Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kenyersutesotthon

84 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hozzávalók:25 dkg főtt burgonya2 dl burgonya főzőlé60 dkg liszt1 kk só3 dkg élesztő + 1 kk cukor 1/2 dl vízben feloldvaA hozzávalókat kenyérsütőgépben kikeverem, kelesztem. Ha megkelt, kiveszem a gépből, és kicsit kézzel átgyúrom. Tepsibe teszem, a tetejét szépen bevagdosom,…..
A szabályozott összetételű és elnevezésű kenyereken kívül számos kenyérféle létezik. Ezek alakban, és/vagy összetételben, esetleg előállításuk módjában különböznek az előzőekben felsoroltaktól. Kalács: a kelt kalács a kenyér különleges változata. A kalács…..
Hozzávalók:25 dkg liszt10 dkg cukor2,5 dl víz1 csomag vaníliáscukor1 csomag sütőpor1 mokk.k. szódabikarbóna6 ek. olaj..
 Pizzatészta kenyérsütőgépben40 dkg finomliszt, 1 dl tej, 1 dl víz, 1 ek cukor, 2 dkg élesztő, 1 ek olaj, 1 kk só. A gépbe beletöltöm a tejet és a vizet. majd beleteszem a lisztet. Aztán ráteszem a cukrot, a sót és az olajat, majd mellé az élsztőt. Végül nincs más…..
 Erre a receptre nemrég találtam, és már ki is próbáltam. Bátran ajánlom mindenkinek, nagyon klassz túrósbukta! A szerző által közzétett képek még látványosabbá teszik a receptet, és már olvasáskor ráhangolódunk a finom péksüteményre, és szinte érezni az…..
Alapvetően kenyérfogyasztó nép vagyunk. Reggelire általában friss pékáru kerül  az asztalra, ropogós zsemle, kifli, kalács vagy egyéb illatos péksütemény. Főétkezéseink legtöbbjének kísérője a kenyér, levesekhez, főzelékekhez, húsokhoz fogyasztjuk.…..
Ajándék Gesztenyekoszorú 2007.10.18 14:24:00
Egy kis ősz a lakásban...Ezt a koszorút kedves barátainktól kaptuk, a leírást pedig a Nők Lapja Cafe-ról szerezték.A gesztenyék kifúrásához persze felnőtt segítsége szükséges, a barátaink kis kézifúróval fúrták ki azokat. Aztán drótra kell fűzni a gesztenyéket, persze…..
Hozzávalók: 1 kis doboz (175 gr) natúr joghurt 10-15 szem ízlés szerinti olajbogyó feldarabolva 3,5 csésze sima liszt (1 csésze: 250 ml) fél csésze rétesliszt 3 ek. olívaolaj 1 ek. ketchup 1 ek. sikér 2 tk. só 1 tk. cukor 1 tk. balzsamecet 1 késhegynyi Erős Pista vagy hasonló…..
Hozzávalók: 1 hosszúkás, 50 dkg-os kenyér (pl. zsemle- vagy zsúrkenyér) 5 dkg margarin, 2 dl tej, 1 evõkanál liszt, 1 közepes nagyságú ecetes uborka, 5 dkg reszelt sajt, 1 fej lila hagyma, 1 csokor piros retek, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors.…..
Hozzávalók: 40 dkg liszt 1 sütőpor 1 egész tojás 25 dkg túró 1 dl tej 4*5 dkg különböző sajt csipet só kömény bors szezámmag lenmag Elkészítés: A magok kivételével a hozzávalókat alaposan összegyúrom, majd kis zsemléket formálok és sütőlapra teszem. Alaposan meg kell…..
Hozzávalók: 30 dkg zöldség (sárgarépa, sütőtök, cukkini, vagy egyszerű főzőtök) enyhén sós vízben megpárolva és áttörve/turmixolva 40 dkg sima liszt 10 dkg bármilyen teljes kiőrlésű liszt (búza, rozs, zab, stb.) 2 tk. só 1-2 tk. cukor/méz 1 ek. margarin/vaj 1 ek. lenmag,…..
A csicseriborsót a görögök és a rómaiak már az ókorban ismerték és kedvelték. Az egyiptomiak és az arabok a kereszténység elterjedése után kezdték el termeszteni. Ez a növény a régmúltban sok embert mentett meg az éhhaláltól. Elő- és Közép-Ázsiában a mai napig fontos…..
Hozzávalók: 60 dkg teljes kiőrlésű liszt 40 dkg durum simaliszt 1 dl olívaolaj 1 evőkanál morzsolt oregáno 1/2 liter melegvíz 5 dkg élesztő 1 evőkanál méz…..
Hozzávalók: 4 csésze forrásban lévő víz 3 teáskanál só 3 csésze zabpehely 4 dkg élesztő 3 csésze langyos víz 2 evőkanál méz 1/2 csésze datolya 1/3…..
Sajtos barna kenyér1 kg finomliszt, 10 dkg Graham-liszt, 10 dkg búzacsíra, 5 dkg élesztó, 3 evókanál méz, 4 dl 3:1 arányú tej:víz keverék, 1,5 dkg só; kevés vaj, 10 dkg reszelt sajt, l kávéskanál órölt kömény.Az élesztót mézes, langyos vizes tejben megkelesztjük. A liszteket…..
Rozskenyér parasztosan80 dkg finomliszt, 30 dkg barna rozsliszt, 4 dkg élesztó, 1,5 dkg só, 6 dkg vaj vagy margarin, 1 tojás, kevés tej, 5 dl meleg víz, 2-3 kanál étolaj.2 dl langyos vízben, 10 dkg rozsliszttel az élesztót elkeverjük. Ezután letakarva, védett, langyos helyen 6-8…..
TIPIKUS HIBÁK ÉS JAVÍTÁSUK Hiba / jelenség A hiba oka / a javítás módja nem kelt meg a tészta - lehetőleg friss élesztőt használjon - a hozzávalók szobahőmérsékletűek legyenek - a hozzávalókat a helyes sorrendben adagolja…..
TRÜKKÖK, FOGÁSOK Amíg a gépi pék dolgozik, a háziasszony pihen ;-) így arra sincs lehetősége, hogy az egyes alkotórészek arányait menet közben korrigálja, ezért az elején pontosan ki kell mérni a hozzávalókat. Még a kisebb, folyadéktartalmú adalékokat is be kell számítani a…..
BM-820 Kenyérsütő Tulajdonságok: ·          Kenyérméretek: 1100-1600g ·          Diabet Mix liszt által készült kenyér sütésére alkalmas, melyet cukorbetegek is fogyaszthatnak…..
Alapvető élelmiszerünk : a kenyér„ mindennapi kenyerünket…”Már a legősibb kultúrák felfedezték ezt az egyszerű, és mégis oly fontos ételt. Kutathatunk szerte a világon, kontinenseket és korokat átszelve, a kisázsiai Mezopotámiától a dél-amerikai Azték…..
MIT SZÁMÍT A MÉRTÉKTARTÁS? A legnagyobb hibát azzal lehet elkövetni, ha figyelmen kívül hagyjuk a berendezés befogadó képességét, s a tészta végül kidagad az üstből. Ezért mindig össze kell számolni a felhasznált alapanyagok súlyát (a víz dkg-jait sem feledve!), tudván,…..
Kenyérsütés otthon! Az amaránt 2007.10.10 08:00:00
Amaránt   Az amaránt a Föld egyik legősibb kultúrnövénye, amely tanúja volt az Azték és Inka birodalmak felvirágzásának és bukásának. Onnan származik, ahonnan a kukorica, a burgonya, a paprika, paradicsom és a bab érkeztek hozzánk. Kevesen gondolnák, hogy a pulyka és…..
MIT TUDNAK A GÉPI PÉKEK? A magyar piacon kapható különféle kenyérsütők (Bomann, Severin, Nethaus, Clatronic, Morphy Richards) igencsak hasonló programokkal rendelkeznek. Mindegyikükkel süthető fehér vagy teljes kiőrlésű kenyér, valamint kalács, továbbá használhatók -…..
Hozzávalók: 7 g szárazélesztõ, 20 dkg barna rozsliszt, 10 dkg fehér rozsliszt, 10 dkg finomliszt, 5 dkg tepertõkrém, 1 kiskanál só, 1 kiskanál cukor, 1 kiskanál õrölt köménymag, 3,8 dl langyos víz. A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a nagy sütõedénybe tesszük, és a…..
Hozzávalók:280 ml tej, 3 dkg margarin, 1/2 teáskanál só, 1 evőkanál cukor, 50 dkg durumliszt, 8 dkg mazsola, 5 dkg apróra vágott dió, 1 tasak élesztő...