Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Észmegálló

0 bejegyzést írt és 314 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ilyesmi még nem fordult elő a blogon, de most kedvet kaptam ahhoz, hogy készítsek egy alapos számítást arról, hogyan befolyásolhatja a dohányzás költséges szokása a vagyonunk alakulását az évtizedek során. Kizárólag pénzügyi szemszögből közelítem a témát, tehát az élettani hatásokról nem lesz…..
Döntés született: nem az országgyűlési képviselőket kidobó biztonsági őrök, hanem az országgyűlési képviselők ellen emel vádat az ügyészség. Nagy jelentősége van a döntésnek, mert mostantól nem kérdés, hogy mi vár az ellenzéki képviselőkre, ha nem a kormány kottájából játszanak: bármi. A…..
Észmegálló 2019.01.21 18:38:28
@eloi: Mióta okozza a rendeltetésszerű működés aránytalan sérelmét az a körülmény, ha az ehhez minden jogosítvánnyal rendelkező OGY képviselő kéri a felelős vezető megjelenését?
Észmegálló 2019.01.21 18:40:01
@math0: Hát a kutya az valóban nem nyúlt hozzájuk. De mindenki más igen.
Kicsit úgy érzem magam, mint kisiskolás koromban, amikor a levélírást tanultam. (Fiatalabb olvasók, most néznek bambán, pedig a ’70-es években még volt ilyen…) Ismert vagy leginkább ismeretlen embereknek kellett levelet írni, (tollal papírra) hogy megtanuljuk a formaságokat. A hasonlóság a…..
Észrevettétek, hogy amikor túltolja a kormány az „okosságot” rögtön elindulnak a migránsok a balkáni útvonalon? Először a Belügymiszter elrendeli a határzárat a három vasúti átkelőhelyen, mert úgy gondolja, hogy ismét elfordulhat az, hogy a horvátok egy vonatnyi – azaz 1500 – embert átnyomnak a…..
Észmegálló 2018.10.29 08:50:17
@Kampfer: De ráérsz nyomoronc.
Az Egri Törvényszék felújítása kapcsán lett márványba vésve megörökítve az igazságügyminiszter, a legfőbb ügyész és az Országos Bírói Hivatal elnökének neve. ( A fotó Bozóki András felvétele.)..
Észmegálló 2018.08.31 16:42:47
Morvai Krisztina egy, a pestisracok.hu-n megjelent cikkben ment neki A mi kis falunk című sorozat forgatásának, és hát nem is nagyon szarakodott, menten buldózerre ült, és tövig nyomta a gázt. A cikkben rendkívül plasztikus képekben tárják elénk a sorozat helyszínéül szolgáló, 300 lakosú…..
Észmegálló 2018.08.23 11:44:22
@pandras11: Morvait nem kell féltened, 1-2 év múlva is hallani fogsz róla. Eddig még minden kormány alatt megtalálta a megfelelő segget.
Lassan át kell értékelnünk azokat az ismereteket, amelyeket a színek lélektani hatásáról eddig vallottunk. Tusnádfürdő után most Kötcsén is ugyanabban a libafosszínű ingben fenyegette meg Nyugat-Európát a magyar miniszterelnök, úgyhogy ha legközelebb is meglátják rajta ellenfelei ezt a ruhadarabot,…..
Észmegálló 2017.09.03 19:07:18
@Willkommenskultur: Tudod mit? Maradj meg ebben a hitedben. Ritkán kényszerülök ilyennel kiszállni egy csevegésből, de nagyon nem vagyunk egy szinten.
Észmegálló 2017.09.03 19:14:27
@Semper Fidelis: Megkövetlek. Igazad van.
Tegnap volt másfél évtizede, hogy az újdonsült miniszterelnök gyakran idézett mondattal vétette észre magát. Battonyán járt, majd Békéscsabán sajtótájékoztatót tartott, ahol a nyilvánosság képviselői egy közéleti eseményről faggatták. A négy hónappal korábbi választás vesztese, Orbán Viktor ugyanis…..
Észmegálló 2017.09.02 12:10:25
@Drizari: Valóban. "a fiatalok és a középkorúak egymás-közti kommunikációs közege és eszköze az okostelefon, a mobilnet." Nem is kap tőlük sok szavazatot. Az ellenzék megosztottsága miatt Orbánnak bőven elegendőek azok az internettől elzárt nyuggerek (igen, nem elszólás, a nyitott szemmel járó nyugdíjasoktól eltérően nyugger= birka módra viselkedő, kezet csókoló egyszersmind savval fenyegető idős, alkalmasint eszement ember) szavazatai, valamit a tolvajflóri által leszállított szavazatok, amelyeket közszolgálatinak hazudott média, és az eluralt vidéki napilapok hazugságával tudatlanságban tartott emberektől begyűjthet. De nehogy már ezt nevezzük demokráciának!
A szokásos éves Tusványosi seregszemlén a női politikusok új csillaga, Király Nóra, a kerület Fideszes alpolgármestere, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója, azt a célt vázolta, hogy 2030-ra családonként legalább 2,1 gyerek szülessen. A nemes céllal nem is szeretnénk vitatkozni, legfeljebb…..
Észmegálló 2017.07.25 15:23:28
@Ballib cenzúrázók réme 25:
Szerencsétlennek nevezd azt aki az ételt eléd teszi!

"Ki nem szarja le mit mond egy politikus.
Az a lényeg mit tesz."

Ennél többet egy ellenzékben lévő politikus nemigen tehet - az országa ellen:

"Ezermilliárdos uniós támogatási forrásoktól fosztaná meg Magyarországot Orbán Viktor, legalábbis ezt szorgalmazta Strasbourgban néppárti képviselők előtt. Arról megfeledkezett, hogy a támogatásokat nem az általa hazugnak titulált kormány, hanem térségi fejlesztések, vállalkozások, önkormányzatok, civilszervezetek kapják utólagos kifizetés, és igen szigorú ellenőrzés mellett.

Strasbourgban, az Európai Parlament néppárti frakciójának keddi tanácskozásán Orbán Viktor többek között azt mondta: a kommunizmus “saját országaiban intézményesítette a korrupciót, az erkölcsi relativizmust, a szegénységet, a kiszolgáltatottságot, a hamis adatokat szolgáltató kormányokat, a felelősséget nem ismerő politikusokat és a politikai hazugságokat”, s ez a bővítés óta immár az EU problémájává is vált. Erre hivatkozva sürgette Orbán az uniós segítségnyújtás megtagadását a “hazug és csaló” kormányoktól.

A „segítségnyújtás megtagadása” 370 milliárd forint folyamatban lévő fejlesztés támogatásának leállítását, illetve a 2007-2013 közötti időszak 8000 milliárd forint nagyságú EU-s pénzek visszatartását jelentené, persze ha Orbán követelését elfogadná az unió, s Magyarországra vonatkoztatná, ahogy azt az elnök sugallja."
Aki eddig nem értette, miért akarja kiirtani az írmagját is a független médiának a kormány, az olvassa el az utóbbi napok híreit. A luxusrepülővel Budapestre érkező Habony Árpád helikopterrel menekült az utazását megszimatoló újságírók elől, Farkas Flórián pedig szinte inkognitóban választották meg…..
Észmegálló 2017.06.18 18:53:11
@midnight coder: Mintha ez a blog Farkas Flóriánról és az ő fidesz-elkötelezettségéről szólt volna.... Terelsz fidesznyik?
JogÁsz Meghekkelt automatizmus 2017.02.12 21:09:07
Bizonyára sokan emlékeznek a Szegedi Törvényszék ítéletére, amelyben első fokon terrorcselekmény miatt 10 évre ítélték a röszkei határátkelőnél történt tömegzavargáskor köveket dobáló szír férfit. Hogy a vádlott cselekménye minősíthető-e terrorcselekménynek, arról komoly szakmai viták folytak.…..
Észmegálló 2017.02.13 17:20:03
@ogli dzsí: ÁVH? Tudod mi volt ez a szervezet és mikor lett vége? Szemkilövetős? Ma volt a jogerős ítélet! Miről beszélsz? Aki törvényt sértett, az meglakolt. Úgy tudom, hogy a rendőrt aki valakinek eltörte az ujját, az lesittelték, meg is érdemelte. Viszont a büntetés alóli mentesülés a kuka- és autógyújtogatós, TV székház kifosztó, kockakövekkel rendőröket dobáló, anarchista, a tablettás bor következtében magukat "forradalmár"--nak álmodó csürhére volt igaz. Nem tudom, hogy Te közéjük tartozol-e, de én biztosan nem vettem rész semmiféle szemkilövető akcióban, az ÁVH-ról meg csak a történelemkönyvekből vannak ismereteim.
Észmegálló 2017.02.13 17:24:41
@ogli dzsí: ÁVH? Tudod mi volt ez a szervezet és mikor lett vége? Szemkilövetős? Ma volt a jogerős ítélet! Miről beszélsz? Aki törvényt sértett, az meglakolt. Úgy tudom, hogy a rendőrt aki valakinek eltörte az ujját, az lesittelték, megjegyzem meg is érdemelte. Viszont a büntetés alóli mentesülés a kuka- és autógyújtogatós, TV székház kifosztó, kockakövekkel rendőröket dobáló, anarchista, a tablettás bor következtében magukat "forradalmár"--nak álmodó csürhére volt általánosan igaz. Nem tudom, hogy Te közéjük tartozol-e, de én biztosan nem vettem rész semmiféle szemkilövető akcióban, az ÁVH-ról meg csak a történelemkönyvekből vannak ismereteim. És igenis, aggódtam a jogállamért, amíg volt miért aggódni. Ma már annak drukkolok, hogy épségben éljük meg a jogállam visszatértét.
Észmegálló 2017.02.14 14:56:53
@Kovacs Nocraft Jozsefne: @Kampfer: @Skankhunt42: @dunántúli gyerek: @ogli dzsí: Istenem! Micsoda vadbarmokat szabadított az országra Orbán gyűlöletpolitikája. És még nincs itt a vége. Volt már ilyen a történelemben, amikor az életében sikerélményt még át nem élt tapló végre hatalmasnak és ezzel sikeresnek érezhette magát. Világégés lett belőle.
"Ez nem igaz, cáfolom a hírt!" - válaszolta kérdésünkre az ATV sajtósa, amikor rákérdeztünk arra a pletykára, Kálmán Olga után valóban átigazol-e a Hír TV-hez Havas Henrik is. Havas most maga is elmondta a Blikknek: nem akarták áthívni a csatornához, csak a szilveszteri műsorba hívták, de "Beszéltem…..
Észmegálló 2017.01.09 13:32:04
@Galaxmester: Így van. Az összes sztorija múlt századi. Mindent úgy kezd, hogy: "Amikor én 198x-ben vagy 199x-ben .... " Vagy a rövid- és középtávú memóriájával, vagy a kisebbrendűségi komplexusával van baj. Az utóbbit valószínűsítem, mert igen erősen kompenzál.

Egy épkézláb mondat, amelynek van eleje és vége, alanya és állítmánya, évtizedek óta nem hagyta el a száját. Csak a hebegés és a nyögdécselés .... meg a nagy pofa. És Ő tanítja (bocs, már ezt sem: tanította!) a kommunikációt! Hiába, már régóta ismert: aki tudja az csinálja, aki pedig nem, az tanítja.
Másfél év van a választásokig. Az ellenzéknek záros határidőn belül meg kell állapodnia az együttműködésről. A hótiszta, érintetlen messiás nem jött el a fehér lovon, úgyhogy abból kell főzni, ami van. Mindenkire szükség van - azaz mindenkire, aki a tetteivel bizonyította, hogy valódi ellenzéke a…..
Városi Kurir Szájer tutija 2016.09.12 19:29:51
A hiányérzet jogos, régen nem osztotta a Brüsszelbe szakadt hazánkfia az észt itthon, nekünk. De eljött végre ennek az ideje is és most  Mészáros Antónia vendégeként oktatott ki mindannyiunkat a nagy és rémesen (szó szerint) nyugodt mesélő. . Először is fényt gyújtott a sötétnek gondolt…..
Magyarország kormánya kitüntetett egy neonyilas, rasszista, uszító futóbolondot, aki - többek között - a balliberális zsidók tűrhetetlen viselkedéséről közölt sorozatot, közben meg az arab, afrikai és cigány állatokról ír...
Észmegálló 2016.08.19 08:55:41
@DR. Smit Pal: @Tizenötmillió Magyarok: @Chiccbp: @Behajtó70: @a BircaHang Média szerk.: @Paranoid Android2: @jet set:
Nem kicsit gyomorforgató a cinizmusnak az a foka, amit az idevezényelt fideszes fizetett keretlegények hozzászólás címén előadnak.
Észmegálló 2016.08.19 08:56:30
@DR. Smit Pal: @Tizenötmillió Magyarok: @Chiccbp: @Behajtó70: @a BircaHang Média szerk.: @Paranoid Android2: @jet set:
Nem kicsit gyomorforgató a cinizmusnak az a foka, amit az idevezényelt fideszes fizetett keretlegények hozzászólás címén előadnak.
Vendégszerzőnk, Bencsik Gábor írása   Azt írja Stumpf András, hogy ő nem megy el a kvótáról szavazni. „Tehát ha a kérdésre adott »nem« válasz önmagában egyértelmű is, ez cseppet sem jelenti, hogy el is kell mennem szavazni, hiszen a szavazatom egyáltalán nem befolyásolja az ügy kezelését,…..
Az utóbbi néhány napban különösen erős volt a felhozatal az eszetlen butaságokat illetően. A kormányoldal maradandó emlékeket akart hagyni maga után, mielőtt elmennének szabadságra. Röhögjön és szavazzon!..
Észmegálló 2016.06.13 19:56:01
A kormány gondolkodása beteg - és az a legjobb, hogy ezt magától a kormányszóvivőtől tudtuk meg...
Észmegálló 2016.06.12 20:15:50
@grafoguru: Kinek mire futja az IQ-jából. Ezeknek az egysejtűek szintjén gondolkodó többsejtűeknek ennyire.
Egy ismerősöm arról számolt be a közösségi oldalán, hogy egy rokona temetésén a katolikus pap Orbánért és a kormányért is imádkozott.  (az Orbánt ábrázoló kép forrássa: index.hu) A gyászolók egy részét felettébb felkavaró eset egy Borsod megyei, Miskolchoz közeli faluban történt pénteken, ahol az…..
Két hete még azt sem tudtuk, hogy létezik, ma pedig mindenki őt szeretné megismerni. Úgy lépett elő a nagy magyar reménytelenségből, mint annak idején Jeanne d’Arc a francia szürkeségből. A 24 éves egyetemista lány úgy beolvasott az Orbán-rendszernek, hogy Kósa Lajos és társai még most is alig…..
Ami a gyermekéhezés felszámolására létrejött Nemzeti Minimum Programmal történt, az jól példázza, hogyan tudnak mérhetetlen támogatottsággal rendelkező pártok rátelepedni a civilekre és tönkretenni nagyon fontos kezdeményezéseket. Történt ugyanis, hogy lelkes civilek…..
Kövér László, a Nemzeti Obelix. Obelxiről tudni kell, hogy a francia képregény szerint a gall hős - van, ki e nevet nem ismeri? - kiskorában belezuttyant egy adag csodafőzetbe, mire kihúzták, már késő volt - annyira erős lett, hogy képtelen bánni vele. Nem ismeri fel a…..