meg van a véleményem,nagyjából egyezik a tiéddel. A vakok hogy rajongtak az arab tavaszért 1-2 éve, és lám, ez lett belőle.
Kőtőkálmán 2014.08.15 17:45:19
@fehérfarkas: Tény, hogy ilyen tehetségtelen elnöke nem volt még az USA-nak.A teljesen dilettáns külpolitika "gyümölcsei " szépen beérnek.
Kőtőkálmán 2014.10.16 16:57:55
Minap akadt a monitoromra egy pár napos Index cikk, ahol nem értik, miért is adnak ki egy magyar írótól külföldi (tehát például angol) néven könyvet. Vajon ez miért divat még mindig? A válasz nagyon egyszerű és kézenfekvő, ha kissé belegondolunk. De ez módi nem újkeletű, ráadásul személyes…..
Úgy látszik nem lehet elég korán kezdeni a gyerekek nevelését a blaszfémiára. A cikk stílusa nem tükrözi a közbenjáró blog ízlését! Szűcs Gyula Keresztre feszített Kennel és kurvás Mária Magdolna Barbie-val sokkolja a világot Argentína 1959 óta a Barbie baba…..
Kőtőkálmán 2014.10.01 08:46:13
  Szabadságot Behnam Iraninak! Behnam Irani lelkész 2011 óta ül ártatlanul Irán legnagyobb börtönében. Földalatti gyülekezetét volt muszlimok látogatták. A lelkész maga is iszlámról áttért konvertita, amiért a bíró…..
Kőtőkálmán 2014.09.01 14:46:51
@Pestabácsi: Ja, a Jobbik meg ezekkel cimborál,pedig hát saját maguk szerint ők a kereszténység hazai védőbástyája. Muhaha!
Nagyon felkavaró képek következnek! Islamic State terrorists have begun their promised killing of Christians in Mosul, and they have started with the children. According to a report via CNN, a Chaldean-American businessman has said that killings have started in Mosul and children's heads are…..
Kőtőkálmán 2014.08.28 17:17:15
@annamanna: Nagyon-nagyon brutál!
Néha előfordul, hogy egy film megnézését sokáig halogatom, aztán amikor végül sort kerítek rá, magamat ostorozom amiatt, hogy miért vártam egy kiváló film megnézésével ennyit. Ez a lépés azonban a Sztalker esetében teljesen tudatos volt részemről. Már egészen kiskorom óta…..
Kőtőkálmán 2014.08.18 16:17:27
@Emide Buda: Nem írtad a Bogár a hangyabolyban-t , a Menekülési kísérletet és a Nyugtalanságot. Pedig ezek is jók!
Kardélre szántak Morvay Péter 2014. 07. 25. (XVIII/30) Úgy tűnik, hogy beigazolódik a három legnagyobb bagdadi keresztény felekezet pátriárkájának július elején kiadott drámai felhívása, amely szerint megszűnhet a kereszténység közel kétezer éves folyamatos…..
Kőtőkálmán 2014.08.08 08:51:42
Kőtőkálmán 2014.08.11 13:18:09
@Vipera01: Látom, beindítottad a konteo-generátort.