Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tibor.

13322 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Mindenkor Segítő      Mára már sokan felismerték – vagy felismerhették volna –, hogy a "végidősnek" tekinthető küzdelmes harcban, hűséges és hathatós segítőnk Isten Szentséges Anyja, aki "a kegyelem rendjében az angyali üdvözletkor hittel adott beleegyezéstől kezdve, a kereszt alatt is vonakodás…..
326. Vannak akik finoman kipuhatolják, hogy miként gondolkozol, aztán később durván visszaélnek ezzel. – Légy tartózkodó és élj rejtett alázatosságban. 327. Először magadban teremts békét, s csak azután békéltess másokat. A béke mosollyal kezdődik. 328. A gonoszok közti béke a legnagyobb…..
Róna Gábor atya második tanúságtétele:      Ekkor már Dél-Amerikában voltam, Quítóban, Ecuador fővárosában. A rendházunk, amelyben akkor laktam, a történelmi városrész közepén volt, kétemeletes szép modern épület, fölötte terasszal. Házunk egyik része diákotthon volt egyetemisták számára. Aznap…..
A Hajnal Szép Sugara NAPI GONDOLAT 2024.04.19 00:00:00
Az imádság a mi hatalmas eszközünk   † P. Róna Gábor jezsuita atya tanúságtétele az ima erejéről.      Jelen kis írásommal szeretnék eleget tenni egy kedves felkérésnek, hogy mondjam el a KALÁSZ kedves olvasóinak, hogyan imádkozott jó édesapám azért, hogy én pap legyek. A másik pedig egy hatalmas…..
19-én PÉNTEKEN 15 órakor  mondjuk el az Irgalmasság Rózsafüzérét az igazságos békéért!   Vitalij Szkomarovszkij, az Ukrajnai Római Katolikus Püspöki Konferencia elnöke 2024. április 19-én az igazságos békéért mondott közös imára hívja a híveket.    Krisztusban szeretett testvéreim! Krisztus…..
A békére való törekvés – a szeretet táptalaja 306. Noé galambjaként, én hozok békét az Egyháznak. 307. Soha senkit nem korholtam, sőt ügyeltem, hogy jelenlétemben ne legyen semmi viszály. 308. A haragosokat igyekeztem megbékíteni azzal, hogy csendben imádkoztam értük. 309. Annyira szerettem a…..
   "A sátán harca Isten népe ellen." (Jel 12,1-14,5)      A pokol hatalmainak az Egyház ellen folytatott ádáz harca a Jelenések könyvében rajzolódik ki.Ezt a harcot a Biblia a következő felirattal írja le: "Az égen nagy jel tűnt föl: egy asszony, kinek öltözete a nap volt, lába alatt a hold, fején…..
Szűz Máriának döntő szerepe van Isten üdvtervének megvalósításában      A donboszkói látomás máriás oszlopa, a megváltó-társi szerepet szimbolizálja. Sajnos a protestantizmus, az egyházellenes ideológiák és a katolikus hívek egy részének elvilágiasodása azt eredményezte, hogy a Szent Szűz szerepét…..
19-én PÉNTEKEN 15 órakor  mondjuk el az Irgalmasság Rózsafüzérét az igazságos békéért!   Vitalij Szkomarovszkij, az Ukrajnai Római Katolikus Püspöki Konferencia elnöke 2024. április 19-én az igazságos békéért mondott közös imára hívja a híveket.    Krisztusban szeretett testvéreim! Krisztus…..
De miért is kell imádkoznunk?     Mert az ember, test és lélek! Ha csak a testnek tulajdonítunk elsőbbséget, elsorvad a lélek, tehát a lelketlenség fog felülkerekedni! Ez a "féloldalasság", korunk és világszemléletünk betegsége.      "Szomorkodik valaki közületek? Imádkozzék! Jó hangulatban van?…..
A Hajnal Szép Sugara FELHÍVÁS! 2024.04.17 00:00:00
284. Aki nem veszi föl keresztjét minden nap, és nem követi Szent Fiamat, az nem méltó hozzám. 285. Szent Fiam tetteiben mindig az Atyát dicsőítette, s azért jött e világra, hogy általa az emberek is megdicsőítsék az Atyát. Ezért tanított meg bennünket a Miatyánkra, arra az imára, mellyel a…..
19-én PÉNTEKEN 15 órakor  mondjuk el az Irgalmasság Rózsafüzérét az igazságos békéért! Vitalij Szkomarovszkij, az Ukrajnai Római Katolikus Püspöki Konferencia elnöke 2024. április 19-én az igazságos békéért mondott közös imára hívja a híveket.  Krisztusban szeretetett testvéreim! Krisztus…..
Don Bosco álma 2      A harcok közepette a pápa, súlyosan megsebesült egy lövedéktől. Környezete megpróbálta ugyan a kormánynál tartani, de hamarosan egy újabb lövés végzett vele, és holtan esett össze. A megmaradt ellenséges flotta felől diadalittas ordítás tört ki. A pápai hajón összesereglett…..
Az imádság a hívő ember lélegzetvétele      Az ókori görög nyelv az embert az 'antroposz' szóval fejezte ki, amely 'felfelé nézőt' jelent. Talán nem is lehetne jobban kifejezni az ember lényegét, azt a tulajdonságát mely megkülönbözteti a többi élőlénytől. A “felfelé nézés” legkézzelfoghatóbb jele…..
Áldozat, imádság – a lélek készsége 262. Életemnek az imádság volt egyetlen vezérlő lényege és nem volt egyetlen pillanat sem, amit meg ne szenteltem volna imával. 263. Ha nem is mozgott az ajkam, mégis mindig az isteni dolgokról elmélkedtem. 264. Ezen szó által: AVE – ami az EVA fordítottja –…..
Nem kapkodni, hanem tudatosítani!      A kamaszévek végére az agyban 10 milliárd neuron, idegsejt található. Ezek egymástól elszigetelten állnak, a kapcsolat egymás közt az ún. szinapszisokon keresztül valósul meg. Ezek a kapcsolatok azonban csak addig maradnak fenn, amíg ingerület megy át rajtuk.…..
Don Bosco álma 1     Bosco Szent János egy híres látomása az Egyház jövőjével kapcsolatos: 1862. május 30-án Don Bosco azt álmodta, hogy egy csupasz sziklán állt, maga előtt a végtelen tengerrel. A hullámokon rengeteg vitorlás hadihajó sorakozott fel csatarendben. A hajók többségének orra vasból…..
A Hajnal Szép Sugara NAPI GONDOLAT 2024.04.15 00:00:00
Engedelmesség – a tökéletesség fejlesztője 244. Nem volt bennem semmi önzés, az isteni parancsoknak mindenben alávetettem magamat teljesen, így lettem példaképévé az Istent szeretőknek. 245. Az Isten Szentséges Fia – nekem, mint Anyjának – teljesen engedelmes volt, ám én magam is mindenben…..
A Hajnal Szép Sugara HITVALLÁS 2024.04.14 00:00:00
     A püspök megkeresztelte Valeriánuszt és az boldogan tért haza hitveséhez, könnyekkel küszködve vallotta meg hitét, mely teljesen átformálta az életét.      A szobájukat ekkor nagy fényesség telítette be és megjelent Cecília őrangyala, aki kissé meghajolva köszöntötte őket. Mindkettejüknek…..
A fel-feldobott kő visszaesik!     Volt egyszer egy jó családból származó lány. Mint a legtöbb fiatal, ő is leérettségizett, sikerrel felvételizett az egyetemre, és elkezdte a kellemes diákéletet. Bulizás, diszkók, ivás, a „füves cigi”, fiúk, flört, „antibébi”, párkapcsolat. Az első kapcsolata egy…..
Az Istenes jó szándék – a cselekedetek leghasznosabb indíttatása 220. Amit tettem, gondoltam vagy beszéltem, azt mind Isten dicsőségére irányítottam. 221. Még csak édesanyám Szent Anna ölében pihentem, de máris mindent Istennek ajánlottam, hogy életem minden pillanatában megdicsőítsem az…..