Regisztráció Blogot indítok
Adatok
6faludi

6 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy képregényrajongónak lehetetlen a kedvére tenni. Ha nem készül film a kedvenc karakteréről, az baj – milyen dolog már, hogy tele van minden Batmannel meg X-Mennel, és sehol egy Wonder Woman/Flash/Dr. Strange-mozi? Ha pedig mégis készül? Na, akkor aztán Isten meg az Ördög óvja…..
6faludi 2013.06.25 18:06:18
@kukilopezromero: Jó ez világos, de akkor ezen az alapon nincs is értelme az egész cikknek, ha "kivételes esetben fordulhat elő, hogy megtörik a szabályt"... nem?
Szeretjük a mozit. Tiszteljük a filmeket, és azokat a nézőtársakat is, akik hozzánk hasonlóan jegyet váltanak rájuk. De ezzel úgy tűnik, nem mindenki van így. Mesélj nekünk a legrosszabb mozis élményeidről, amiről nem a film tehetett! Alapvetően azt vallom, hogy a…..
6faludi 2013.04.15 12:40:12
5. Télapu kettő - Régen láttam, kényszer hatása alatt... ment a film, egyszer csak az ölembe hullott egy popcorn. Mondom biztos vetítéshez jár, bár reméltem üdítőt nem kapok hozzá. Nem sokra rá jött a következő szem, majd azt követően még több. Hirtelen elkezdődött a széktámlám izomból való rugdosása, ezen a ponton már egyértelmű volt, valaki meg akar dögleni, ironikus módon egy családi film kellős közepén. Hátranéztem és három rendetlen kis patkány dobálózott a kukoricával. Emlékszem akkor sem voltam szívbajos, megkértem őket rendesen, hogy fejezzék be a dobálást és a rugdosást. Fordulok vissza, élvezem a fingó rénszarvast, erre újabb kukoricák és gyógymasszázs. Tekintek hátra, mondom most szülői értekezletet rögtönözök, hátha. Viszont szülők sehol, csak a három disznóképű pulya uralta a rendet nélkülöző helyzetet. Anyuci híján rövidre fogtam a történetet, megvártam a film egyik halkabb pontját, majd közöltem a problémámat megoldással, szobahőmérsékleten túli hangerővel. Kínos csönd, néhány mondjuk ez jogos megjegyzés a sorok között, majd nyugalomban folytatódott a karácsony megmentése.

4. Toy Story 3 és Wall-E - Holtverseny a két animációs film között, ahol a legdrámaibb pontokon képesek voltak a gyerekek szerepelni. Wall-E esetében a nézőteret átható most akkor meeeghaaalt? kérdésnél éreztem, hogy apádra ütök, a harmadik játékháború alatt pedig a szemétégetős jelenetnél felcsendülő kellemes gyereksírás volt a csúcspont. Kedves szülők, az a sárga körbe foglalt tizenkettes szám nem véletlen ám...!

3. Transformers - Látványorientált, agyatlan robbantgatás, lassított rohangálás és lövöldözés a naplementében, több se kellett nekem. Habár történet nem nagyon volt, azért figyelni kellett, melyik robot miért bántja a másikat. Figyelni kellett - volna, ha mellettem nem történt volna meg az, ami minden filmnéző rémálma: a történet és poénok lelövése. Ült mellettem egy apuka, aki nem csak hogy végigkommentálta a látottakat a fiának, de nettó negyed órára előre megmondta, mi fog következni. Ne ijedj meg, most lesz egy nagy robbanás, na most lesz az a rész, ahol a kazettásmagnó-robot leszívja az adatokat, majd figyeld, milyen vicces lesz a sevrolé robot az alagútban. Anyád.

2. Eredet - Hogy mi az úristent kerestek kilenc-tíz éves gyerekek ezen a filmen, sose értem meg. Ahogy anyukát sem, aki azt gondolta, hogy egy ötszintes álom-sztoriból akár kettőt fel tud fogni a gyerek. Nem érdekel, menjen az egész család, de akkor rend és csend legyen. Persze a második helyezés alapján nem ez történt, ment is a kiabálás, székre felállás és a legrosszabb: vászon előtti rohangálás. Éreztem, hogy bántanám őket, mert ez nekem rossz. Éreztem, hogy csak egyetlen sajtburger van a kezemben, de azt úgy megküldöm az egyik felé, hogy ott lesz vége. Éreztem, hogy a terem összes tagja ugyan azt gondolja, amit én. Arról nem is beszélve, hogy 4 percenként jártak ki wc-re, gondolom a sok hugyosjózsi túladagolta magát kólával. Ha a moziszemélyzet helyében lettem volna, kiakasztottam volna a toalett kilincsét egy partvissal - mondjuk olyan két hétre.

1. Avatar - Az első helyezés oka: az eddigi összes zavaró tényező együttes jelenléte. Ami csak belefért a három órába: közbepofázás, közberöhögés, hudekurvajó ahogy háromdében száll a sárkányállat, nacsóz rágcsálás, zacskózörgés, telefonálás, szipogás, köhögés, harácsolás. Utóbbiakat egyetlen kisfiú művelte, azt hittem először, hogy egy mopszot ültettek be mellém. Film végén meg is kérdeztem az istenbarmát, szerinte mennyire volt idegesítő, azt mondta ezek szerint nagyon. A bocsánatkérését mai napig nem fogadtam el. Rohaggyonmeg.

+ 1. Moziünnep bármelyik filmje - Azt hiszem nem kell kommentálni...
Mi lenne, ha egy nap úgy ébrednénk, hogy negyvenévesen ambíció híján semmit sem értünk el az életben, nincs se családunk, se felépített karrierünk, önmagunkkal harmonikusak, másokkal cinikusak vagyunk, és a legnagyobb problémánk az lenne, hogy a Starbucks mennyire számít…..
Gyerekekkel és állatokkal bármilyen filmet el lehet adni – közhelyes, de igaz megállapítás. Ha egy horrorban gonosz kislány ijesztget, egy romantikus filmben a kutyák hozzák össze gazdáikat, akkor a készítőknek nyert ügyük van. De ha a bevált recepthez hozzáadjuk a…..
(via mrscottpilgrim)..
Ha valami igazán megoszt bennünket a vámpírok kapcsán, az a műfajbeli pozíciójuk: van-e helye vámpírnak egy fiatalosan trendi, emocionális helyzetben, melyben évszázadok óta először érez szerelmet egy élő lány iránt, vagy maradjon meg a horror műfajában és ijesztgessen,…..
Half Peep Show Vasököl 2011.10.06 09:00:00
Megvan a jelenet, amikor kisgyermekként a homokozóban G.I. Joe figurákkal harcoltunk egymással, míg értünk nem jött a mama? Amikor az iskolai nagyszünetben Pokémon tazókkal csatáztunk, Yu-Gi-Oh karperecekkel lövöldöztünk a folyosón, és helyi hálózaton vadásztunk egymásra késő…..
Half Peep Show Trükkös halál 2011.09.12 21:10:00
  Végső Állomás 5 (Final Destination 5, 2011)A Végső Állomás első fejezetének idején, még nem is gondolhatta a gyanútlan néző, hogy micsoda fejőstehén lesz a franchise. Bár számos alkalommal tapasztalhattuk, hogyan húznak le újabb bőrt valamilyen egyszer használatos…..
Szociálpszichológiai filmeket készíteni hálás feladat, főleg ha az alkotás valós történések alapján adaptálódik.  Az emberi természet megfigyelése, és annak határainak feszegetése a filmvásznon kiváló eszköz arra, hogy görbe tükröt kapjunk önmagunk elé,…..
Eskü, kedvelem a Vox magazint, minden hónapban megveszem. Ennek főszerkesztője, Dudás Viktor nemrég vendége volt a TV2-nek, ahol a közelgő Batman filmről esett szó. Haladás, hogy ezúttal a film előzetesét sikerült leadni. Ám a legutóbb két rész bevételét csúnyán mellélőtte…..
A HVG nyomán mi is megírtuk, hogy valami nagyon nem stimmelt a Tv2 napló című műsorában bemutatott egyik riporttal, azzal, amiben egy mezőőr, isteni szerencse folytán pont akkor fülelt le néhány csalafinta kukoricatolvajt, amikor a stáb vele készített interjút. Aztán persze…..
Úgy látszik, Lucas már megbánta, hogy tavaly nyáron eljótékonykodta a Star Warsból származó, több milliárd dolláros vagyona felét, mert a Lucasfilm ismét összeállt a Legóval, és The Padawan Menace címmel  legyártottak a Cartoon Networknek egy vinnyogva röhögős…..
Christopher Nolan a héten Pittsburghbe érkezett, hogy ott vegyenek fel jeleneteket a The Dark Knight Rises-hoz. Készült néhány kép a forgatásról, ezeken Bane látható, amint éppen a Tumbler tetején feszít, a kezében lévő kép Harvey Dentet ábrázolja. Így fog tartani egy beszédet,…..
6faludi 2011.07.31 18:20:07