Regisztráció Blogot indítok
Adatok
semota

22 bejegyzést írt és 1119 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tegnapi nap folyamán napvilágot látott, Putyin állítólagos Asperger-szindrómájáról szóló cikkben több olyan állítás is szerepel, ami roppant tudományosan hangzik ugyan, ám a valóságban minden tudományos alapot nélkülöz. Íme a legszembeszökőbb:  „A kutatók…..
semota 2015.02.07 18:42:58
@Quadrille Lobster:

a patriarchaszoftver egy régebbi, elavultabb verziója fut rajta. az ilyet uninstallálni is sokkal nehezebb :(

@Horselover Fat:

persze, ez afféle áltudományos izé.
és abban is egyetértek, amit Viktorról írtál.
Nem, nem halt meg senki, szerencsére, ez a bejegyzés nem erről szól. Sokkal inkább azt szeretném megosztani, hogyan tudtam feldolgozni a tényt, hogy a kislányom más. Elég hamar kiderült, nem múlt el nyom nélkül az Zsófi születése körüli probléma. 3 hónapos volt, mikor a…..
Asperger 2.0 Intenzitás 2014.12.25 12:19:16
A közelmúltban sokat írtam arról, hogy a problémáim jelentős részét a patriarchátus okozza, de azért ez nem minden problémámra igaz. Vannak olyanok, amik nagyon is az egyedi képességprofilommal függnek össze, s amelyek teljességgel függetlenek a patriarchátustól, szője is be az…..
semota 2015.01.16 22:15:44
@_Epikurosz_:

velem szerintem még inkább, mert a többi extrovertált jobban reagál a kontextusra, a többi ember visszajelzéseire.
szerintem ötlet 2011.04.10 02:55:00
Mostanság összeállt bennem egy kis ötletkupac, egy csomó társadalmi jellegű probléma megoldására. A problémák közös nevezője az "olcsó lakhatás" témakör. Egyik oldalról, a lényegesebbikről a csövesprobléma (oké, hajléktalan, úgy polkorrekt), a másikról pedig az…..
Az elmúlt hónapokban, ahogyan ígértem is, a mozaik végül összeállt – a blog további írása okafogyottá vált. Önismereti utazásom véget ért – úgy érzem, végre szert tettem arra a magabiztosságra, azokra a kompetenciákra, képességprofilom olyan ismeretére, aminek…..
semota 2014.11.28 14:08:59
@feketehaju:

a többi nő se magától lesz ilyen, hanem azért, mert hat rá az a programozás, ami a nap minden percében jön az összes létező csatornán. és ha sokszor, sok helyen mondják el, hogy akkor valósítod meg a befogadó, lágy, vénuszi stb. minőséget, hogyha passzív vagy, és szempillát rebegtetsz, akkor egy idő után el is hiszik.
ne feledkezzünk meg azokról a nőkről sem, akik úgy nőttek föl, hogy az apjuk leuralta, neadjisten bántalmazta az anyjukat, vagy akár őket is bántalmazták gyerekként. azok felnőttként is próbálják minél kisebbre összehúzni magukat, hátha akkor nem fogják őket bántani.
holott a bántásnak nem a te (vagy én, vagy bárki) belső tulajdonságai(d) az oka(i), hanem az, hogy mások így akarnak lenyomni, gyengíteni, megfélemlíteni.

én nem hibáztatnám a nőket (pontosabban: nem a nőket hibáztatnám) azért, hogy internalizálják egy olyan elnyomó struktúra üzeneteit, ami az egész társadalmat áterezi-behálózza.

a magam részéről úgy találtam, hogy többet nyerek abból, hogyha inkább együttműködni próbálok a többi nővel, és azt nézem, mi az, ami összeköt bennünket, nem pedig azt, ami elválaszt.

engem egyébként a férfiak véleménye jó ideje nem túlságosan foglalkoztat. nem érdekel, hogy jó nőnek tartanak-e, az meg főleg nem, hogy elég háziasnak gondolnak-e, és elvennének-e feleségül. ezek olyan problémák, amik miatt az ő fejük kell, hogy fájjon, és nem az enyém.

és én nem szeretnék olyan partnert, akire "felnézhetek". a "felnézés" magában foglal egyfajta hierarchikus viszonyulást, amelyben a férfi leuralja a nőt. engem ne uraljon le senki. és ha az az egyetlen lehetőség, hogy valaki leural, akkor boldogan leélem az életem egyedül.
semota 2014.11.29 22:58:10
@feketehaju:

én úgy tapasztaltam, hogy vannak emberek, akikre jobban hat a társadalmi nyomás, és vannak, akikre kevésbé. aki intelligensebb, arra jellemzően kevésbé, és könnyebben le is vetkőzi a káros mintákat.
Modorosblog Az Anyaszomorító 2014.11.18 22:08:33
Ahogy a Beatles-számokat is fenntartás nélkül szeretjük LP-n, kislemezen, kazettán, CD-n, remasterelve, Love-verzióban, sztereóban, most újra monóban - ugyanúgy szeretjük az Anyaszomorító alakját: nem tudunk eleget beszélni róla. Mert akárhonnan is elemezzük, mindig találunk…..
semota 2014.11.20 08:10:12
"Kiszemelnek valami szerencsétlen, magányos, dolgozó bukszát, és rátelepednek a gazdatestre, mint valami kis alien. Megszabadulni erősen nehéz tőlük. Addig pedig lehet ingyen lakni, érzelemmel túlfűtött jeleneteket rendezni nyilvános helyeken, zsarolni, hisztizni. A nő meg majd finanszírozza pár évig a megélhetést és az Anyaszomorító hülye hobbijait. Esetlegesen elszállt vállalkozási ötleteit (vö. az örök szuper ötlettel: magyar étterem nyitása külföldön)."
először is a pasi lepusztítja a nőnek az önbizalmát annyira, hogy a nő egy idő után elhiggye, hogy ez a max, ami neki jut, és hogy esélye sincs jobb pasit fogni. (épp ezért olyan nőt választanak, akinek alapból nincs semmi önbizalma, ugyanakkor úgy gondolja, hogy pasi nélkül nem teljes az élete.) a nagyobb hatékonyság érdekében a férfi előad valami történetet a nehéz gyerekkoráról, vagy valami nagy tragédiáról, ami érte őt, és amiből mindeddig nem tudott talpra állni. emiatt a nő őt megsajnálja, és igyekszik "megmenteni". ezt az érzelmi elköteleződést a pasi profi módon használja bűntudatkeltésre és érzelmi manipulációra, ami persze általában olyankor kerül elő, ha a nő megpróbálja arra ösztönözni a pasit, hogy menjen el dolgozni, vagy legalább keressen valamilyen megélhetést. a profin beguilttripeztetett nőnek már egy idő után attól szörnyű bűntudata lesz, ha egyáltalán az eszébe jut, hogy ez a csodálatos Férfi voltaképpen rútul kihasználja őt.
később aztán előkerülnek a durvább cuccok is -- érzelmi zsarolás, a szóbeli és érzelmi bántalmazás változatos formái.

nemcsak vak komondorral lehet nőket leuralni, bántalmazni, egy életen át függőségben tartani, na. csak ezekben az esetekben sokszor össze sem áll, hogy mi történik, mert sokszor a pasi a szegény, meg nem értett áldozat szerepét, hogy ezt a környezet is bekajálja. "ő nagyon tehetséges ember, csak hát nem tudott továbbtanulni, mert hát az apja" stb.
Ha szeretnél értesülni az új írásokról, kövesd az inspirát a Facebook-on!https://www.facebook.com/inspirabloghu"A csiklót általában nem mutatják a szex vizuális megjelenítései során, szemben a pénisszel. De én nem hiszem, hogy azért nem mutatják, mert nem látható (eldugott helyen van, stb.), hanem…..
semota 2014.09.22 08:36:16
@Androsz:
@Before:

nagyon édes, ahogyan heteró pasiként magyaráztok arról, hogy milyen a női orgazmus meg a "leszbiszex" :))))) és persze mindent jobban tudtok, mint a (nőnemű) posztíró. meg fölényeskedés, kacsintósszmájlizás, fölényeskedés.

"Nyilván nem elhanyagolható - de szerintem messze nem túlnyomó - azoknak a férfiaknak az aránya, akiket nem érdekel, milyen a velük ágyba bújó nők számára az élmény, de a többség egyáltalán nem ilyen. "

biztosan sok pasival szexeltél már, úgyhogy _pontosan_ tudod, milyenek a férfiak az ágyban :)
Listák, imádjuk őket. Köszönöm Atlétásnak és Nyelvésznek. Turbulenciában lazán röhögcséltek, nyugalmat tettettek? Közben szinte a szívetek is leáll és imádkoztok, fogadkoztok? Nyugi, mindenki ezt teszi. Féltek bevallani, hogy féltek? Féltek, hogy kinevetnek, gyávának…..
semota 2014.09.07 09:54:48
@Momina:

haha, nyilván kávéfőzőt/mosógépet/vasalót kizárólag a nők használnak :P

ami a listát illeti, én hozzátok képest egy derűs és kiegyensúlyozott ember vagyok, úgy látszik.
Csapkod, repked és örül. Mindenkinek büszkén mutogatja, hogy négy kiscicás óra van a kezén. Kipróbálja a 3D tévét a 3D szemüveggel és néha a földre veti magát kacagva, ahogy közeledik a kamion. A lelkesedése átragad több kisgyerekre is. Odajönnek, és ők is kipróbálják.…..
semota 2014.08.21 15:38:19
<3
1. Gyorsabb vagy, mint az átlag Ha a benned ketyegő processzor órajele lényegesen magasabb, mint a környezetedé, az abból látszik a legjobban, hogy gyorsabb vagy. Gyorsabban földolgozod a bejövő infókat, gyorsabban kinyered belőle a számodra hasznos részeket, és gyorsabban is…..
semota 2014.08.13 00:51:00
@Zsolti_83:

"Az intelligencia az, hogy egy adott társaságban (munkahely, iskola) a többiek mennyire tartanak téged intelligensnek. Ez alapján fejlődött ki az IQ teszt is."

jaja, velem is csináltak IQ-tesztet. az úgy nézett ki, hogy beküldtek mellém a szobába másik 10 embert, és ők megmondták, hogy mennyire nézek ki intelligensnek szerintük :)

szerencsére mindenki okosnak és segítőkésznek tartott, azóta is szeretnek és követnek :)
semota 2014.08.13 07:48:35
@deejayy:

+1

szerintem amúgy, borítok a témáról egy külön posztot, Zsolti barátunk annyi blatáns tárgyi tévedéssel kápráztatott el bennünket, hogy minden egyes sorát oldalakon át lehetne elemezni.

kezdjük azzal, hogy az nem úgy van, hogy "az intelligencia szerintem ez vagy az". ezzel az erővel azt is ki lehet jelenteni, hogy "szerintem a Föld bolygón nincs gravitáció", csak attól még az embert csúnya meglepetések érik, ha az ablakon át hagyja el a lakóingatlant.
semota 2014.08.13 18:23:28
@Zsolti_83:

azt hittem, ezt már nem lehet fokozni, de úgy látszik, mégis :)

kommentelj nálam sokat, bumfordi naivitásod elbűvöl. :)
A wikipedia szerint az elmeteória „az a képesség, hogy mentális állapotokat – elképzeléseket, szándékokat, vágyakat, színlelést, tudást – tulajdonítunk magunknak és másoknak, valamint annak a megértése, hogy mások elképzelései, szándékai, vágyai különböznek a…..
semota 2013.12.10 10:16:35
@ChuckNori:

bizony. az a rohadt Elmeteória 28.0 nagyon meríti az akksit...

de szerintem nemcsak a "szoftverek" futtatása fogyaszt rengeteg energiát, hanem a szorongás is. én úgy veszem észre, hogy egész másképp teljesítek olyan helyzetekben, amikor nem szorongok, mint amikor igen.
semota 2013.12.10 12:21:10
@gond/ol/a:

nem könnyű senkinek sem, főleg addig, amíg nem ismerik fel a problémát.

egyébként én színes egyéniség és jó társalgó vagyok, kifejezetten élvezik az emberek a társaságomat, szóval a mérleg másik serpenyőjében is van sok minden.
viszont pont ezért az elvárások is máshol vannak, és annál nagyobb a meglepetés, ha nem tudom hozni őket.
semota 2014.08.12 11:16:44
@ősmosoly:

az AS nem betegség, hanem egy eltérő képességprofil.

az meg tök jó, ha egyedül is tudod kezelni a problémáidat.
Ahogy az empata egyre több és többet vesz át az elkülönült ember érzelmi energiáiból, az elkülönült személynek egyre kevésbé fog tetszeni, a túlzott érzékenysége miatt, amire pedig neki is szüksége van. Ám mivel az empatát a legtöbb ember kedveli és szereti, az…..
semota 2014.08.12 01:46:58
@annamanna:

nem mond ellent.
pont azt mondom, hogy a lányoknak nem azt tanítják, hogyan húzzanak határokat, hanem azt, hogy hogyan ne húzzanak.
semota 2014.08.12 01:57:58
@annamanna:

"Ugyanezen nővérek lehet, hogy a főorvos durva beszólásait szó nélkül eltűrik. Nem azért, mert gyerekkorukban azt tanulták, hogy legyenek mindenkivel kedvesek, hanem mert a főorvostól félnek, tőle függnek. A betegektől nem függnek, nem azok a főnökök és nem azok adják a fizetést."

Naná, hiszen a főorvosnak nagyobb hatalma van fölöttük, a betegek viszont ki vannak nekik szolgáltatva.

Minél nagyobb a hatalmi különbség közted és egy másik ember között, annál nehezebben tudod vele szemben meghúzni a határaidat. Pláne akkor, ha gyerekkorodtól fogva arra nevelnek, hogy a Tekintély az szent, szó nélkül engedelmeskedni kell neki, és büntetnek azért, mert nem így teszed.

a bántalmazók úgy választják ki az áldozataikat, hogy jelentős hatalmi különbség legyen köztük. pl. a bántalmazó általában fizikailag erősebb, idősebb, jobban keres, magasabb iskolai végzettsége van stb., mint a bántalmazottnak. eleve egyenlőtlen a helyzet, és a kapcsolat folyamán a bántalmazó szándékosan tesz azért, hogy ezt a hatalmi különbséget tovább növelje. például leépíti a bántalmazott önbizalmát, elszigeteli a családjától, barátaitól, manipulálja, kontrollálni igyekszik a viselkedését stb.
Mostanában egyre többeket érdekel, hogy mit kezdjenek egy nárcisztikus személyiségű emberrel. A következő cikk arról szól, hogy a velük való kapcsolatra talán legérzékenyebbek, az empaták hogyan tudják kezelni az ilyen kapcsolatot. (Arról, hogy ki-mi is az empata, itt találsz egy…..
semota 2014.08.11 21:12:15
@Nem kereste:

nálam a "shit-teszt" kifejezés használatával írtad le magad.
Ez a kép szépen bemutatja azt, amit a tegnapi posztban hosszasan fejtegettem. 1) Egy olyan embert, akinek a megjelenése/viselkedése megsért egy normát, de amúgy másra nézve ártalmatlan, bántanak. 2) Az ember, akit ártatlanul bántottak, rosszul érzi magát, és saját magát…..
semota 2014.08.04 22:52:27
@Wisp:

szerintem kellenek olyan emberek is, akik ilyenkor is konfliktusokat vállalnak. a lázadók azok, akik kitolják a határokat, hogy aztán később már az átlagpolgárok is többféle lehetőség közül választhassanak.

de azt hajlandó vagyok elfogadni, hogy nem mindenki lázadó alkat.
semota 2014.08.05 09:18:47
@Wisp:

egyetértek azzal, amit leírtál.
a "házhoz ment a pofonért" szerintem is áldozathibáztatóan hangzik.

erre mondom, h még ha az ember a gyakorlatban be is hódol inkább ebben-abban a nyomásnak, fontos, hogy azért a fejében rendben legyenek a dolgok (ti. hogy ne az agresszorral értsen egyet).
semota 2014.08.06 13:26:48
@Minnaminna:

kitűnő cikk, köszönöm, hogy megosztottad velünk.
Asperger 2.0 Válasz a kommentekre 2014.08.03 12:17:28
NT felnőttek hibáztatása, miközben tolerancia elfogadás es kölcsönös tisztelet az elvárt eredmény fogalmuk sincs rola, hogy magasan funkcionalo autista lesz a gyerek vagy sem, alapbol kerdes, hogy majd mennyire fogja befogadni a tarsadalom, vagy inkabb majd a csufolodasok es buta…..
semota 2014.08.05 13:21:10
@Nitta2.0:

ez abból is fakad, hogy az előnyös külsejű aspinőkkel teljesen máshogy bánnak, mint az előnytelen külsejűekkel.

csomó minden, amit egy előnyös külsejű, attraktív aspinőnek elnéznek, sőt, még cukinak is tartják, azért egy kevésbé előnyös külsejű aspinőt szétoltanak, meg féreg megjegyzéseket tesznek rá a háta mögött. (persze ez sok más dolgon is múlik, pl. szociális készségek eloszlása, önbizalom stb., de a durva séma ez.)

sok aspinő ezért úgy kompenzál, hogy a külsejére gyúr rá, SI lesz a divat meg a bjutizás.
semota 2014.08.05 13:37:26
@sEm:

szerintem ez mindig így van, ha az ember szerepet játszik. abban a pillanatban, hogy nem tudod hozni a szerepet, az emberek összezavarodnak, és nem egyszer elutasítással reagálnak.

ha a szereped úgy néz ki, hogy te valamilyen formában szolgálatokat teszel azért, hogy megtűrjenek, akkor ebben még az is benne van, hogy berendezkedtetek egy egyenlőtlen dinamikára, ami úgy néz ki, hogy te többet adsz bele a kapcsolatba, mint a többiek. és ha egyszer csak elkezded megtagadni tőlük, amit addig megszoktak, akkor dühösek lesznek.
semota 2014.08.05 13:55:21
@sEm:

én régen a vicces, poénkodós, mindenre szarkasztikus megjegyzésekkel reagálós típusú lány voltam.
Facebookon merült föl, hogy mi lehet az oka a felnőtt aspergeresek és az aspergeres gyerekek szülei közötti konfliktusoknak.  A rövid válaszom: a nézőpontok különbsége.  A hosszú válasz: Amikor az aspergeres gyerek megkapja a diagnózist, azt a szakember az esetek túlnyomó…..
semota 2014.08.03 17:22:16
@Minnaminna:

na hát pontosan ezért alakul ki negatív kép mind az autizmusról, mind a különféle egyéb akadályozott állapotokról, mert a gyógypedagógusoknak ez a hozzáállása, így tálalják a dolgokat.
semota 2014.08.04 07:44:03
livewithit.blog.hu/2014/08/03/valasz_a_kommentekre_564

itt válaszoltam a kommentjeitekre amúgy.
semota 2014.08.04 22:09:38
@Minnaminna:

irodalomórán nem mondták el neked, hogy az elbeszélőt hiba azonosítani a szerzővel magával?

en.wikipedia.org/wiki/Biographical_fallacy
Asperger 2.0 Budapest Pride 2014 2014.07.04 22:51:50
Hét éve hagyomány, hogy a Pride közeledtével végigvesszük az Asperger-szindróma és az LMBTQ lét közötti párhuzamokat és kapcsolódási pontokat – ezzel is erősítve az erre fogékonyakban azt a hitet, hogy azért van tele a blog LMBTQ- és Pride-referenciákkal, mert a semota…..
semota 2014.07.06 14:23:23
@Analemma:

OK, akkor ne úgy képzeld el, hogy becsapó villám mentén történik, hanem úgy, hogy szép fokozatosan. megismerkedtek, jönnek különféle közös pontok, és akkor lassanként, lépésről lépésre alakul ki a szimpátia.
semota 2014.07.18 15:57:08
@Kicsikebogár:

like :)
A szociális helyzetek általában komplexek, és ha jól akarom csinálni (márpedig jól akarom), akkor keményen megdolgoztatják az agyamat. Nemcsak azt kell figyelnem, amit a másik ember mond, hanem figyelem a szemét, arcát, testbeszédét is. Próbálom kitalálni, hogy mi jár a fejében,…..
semota 2014.07.13 23:06:25
@tuzko:

www.haaretz.com/news/features/word-of-the-day/.premium-1.591053

itt a magyarázat :)

@ChuckNori:

itt nem is konkrétan erre gondoltam, hanem arra, hogy elég para, hogy amikor a másik tenne valami lépést/kifejezné az érzelmeit, akkor világgá szaladok. ill. kedvem támad világgá szaladni.
Most, hogy egy újabb nőgyűlölő tömeggyilkos esete járja be a médiát, újfent arra kényszerülök, hogy leírjam, hogy nem kéne minden adandó alkalommal kihangsúlyozni, hogy az illetőt Asperger-szindrómával diagnosztizálták. Vagy ha már muszáj beleírni minden egyes hírbe,…..
semota 2014.06.25 15:21:47
@zsivag0:

többször rákérdeztél, hogy milyen válaszokat milyen kutatások alapján következtettek ki. a Tények és tévhitek lista az alábbi tanulmány alapján készült:

www.tarki.hu/adatbank-h/kutjel/pdf/a396.pdf

ha érdekel részletesebben a családon belüli erőszak mechanizmusa, olvasd el ezt:

www.nane.hu/kiadvanyok/kezikonyvek/miertmarad/miertmarad.pdf

egyébként a NaNE-nek van egy telefonos segélyvonala is, ahová bántalmazott nők hívásainak a sokasága fut be egyszerre. a könyveik ezeknek a tapasztalatoknak az alapján, ezeket a hívásokat elemezve íródtak.

felmerült a nemi erőszakokkal kapcsolatos feljelentések gyakorlata is. ezzel kapcsolatban Kuszing Gábor tanulmányát érdemes elolvasni itt:

www.nane.hu/kiadvanyok/kezikonyvek/rendszerbe_zarva.pdf
semota 2014.06.25 15:29:20
@zsivag0:

"előfordul, hogy a férfinak eljár a keze."

más embereket fizikailag bántalmazni a törvénybe ütközik. pont.
alapvető emberi jog az, hogy ne bántalmazzanak fizikailag, meg máshogy sem.
teljesen függetlenül attól, hogy a másik ember mit csinál.

"Talán ha kevesebb nő űzne ilyenkor kettős játékot és adná ki a segítőjét a bántalmazójának mikor újra előtörnek belőle a bántalmazója iránt érzett érzelmek, többen segítenének."

nem egyszerű dolog bántalmazott nőkön segíteni, a NaNE-ben sem véletlenül van többhónapos önkéntesképzés és szupervízió.
semota 2014.06.25 15:43:54
@semota:

illetve önvédelem esetén jogos a fizikai agresszió.
A kérdés talán nem is annyira sértő. Az autista nem elmebeteg, hanem zseni is lehet, aki magába zárkózik. Jól elvan, önmagán és a családtagjain kívül mással nem is nagyon kommunikál. Régebben, a múlt század kilencvenes éveiben még autistának véltem a szocialistákat, írtam…..
semota 2014.05.29 16:11:30
Asperger-szindrómával diagnosztizált, tehát az autizmus-spektrumon lévő (többdiplomás, dolgozó) felnőttként csatlakozom az előttem szóló @n0n4me: véleményéhez.

Feltétlenül szükség van arra, hogy

- az "autista" szót pejoratív értelemben használjátok
- és ezzel tovább erősítsétek a témával kapcsolatos negatív sztereotípiákat?

A magyar nyelv rendkívül gazdag, a szocialistákat ennél száz szellemesebb és kreatívabb módon is lehülyézhettétek volna -- ráadásul oly módon, hogy nem tapostok bele közben a földbe egy másik embercsoportot.
A legritkább esetben sem szoktam a Magyarok Világszövetségének minden bizonnyal hasznos és pótolhatatlan tevékenységét figyelemmel kísérni, ettől függetlenül vagy talán éppen ezért megrökönyödéssel olvastam az alábbi sajtóhírt: kiborult és pinázik a Magyarok…..
Adott egy ember, aki egy feltűnő, de a önmagában nézve jelentéktelen normasértést követ el, amivel egyetlen más embernek sem árt. Az emberek valamiért mégis gyomorból reagálnak. Ujjal mutogatnak, hogy az illető "undorító", "dögöljön meg", "régen az ilyet ledobták a…..
semota 2014.05.15 17:58:19
@Karmikus Interakciók:

"szerintem a monogámia marhaság"

na, akkor te is egyike vagy azoknak az önjelölt erkölcscsőszöknek, akik mások erkölcseit árgus szemekkel vigyázzák, maguknak viszont bármit megengednek, és simán beletaposnak mások intimszférájába is akár.

engem meg a képmutató emberek undorítanak. nem bánom, lehetsz képmutató, de csináld a négy fal között, és ne told a jó érzésű polgáok orra alá.
semota 2014.05.15 18:04:30
@Karmikus Interakciók:

szeretném, ha a jövőben nem kommentelnél többet ide. bennem nincs fogadókészség az ilyen gondolatokra, sem pedig fölösleges energia az ilyen meddő vitákra.
Asperger 2.0 Empowerment 2014.05.10 09:45:01
Hosszan lehetne írni arról, hogy mi a baj ezzel az interjúval – kezdve a „szőkéző”, „győzikéző” kiszólásokkal és az egész interjún vörös fonálként végighúzódó arcbamászó szexizmussal. A blog témája szempontjából mégis ez a bekezdés a legaggályosabb: Ha…..
semota 2014.05.15 14:17:40
@Karmikus Interakciók:

"A győzikézős, szőkézős beszólásokat én is csak a magas lóról kioktatunk tipikus esetének tudom gondolni, még úgy is, hogy azért van igazság benne..."

ha eddig nem lett volna egyértelmű, akkor most szólok, hogy ezen a blogon a szexizmust, rasszizmust, homofóbiát nem toleráljuk.

ez volt az utolsó dobásod, a következőnél kitiltalak.
Próbáltam ellenállni a kísértésnek, mégis elbuktam. Beálltam a sorba, és ennek manifesztációját olvashatjátok most - Conchita Wurst ugyanis hirtelen tényleg megkerülhetetlenné vált. Az MNO kommentjei között tömjén buzizás indult meg, Kovács Áron kiakadt, Puzsér Róbert…..