Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kreatívkertész

449 bejegyzést írt és 181 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy tervek megvalósításában vagyunk most, régi vágyam megnövelni a virágos-örökzöldes ágyások számát, átrakni a kutyákat kizáró kerítést (megtörtént), kaptunk egy hintát a lánykának, bekerült a helyére, és körben sos-sok növény lesz. Előzetes: Cupressus arizonica…..
kreatívkertész 2015.03.17 19:39:51
@Krisztinca: Először is nagyon örülök, hogy minden rendben.
Nagyon sajnálom, három blog-elérhetőséget is adtam, mostanában sokat lájkoltam, hozzá is szóltam néha a bloghoz, de tény, én nem éreztem úgy, hogy nekem feltétlenül bele kéne szólnom a dolgaidba - szülői értekezletnél igen, ott eszembe jutott engem is mennyire megszivattak anno -, és energiám se lett volna sokszor írni, ahogy ezt már megírtam neked. Te tudod, ez a te blogod, a te döntésed, és tiszleteletben tartom, de hidd el, nagyon sajnálom, annyira édes a kisfiad, annyira érdekesen írtad le a mindennapokat, hogy bizony hiányozni fog a blog. Minden jót, békés babázgatást, aztán hamarosan meg jó munkát, sok pénzt, de legfőképp jó egészséget! :) Üdv, Dóra
Kreatív Kertész Helyzet 2015.07.01 10:29:08
Tart a nyári szünet, de ahogy nézem, itt a blogon már március óta. :( Részben időhiány miatt nem születtek posztok, másrészt mert a blog.hu sem támogatja a szerzőket - minden képet 2 mb-ra kell kicsinyíteni egy olyan világban, amikor már a mobilok nagy része is nagyobb fotót…..
Februárban már mindenki vakarássza a színeket. Ha már nincs rendes tél hóval, szánkózós délutánokkal, akkor már legyen tavasz. Most meg már március közepén nem akarunk havat. Van ahol épp esik... :S De fura, hogy tél végén, koratavasszal sose a zöld rügyek, a rózsaszín…..
Egy tavalyi leárazáson az amúgy 100 Ft-os művirágszálakat 30 Ft-ért árulták. Láttam ilyet többször is, nem ritka ilyen áron egy-egy szál művirághoz jutni - na nem a KIKA-ban kell keresni... :) Vettem tizet, és ezt akartam már velül csinálni tavaly is, csak aztán úgy tűnik öt…..
Nem asszociációs játékra hívok fel épp mindenkit, inkább csak borzongatnám a hátakat. Egy 'boszorkányoldal' szerint létezik olyan koktél papírpohárban (= biourna), amelybe ha halálunk után a hamvaink kerülnek, azokat beépíti egy majdan növekvő fába - még azt is…..
kreatívkertész 2015.02.25 16:46:49
@Bagladi Norbertné:
:), köszönöm!
Először is van már virágzó növényem! :) Nagyon későn tettem le a hagymákat, a hóvirág nem bújt ki, az is kérdés, idén megteszi-e... Készítettem egy TO DO listát, mi mindent kéne a kertben megcsinálni az idén. Tavaly "csak" veteményest és teraszt kellett kiszabni,…..
Annak ellenére, hogy nem sok havat láttam januárban, idén is rávágnám, ha álmomból felébresztetének, hogy megkérdezzék: milyen színű a január, hogy FEHÉR. A január mindig tiszta lap, mindig a legbékésebb hónapom. Amikor még érzem a reggeleket, nemcsak délután eszmélek,…..
Ha soha nem etettünk madarakat, akkor is kiakaszthatunk egyet dísznek, de ha egyszer elkezdtünk gondoskodni a kis szárnyasokról, nem jó megfeledkezni róluk. Idén úgy éreztem az a fair, ha ki se teszem az etetőt. Eleve sok itt az éhes száj (gyerek, macska, hal), de főleg a macska miatt…..
Sok-sok példát lehetne hozni arra, mikor egy amúgy beltéri használati tárgyat kültéri dekorelemmé, vagy esetleg kinti használati tárggyá alakítjuk át. Én az esernyőt választottam, mert rögtön több ötlet is szembejött velem. Lehet ajtódísz... Ha kevés van belőle, akkor…..
Nagy divat lett jelölni a kerti utat, a pihenőzugot, a kerti tavat, tehát csinálni egy kis turistaútvonalra illő jelzőtáblát nyilakkal, abszolút utánozva az igaziakat. Az én kertem a gondos ültetés ellenére még egy-két évig biztosan belátható mint egy panorámafotó, szóval…..
Egészen pontosan az az ajánlás, hogy hangoljuk össze a színeket a kertben. Nos, ha eddig nem tettük volna, hát itt az idő! :) Amúgy ezzel az elvvel vitatkoznék, nem minden kert, ágyástípus igényli ezt, sőőőőt, nálunk a hosszú keskeny ágyásokban felvillanó foltocskák…..
Kreatív Kertész Jégvarázs 2015.01.09 10:37:02
Megszakítva a minisorozatot az aktuális menőségekről ma - illeszkedve a reggeli korcsolyapályának is beillő járdánkhoz - jégdíszeket ajánlok a figyelmetekbe. Értelme nálunk kevéske van, az ingadozó hőmérséklet nem kedvezne a tartósságuknak, de tőlünk északabbra biztos sok…..
A múltkori gondolatmenenet ismeretében már senki sem csodálkozhat azon, hogy cuki dolognak is lennie kell a kertben. Nekem elsőre erről a tündérkertek, vagy itthon manókertként elhíresült kompozíciók jutottak eszembe. De ne valami "összecsapott" kis birodalom legyen ám! Látni már…..
Először is nagyon boldog új évet kívánok mindannyiótoknak! Olvasgatom a hazai és a külföldi kert-oldalak tippjeit. Trendeket tanulmányoztam, különböző szempontok szerinti megközelítéseket figyeltem meg, és arra gondoltam,  hogy egy nagyon speciális mixben megosztom veletek is,…..
Nem úgy értem, hogy magazinoknak írogatok, úgy értem, mások ötleteit osztom meg. Egy-egy szép fotót, hangulatos dekorációs tippeket. Nem akartam én ezt, szerettem volna kivitelezni is a nekem tetsző dolgokat, de idejekorán beláttam, nem fog menni. Erre aztán sajnos végképp nincs…..
Kreatív Kertész Tök minimál 2014.10.13 22:43:37
Lehet utálni a tököt, a sok "temetővirágot", de nekem évről évre egyre jobban tetszik ez a fantasztikus színkavalkád, ami a nyár után elkápráztat. A nyarak vagy tök szárazak, vagy atom csapadékosak, mint az idei volt, az elmúlt években sok virágzó növényem halt korai halált,…..
Az embernek csak két keze van. Kerti munkákhoz általában kettőnél több szerszámra van szükség. No és ott a mobil, a napszemcsi, ezeket is tenni kell valahova. Az általam tervezett, korábbi háncskosarakra emlékeztető fazonú táska az oldalán lévő négy zsebecskével azt gondolom,…..
Biztosan nem egyeztethető össze a kukoricára térdepeltetés klasszikus formája a mai személyi szabadságjogokkal, de így nyugodtan rá lehet parancsolni a büdös külyköt a száraz morzsolt kukoricára, hiszen puha kis térdeit megvédi ez a haszonszerszám. Öööö igaziból nem ezért…..
Valószínűleg tök jól! Na de miért mászkálnánk mindenféle bödönökkel, vödrökkel, mikor ezt lapra szerelve (hajtva) könnyedén betehetjük a kerti kistáskánkba (bújtatott reklám, figyelem, figyelem!), és a falon foglal csak helyet, ott is milyen szépen mutat az apró virágos…..
Kre, mint Kreatív Kertész és Deko, mint Dekor és Mentha. Ezek vagyunk mi :) Száz éve meg még két napja készülök hiánypótló, egyedi kivitelezésű, esztétikus, de egyben praktikus kerti kiegészítőket piacra dobni. Rajzolgattam, tervezgettem, ötleteltem, de kellett nekem egy…..
A titokzatos cím meglepetést akar sejtetni. Szerdán, azaz október elsején feltáró jellegű poszt jelenik meg nálam is, és Áginál is (Dekor és Mentha) az elmút pár hét agytornáinak következményeiről. :) Addig is három képrészlet arról, mire lehet számítani. Na mire? ..
Se zabunk, se búzánk, és nem szerene szaporodni és bokrosodni semmi, csak jó lenne megúszni a további rothadást. A paradicsomtövek gyakorlatilag eutanázia-közponként működnek, érlelik, pirosítják a termést, majd a bokor maga elvégzi a repesztő, rothasztó folymatot, végül…..
Semmi gond. Az ajtónk fehér és nem fekete. Nincs lépcsőnk. Van viszont macskánk, aki alkalmasint vendégeket fogad. Van a macskának háza, nyilván a bejárat mellett. Nincs ennyi hely a bejárati ajtó körül, de ami van a macskaház túloldalán, azt kitöltik a biciklik. Nincs ennyi…..
Mivel is kezdjük?! Hát a vásárlással! Ezzel az igazi női hitvallással indítom a saját kis szezonomat, és végre frissítek a hagymásparkon. Én nem szoktam felszedegetni a hagymákat, így viszont kifulladnak 3-4 év után. Nekem nem baj, utálnám ha nem változna meg időnként…..
Augusztusban szabadságoltam magam - ez a blogon is látszik. Fennállása óta nem volt még olyan hónap, hogy ne született volna poszt, még mikor szültem, akkor is írtam. Most sem tervezem bő lére, csupán mutatom a fotó készítése óta még 40 cm-t nőtt paradicsomomat. Kár hogy a…..