Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Larry Silverstein

0 bejegyzést írt és 5969 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarországon 5 vakcinával folyik a lakosság COVID-19 elleni immunizálása, mely március 20-án már 1,5 millió ember beoltását jelentette [forrás]. Az 5 vakcina hatásmechanizmusát tekintve három csoportba sorolható: 1.) - Vektor alapú vakcinák. Ide tartozik a brit AstraZeneca és az orosz Szputnyik…..
Larry Silverstein 2021.03.22 12:14:59
@Argus_: Ahol 1000 a kovid halott 1 milliora, az szerinted hany %
nalunk 2000, azaz 99,8% a tulelesi arany

ezt is ugy kell erteni hogy mindenki aki pozitiv PCR tesztet produkalt az elmult evben, az megy a korona statisztikaba akkor is ha autobalesetben halt meg
www.facebook.com/watch/?v=373091350404117
Ma 77 éve, 1944. március 19-én szállták meg Magyarországot a német csapatok. A Margarethe hadművelet keretében április 1-ig 70 ezer fős erő lépte át a határokat, amely annak fényében, hogy az 1956-os forradalom idején mintegy 60-65 ezres volt az itt tartózkodó szovjet katonák létszáma, nem mondható…..
Mostani adásunkban egy bátor lengyel hazafit ismerhetünk meg, aki az ellenálló mozgalom tagjaként bejuttatta magát az auschwitzi táborba, hogy onnan küldjön jelentéseket és megszervezze az ottani ellenállást. Witold Pilecki több alkalommal is kockáztatta az életet a hazájáért, neve mégis csak a…..
Ha megnézzük a COVID-dal összefüggő halálozások terén legrosszabbul és legjobban teljesítő országok listáját, egyértelmű kép fog kirajzolódni. A legjobban teljesítő fejlett országokat legtöbbször vagy baloldali liberális kormánykoalíció vezeti (Finnország, Dél-Korea, Tajvan, Új-Zéland, Dánia), vagy…..
Larry Silverstein 2021.03.15 20:04:28
@chrisred: Hiaba van tobb tartaleka, a berek is magasabbak azokat fizetnie kell akkor is amikor csukva van, legalabbis a felmondasi idore. Az allami tamogatas az meg a masok penze, en pl. nem ertem miert kene annak orulnom, hogy az en penzembol fizetnek valakit aki nem termel

Talan inkabb lehetove kellene tenniuk azt hogy penzt keressenek es nem mennenek tonkre
Larry Silverstein 2021.03.15 20:52:16
@Tamáspatrik: Az egeszsegugy nincs tulterhelve, az intenziv kapacitas fele ures, a korhazi ferohelyekben is van meg 5ezer hely, ami tovabb bovitheto. Osszesen vagy 50ezer agy van, ebbol 8-9ezer koronas az aztan a tulterheles.

Amiket itt eregetsz azok panelek, semilyen adatok nem tamasztjak ala egyik allitasodat se.

Kronikus betegseget okozhat az influenza is, pl. tudogyulladast, pont mint a kovid.

Nem kell betartani semmi szabalyt, ez Florida 3 nappal ezelott www.youtube.com/watch?v=nCbIUYoJzNQ&t=594s
Ez nem pestis.

A virus statisztikailag nem veszelyes, meg az egeszseges idosekre se, nemhogy a fiatalokra es a kozepkoruakra, minden egyes orszag statisztikaja ezt tamasztja ala. Akkor minek zarnak le mindenkit, es minek akarnak beoltani mindenkit? Esszeru oka nincs, figyelmeztessek a kronikusokat hogy maradjanak otthon es/vagy oltakozzanak.
Az egeszsegesek nagy resze minnel elobb tulesik rajta, annal hamarabb szerez immunitast, pont mint az influenzanal, es annal hamarabb mulik el a virus terjedese is.

Csak hat ebben a megoldasban nincs penz, meg a politikusok se szeretik belatni hogy bepaliztak oket.
Larry Silverstein 2021.03.15 20:54:31
@De nagyot tud lökni az úr az ajtón: Szerinted erdekel barkit, hogy ki egy kocsma, etterem, panzio tulajdonosa? Meg vissza is vehetik mukodtetonek a regi tulajt meg az embereit.

En soha a budos eletben nem kerdeztem meg sehol, hogy ennek a helynek ki a tulajdonosa. Kiderult, aludtam mar Soros Gyuri szallodajaban is, persze gozom nem volt rola
Egy ország nem lehet szuverén, vagyis teljesen független, ha nem világhatalom. Egy nemzetállamnak csak annyi mozgástere van, hogy - jó esetben - maga választhatja meg azt a szövetségi rendszert, amelyben szava lehet. Egy ország jelentőségét korunkban sem a történelmi múlt dicsősége, sem az ősi…..
Larry Silverstein 2021.03.13 15:35:11
@Ménár Atya: Igen, statisztikailag ugyanolyan veszelytelen 65 alatt mint az influenza. Ezt rengeteg tanulmany es statisztika tamasztja ala, az ellenkezojet, marmint hogy fiatalokra es kozepkoruakra STATISZTIKAILAG veszelyes(halalos), semmi nem tamasztja ala, a sivalkodason kivul. Ez nem azt jelenti hogy kizart hogy meghalnak fiatalabbak.

Covid19-cel osszefuggesbe hozott elhunytak atlagos eletkora Magyarorszagon 76, Olaszorszagban 82, Svedorszagban 83 ev. Ezek nyilvanos adatok, nem ternek el (vagy csak minimalisan) a varhato atlagos elettartamtol.

Magyarorszagon sajna az emberek alap egeszsegi allapota van rottyon, ez latszik abbol hogy mennyivel kevesebb a varhato elettartam vagy a Covidos halottak atlagos eletkora.

Innentol mindenki azt csinal amit akar, de ha egyszer a halalossag 65 alatt = influenza, es a tobbseg ezek kozul nem oltakozott influenza ellen se, akkor ez ellen minek oltakozna? Plane hogy a hosszabb tavu mellekhatasait az uj oltasoknak most tesztelik a nagykozonsegen, nem volt ido ezt a vakcinat 10 evig tesztelni - pedig a Pfizer szerint is ez a normalis

"Egy oltóanyag kifejlesztésével kapcsolatban tudni kell, hogy egy akár 10-15 évig tartó, rendkívül komplex és költséges folyamatról van szó, ami nagyon sok fázisból áll."
www.pfizer.hu/hu/vakcinagy%C3%A1rt%C3%A1s-%C3%B6sszetetts%C3%A9ge
Larry Silverstein 2021.03.13 15:43:04
@John Nethem: A terjedesi sebesseg es a fertozokepesseg meg a veszelyesseg szamomra kulonbozo dolog . Egyebkent is ketlem hogy ennek barmi alapja lenne, hiszen a fertozottek szama gyakorlatilag mindenhol a toredekere csokkent februar vegeig, a brit mutanssal meg karacsony kornyeken kezdtek ijesztgetni, de mar oktoberben felfedeztek.
Semmilyen statisztika nincs arra, hogy barmelyik mutans nagyobb esellyel okozna sulyos tuneteket vagy halalt, vagyis en nem lattam ilyet.

Valoban sok nalunk a kover cukros vernyomasos kozepkoru es ez mind rizikofaktor (nem csak Covidos megbetegedesnel), de ez sem valtoztat azon, hogy az atlag koronas halott 76 eves itthon (egeszsegesebb orszagban pl. Olaszorszag ez 82). Koronavirus nelkul is 76 ev a varhato atlag elettartam Magyarorszagon.
Larry Silverstein 2021.03.13 15:53:19
@Ménár Atya: Nekem egy ellenorzott statisztika sokkal tobbet er mint a propagandafilmek.

Ha visszaemlekezunk, 1 evvel ezelott Kinabol olyan filmeket vagott be a TV es az osszes netes portal, hogy fiatal emberek gorcsokben rangatoznak az utcan a kovidtol....erdekes modon ilyet azota se latott senki sehol mashol. Ennyit a filmekrol, az orvosok meg azt hazudjak amit a fenntarto ker toluk, ezt teszi Merkely Szlavik Zacher Miller mar egy eve renduletlenul, ez a dolguk.

Valoban volt novemberben es decemberben jelentos szamu tobblethalalozas az idosek kozott, ezzel 2020 lett 1999 ota a leghalalosabb ev Mo-n. De se elotte, se azota nincs tobblethalalozas. Es mult tavasszal ennek ellenere lockdown volt (ok elismerem akkor meg nem sok adat volt a jarvanyrol), es iden januarban februarban is korlatozasok voltak, holott az osszes halalozas es a halalozasok atlagos eletkora sem tert el az elmult 5 ev atlagatol.

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wnh004f.html

Szolval a media a jo hirekrol mindig elfelejt tudositani. Ettol tolem vakcinalja magat, aki akarja, csak az a baj hogy az erosen eltulzott hisztikampanyt hasznaljak fel a vakcina eladasara.
A Ferrovial és a Lilium szoros együttműködésbe kezdett, mely során több mint 10 vertiport-ot hoznak létre az Egyesült Államokban. Céljuk továbbá a zéró szén-dioxid-kibocsátású közlekedés fejlesztése, valamint nagysebességű és megfizethető szolgáltatások nyújtása az emberek összekapcsolása érdekében...
Egy kormánytól azt várja az ember, hogy a legjobbat tegye a polgáraival. Akkor is, ha a polgároknak fingjuk nincs, hogy mi a legjobb nekik, vagy nagyon megosztott a társadalom egy kérdésben. Vannak nehéz helyzetek, amikor sok szempont alapján mást és mást lehetne dönteni. És vannak tök egyértelmű…..
Péntek délelőtt óta nem tudjuk, mit akar csinálni a miniszterelnök.  A járvány legdurvább felfutó szakaszában jár, az előző hetihez képest szinte minden nap 50 %-kal több a fertőzött már lassan három hete. A második hullám se volt ilyen durva. Az iskolák zárnak-újranyitnak, teljes a fejetlenség,…..
Larry Silverstein 2021.03.03 20:41:02
@horrorpornó bábszínház: "És bizony, lehet még szigorítani, talán kellene is. Inkább 2-3 szigorítás most, mint hogy menjen a nyár is levesbe, mint tavaly.
"

Tavaly nyarig sem emlekszel vissza? Semmi korlatozas nem volt, es jarvany se. Erdekes modon ehhez vakcina sem kellett.

"Inkább 2-3 szigorítás most"

Ezt pont 1 eve hallgatjuk.

"Az átoltottság még a kutya faszán sincs, és nem is lesz még április végén sem. Szóval addig nagy korlátozáscsökkentésre ne számítson senki."

Mifele kockazat? A nagy mennyisegu adatot feldolgozo tanulmanyok alapjan 70 alatt a mortalitas alacsonyabb mint az influenzae. A teljes munkaero es az osszes diak ebben a korcsoportban van, miert kell oket megvedeni? Mitol? Ez egy teljesen kifordult, minden jozan eszt nelkulozo gondolkodas. Ahhoz semmi allami kenszer nem kell, hogy aki 30 vagy 50 evesen fel a jarvanytol, az otthon maradjon. De ne vetitse ki a felelmeit azokra, akik elnek az eletuket.

Szerintem mar most is nyitni lehetne, leven iden januarban kevesebb halott volt mint 2015ben, 2017ben, 2019ben januarban. Azaz mirol beszelunk? Bulgaria nyitott hetfon minden kavezot, ettermet, varjunk 2 hetet nezzuk meg mind meghalnak-e. Ha nem, akkor kinyitni mindent.
Orbán Viktor kizárólag az erőben hisz. Ez persze csak a belpolitikájára vonatkozik. Külföldön ugyanis inkább hízeleg, alkudozik, ígérget, ott az erő alkalmazása nem hoz túl sok eredményt számára. De ez az állítás igaz lesz a közeljövőben itthon is, hiszen minden valószínűség szerint az ellenzéki…..
Larry Silverstein 2019.11.16 10:16:51
@Etniez: Mondja egy szemkiloveto elqro szavazo.

Aaaasit
Larry Silverstein 2019.11.16 10:19:41
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Minden felsorolt orszagnak fele annyi a GDP aranyos adossaga, mint Magyarorszagnak.

Ami 100%ban szemkiloveto elQro gazdaidnak koszonheto.

Az eredmenyek egyebkent bamulatosak, sosem valtjuk le a Fideszt az elQro moslekra.
Larry Silverstein 2019.11.16 10:55:28
@Etniez: Ez igen egyszeru.

Mindenki szemkiloveto elQro szavazo, aki szegyelli megmondani, kire szavazott.
Eltelt kb. egy hónap az önkoris Fidesz-szopás óta - Gyászberényben, Pöcs úr birodalmában a megsemmisítésig halmozták az alkalmatlanságot - és nincs válaszuk az okokra. Szánalmasan nem mernek szembenézni a valósággal. Van némi mellébeszélés, Kövér hozta megbuggyant formáját, a közpénzből kitömött,…..
Larry Silverstein 2019.11.15 19:31:58
@élhetetlen: gyurcsanyi levele aztan hard fact....:DD
Larry Silverstein 2019.11.15 19:33:25
Larry Silverstein 2019.11.15 22:59:04
@Jankove: Meseket mindenki tud mondani, de 3x valasztottak meg 2/3dal ugyanazt a kormanyt, ugyhogy lehetseges, hogy nem mindenki csak a lepusztulast erzekeli.
Mi az? 200 milliárd forintot elköltöttünk rá, köze nincs az eredeti tervekhez, köze nincs a látványtervekhez, a látogatói 10%-át sem tudja parkolóval várni, de megérte, mert a miniszterelnök úr boldog? Jó, persze, a választ ellőttem a címben, így nem nehéz. Annyi butaság elhangzott már a Puskás -…..
Larry Silverstein 2019.11.15 09:28:24
@mojszipupi: Termeszetesen hazugsag a posztban szereplo ar-osszehasonlitas

en.wikipedia.org/wiki/Tottenham_Hotspur_Stadium

Ez 62ezres, 1 milliard fontert
Larry Silverstein 2019.11.15 11:32:26
@ötköb: hogy latsz be az 50 meter magas stadionba a tetodrol?
Larry Silverstein 2019.11.15 12:09:07
@gomboc r2r: azert mert hazudsz

mert egy szar szemet szar alak vagy
Mi is utazunk Egy nap Karlovy Vary 2019.11.14 13:17:31
Utazni fővároson kívülre mindig hálás "feladat", szinte mindig mást kapunk, amit egy nagyvárosi nyüzsgésben tapasztalni lehet. Mindannyiszor jó látni, jó megtapasztalni hogy a fővároson túl is van látnivaló és van élet. Egy hosszabb idejű prágai szabadságunk során eldöntöttük, egy nap erejéig…..
Megint egy jubileum. Szinte felfoghatatlan, de már a háromszázadik részét láthatjátok a sorozatnak, amely hat éve indult el itt a blogon. Eddig mintegy 6100 képet nézhettetek meg az oldal legnépszerűbbnek számító bejegyzéseinek számító válogatásokban. Hogyan kezdődött a mániám? A digitális…..
Larry Silverstein 2019.09.24 12:22:45
@fairlane: Igen? Hogyhogy? A naci kisneger is szolga, mint az angolok negerei?
Larry Silverstein 2019.09.24 12:51:24
@fairlane: Ez jo erv, idaig jutnak az antifak.
Larry Silverstein 2019.09.24 16:46:23
@bioLarzen: Ez is jo erv.
Közismert tény, hogy a svédek szeretnek adót fizetni. Miközben a magyarok számára az adó szinte szitokszó, és az NAV/APEH maga a közellenség, addig a svéd “skatt” szó nemcsak adót, hanem kincset is jelent. Az itteni adóhivatal, a Skatteverket kifejezetten nagy népszerűségnek örvend, és a lakosság…..
Larry Silverstein 2019.09.24 12:52:04
@Girhes Joe: Aha, de celja attol meg van.
Az elmúlt években felerősödött a keresztény és a nemzeti értékek védelme, illetve ezek hangoztatása. A keresztény értékekről már elég sokszor írtam ITT. Többször keveredtem az interneten olyan csoportok oldalára, ahol ezen értékek miatt hangoskodtak, és mellüket verve védelmezték. Most a legutóbb…..
Larry Silverstein 2019.09.24 12:27:24
@Donatus a Jerbiton: A lenyeg hogy a keresztenysegrol is lecsusztatok, mint a hataron tuli magyarokrol.

Lenne meg a szocializmus, csak sokkal csorobbak voltak a nepek a szoci kormany idejen.

Ugyhogy muszaj sorost vagy valami kulfoldi erot hasznalni, hogy hatalomra keruljetek, ahogy eddig is.
Időnként fellángolnak bizonyos divatok egy-egy országban, amit aztán az ember beállítódottságától, humorérzékétől, személyes érintettségétől függően szemlél. Angliában most például egy egészen érdekes jelenség kezd kibontakozni, amit a mai posztban némi cinizmussal tárunk elétek, ti is kezeljétek…..
Politikusokról, világsztárokról és élsportolókról készült kamu videók árasztják el hamarosan az internetet. Olyan minőségben, hogy nem tudja, mikor hihet a szemének...
Larry Silverstein 2019.09.24 00:19:59
Larry Silverstein 2019.09.24 00:21:10
@Gyingizik: ja, csak meg senki nem latott olyan videot soha ahol ne latszna 1 masodperc alatt a "deepfake"-seg
Nem birkózhatunk meg a klímaválsággal, ha nem változtatjuk meg a fenntarthatatlan társadalmaink hajtóerőit. Belátható, ha a gazdasági-társadalmi rendszerünkben átfogó változásokat szeretnénk elérni, akkor a szemléletünket is meg kell változtatnunk. Kultúránk egyik alapvetően hibás gondolkodási…..
Larry Silverstein 2019.09.23 12:06:14
@midnightcoder2: 20 eve meg a hivatalos klimamese is lehulesrol fantazialt, de most mar biztos vagy benne, hogy nem fog visszahulni

ujujujjuuj

kit erdekelnek a kihalt allatok, az se hianyzik senkinek amelyik 200 eve kihalt
  Ha te vagy az osztó bedobtam a lapot Ha a gyógyító vagy én már csak egy roncs vagyok Ha tiéd a dicsfény nekem a szégyen jutott sötétebbre vágysz megöljük a lángot   dicsőség és szentség legyen nevednek meggyalázva s megfeszítve az embereknek millió gyertya égett de fényük áldást…..
Ki ne emlékezne arra, hogyan próbáltak szüleink annak idején egy-egy jól csengő közmondással, szólás-mondással és népi bölcselettel nevelgetni, tanítgatni (és olykor-olykor - valljuk be őszintén - még meg is vezetgetni). Gondolj csak vissza, hányszor hallottad ezeket a mondatokat…..
Kedden megszavazta a parlament a Magyar Tudományos Akadémia átalakítását, amellyel új fejezetet nyit a tudományos életben. Volt mellette pró és kontra érv rengeteg, én is írtam róla, de öt villámkérdés, ami mindenkinek eszébe juthat 1. Miért kellett átalakítani az Akadémiát? Egyáltalán nem volt…..
Larry Silverstein 2019.07.03 16:10:31
Csak most kezd igazán értelmet nyerni a Fidesz vezérkarának savanyú ábrázata a párt által fölényesen nyert uniós választás estéjén. Az ötven százaléknál jobb teljesítményt nyújtó állampárt ugyanis itthon csatát nyert, Európában viszont háborút vesztett. Kérdés, hogy érdemes volt-e ragaszkodni a…..
Larry Silverstein 2019.07.03 13:15:46
@FILTOL: Orban ismet megvedte a magyarok penzet a karvalytokesektol.

Koszonnyuk
Larry Silverstein 2019.07.03 13:20:50
Larry Silverstein 2019.07.03 15:39:22
@Bravehearth: even ota Tobb bevandorlo van, mint kivandorlo

Google net migration Hungary
Nincs logikus magyarázat az akadámiai struktúra szétverésére - csak hatalmi, politikai indokok. Senki ne gondolja egyetlen pillanatig sem, hogy ettől jobb lesz az országnak - csak Orbán csicskáinak jut több konc...
Larry Silverstein 2019.07.03 15:26:51
@Halibuli: eddig is hallottuk ezt - zorban leepiti a gazdasagot, elmennekabankok, jon23millioroman, menekultek svedorszagba igyekeznek Eletuket feltve, 3 ev mulva fizetik a tulorat, folytassam?

Mindenki tudja, hogy a lipsi Sajto HAZUDIK, reggel, Delben Meg este. Miert pont az MTA Lenne kivetel?
Larry Silverstein 2019.07.03 15:36:22
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: igy van, A korhazakat illetoen es hiszi el senkit a lipsi sajto marhasagait
Larry Silverstein 2019.07.03 15:36:58
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: igy van, A korhazakat illetoen se hiszi el senki a lipsi sajto marhasagait
Tehát Berlin. Az utazási információk és a látnivalók (fal és egyebek) után következzen egy kis gasztronómia.  Currywurst Berlin gasztronómiai jelképe igazán turistabarát cucc. Pontosabban a csóró keleti turisták barátja. Merthogy egy egyszerű olcsó utcakaját ehetsz potom pénzekért s közben…..
Az a kormány, amely lépten-nyomon demokratikus felhatalmazásával dicsekszik, mindent elkövet, hogy megakadályozza a népakarat érvényesülését...