Regisztráció Blogot indítok
Adatok
danielfromhungary

19 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A világhírű útikönyvsorozat, a Lonely Planet szerkesztői minden év végén összeállítják a jövő év legjobbnak ígérkező úti céljait. A személyes tapasztalatokon túl figyelembe veszik az adott évi eseményeket, az ár-érték arányt és persze azt a megmagyarázhatatlan pluszt,…..
2012. április 13. – 3. nap   Előző nap a Silk Road-ban kértünk árajánlatot a Kharanaq – Chak-Chak – Meybod túrára. Miközben a recepciós sráccal ügyeztük a dolgot, az ausztrál Sam is felkapta rá a fejét, és becsatlakozott hozzánk. Hármunkra leosztva a taxi…..
Értelmetlen számok, amik jól mutatnak, mert nagyok 80994 km, 380 nap, 11 meglátogatott ország, meg még 4, aminek csak átutazási szándékból tettük földjére lábunkat, 18861 fénykép, ebből vagy 6000 bemutatva, a maradék titkolva. Elhasználtunk 15 inget, két pár bakancsot, fene…..
A Toyota létrehozta a tutit. Ráadásul nem most, hanem évtizedekkel ezelőtt. A japánok ugyanis rájöttek, hogy a világ nagyobbik felén nincsenek túl jó utak, miközben az ott élők sokkal nagyobb dolgokat szeretnek szállítani, mint európai kollégáik. Az itthoni polgári tescos…..
danielfromhungary 2011.03.28 13:40:50
@Chaoyang: az bizony, egy másik blogomon itt a kép, azon jobban látszik: 3.bp.blogspot.com/-iyr4PZkJBKg/TYEPJ8yE_OI/AAAAAAAADFA/jEwLYppIg4Q/s1600/IMG_7148.jpg
Aki hosszabb-rövidebb ideje követi Kadhafi pályafutását, annak eléggé nyilvánvaló, hogy a Mester nem teljesen százas. Ezt jól érzékeli a népe is, amely néhány napon belül kollektív karikatúra-rajzszakkör-kalligráfia workshoppá alakult. A több ezer, a politikai…..
Mindig vicces fölszállni a Keletiben a Belgrád felé tartó éjszakai vonatra. Sosem lehet tudni, hogy hatalmas alvás lesz egyedül egy fülkében, baráti berúgás a határig, és onnan ájulás a végéig, esetleg valami démoni hajléktalan vagy őrült félnótás kerül mellénk.Ezúttal…..
danielfromhungary 2011.02.24 11:40:01
@k(r)edith: Szia, Belgrádban nincsenek, Pristinában vannak. Szállodát még sehol sem vettem igénybe, úgyhogy túl sok ötletem nincs. Illetve kettő mégis van: a couchsurfing.org -on keresztül találsz szállást ingyen, vagy a neten biztos találsz olcsó backpacker helyeket (mindkét városban van kb. 10 euró per éjszaka áron)
Nemzetközi gonzózás KairóbanAz elmúlt napokat Kairóban töltöttük. Tulajdonképpen érdemes volt tönkrevágni vele az idei nyaralást, rávilágított ugyanis néhány olyan apróságra, ami értelmetlenné teszi azt a törekvésemet, hogy esetleg tudósítóként megéljek…..
Jazd, egyetlen iráni testvérvárosunkHazánk Iránnal folytatott gazdasági és kulturális együttműködése átlagosnak mondható. Egy iráni legfeljebb annyit tud rólunk, amennyit a hétköznapjaiban lát: Teherán utcái tele vannak Ikaruszokkal, de Magyarországról – vagy ahogy ott…..
Minden, ami Rejtőnél kimaradt Biztos vagyok benne, hogy új legenda született Ardakanban (most nem Khatamira gondolok…). Egyrészt feltaláltuk az indusztriális sivatagi tevés túra intézményét, ami eddig nem létezett. Másrészt komoly csődületet okoztunk, amikor felbukkant a…..
Rendhagyó kísérletbe kezdek egyik kedvenc témámmal, a közlekedéssel kapcsolatban. Hirtelen felindulásból összeütöttem pár szószedetet az iráni közlekedésről, amit lexikon formában bocsátok közre. Ezen lehet kacarászni, hümmögni, de mindenekelőtt kiegészíteni és…..
Kíméletlen a verseny a megtisztelő „Európa legelbaszottabb állama” címért. Ha a Balkán és a keleti peremvidék nem játszana, Magyarország simán vinné a díjat, így viszont lenyomják a dobogóról olyan országok és egyéb kétes entitások, mint Moldova és…..
Európai utazók élménybeszámolója – beszélgetések a szudáni KartúmbólNincs ember, aki ne szeretne utazni. Néhányan megtehetik, hogy eljussanak más kontinensre. De ennél jóval kevesebben vannak azok, akik megszállottan járják a világot. Gyalog, motorral, terepjáróval, öt…..
Sivatag a tengeren. A PERZSA-ÖbölA Kharanaqban töltött napok után egy gyors jazdi átszállást követően már úton is voltunk a Perzsa-öböl és egyben Irán legnagyobb szigete, Qeshm felé. Már évek óta meg akartam nézni ezt a térséget, az egyetlen baj csak az volt vele, hogy a…..
Isten útjai kifürkészhetetlenek, tartja a mondás. Vagy ahogy a muszlimok mondják: „insallah”. Ez a hétköznapi életük legfontosabb szervezőelve. Előre megbeszélt időpontok, programok tervek csak akkor valósulnak meg, ha valami közbe nem jön – vagyis ha Allah nem…..
Egyiptom a turisztikailag legjobban kiépített nyaralóövezetek egyike. Aki igazi kalandozásra vágyik, annak minimum az útikönyvet kell sutba dobnia, és az sem árt, ha van néhány felesleges napja. De inkább beszéljenek helyettem a képek, azért vannak.Kartúm után Kairó Párizs maga,…..
Még élek. Ez mondjuk a blogból nem világlik ki olyan tisztán. Lassan egy éve és négy hónapja élek Kartúmban, mondhatni, ez az otthonom. Amikor megkérdezik, hogy és hát hogy tetszik Szudán, legtöbbször azt válaszolom, hogy érdekesnek találom. Ez elég diplomatikus válasz,…..
Tisztázzuk az elején: Moldova egy ország, Románia és Ukrajna között. Aki nem hiszi, nézze meg a térképen. Magyarország második szomszédja, de szinte mindenki többet tudna beszélni mondjuk a sokkal távolabbi Andorráról. Aki meg már hallott róla, az A38-on is nyomuló Zdob si…..
..
Az éjjel, és a másnap reggel Imilchiben, és keresztül az Atlaszon hatalmas Afganisztán deja-vu bombát robbantott. Az éjszakai reménytelen fázások, a sapkában-nadrágban alvás, a kopár hegyek, a vályogfalvak, az útszéli nyírfások, a takarókba burkolt emberek meg a vörös sziklák…..
 Az utóbbi napokban néhány napos kerülőt tettem, tettünk az Atlasztól északra. Marrakesben Regine-nél maradtam még egy napot. Mariaval kitaláltuk, hogy béreljünk kocsit, és nézzünk körül a város környéki berber falvakban. Mivel vezetni egyikünk sem tud, megkértük Sidit,…..
A küldetés: a világ leghosszabb vonatának kipróbálása. A cél: előbb egyéni, majd családi nyaralás. Az eszköz: bármi nemes és nemtelen, amivel előbbre lehet jutni. Az eredmény: elegendő idő és információ hiányában, mint eddig mindig Afrikában: kudarc. Ami persze nem megtör,…..
danielfromhungary 2009.12.21 09:00:42
@tito64: jöhetnek a kérdések, hátha érdekel másokat is:-)
danielfromhungary 2009.12.22 15:04:37
@lotuskid: hali, a képeim fenn vannak a facebookon, albumokba rendezve. Ott megtalálsz - meglepő módon - danielfromhungary nick alatt.
csaó, Dani
Az Anti-Atlasz berber falvain keresztülA türingiai faszobrász, a mallorcai festőnő meg én. Berber esküvőről berber esküvőre. Asszonyszöktetés a despota berber sivatagi palotájából. Mesék Atlantiszról. Marokkó egyik leghíresebb festőnője vendége voltam Marrakeshben.Úgy…..
Az „igazság” píárja Az al-Khiam néven híressé vált börtön felé kopár, hegyes úton kanyarog taxink az ENSZ által ellenőrzött libanoni-izraeli-szír határvidéken.  A francia alapítású börtöntől a Hezbollah píártelepéig hosszú volt az út. 2004-ben…..
Tiranában már jártam, amikor Gy. F. exminiszterelnök balkáni körútjára delegáltak tudósítónak. A város tele volt Mercedesekkel, jól öltözött nőkkel, balkáni hangulattal, Enver Hodzsa piramisának gyomrában latin gitárkoncerten ittuk a négy eurós Heinekent. Az emberek…..