Regisztráció Blogot indítok
Adatok
baranyi.m

6 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Film is a battleground.” (Samuel Fuller) A Brezsnyev–doktrína lánctalpakon gördülve érkezik Afganisztánba; Iránban elzavarják a sahot és visszatér a száműzetésből Khomeini ajatollah; az egyre népszerűtlenebbé váló Jimmy Carter pedig újraválasztási kampányára…..
  Tranzakciós adó, biztosítási adó, bankadó, telekomadó, chipsadó – csak néhány már bevezetett vagy bezevetendő sarc a kormány ötletei közül. A válságban lubickolnak a számítgatók, ökonomisták és ötletelők, akik vagy a világban fellelhető igazságtalanságokat…..
  A szokásokhoz híven nagy várakozás előzte meg az Egyesült Államokban a szuperkeddet: a politikai elemzők és a választók is arra számítottak, végre eldől a republikánus elnökjelöltek küzdelme, és kiderül, ki mérheti össze az erejét novemberben Barack Obamával. A…..
„It’s the oldest question of all, George. Who can spy on the spies?”  (John le Carré)  Miután a hírszerzés főnöke, Kontrol csúnyán belebukott egy nagyszabású akcióba, nincs tovább maradása a Köröndnél. Kontrol azért küldte Budapestre egy emberét, hogy…..
„Zárják ki szívükből a könyörületet!” (Hitler tábornokainak, 1939 nyarán)„Egy ember halála tragédia – egymillióé statisztika.” (Sztálin)  Bloodlands. Így nevezi Timothy Snyder amerikai történész tavaly megjelent nagy sikerű könyvében…..
Kiszolgáltattál, mint áldozatra szánt juhokat, szétszórtál bennünket a pogányok közé. (Zsolt 44.12)  Vaskos fekete könyvvel összegzi működésének kilenc évét a Terror Háza Múzeum. A Magyar tragédia 1944-47 című kötet a huszadik századnak azt a periódusát veszi…..