Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hujber Tünde

763 bejegyzést írt és 668 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előző posztomban feltettem a kérdést, hogy mi lesz azután, ha megoldottuk a klímaváltozást? Visszatérünk a fogyasztói társadalomhoz, mintha mi sem történt volna? Ha így teszünk, akkor végül is nem történik más, mint hogy adunk a szarnak egy pofont. Én az egész emberiséget érintő kihívásnak tekintem…..
Hihetetlen volt a disszonancia a luxus és a tök praktikátlan, sőt sokszor kényelmetlen megoldások között - írja Vera luxemburgi beszámolójában. Ami voltaképpen meglepő, hiszen éppen az apróságok terén tűnnek átgondolatlannak a rendszer bizonyos elemei. Azért összességében mégis pozitív élmény volt…..
Hujber Tünde 2020.07.17 08:59:05
@verkagrafomanka: Ne forgasd ki úgy a szavaim, mintha bármi rosszat kívántam volna neked. Egyszerűen csak megjegyeztem, hogy a cikk jó része nyafizás.

Rossz helyen van a szemetes? Ne mááár. Igazi first world problem. Azt hittem, minimum olyan problémákról lesz szó, minthogy nincs kötszer, nincs injekcióstű, nincs gyógyszer, nincs nővér, nincs orvos.... itthon ugrálnánk örömunkben, ha annyi lenne az összes baj, hogy minden műszakban más számon kell hívni a nővért. Komolyan mondom: tedd össze a két kezed és adj hálát a sorsnak, hogy Luxemburgban élhetsz. A gyerekhez pedig gratula.
Halogatok a tanulásban, a munkában és a magánéletben, így aztán dobva az ezzel járó felelősséget azt mondom: "Halogató típus vagyok, ez van." Sokak szerint ez bruttó lustaság, de ha ez valóban a lustasághoz vezethető vissza, akkor miért vagyunk lusták? Lusta halogatók? Több gyanúm is van a…..
A történet március harmincadikán kezdődik, amikorra  is a vírusra való hivatkozással minden partnercég, akiket értékes tanácsaimmal láttam el,  felmondta, elhalasztotta, befagyasztotta a szerződéseimet. Jobbnak láttam, hogy Katás vállalkozásomat sok hasonló sorsra jutott honfitársammal egyetemben…..
Múlt héten 2003 őszét idéztük fel. Volt szó a Megasztár indulásáról, Kalamár Tamás új sorozatáról(ami egyébként 2004-ben jóval nagyobb sikerként tért vissza a képernyőre), és arról is, hogy hatalmas mélyponttal indult el a Való Világ harmadik évada. Ma viszont, rendhagyó módon 2004 tavaszi, és őszi…..
Sok ügyfelünktől érkezett már kérdésként, hogy mit is csináljon most a munkáltatói márkájával. Nagyon fontos és érdekes kérdés, melyre a piacon sok munkáltatói márkaépítéssel foglalkozó ügynökség különféle iránymutatásokat ad. Szerintünk erre nincsen egységes recept, s mindegyik ágazat, de akár…..
Hujber Tünde 2020.04.15 21:50:49
@Visceroid: Ez jó kérdés.

A munkáltatói márka ott bukik meg, amint az az első mozdulata válságban a cégnek, hogy azonnal kirúgja a dolgozókat. Onnan már veszett fejsze nyele. Márpedig ezt most sok cég csinálja. Nyilván nem lehet a végtelenségig megtartani az embereket, de azért na... itt derül ki, a lojalitás csak elvárt a cég részéről a dolgozó felé, vagy elvárható fordítva is, és hogy lózung-e a "nálunk az ember a legfontosabb" szöveg.
Ahogy látom a sok HR-es szenvedést az Interneten, kiegészítve a HR-es okoskodásokkal, mindig az jut eszembe, hogy mennyire hatalmas szakadékok is vannak a Föld különböző sarkai között. Olyan az egész, mint a tőzsdei technikai elemzőket hallgatni: soha sem tudsz előre semmit, de azt nagyon meg tudod…..
ReAd-blog Tapsoljak?! 2020.04.04 18:04:46
A negyedik vagy már ki tudja hanyadik olyan kihívást, csoport felkérést kapom, ahol a cél a nővérek, orvosok munkájának megtapsolása, éltetése. Lehet nem leszek népszerű a véleményemmel, de vállalom, mert kikívánkozik belőlem már napok óta.....
Hazájában és nálunk van csak töretlen népszerűsége ennek a több mint harminc éves brit komédia sorozatnak. Mi fogta meg benne a rendszerváltoztatás után nálunk az embereket, hogy ennyire rákaptak?..
Most, a koronavírus idején látjuk, hogy pont azok munkája nélkülözhetetlen, akiket legkevésbé fizetünk meg, pl. takarítók, ápolók, tanárok. Régóta érdekelt, hogy hogyan alakult ki, hogy ugyanolyan szintű képzettséggel rendelkező emberek más órabért kapnak, attól függően, hogy melyik szakmában…..
Hujber Tünde 2020.03.29 11:20:58
@232323: És mi gátol meg benne, hogy elmenj alulfizetett tanárnak ahelyett, hogy túlfizetett multihuszár legyél? Csak nem az, hogy nem kapnál érte elég pénzt?
Hujber Tünde 2020.03.29 11:39:54
@Hozzászólok: Éppen ezért kellene az emberiségnek VALÓBAN fejlődnie. De ma az a "fejlődés", hogy minden félévben kijön egy új telefonmodell.
Hujber Tünde 2020.03.29 12:05:52
@232323: Csodálatos eszme. :( Én meg pont azt gondolom, hogy tök fölösleges volt lejönni a fáról 100 000 éve, ha még mindig ott tartunk, hogy csak úgy maradunk életben, ha küzdünk és gürcölünk egész életünkben, és elvágjuk egymás torkát egy falat ételért. Ezt az állatok is tudják. Akkor mi mitől vagyunk emberek? Én nem örökös harccal akarom tölteni az életem az életbenmaradásért. A puszta életben levésnek ugyanis nincs sok teteje...
Nagyon nem mindegy, kinek adjuk bérbe lakásunkat. Íme néhány elképesztő sztori botrányos bérlőkről!..
Hujber Tünde 2019.10.06 07:54:24
@Arcade Macho: "amugy is le kell rakni kauciot es az is ott van, most mit vigyen neked egy ugyvedi leteti igazolast a kauciodrol? "

Igen, azt vigyen. És tudod miért? Mert a kauciót nem félreteszik ám, hanem felélik. Aztán amikor vissza kell adni, jön a huzavona, mert nincs miből. Mert a lakbért is feléli. Elvégre azért adja ki a lakást. És ha nekem munkáltatói igazolást kellene vinnem, akkor ugyan őneki miért ne kellene letéti igazolást bemutatnia? Azért, mert övé a lakás, attól ez még nem egy úr-szolga viszony, ahol az úrnak joga van bármit kérni, a szolga meg kussoljon.
Hujber Tünde 2019.10.06 08:02:45
@teéjesenmindegy: "Még egyszer. TE tudsz a tulajnak kárt okozni, akár szándékosan akár véletlen. Tőled utána nagyon nehéz behajtani a pénzt. A tulaj neked nem tud kárt csinálni. "

Ó, dehogynem tud kárt okozni. Pl. laktam egy lakásban, ahol a tulaj közölte, hogy nem köt lakásbiztosítást, mert drága. Ha most oda betörnek, és elviszik a laptopom, vagy bármim ki is okozott kárt kinek?

Mesélhetnék arról, amikor beázott a fürdőszoba, mert a fölső lakó nyitva hagyta a vizet. Tulaj esküdözik, majd ő elintézi a helyreállítás költségeit a lakóval. Azóta is arra várok.... Felajánlottam, hogy én megoldom, de az árát vonjuk le a lakbérből. Jaj, azt nem lehet, neki a lakbérre szüksége van. (Na, vajon mire kell?). Évekig állt úgy beázva a fürdőszoba, mert ő szart rá, én meg saját pénzemen nem voltam hajlandó megcsináltatni azt, amit nem én okoztam. A fölső lakó meg főleg nem ajánlotta fel magától. Ha ott tönkremegy valami, kinek a kára?

Bárhol bármi elromlott, mindig könyörögni kellett, hogy legyen helyette új. De amíg nincs, addig te szopsz, hogy nincs hűtőd, tűzhelyed, mosógéped, miközben továbbra is fizetni kell a teljes bérleti díjat.

És ezek még csak a károkozás lehetőségei, és biztos van másnak olyan sztorija, amikor konkrét károkozás történt. Szóval hagyjuk a rizsát. Ha igazolást akar a tulaj tőlem, én is elvárom tőle.
Két kollégám is lakáscsere előtt áll. Megszülettek a gyerekek, és nagyobb lakás kell. Már egy éve keregélnek, de egyre reménytelenebb a helyzetük. Az ingatlanárak emelkedése eljutott odáig, hogy ma két jó fizetésből sem temelhető ki az az összeg, ami egy másfélszobás lakásból egy háromszobás, jobb…..
Hujber Tünde 2019.09.30 22:45:37
@HaCS: Bennem megfordulna a hosszú távú ingatlanbérlés lehetősége, HA (HA!) nem attól függne lakáskiadás, hogy kell-e az unokának a lakás nagy hirtelen; ha nem döntenének úgy nagyhirtelen, hogy mégis inkább eladják; ha nem halna meg a tulaj nagyhirtelen (ebbe belefutottam: beöltöztem, és 2 hónap múlva a tulaj halott volt, az örökösök persze eladták a lakást), ha nem lelakott lakásokat kínálnának, amikben könyörögni kell minden javításért, ha nem a nagymama ezeréves bútorai között kellene lakni, és főleg: HA megfizethetőek lennének a lakások. De ma a lakásbérleti díj a következőképpen alakul: "Mennyi a lakbér?" - "Mennyi a havi fizetése?" - "X ft.". - "Na, annyi". És ez nem vicc. :(
Véget ért az #autómentesaugusztus nevű kezdeményezés. A látszólag teljesen eredménytelen kezdeményezést sokkoló gyűjteménnyel zárjuk. A képeket elnézve nehéz lenne azt mondani, hogy Budapest olyan hely, ahol egyformán kellemes és biztonságos a közlekedés bármilyen járművel, vagy akár gyalog. Mindent…..
Hujber Tünde 2019.09.05 15:14:26
@Fotósképző: Hagyjuk már ezt a kommunizmus-ócsárlást mindenért. Helyette számoljunk: a kommunizmus 40 évig tartott nálunk, és 1990-ben véget ért. Vagyis jövőre éppen 30 éve lesz, hogy nincs kommunizmus. Majdnem annyi ideje nincs, mint amennyi ideig volt. Szóval szálljunk már le erről, és írjuk az ilyen tapló viselkedést a szülői nevelés elmaradásának számlájára, ami egyre rosszabb lesz, látva a sok szülőjét szinte terrorizáló gyereket az utcán. Szóval a helyzet csak fokozódni fog.
Az, hogy mennyire az érzelem vezéreltek vagyunk, jól látszik a különféle környezetvédelmi kampányokon is: egy-két látványos témán rugózunk és elhanyagolunk közben más, legalább olyan fontos problémákat. A műanyag zacskók például jól látható környezetszennyezést okoznak, hiszen a tengeri állatvilág…..
Hujber Tünde 2019.08.12 11:47:38
@pioneer2016: "Orbán csak pénzért hajlandó foglalkozni környezetvédelemmel, miközben importálja a szart Magyarországra. Áder Jancsi kamu környezetvédő. Mi a faszért lennék én környezettudatos? "

Mondjuk azért, hogy bebizonyítsd, hogy okosabb vagy, mint ez a két ostoba politikus. De ha az a hitvallásod, hogy ha más buta, neked is jogod van annak lenni, akkor nem szóltam. :D
      Az én fejemben azért picit más él, ha esküvői sminkre gondolunk. Itthon jóval visszafogottabbak a menyasszonyok, nem vörös rúzzsal állnak az oltár elé és szerencsére kevesen választanak strasszokat az arcukra, no meg óriás fülbevaló. Ez a koszovói sminkes azonban azt mutatja meg, feléjük…..
A nagyvárosokban manapság nem nagyon elkerülhetők a dugók, lassan hozzá is szokik az ember, a mérték azonban nagyon nem mindegy. Mert amíg Budapesten elbosszankodunk azon, ha 20-30 perccel hosszabb idő alatt érünk valahova, addig a világ más tájain ennél sokkal rosszabb a helyzet...
Bár milliók tanultak az előző rendszerben oroszul, mégsem tudott és nem is akart szinte senki megszólalni a szovjetek nyelvén...
Nagy igazság, hogy amíg az ember nem a saját bőrén érez valamit, addig nem hiszi el, hogy olyan van. Én a saját bőrömön érzem a klímaváltozást. Június 9-én születtem, egy szép koranyári napon. Legalábbis ezt gondolná az ember a dátumból. A koranyár stimmel is, a szép már nem annyira. Egy nappal…..
Én próbálom megfogadni okos emberek tanácsait: merek nagyot álmodni. Most például azt a nagyot álmodtam, hogy a klímaváltozás és megoldása nem csak azt eredményezheti, hogy meg lesz oldva a klímaváltozás, de akár az emberiség is szintet léphet általa. Mire gondolok? Képzeld el, hogy 2050-re, vagy…..
2014. május 1. Ez volt az a nap, amikor elindítottam ezt a blogot, ami a tudatosan egyszerű életmódról/önkéntes egyszerűségről, a minimalizmusról, a slow movementről szól. Nagyképűség nélkül mondhatom, szerintem egyike volt az első ilyen témájú blogoknak, legalábbis magyarul akkoriban nem nagyon…..
K-Blog NER Hotel: így állunk 2019.03.09 10:08:00
Tavaly a kormányközeli oligarchák látványos terjeszkedésbe kezdtek a hazai idegenforgalomban. A közbeszerzések révén néhány év alatt meggazdagodott vállalkozói réteg rövid idő alatt bevásárolta magát a legnépszerűbb hazai turistacélpontok hoteljeibe, éttermeibe - majd a szektorba jelentős összegű…..
Vajon a fiatal munkavállalóid hány százaléka mond fel idén? Tudsz tenni ezért, hogy maradjanak? Van három alapvető dolog, ami befolyásolja a döntésüket. Ha dolgozik a cégednél Y generációs munkavállaló, számíthatsz rá, hogy 43%-uk két évnél rövidebb idő alatt új lehetőségek után néz. Azt…..