Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nokri

19 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ügyintézés sötét bugyrai 2.0 Mindig úgy gondoltam, hogy Magyarországon elintézni valamit nem könnyű, de nem is lehetetlen. Sokszor értek már meglepetések, de lelkiekben fel voltam készülve váratlan eseményekre. Türelem kell, nagyon sok és kitartás. Ha levelet írsz, fel is hívod őket, ha…..
Ez most komoly! Végül sikerült az országból való kijelentkezés. Talán fel sem fogtuk igazán... de innen már igazán komolynak tűnt a dolog! Ahogy az előző bejegyzésben írtam, vasárnap a kisteherautóba igen rövid idő alatt sikerült bepakolnunk, majd a megtömött autót a…..
Lassan három hete, hogy begurultunk a magyar rendszámos autóinkkal abba a zürichi utcába, ahol most lakunk. Őrült pakolás, két nap utazás, majd lassú kidobozolás van a hátunk mögött. Előttünk pedig egy új élet, még sok-sok doboz és számos kihívás. Egy heti internetmegvonás…..
Feljegyzések Svájcból A finisben 2015.08.09 12:05:52
De jó lenne, ha több időm lenne írni, de egyszerűen amikor akad is szabad időm, nem vagyok másra képes, csak lerogyni a kanapéra, bambulni egy órát és ugrani az ágyba. Pedig lenne mit mesélni,…..
Nokri 2015.08.11 15:01:32
@Lex D'Arquebus: Vagyis nem feltétlenül kell gyötörnünk magunkat a listával? :)
Ami eddig csak terv volt, most már valóság. Költözünk Zürichbe, méghozzá szeptember 1-jén! És bár tudtuk, hogy ha van lehetőség, gyorsnak kell lennünk, de azt mi sem képzeltük, hogy ilyen gyorsan fog menni a lakás megtalálása. Április 30-án csütörtökön én épp a…..
Lakást találni Zürichben - és úgy általában Svájcban - néha igencsak kihívásokkal teli, hát még, ha az ember nem onnan, hanem mondjuk Magyarországról keres! Rengeteg opció van, de amikor lakáskeresésről írok, leginkább a bérlésre koncentrálok, hiszen ott az emberek…..
Ismerős körökben Pár hete voltam egy rendezvényen, ahol sok Magyarországon élő svájci, illetve Svájcban élő magyar volt a vendég. Finom raclettet és fondüt ettünk, bort ittunk és sokat beszélgettünk. Már úgy ahogy ismerjük egymást, így sokan már azt is tudták, hogy idén…..
Nokri 2015.02.24 17:27:48
@gerithehun: Nem, tényleg nem szeretik a németeket és a franciákat, de még az ország kantonai is utálkozva beszélnek a másikról. Nekik ez normális. Dolgozni meg igen, kell, ahogy máshol sem árt - talán ezt is bevehettem volna a felsorolásba. Szeretetről pedig szó sincs, inkább elfogadásról, befogadásról.
Jó pár éve, amikor belefogtam ennek a blognak az (egy másik szerveren való) írásába, még nem tudtam, hogy egészen máshogy fog alakulni az életem. Akkoriban - férjemnek köszönhetően - sokat utaztam Svájcba, és nem csak Zürichben, az állandó bázisunkon töltöttem el sok időt,…..
Az már természetes, hogy sütit csak kivételes esetben veszek boltban, de az otthoni kenyérsütés még mindig az újdonság erejével tölt el. Próbálkoztam már kenyérsütő géppel korábban is, de valahogy csak most éreztem rá igazán az ízére. Létezik a Tefalnak egy szerkezete,…..
Nokri 2014.12.11 10:45:47
Ma véletlenül egy gyönyörű videóra bukkantam, ami HD minőségben mutatja be az éjszakai Svájcot. Egy fantasztikus kis film, amit mindenkinek érdemes végignéznie - szigorúan a gyönyörű tájak miatt, hiszen nekünk itt ilyenünk nincs (leginkább ha a hegyekre gondolok)!…..
Számos rejtett csodája van Svájcnak, bár gondolom, ez nem olyan nagy újdonság. Számomra a legnagyobb élmény mindig egy újabb tó megismerése és annak környezete. Mert Svájcban igen sok tó van, meghúzódva a hegyek között. Bár nekünk, magyaroknak ezek a vizek még nyáron is…..
Most kivételesen fotókat hoztam, amik nagyon megfogtak. Az eddig német területekről pedig kivételesen átnézünk a fracia kantonok világába, azon belül is a Genfi tó partjára, ahol a hideg és a víz találkozása csodálatos látványt nyújt.A tó vize nem szokott befagyni, mert olyan…..
 Ez a bejegyzés ezúttal (leginkább) azoknak szól , akik éppen Svájcban vannak, vagy a közeljövőben utazást terveznek oda. Ettől függetlenül persze mindenkinek szól, akit érdekel a  művészet - ugyanis egy ínycsiklandó kiállítást szeretnék ma ajánlani!Zürich, mint…..
Van Svájcban egy nagyon szép, ünnepek előtti hagyomány, az úgynevezett Kerzenziehen, vagyis a gyertyahúzás. Elég furán hangzik, de máris elmesélem, hogy mi is ez valójában!..
Az utóbbi években elkezdődött Svájcban egy tendencia: nem ciki svájcinak lenni, sőt! Már más szemmel néznek magukra, ami részben a hazai médiának is köszönhető, és persze a vezetőségnek. A hazai márkák is igyekeznek felvenni a ritmust és hangsúlyozni identitásukat.Ezt vállta…..
A minap hallottam arról a reklámról, ami mostanában Svájcban a tévében megy. A vásárlásra buzdító kisfilmek az iPhone beszerzésére buzdítanak, mégpedig a következő szlogennel:"Ha nincs iPhone-od, akkor nincs iPhone-od!"Igen, először én is arra gondoltam: mi van? De ha mélyebbre…..
Amikor Svájc szóba kerül, sokszor első gondolata az embereknek a többnyelvűség és hogy olyan furcsán beszélik a németet. Valóban, Svájcban négy hivatalos nyelv van (német, francia, olasz, rétoromán), és ezek egyike sem úgymond a hagyományos verzió. (Nagyon sokan azonban csak az…..
Adódott a lehetőség, ha már az előző posztban a svájci államalapításról írtam, akkor megemlítsem legnagyobb nemzeti hősüket, Tell Vilmost is. Ráadásul voltam olyan szerencsés, hogy ellátogathattam Altdorfba, Tell Vilmos falucskájába, ahol az egész történet kezdődött...…..
Augusztus elseje a svájciak legnagyobb nemzeti ünnepe. Ezt nem csak onnan tudom, hogy idén épp kint voltam, hanem onnan is, hogy egyszerűen nem kerülheti el az ember figyelmét! Hogy miért? Már évek óta feltűnt, hogy Svájcban egyáltalán nem ciki a nemzeti zászlót kitenni a…..
Mármint az ikszedik az a sokadikat jelenti, hiszen maga az egész blog, a feje búbjától a talpáig csak erről szól, képpel, hanggal, szöveggel (síppal, dobbal...) Engem továbbra is roppant mód érdekel, hogy otthonunk hangulatának alakításában milyen tényezők lökdösnek…..
Follow my blog with Bloglovin Már nem is emlékszem, mikor voltam életemben először Svájcban, de azt tudom, hogy első látásra beleszerettem. Első utam Genfbe vezetett, ahol anyukám - akkor életében először - egy hónapot dolgozott. Mi pedig, ahogy az a rendes családhoz illik,…..