Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Elijah_Baley

0 bejegyzést írt és 2421 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
testmódosítás Fehér masnik! 2012.05.16 12:50:00
Nagyon jó látni ha ilyen szépen le tud gyógyulni egy teljesen fehér tetoválás! Többi fehér tetkó itt,  és itt..
Szépen fejlődnek a magyar-brazil gazdasági kapcsolatok, de sok kiaknázatlan lehetőség van még. A Budapesten tárgyaló Magyar-Brazil Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottság második ülésén a magyar fél felvetette, hogy a bilaterális kapcsolatok elmélyítése mellett a…..
Rick Stein, a tengeri ételekre szakosodott angol szakácsguru ördögi makrélájára azóta fentem a fogam, mióta több mint egy éve találkoztam vele a Saturday Kitchen archív felvételeket felvonultató adásában. Az ok, amiért mégsem készítettem mostanáig gyarló emberi mivoltomból…..
Elijah_Baley 2013.09.03 14:07:18
@HunMoiselle: jaja, asszony se hagyta, maradt a vajas, zöldfűszeres párolás a pisztrángnak.
viszont a busaszeletnek direkt jót tett ez a mártás. idehaza mindig elképzelem, mennyi ideig tart míg ideér, oszt az már el is ment a kedvem minden tengeri dögtől.
ha veszek, csak füstölve, úgy előkészítve meg már a hering is olyan mint a makréla, talán csak kevésbé zsíros...
Vakkomondor Tanuljon külföldiül! 2013.08.29 20:20:48
Té ányú, ván égy fántásztikus hírém. Mágismárkédtém égy nágyon fájin ámbérrél, és köttöttünk égy hátálmás üzlátét. Képzeed ráiráttám á táljés vágyonunkát, és égy év múlvá visszákápjuk á tízszérését. És képzeed éz áz ámbér nágyon hírás,…..
Elijah_Baley 2013.08.30 09:59:38
A baloldalon mindenki azt mondja, hogy Orbánt csak összefogással lehet legyőzni, ami valószínűleg igaz is. Én viszont azt kérdezem, hogy le kell győzni ? Pontosabban fogalmazva: van-e értelme legyőzni ?  Tételezzük fel, hogy győz egy baloldali összefogás.Milyen országot vesz…..
Elijah_Baley 2013.08.29 16:23:50
@Frank99: semmit, akkurátusan járogat az állami szeszeldébe oszt jónapot...
Elijah_Baley 2013.08.29 16:41:21
@Frank99: ja, ez lehet igaz, de a többség(én is) csak fogyasztói oldalról nézi a dolgot.
meg az alakohol mégse dohányáru, azt nem lehet ilyen könnyen összefogni, van kis alkoholtartalmú ital, van bor, saját főzésű, vannak speciális szórakozóhelyek akik saját csatornákon szerzik be az alkoholt mert ez a profiljuk, azért ez nem ugyanaz, mint a húszféle cigi három gyártótól sztori...
Elijah_Baley 2013.08.29 16:42:22
@DR. Smit Pal: ez a mondat is valami bulgár szakdogából van?
:)
Az elmúlt napok harcai után végre megnyugtató megoldás született az MSZP és az Együtt 2014 összefogásáról - nyilatkozta Mesterházy Attila és Bajnai Gordon. Az MSZP-nél és Bajnainál is nagyobb népszerűségű, országosan ismert és elismert Gáspár Győző kiválasztása…..
Elijah_Baley 2013.08.29 15:54:27
@Lencsés István: akkor, javasolnám Orbán Viktor jelenlegi minszterelnök urat a posztra.
A Főtáv és az Urbanista közös játékának második fordulóját Gazdagrét nyerte, annyi szavazattal, hogy ha az Örs vezér tere két oldala egyesíti is erőit, akkor sem érte volna be az újbudai sztárt.Így Békásmegyer után megvan az újabb döntősünk. Na de ki lesz a harmadik?…..
Elijah_Baley 2013.08.29 13:29:17
@ledo76: persze. főleg, h mit mivel hasonlícc össze, békáson a hegyek felöli része egész jó tud lenni, a duna felé eső meg egészében rettenet.
k1 meg k2 is elég vegyes aszerint, h szalagházas rész vagy négyemeletes, sőt a kisebb házak közt vannak sorházak is, kerttel, garázzsal, parkkal(k1-en).
ölég nehéz egyben rámondani valamelyikre h jobb v rosszabb. attól függ, melyik részt ismered..
Elijah_Baley 2013.08.29 15:13:22
@ledo76: hát, nézőpont kérdése ez is, békáson a lakások rettenet hetvenes évekbeliek mind gépészetileg, mind beosztásra, k1-en elég jó elrendezésű modernebb kecók vannak a tízemeletesekben.
szal én békást inkább újpest központtal tenném párba, nem k1-el.
amúgy meg kár h káp egyben fut a versenyen, a két lakcsi közt elég sok különbség van, de ez árban is megmutatkozik.
Egy ujjmutatás tízezer, három ujj harmincezer forint kenőpénzt jelent. Öt éve létezik eszköz a korrupció ellen, de az állam nem támogatja. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Elijah_Baley 2013.08.26 10:26:17
@Camsus: ja, nem is hívja senki, akinek egy kevés kézügyessége van...
meramúgy hidegmelegburkolni meg rugóstagot cserélni nem annyira bonyolult művelet, hogy évekig kéne gyakorolni rá, jútyúbon megnézed, megcsinálod, oszt jónapot.
Elijah_Baley 2013.08.27 09:22:29
@Camsus: nem vok tesó, az egy egészen másik szociális közeg, mint az könnyed csevegésünkből csendben kiderült :)
neked is szép napot.
Elijah_Baley 2013.08.29 10:48:18
@ColT: ühüm, kérdés az arány, te mennyit röhögsz, meg mennyien csinálják meg maguknak, a mosoly leghalványabb nyoma nélkül.
a kulcskérdés, tudod-e hol az a pont, mikor hívni köll szerelőt és meddig tod magad is megcsinálni :)
Veszprémben a néhány napos rossz idő elég volt ahhoz, hogy súlyosan megviselje a százmilliókért épített vadonatúj beruházásokat. Miközben tóvá változott a belváros közlekedési csomópontban a 150 milliós aluljáró, a város határában épült kerékpáros alagútban mocsár…..
addict A Mercedes megölte Hitlert 2013.08.26 16:48:26
Egy autó, amelyik látja a jövőt. Egy autó, amelyik megáll, ha kiszalad az úttestre egy gyerek. De mi van, ha ennek az autónak, még lelke is van? Egy német filmakadémia diákjai ezt feszegetik az egyik vizsgafilmjükben. Már rengeteg helyen megjelent a kérdés, miszerint ha…..
Elijah_Baley 2013.08.27 14:43:37
@Brett Georege: ja, nem vettem észre, h már korábban elsütötted a w150-el kapcsolatos felettébb zsenáns, de a cég történetét nem túl jól ismerő marketingosztály számára simán kimagyarázható apróságot :)
gondolom, a daimler benz repülőgépmotorgyártó részleget felemlegetni végképp csúnyaság lenne a reklám kapcsán...
Elijah_Baley 2013.08.28 22:07:50
@Petyat: a kűbelvágent meg a vécésnéni rajzolta, nem az öreg, ugye?
ráadásul én a szovjet-német szocializmus ideológia azonosságát pedzegettem, nem a polgári ipari termelés szerepét a haditechnikában.
TComment Igazodjunk a hülyékhez? 2013.08.28 07:27:39
Ha nem ismerjük a szabályokat, jelek helyett használjunk szöveget? Legyen Magyarország Amerika? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
A devizahitelezés miatt tett feljelentésük csak az első jogi lépés volt a szellemi honvédelem terén. A Békemenet szervezői arra gyanakodnak, hogy a recesszió, akárcsak a devizahitelezés,  tulajdonképpen „üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett csalás”, ami…..
Elijah_Baley 2013.08.28 11:26:31
@gipsz.jakab: nem, de menedzsertől felfele minden bankszférában dolgozó jogosult megkülönböztető jelzés használatára a saját tulajdonú gépjárművén is, igény esetén rendőri kortezs és forgalombiztosítás is jár.
a devizahiteles mentőcsomagok kizárólag a határontúli demokráciaközpontokban osztják, előjegyzéses alapon, szállodai vagy sátras férőhely a közeli vendéglátóipari egységekben biztosított azoknak, akik nem rendelkeznek külhoni magyar rokonokkal.
Mielőtt önéletrajzokat kezdünk elemezni és fizetéseket latolgatni, fontos letisztázni, hogy mitől lesz ütős egy önéletrajz. Látva több, mint 1000 önéletrajzot, látszik, hogy az emberek mennyire különbözően kommunikálnak a CV-jükön keresztül, és ezzel mennyire különböző…..
Elijah_Baley 2013.08.28 10:55:51
@endike: ilyen melókra úgy köll jelentkezni, h reggel, szarás közbe kiszólsz a budiajtón:
-fater, keress már nekem valami hejjet ahol reggeltől estig üldögélhetek a légkondis irodában, indexen kommentelgetve, wowozgatva, legyen cégautó, benzinpénz, szápkártya meg erzsébetutalvány dögivel és rugalmas munkaidő, unom otthon a semmittevért, akarok végre csinálni valamit!
Egyszerre három gyártó is felfedezte magának a kézzel is hajtható kerékpárok eddig nem létező piacát. A Kerékagy májusban írt arról, hogy egy hátfájással küzdő holland sebész, Lex van Stekelenburg ötlete alapján a TSG Essempio megtervezte a 4StrikeBike-ot, a négypedálos…..
Elijah_Baley 2013.08.27 22:35:48
@Professzore: monnyuk én a 29er óta semmin nem vagyok hajlandó meglepődni, ez is jó lesz majd valakinek
Elijah_Baley 2013.08.27 23:13:30
@Scuttle: ok, meggyőztél, a huszonkilences nem is olyan gnóm :)
Elijah_Baley 2013.08.28 09:34:52
@Balt: sztem azzal, h izombol nem fogod tudni kézzel kipörgetni az elsőkereket, nyilván nem mindig hatékony az első pedállal átvitt erő, de talán nem is számít. ennél a gépnél szintén, ha a lábaddal viszonylag könnyen tudsz optimális fokozatot találni, a kezeddel csak egy nagyon szűk segességtartományban, amúgy csak csökkentő hatékonysággal rásegítesz a hajtásra.
h a csuklónak, könyöknek, vállizületnek mennyire tesz jót ez a négykézlábazás, az kérdéses, de legalább a gerincet gyógyítja.
UTOLSÓ VACSORA - Folytatódik konyhai kísérleteket bemutató sorozatunk a gasztronómia Öveges professzoraival és a közétkeztetés Mythbustereivel: itt az Utolsó Vacsora második évada! Először arra kerestük a választ, miként lehet házilag előállítani a McDonald's legendás…..
Az angolban van egy nagyszerű kifejezés, a trainwreck. Ezt akkor szokták használni, amikor az ember látja, hogy ami az orra előtt történik, az nagyon csúnya véget fog érni (szó szerint vonatszerencsétlenséget jelent), de egyszerűen képtelen levenni a szemét a látványról, földbe…..
Elijah_Baley 2013.08.27 16:26:11
@ébrenjáró: én abszolút nem tudom milyen lehet spiccesnek vagy ellazultnak lenni, mert már vagy 10 éve nem iszom (az elvonó óta), Ennek ellenére néha elolvasok ilyen ritikákat és amikor a szüleimnél járok a házassági évfordulójukon, beleszagolok a poharukba, mégis milyen. Komolyan mondom kb 5 percig, egyszerűen kifejezetten idegesítő, rosszul leszek tőle.
ha ki akarom ütni magam, keresek a neten egy pszihotrop gifet és annyi. képtelen vagyok megérteni, hogy miért lehet rávenni a sok hülye embert, hogy sört, meg bort meg pálinkát vegyen, mert csak úgy élet az élet. Erre a szarra?
Tudom, az elvileg gasztronómiai termék, de legtöbben legtöbbet csak a lerészegedésre használják, akármi is van benne.
Nem a leggyorsabb étel, de nagyon-nagyon-nagyon finom. Sőt, még egészséges is.  Kell hozzá:  3 db patiszon (sajnos nem mértem le) 40 dkg darált hús 1 bögre bulgur (3 dl) 2 bögre víz 1 fej vöröshagyma olaj fűszerek 1 nagy doboz tejföl vagy natúr…..
Elijah_Baley 2013.08.23 15:19:49
@lordgomba: akkor ok, azt hittem, azért nem rizzsel készült -amint a mindmegette írt- h a bulgur jobban átveszi az ízeket.
Elijah_Baley 2013.08.23 16:41:05
@Vback Chine: hajdina még korábban volt, de a lakótelepi spárba perpill rizset árulnak, bulgurt nem.
szokott lenni kukoricadara is, de az sem annyira közkedvelt, pedig a puliszka szót még az is ismeri, aki még sose evett olyat...
off/ ha jól látom, ketten vagyunk, de én szoktam főzni :)
Jó hírt mondok néktek: levehetjük az alufólia sapkákat. Pedig őszintén és komolyan mondom, én hinni akartam az összeesküvésben. Láttam lelki szemeim előtt egy dohányfüstös kávéház mélyén - természetesen valahol a Parlament közelében -, mint a francia elefántok, ott ültek…..
Elijah_Baley 2013.08.26 20:56:05
Az előző részekben áttekintettük a Puskás Ferenc Stadion keletkezésének előzményeit, történetét, és bemutattuk az épületet is. A második részben a legutóbbi évek fejleményeit mutatjuk be, bár a történet még nem ért véget. 2001-ben nyilvánították életveszélyessé a…..
A beruházás a TAO program keretében valósul meg kizárólag magáncégek adományaiból.   2018, Budapest. A Nemzeti Távirati Iroda jelenti: A négy éve elindított Tengerpartot Az Országnak (TAO) program összegéből a felajánló magáncégek Felcsút Nagyközség Önkormányzata…..
Elijah_Baley 2013.08.26 16:32:21
@sanyix: az is, csak még nem hivatalos, először csak a neten szivárogtaják :)
Elijah_Baley 2013.08.26 16:33:08
@lobster thermidor: ne feledkezzünk meg a sokat szidott balneológiai képzésről se, most végre rehabilitálják őket..
Hamarabb feloszlatták Moszkvában a tüntit, mint 68-ban! Izgalmas párhuzammal mutatja be a dotoho blog, hogy Moszkva nem sokat változott az elmúlt 45 év alatt. Vasárnap tíz ember ment ki a Vörös térre emlékezni a csehszlovák 68-as tavasz elnyomására, köztük olyanokkal, akik már…..
Egyre gyakrabban felvetődik a kérdés, hogy az internet, a modern eszközök és a szociális hálók elterjedése mennyire befolyásolják az emberek gondolkodásmódját, mennyiben változtatják meg az egymáshoz való viszonyukat. A mai gyerekek mindent elérnek a világhálón, ami sokak…..
Elijah_Baley 2013.08.26 14:51:43
@Csillagszemű Juhász: nekem így sorba, megvolt a komodor, a pécé meg a fészbúk. monnyuk retardált is vagyok, nem panaszkodom.
egy pillanatra aszittem az utolsó kép rólam készült, de aztán rájöttem, én nem lehetek, mert nem ikreim vannak :)
Elijah_Baley 2013.08.26 15:00:05
Elijah_Baley 2013.08.26 15:35:25
@David Bowman: biztos épp a vikipédiát nyaggatták, h kiderítsék mit látnak és veszélyes-e :)
Ma ezeken a helyeken már a végső simításokat végzik, illetve talán már a próbafutások is zajlanak, de 2011-ben és egy évvel későbbi metróépítés-látogatásaimon még kalapálást, flexelést, és hasonló zajokat lehetett hallani a mindössze szerkezetkész föld alatti terekben.…..
A Heti Válasz cikke egy amerikai magyar templom megszüntetéséről ismét rávilágít az amerikai magyarság sorsára. Bár a Kárpát-medence magyarsága is súlyos mértékben fogy, a Kárpát-medencén kívüli magyarságé még drasztikusabban. Antall József 15 millió magyar…..
Elijah_Baley 2013.08.26 14:14:09
@Felicitasz: na igen, de ti teszitek bonyolulttá, ha hagyátok a gyereket felnőni a természetes közegében, akkor rendes kanadai lenne, és nem cipelné a szülei örökségét magával :)
Elijah_Baley 2013.08.26 14:25:38
@É2I: aszittem, te is csak viccelsz.
ha nem, akkor bocs
sztem nem igazán lehet minden helyzetre érvényesen definiálni a magyarságot.
Ha valaki annak vallja magát, akkor az.
volt már pár példa az emberi történelemben amikor külső körülményekre hivatkozva definiálták az emberek hovatartozását, valahogy mindig elég nagy perpatvar alakult ki belőle...