Regisztráció Blogot indítok
Adatok
talalom

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy vihart kavart a napokban Törökország elnökének látogatása Budapesten. A politika iránt érdeklődő magyar emberek körében az eféle viharokban található egy éles határ. Bármilyen vita üti fel a fejét, minden ember elhelyezkedik ennek a választóvonalnak a megfelelő oldalán, egy-egy ember mindig…..
Napicuki hiszti time.Fogd meg a kádat meg az állványát. Félúton tedd le, mert valamelyik ded a végét járja, de legalábbis cumi nélkül nem bírja.Fogd meg újra a kádat, tedd a helyére.Kezdd el megtölteni vízzel. Közben ess el háromszor a kutyában és nyolcszor a macskákban.Próbáld levenni az egyikről a…..
    Ma sikerült autizmussal és mikrochipekkel is beoltatni a gyerekeket. A gyapjas alakváltás csak később jön, még csak a gyíkemberségnél tartunk, de van időnk kivárni. Amúgy kezdem megérteni az oltáselleneseket, ha még egyszer ennyiért ki kéne váltanom a patikában a szereket, főbe lőném magam.…..
    Az első képen jól látható valami az egy fél pár zokni. Igen, fél pár... Kezdődik.A többi kép nem érdekes annyira :)Az elkötelezett jogvédőknek mondom, hogy szülői engedéllyel kerültek fel a képek :)Ennyit mára.Mert aki próbált megfüröszteni és megetetni egyedül két sakálkölyköt, miközben egy…..
  Eseménytelen nap, nappal alvás, éjjel kezdődik a bőgizés - semmi szóra érdemes.Csak a két kép miatt ültem egyáltalán géphez. Mert ha géphez ülnék, akkor egészen biztosan nem állnám meg és megnyitnám a közösségi oldalakat, és akkor óhatatlanul kissé ideges lennék, de legalább tudnám, miért…..
talalom 2017.09.29 08:59:36
@törökmonika: Cserébe én is "árulkodok". Nekem csak egy fiam van, és ezt tudatosan akartam így. Sajnos, utólag döbbentem rá: tényleg ÉN akartam így. Ugyanis amikor öt évi (szabályos) házasság után, úgy láttam, olyan már ez a kapcsolat, hogy jöhetne az utód, a szerelmetes párom azt mondta: erről neked kell döntened, neked lesz a több dolgod vele. Én persze ezt a felelős őszinteség jelének tartottam. (Pedig gyanakodhattam volna: volt ugyanis az előző házasságából egy kislánya, aki az anyukájával élt, de persze nálunk is időzött. Foglalkozott vele: beszélgetett, játszott - ha volt kedve. De véletlenül jöttem rá, hogy a gyerektartási pénzt nem adta oda a gyerek anyjának. (Békés válás volt, így nem levonás ment.) Akkor azt mondtam: rendben, akkor mész a lányodhoz, amikor akarsz, de a pénzt én feladom hónap elején a fizetésemből. A lényeg: az első 4 hónapban jószerivel azt sem tudtam megnézni, milyen a fiam: csak az esti fürdetésnél, ami tartott úgy másfél órán át a tornától az etetésig, éneklésig, mesékig. Az akkor még élt anyukám érdeme, hogy dolgozhattam, tanulhattam (kollégák vagyunk). A kapcsolatunk azonban egyre romlott: a párom féltékeny volt a saját fiára! Tíz éves volt a gyerek, amikor elváltunk - pontosabban elmenekült. (Persze én is adtam rá okot.) A fiamnak így csak féltestvérei vannak: de hiába akarja összetartani őket, nem nagyon megy. Nem nevelkedtek együtt, mint a tieid. Pedig a fiam ezt nagyon jól csinálja: testvér híján a szárnyai alá vette egy időben az unokatestvéreit, most meg a lányát imádja. Természetére nézve tiszta Anyukám. Nekem semmi bajom nem lehet: vigyáz rám is, segít ha kell. Ahogy nőnek a gyerekek, egyre több az öröm, kevesebb a gond. Páratlan kaland végignézni egy másik ember eszmélését, gyöngeségeit és erényeit, megküzdeni vele önmagunkért.
Gyűlölöm a délután négyig kötelező iskolát. Amikor gyerekvolt, kísérletből be akarták vezetni. Felháborodtam: a szar melót- etetést, mosást, stb. rám hagyják, azt az örömet meg elveszik, hogy tőlem kérdezze meg, ha valamit nem ért a leckében? Hogy együtt keressük meg a helyes választ?Hogy erre nincs idejük a szülőknek??!! Ugyan már: mosogatás közben is lehet válaszolni. (Bocsi a szószátyárért.)
Jó esetben, persze. Odafigyel, hogy ne zúzza szét a másikat, keveset hangoskodik, ha nem muszáj, nem küldi el a kurvaanyjába, továbbá kifejezetten szívesen segít. Nem falja fel az utolsó kocka csokit, nem önti le az abroszt pörköltszósszal (majd nem tagadja le), meg még hosszú a lista. Ám vannak…..
    Valószínűleg Darwin-díjat kapok majd előbb-utóbb érte, de most hivatalosan meghatározom a bionáci fogalmát. A bionáci egészen különleges állatfaj. Ha autóval mennél valahova, valaki biztosan beszól, hogy menj biciklivel, mert az bio. Ha biciklivel mész, valaki egészen biztosan beszól, hogy…..
  Van egy legyünk.Jó, nyilván van több is, de ő már-már családtag.Nem tágít.Mert más, normális légy például a klotyóban van, de ő nem.Ő velünk.Követ.Hiába van tárva-nyitva minden, elszántan zümmög a hálószobámban.Konkrétan négy ablak és egy teraszajtó van neki nyitva - de nem. Ő zümmög és csapódik…..
talalom 2017.07.10 16:42:46
@jó az arab gyerekeknek mert homokozhatnak:
Legyen egy jó napja. Az a légy pont úgy zümmög a nyitott ablakok és ajtók ellenére, mint némely beragadt egyedek egy franciaországi kastély neve körül...
Persze lehet, hogy a légy is csak a potyát lesi.
Gondoltad volna, hogy egy 19. századi bérház romos udvara rejti az ikonikus Abigél szobrot? Megtaláltuk, s ha már ott voltunk, nem féltünk kívánni sem tőle...
Tegnap-tegnapelőtt több Momentumhatás ért. Volt egy fizetett hirdetés, amelyben pénzt kérnek a generációváltáshoz, volt Bojár Gábor párját ritkítóan rossz cikke a hvg.hu-n tegezve szólva a "momentumos lányokhoz és fiúkhoz", a "szűz erőhöz", világosan mutatva, hogy az üzletembernek fogalma sincs, mit…..
talalom 2017.06.15 12:12:48
@HaFr: ok, like, lol, právilno...
    Anyám varrónő volt, egy Nagymező utcai szalont vezetett, szemben az Operettszínházzal. Nagyjából mindenki hozzá járt varratni a művészvilágból, aki valamit is adott magára.Nem tudom, azért-e, mert jó volt, vagy azért, mert elegáns helyen volt a szalon.Jókai Anna is hozzá járt.Anyám néha kapott…..
    Kinyitottam a postaládát, a szokásos utolsó felszólítások és irgumburgumok mellett "természetesen" legalább egy kilónyi reklámanyag volt még begyömöszölve.Ilyenkor az ember nagy sóhajtással (és lehetőleg: kesztyűben, mert még mocskos is lesz a szar nyomdafestéktől) egyesével átbogarássza a…..
„Azoknak legyen választójoga Magyarországon, akik osztoznak közös sorsukban, akik állandó lakhellyel élnek, akik itt fizetnek adót, azok akik vállalják döntésük következményét. Neked mi a véleményed?” Gyurcsány Ferenc, 2013. december 3. Nem tudom honnan keveredett megint elő ez a pompás ötlet,…..
Rettenetes évek voltak akkor már mögöttünk. Ha nem tudnám, hogy mások, máshol még borzalmasabban éltek, élnek, még mindig sajnálnám magam, de azért így sem volt irigylésre méltó időszak. Valójában, ha álmomban eszembe jut, még mindig képes vagyok verítékezve, sikoltozva…..
Ez a mondat az Országgyűlésben hangzott el. Nem volt túl váratlan, hiszen aki mondta, az már egyszer legyilkosozta a jobbikosokat, akiket tetűnek is nevezett. Gőgös Zoltán hétfőn is felszólalt a Parlamentben. Ekkor szakadt el újra a cérna. "Én egy korrekt kérdést tettem fel, amire…..
A cím nem elírás: nem Gyurcsány-Orbán vita, hanem a Klubrádió műsorvezetője és a DK elnöke szólalkozott össze. Meglehet, új fejezet ez a balliberális média amúgy is sanyarú történetében. 16 perc 42 másodperc az egész, számos tanulsággal. Miért épp a Gyurcsány írt…..
talalom 2015.10.26 10:59:41
Az alapprobléma szerintem az, hogy sokan félreértik a sajtó szerepét. Itt sokan arról beszélnek, hogy "a mi sajtónk" sincs mellettünk. '89-ben azt mondtam: független sajtó egyfajta létezik: a tényektől független. A sajtó alapvető szerepe ugyan a tájékoztatás, de hogy miről és hogyan tájékoztat, az már egyéni tehetség, látásmód stb. dolga (a külső kényszereket most nem részletezném). A másik "idol", Kálmán Olga szokta erre azt mondani: hozott anyagból dolgozunk. Csakhogy objektív okok miatt (Pl. időhiány) a "hozott anyagból" válogatni kell, és az már nem mindegy, hogy mit válogat ki. Nem kell, hogy "a mi sajtónk" mellettünk álljon. Elég, ha a fontos dolgokról tájékoztat, és nem hazudik, mint pl. a május elsejei "ingyen víz" esetében. Szerintem az itt említettek egyike se fidesz-bérenc, mszp-ügynök: csak simán beleszerettek a saját sztereotípiáikba, és képtelenek ezen túllépni. Az újságírás egy szakma, nem az igazság, főként nem az IGAZSÁG hirdetése. Egy jó szakember bármikor megír (levezet) egy interjút, ugyanazzal az emberrel, ugyanazokról a kérdésekről úgy, hogy a kérdezett zseninek tűnjön, meg úgy is, hogy egy debil kriplire hasonlítson. A Klubrádió is, meg az ATV (illetve az ott munkálkodók) azt hiszi, hogy az a tömegigény, hogy gyaszálják a politikát, a pártokat, főként a DK elnökét. De ez nem volt másként 2002 és 2010 között se: minden kormánypárti megszólalót arról faggattak, mit szólnak Orbán épp aktuális baromságaihoz. Ezzel szemben a már nem annyira fi, de desz-esek az ilyen kérdésre nem válaszolnak semmit (és ezt B.Gy. és K.O. is hagyja), elmondják, amit akarnak. Mint az adoma érettségizője, akit az Aranybulláról kérdeztek, de ő csak az általa ismert Mátyás kori tételt fújta.
A konkrét esetben a DK elnökének igaza volt (ahogyan pár éve Szanyinak is az Egyenes beszéd-ben), de ezúttal nem működött túl jól a rögtönző képessége. Olyasmit kellett volna mondania, arra, hogy miért pont most, hogy mert egyszer egy héten van kedd (milyen nap volt?), és elmondania, hogy mi a lényege a röpiratnak. Persze könnyű a fotelben okosnak lenni, nehezebb a mikrofon vagy a kamera előtt replikázni. Ráadásul az elnök urat úgy ismerem, hogy szeretné meggyőzni a vele szóba állót, de legalábbis válaszolni akar minden, akár bornírt kérdésre is. Így tán pimaszságnak tartotta volna a fenti megoldást.
    Megtérés Eljött a pillanat, hogy megadtam magam. Egy próba erejéig. Végül is négymilliárd légy nem tévedhet. Vagy legalábbis még nem haltak ki. Jó, még nem rázok vizet vízzel holdtöltekor a keresztútnál azzal, hogy ez a rák egyetlen ellenszere, de azért ennek az…..
  Tudtuk eddig is, hogy Budapest csupán lábjegyzet lehet bármiféle, magára valamit is adó kultúrtörténeti mappában – sajnos. Pedig szeretjük. Más is így van vele. Na most a Vörös Hadsereg másodjára is elfoglalta (csak a nagyobbakat számolom), ezúttal is nagy sikert…..
  Egy időben olyan élethelyzetben voltam, hogy gyakorta kellett a három (most már nagyok ők is, csak röhögtek a negyediken), életkorban egymáshoz elég közel lévő kölykömet szállítgatnom. Aki…..
Megmondta a nép a tutit, a következő négy évre gátakkal nehezíti a hatalom ámokfutását. Aki nem a közvélemény-kutatókat sározta, hanem reálisan kalkulált, túlságosan nem eshetett pofára. A fő kérdés, a kétharmad néhány szavazaton múlik, de sok mindenben tisztábban…..
A házmesterek – közös képviselők - rendkívül felelős pluszbeosztást kaptak ajándékba az államtól, már amennyiben az, hogy kiragaszthatják az állam által diktált rezsicsökkentéses papírt a lépcsőházban és állhatnak mellette strázsaként, valamint hogy besúgniuk…..