Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ser Vazul

0 bejegyzést írt és 181 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Székesfehérvár az egyik leggazdagabb történelmi múltú magyar város: a középkori Magyar Királyság egyik fővárosa, királyi székhely. Számos műemlékének és látnivalójának elsődleges lelőhelye a barokk óvárosa, ami igazi kuriózum. Európai jelentőségű gazdasági, vasúti és közúti csomópont, emellett az…..
Ser Vazul 2022.07.13 11:08:30
Egy év után újra azt MTI Archívumának fotóiból készítettem a Napi érdekes válogatást! Az 1945-1990 közötti időszakból hoztam érdekes, ritkán látott képeket, mindjárt két tucatot! 1982. Kőszeg Ferenc tanár és szamizdat-szerkesztő, személyi követői elől fut Budapesten. A négy felvételből álló…..
Mutatjuk a szupertitkos, gyönyörű szőke végrehajtó szépséget. Meg fog döbbenni. Részletek a végrehajtói világ legmélyebb bugyraiból...
Ser Vazul 2021.12.09 10:54:09
Van ez az állandóan mantrázott duma, hogy a fiatalok már nem akarnak autót, egyébként sem érdekli őket a vezetés, és az autózást úgy eleve valamilyen "ökológia bűnnel" azonosítják.Hát, ha még az ilyen témákban tényleg elég érzékeny német fiatalokat kérdezik, akkor sem jön ki a "kívánt" eredmény. A…..
Ser Vazul 2021.11.24 16:48:02
A Csepel-sziget déli részén található Ráckeve, az 1800-as évek második felétől járási székhelyként fontos szerepet töltött be a környéken. A millennium évében a város elhatározta, hogy új városházát építtet, mely hamarosan el is készült szecessziós stílusban. A városban több, különböző nemzetiség…..
Ser Vazul 2021.11.11 21:08:23
Elképesztően vagány előzetest villantott a Witcher tévésorozat, amiben változatlanul a DC-filmek Supermanje, Henry Cavill alakítja a kidolgozott izmú, mogorva nőcsábászt és szörnyvadászt, Ríviai Geraltot. Nem hiszed? Nézd meg magad!..
Ser Vazul 2021.10.31 09:37:34
Lássuk be, az egész mogyorós csokoládé a fogyasztási élmény fokozására lett kifejlesztve. A tejcsokoládé és a törökmogyoró íze nagyon passzol egymáshoz, de ami még hozzáad ehhez az édességhez, az a pörkölt mogyoró roppanós állaga. Így hát a kóstolócsapat legalább felének félre kellett tennie az épp,…..
Íme hét érdekesség, amit nem tudtál a legmagyarabb jugoszláv egyfejűről, Süsüről. Kép forrása: Wikipedia..
Pierre Kóstolgat A tenger csókja 2021.08.19 10:00:00
  Egy zöld 1928-as évjáratú négy és félliteres Bentley száguld Antwerpen felé a keskeny aszfaltozott úton, amely éppen csak elég ahhoz, hogy nagy nehezen a szembejövő automobil is elférjen. De ebben a ködös, nyirkos időben senkinek nem akaródzik kocsikázni, csak Lady Horne van úton a…..
A gyermekként még ökölvívásért, majd később a színészetért rajongó Reich Jenő (később 1926-tól Rejtő Jenő), tanulmányai után (és színészi karrierjének korai megfeneklését követően) 1928 és 1930 között egy két éves európai utazás során járta be a kontinens nagyvárosait és vetődött el Marseillebe, a…..
     Az Apple mindig is ismert volt megosztó termékeiről, melyek bár többségében sikeresek lettek, azonban sok esetben hatottak túlárazottnak a konkurenciához képest, a jó eladási számokat pedig pusztán a márkahű vásárlóknak, vagy az alternatíva hiányának köszönhették. Azonban a legújabb iPhone…..
Egészen elképesztő az a luxus és az a hatalmas tér, melyben Sylvester Stallone és családja tengette a mindennapjait az elmúlt 23 évben - a kaliforniai megaingatlan viszont most felkerült a piacra és őszintén, szó szerint mindenki megbolondul érte. Csupán annyi bökkenő, hogy teljességgel…..
Az elmúlt napokban nagy vihart kavart a Nők Lapja július 7-én megjelenő számában a Návai Anikó által publikált Scarlett Johansson-interjú. A patinás periodika, valamint a hetilap kiadója gyakorlatilag azonnal megszakított minden szakmai kapcsolatot a szerzővel, miután – ahogy a szerkesztőség…..
Bevallom csak mostanában, a sokadik évad környékén kukkantottam bele az Észbontók című magyar kvíz-show néhány epizódjába (mert egy ismerősöm beszélt róla hitetlenkedve) és azonnal leesett az állam. Miután felszedtem a szőnyegről nem tudtam megállapítani, hogy mit érzek: egyszerre voltam ledöbbent,…..
Joszif Visszarionovics Sztálin 1924-ben, Lenin halála után kezdett teljhatalma kiépítéséhez, amely egyben (üldözési mániája és hatalomféltése miatt) tömeges kivégzésekkel járt együtt riválisai, saját párttársai sőt tábornokai körében is. Egyszemélyi diktatúrája a 20-as évek végén és a 30-as években…..
Mostani történetünk a Szovjetunió felbomlásának zűrzavaros időszakába vezet vissza minket. A történelem meghatározó eseménye volt a világhatalom felbomlása, mely természetesen nem egyik napról a másikra történt meg, de mégis viszonylag rövid időn belül lezajlott. Az események több szálon futottak,…..
Ser Vazul 2021.05.14 12:28:52
Maurice Saundersnek olyan tökéletes mosolya van, mint ahogy a nagy könyvben meg van írva. Mindez pedig egyfajta stratégia is részéről a Tinderen való ismerkedéshez. Maurice az egyik legnépszerűbb férfi a Tinderen, az alkalmazás algoritmusa szerint a profilját 99%-ban jobbra húzzák a felhasználók,…..
Ser Vazul 2021.05.09 10:17:02
A nagy pénzrablás (La Casa de papel) az elmúlt évek legsikeresebb spanyol nyelvű sorozata. Az akciójelenetekben gazdag, spanyolosan túlfűtött érzelmekkel teli, remek képvilágot megjelenítő, és az iszonyatosan jól megformált karakterek rekord idő alatt a Netflix csúcsára repítette, a kritikusok által…..
Az elején szeretném leszögezni: nem ismerek magamnál nagyobb Harry Potter-rajongót. Rajongásom tárgya viszont a könyvekre korlátozódik. A filmekről viszont megosztó véleményem van és különösen fáj, mikor az alkotók eltérnek a könyv cselekményétől és elképesztően ciki jeleneteket emelnek be az…..
A színpszichológia szerint a színek, amelyek körül vesznek minket, meghatározzák életünk számos aspektusát és befolyással vannak arra, hogyan érezzük magunkat. Magától értetődő, hogy sokaknak az autóválasztásnál is az egyik fő szempont az autó színe. Na, de vajon személyiségünk alapján melyik az a…..
Oldboy vs. Oldboy A bűncselekmény: A dél-koreai nemzet talán legemlékezetesebb (azóta persze jelentkeztek egy Élősködőkkel), atomvillanásszerű remekművét ennyire rosszul és (itt ez a jelző hatványozottan igaz) ennyire feleslegesen feldolgozni maga az emberiség ellen elkövetett bűntett. Mindenki…..
1991-ben jelent meg a Van Halen For Unlawful Carnal Knowledge (Törvénytelen szexuális aktusért) című listavezető nagylemeze, amely már a címével sem árult zsákbamacskát, elvégre a szavak kezdőbetűiből bárki könnyedén összerakhatja a legismertebb négybetűs angol szót. A több millió példányban elkelt…..
Mindenki nagyon várja már az utolsó részt a Trónok harca könyv sorozathoz. A történet megalkotója, George R.R. Martin ugyanis már jó ideje csücsül az utolsó részen. 2011-ben jelentette be a The Winds Of Winter címet viselő ötödik kötetet, melynek tervezett kiadási időpontja 2014 lett volna, azonban…..
Ser Vazul 2021.02.09 11:51:19
  Egyszerűen elkészíthető mégis különleges kedvenc. Hármas ízhatás, kevés összetevővel...
1990 decemberének végén mutatták be Magyarországon a Ewingok életéről szóló sorozatot. A forgatás valójában 1978-tól 1991-ig zajlott, úgyhogy mire ráéreztünk a sorozat ízére, Amerikában már véget is ért. Péntek este az Ablak című műsor után gyors volt a fürdés, mert kezdődött a Dallas (pontosabban…..
Ser Vazul 2020.12.30 09:58:27
@MACISAJT: már vártunk egy ilyen hozzászólást,a lottón lenne igy ötösöm! Köszönjük! Pontosabban danke schön