Regisztráció Blogot indítok
Adatok
korpaZASZ

67 bejegyzést írt és 136 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerencsésnek mondhatom magam, hogy alig egy éven belül sikerült majdnem az összes klasszikus dél-európai országot meglátogatnom, és azokban közel 500km-t futnom. Nem mondanám, hogy akár egyiket is alaposan megismertem, mindenesetre a kezdő benyomásaim alább olvashatók. Sok múlik azon, hogy éppen…..
GO RUNNING Ciprus télen 2022.12.22 10:40:54
Ciprus télen TévhitA legtöbb magyarban az él Decemberről, hogy legalább Teneriféig el kell repülni drága pénzért ahhoz, hogy valamiféle értelmezhetőerőt ki tudjunk még préselni a Napból, hogy legalább egy kicsit érezhessünk meleget az arcunkon. Az, hogy alig 2 óra repülőútra fekszik még nyári(as)…..
Írok néhány sort Isztambulról, hátha más is elvetődik oda valamiért, és esetleg sportolna is. Először is magának a városnak iszonyat méretei vannak, és 15-16 millióan lakják. A híres látnivalók nagyjából két négyzetkilométeren belül találhatók, a szálláshelyek ráadásul ezen a részen olcsók,…..
Rinkó Tomitól kaptam egy lehetőséget cipőtesztelésre, amire ezt az aszfaltos futást tartogattam (Kalenji Kiprun Light tesztfutás | Run | Strava): 13km/3'53"/155BPM. A reggeli edzést azért nem szerettem volna, mert megkarcolja egy gébárti kavics a talpát és máris súlyos pénzek bontják le a szarrágás…..
Májusban még 361km-t futottam, de már egyes edzéseken egyre jobban jelzett hátul a hajlítóm, először csak a gyors rövid átlófutásoknál, aztán már a sima edzéseken is. Nem is úgy beszúrt, hanem inkább éreztem, hogy fájdogál és csak rosszabb lesz. Annyira nem volt rossz a forma, ahogy visszanézem, még…..
GO RUNNING Koronamese 2020.03.30 10:55:47
  Egyszer volt, hol nem volt, Volt egyszer egy bőregér Vuhanban a vírusgazdák Minden része összeér     Van ott minden: sima szték is, Enni azt is képesek, Egyet ne kérj kínaitól: „Mindegy, de-ne-véreset!”   Jött a járvány, ragály, vírus Pánikol a népesség Klotyópapírt beszerezni…..
GO RUNNING 28 nappal később… 2020.03.25 21:28:49
Talán nem mindenki ismeri ezt a filmet, mert egy alacsony költségvetésű, erősen ZS kategóriás remekmű, ami arról szól, hogy egy fószer 28 nap kóma után felkel és egy tök üres Londonban találja magát, de nem spoilerezek tovább, ha valaki kellően mazochista, legfeljebb megnézi. Végülis aktuális…..
Az utóbbi években mindig hátráltatott valami a szilveszteri verseny előtt, egyszer épp előző hétre esett a szokásos évi ’egyhetes’ meghűlésem, máskor pedig sérülés után álltam rajthoz néhány edzéssel a hátam mögött. Idén is kitettem magamért: Novemberben kiesett egy hét megfázás miatt (az időzítés…..
 Jó cégnél dolgozom. Több okból is. Aki ismer, tudja, most ezt inkább nem részletezném. De hogy egyszer a „sportkarrierem” is a Knauf oltárán teljesedhessen ki, az már gyanúsan sok a jóból. Létezik egy szimulációs elmélet, ami azt mondja, hogy az ismert világunk nem más, mint egy jövőbeli emberiség…..
Előrebocsátom: nem szokásom távolabbi versenyekre járni. Oké, ha kiküldetésben vagyok, megesik, hogy véletlenül találok arra a hétvégére egyet a környéken, de ennyi. Néha többet is, de szerintem most már hagyjuk ezt a témát :) Ezúttal viszont szándékosan utaztunk messzebbre egy ZASZos…..
Aranylábú gyerekek, mi a fasz van veletek, hogy így egymásnak estetek? Menjetek ki futni inkább, hogy leeresszétek a gőzt, mint a Szaffiban a vörös parókás Feuerstein lovag. Összeugrasztani, bizonygatni szakágak, módszerek, "iskolák" alsóbb- vagy felsőbbrendűségét hova vezet? A napokban jelent meg…..
Amikor minden adott egy jó eredményhez, csak te magad nem, pontosabban éppen akkor nem, amikor kellene - nos akkor élvezetes beszámolót írni is elég nehéz :) Szélcsend, 4-5 fok, lelkes mezőny és kihívásokkal teli pályavezetés. Utóbbiak kivételével ritkán jön össze a másik kettő éppen szilveszter…..
  Kettő évvel az első futóversenyem után (XXI. MMM), hiába unszolt szinte a teljes sportolói környezetem, még mindig a tízes távon indultam. A csúcsnak mondott formám októberben volt Bagodban. A sebességből kissé visszavettem, viszont már azóta tudatosan mentek a dombos edzések, és a résztávozást…..
Álmodoztam róla…gondoltam rá…, sőt a héten futottunk is ilyen körülmények között…mondtam is az Umbertónak, hogy „bezzeg versenyen ez soha nem jön össze”. De ezúttal majdhogynem esőben, 10 fokban és szélcsendben lehetett versenyezni Bagodban – mint a mesében. Mármint egy futó agyának meséiben, mert…..
GO RUNNING F.sz kivan :) 2017.10.07 11:11:45
http://www.origo.hu/sport/laza/20171004-maratonfutas-kilatszott-a-futo-penisze.html A fenti történet ihlette a következő versikét: Jozef Urban nem packázott,Verseny közben ázott-fázott,Futni jött ő, pont egy pébét,Megpöckölte hancúrlécét;Tapsol neki felnőtt-gyerek,Pöcse lassan beleremeg,Egész…..
Ősidők óta nem duatlonoztam, most viszont a Zalatriatlonnak sikerült egy olyan gyerektávot szerkeszteniük, hogy a másnapi hegyi verseny dacára rajthoz álltam a megyei nyílt bajnokságon. A fél mezőnyt ismertem, a másik fele viszont 15-17 éves középiskolásokból állt, akik diákolimpiai döntő keretében…..
Néhány hete teljesen véletlenül összefutottam a Zeg.-i egyetem (BGE) dékánjával, egyben volt tanárommal, aki meghívott egy sporttal kapcsolatos („Boldog sportolók kerekasztala”) eseményre, amit eredetileg az infocentrum kistermében tartottak volna. Tudtam jól, hogy oda max. 40 fő fér be, ami beégés…..
FOOT-óbarom BSZM 2016. 2016.03.24 09:44:35
Szerencsére az idei évet sem Balaton Szupermaraton nélkül képzelték el a szervezők. Eljött az idő, hogy ismét négy nap alatt, két lábbal, lendületes futólépésekben megkerüljük a Balatont. Tavaly már kipróbáltam, mit is jelent ez, és nem is tudom, mi vitt rá, hogy idén megismételjem. A felkészülés…..
Több kérdés is felötlött bennem, miközben a 119. (!) bostoni maratonnak hétfő délutáni közvetítését néztem. Nem, nem nosztalgiáztam két évvel ezelőttről, amikor ott futottam a merénylet napján, hanem inkább a sok érdekes dolgon töprengtem. 1) Mi a maratonfutás ideális…..
Tavaly így fejeztem be az évértékelőmet: “A tíz kupát szívesen beváltanám egyetlen valamirevaló PB-re, de a futás se nem kivánságverseny, se nem csere-bere tárgya, így marad az a hamis remény, hogy ahogy öregszem, úgy gyorsulok majd :)” Nos, ez a kívánságom már tavaszra…..
Az utóbbi négy év MMM maratonjai után (2.-2.-2.-3. helyezések) szerettem volna idén egy rövidebb intenzív versenyt futni, na nem mintha itt ingyen adták volna a győzelmet, de nem éreztem igazán késznek magamat a hosszútávra. Amatőr sportról lévén szó, az óra:perc kapcsán…..
GO RUNNING Bestia 2015.12.17 21:10:10
 Az egész úgy kezdődött, hogy November 16.-án egy futóiskolás edzés utáni hajnalon 2 órán keresztül jobb hátul hullámokban jelentkező, szúró fájdalom gyötört. Igencsak pánikba estem, mert – szülési tapasztalat hiányában – hasonló fájást előtte nem éreztem.  Arra…..
A lakásodtól indulva minden irányban tudod, hogy hol van pontosan az 1., 2.,3. km pont. Képes vagy büdös futócuccot is magadra kapni, ha nem száradt meg még a váltás. Az egyetlen kompromisszum, amit hajlandó vagy megtenni, hogy ilyenkor egyik irányba sem használod a liftet és nem…..
GO RUNNING Terepfutás 2015/10/31 2015.10.31 14:46:55
A mai futás egy, a főútról régóta kinézett bekötőútnál kezdődött és tartott több mint két órán át, előbb mélyen az erdőben, majd kiérve végül a főútnak egy másik pontján, vissza a kiindulópontra. Mindig érdekelt, hogy Nagykapornak után jobbra (ki van írva egy…..
Két tényező miatt esett a választás a szlovén fővárosra: közel van, kellően késői időpontban tartják és sík a pálya. Ja, ez már három, mindegy, annál jobb. Az előző éjszakai őszi óraállítás miatt a 10:30-as rajt valójában éppen ebédidőre esett, viszont így egy…..