Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vendégszerző

85 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az első rangadó beharangózójára az ütköző felek egyik szurkolóját kértük fel. Vadkutya komolyan vette a feladatot, így mindenféle kiegészítés nélkül tálaljuk a kezdés előtt.Az egyik oldalon már megébredtek, s reptében lőttek egy baglyot, a másik oldalon még mindig a…..
Sokkoló meglepetésként hat majd mindenkire, ha feltárom, a Lazio egyik legendájáról szóló posztunkat melyik állandó kommentelőnk jegyzi. Természetesen Esti "Szom Ki-Van" Kornél mesél nekünk az olasz (és az angol) futball egyik legellentmondásosabb figurájáról, Paolo Di…..
Új rovatunkban azokat a mainstream félistenek oldalvizén, másfeledik hullámban érkező szupersztárokat, valamint meg nem énekelt (vagy nem elég hangosan megénekelt) hősöket mutatjuk be, akik noha nem kaptak se Aranylabdát, se FIFA Év Játékosa Díjat, mégis kitörölhetetlen nyomot…..
Az elmúlt két hónapban nagyjából 50 futball témájú filmet láttam, ez alapján bátorkodom megkockáztatni a kijelentést: az igazán jó és emlékezetes focifilmek megszámolásához nincs szükség mindkét kezünkre. Ámde, a megannyi elvetélt próbálkozás, ha filmes (ne adj isten:…..
Régi álom valósult meg, mikor végre 2010. májusában ott álltam a Fratton End-en. Hallgattam a 21 000 torokból feltörő „Play up Pompey, Pompey play up!” csatakiálltást a Big Ben harangjainak dallamára. És láttam egy patinás futballklub talán utolsó hazai meccsét……..
Rendszeresnek nem mondható, de időnkénti kitekintéseink közül már megszokhattátok, hogy erdélyi sporttársaink segítségével rendszeresen bejelelentkezünk, ha valami érdekes történik arrafelé. És most történt, amit egy olyan éles kijelentéssel kezdenek kifejteni, hogy: Európa…..
A világ egyik legnagyobb klubjának döntőfóbiáját akár viccesre is vehetnénk, ha 25 évvel ezelőtt nem minden idők legtragikusabb fináléjában fordult volna meg a jobbára azóta is tartó tendencia. Egy BEK-győzelem, ami semmit nem ér, egy kupa, amihez 39 halálos áldozat vére…..
"Soha nem érdekelt igazán egy város, sem egy táj - a valóságban mindig csak az emberek érdekeltek. Firenze értelme számomra nem az Uffizi, nem is a Boboli-kert, hanem egy angol nő, vagy a Via Tornabuonit környező szűk utcák egyikében egy toscanai suszter." (Márai Sándor)…..
Nagy és merész vállalkozásba fogtam: Top10 összeállítást készítettem az elmúlt évszázad legjobb labdarúgóiból. Arra voltam kíváncsi, hogy hány csapat erejéig állnánk a versenyt a világválogatottal. Legnagyobb örömömre és kellemes meglepetésre azt látjuk, hogy mind a…..
Augusztusban, az idény kezdetekor, még sokan azt gondolták, hogy a szezon végén a Liverpool-Chelsea lesz az a meccs, ami sokmindenről dönthet. A Pool azonban mindent elkövetett, hogy ez ne így legyen, így az évad utolsó rangadója a City-Spurs lesz. Ráadásul, ez nem is csak olyan…..
Vannak, akik Old Spice-szettet kapnak ajándékba a szülőktől, mások Hétfő, Kedd, stb feliratú zoknit, megint mások jópofa feliratos bögrét. Buday Zoli viszont azt kapta a családtól, amiért mindannyian hupililák lettünk az irigységtől: két nap alatt egy müncheni és egy milánói…..
Endoscope 15 éve álmodozik arról, hogy egyszer eljut Madridba, és élőben nézi meg kedvenc csapatát. A legutóbbi fordulóban megvalósult az álom, ráadásul mindjárt rangadó(nak induló meccsecskére) készültek a Bernabeuban, hiszen a 3. helyezett Valencia érkezett. Az igazi weblog…..
Esti Kornél: Hetekkel ezelőtt az itáliai és nemzetközi lazialék között is robbanásszerűen terjedt el az az elsőre hihetetlennek hallatszó hír, hogy az olasz labdarúgás egyik legnagyobb szurkolói csoportja, az Irriducibili felfüggesztette tevékenységét. Bár tudtuk – és…..
1887 novembere. A Plumstead park felé biciklizik a Tottenham Hotspur Football And Athletic Club gimnazista srácokból álló csapata, hogy megmérkőzzön a Royal Arsenal nevű lőszergyár melósaival, egy barátságos mérkőzés keretében. A meccset 1-2-es vendégvezetésnél, 15 perccel a…..
Bő 30 perccel ezelőtt még a Riazor lelátóján ültem és bambultam magam elé, maradandó  élménnyel gazdagodtam. Elővettem kis noteszemet, fellapoztam "amit nem hagyhatok ki az életben" fejezetet és kipipáltam a La Liga mérkőzés megtekintése rubrikát.…..
Nem tudjuk, volt-e már ilyen a blog történetében, de ha volt is, biztos nem mindennap fordul elő, hogy lányok(!) vállalkozzanak itt posztírásra. Mi vettük a bátorságot, egyszer van egy évben gyereknap nőnap, ami remek alkalmat ad arra, hogy bevéssük magunkat az NST virtuális…..
Visszatekintve az elmúlt száztíz évre, azt vizsgáljuk, hogy kik voltak a legjobbak évtizedenként, ugyanis minden kornak kicsit más volt a játékstílusa és játékrendszere. Így jobban viszonyíthatóak a játékosok. Ezen túlmenve készítettünk egy válogatást a II. világháború…..
Fociológus című sorozatunkban szeretett sportágunk és imádatunk tárgya a téma, csak egy picit más megvilágításból. Különböző területek tudományos értekezéseire alapozunk, elméleteket tolunk az arcotokba, és – ha lehet – akkor empíriával turbózzuk fel elszálló…..
Ha van olyan személyiség a nemzetközi futball elitjében, akinek a megítélése igazán vitatott, az Gonzalo Higuain. A másik oldal véleményét már ismerjük, a védőbeszéd megtartására maga Maverick vállalkozott. Real Madrid: a futball történelem legeredményesebb klubja. 9 BL és…..
Úgy fest, a Schalke nem olvasta az előző Bundás-posztot, ettől függetlenül továbbra is tartom, hogy ők nem lehetnek bajnokok – minél többször mondom ezt el, annál kevesebb ideig kell majd a szezon végén meztelen múzsákat néznem a gratuláló-önostorozó poszt megírása…..
Egy különleges esemény kapcsán most a Chelsea egyik legendájáról, Kerry Dixonról olvashattok pár sort. Egy vérbeli Chelsea szurkolónak talán nem kell magyarázni, ki is az a King Kerry, talán a riválisok szurkolóinak is ismerős lehet a név, ám nem tudják hova tenni. Dixon a…..
Nem a pontszámok alapján, de nekem egyre inkább kétszereplős versenynek tűnik a Bundesliga, és noha Gelsenkirchenben szeretnének bízni benne, hogy valójában három az a kettő, mégis nagy tételben fogadnék rá, egyetlen épeszű schalkés sincs (nincs vége a mondatnak), aki komolyan…..
A most következő Top 10-es lista természetesen szubjektív és vitatható, jóllehet ad egy kis támpontot arra nézve, mikor szeressünk – utólag – egy gólt: ha szép, vagy ha fontos (értsd: emlékezetes meccshez fűződik). Nagy sóvárgásunkban a régi sikerek után persze,…..
Ha londoni derbi, akkor vadkutya: az őszi párharc beharangozója után ismét vendégposzttal örvendeztetett meg minket az egyáltalán nem gőgös gúnár. Nem tudunk eléggé hálálkodni a kiváló posztért ezekben a nehéz időkben, így aztán át is adnám a szót: hajtás után tehát…..
Áll a bál a labdarúgópiacon, és fehér galléros úriemberek nézegetik egymást, meg kékgalléros iparos legényeiket, hogy vajon ki az, aki közülük másnak dolgozik miközben velük kötött teljes munkaidős szerződést. És most feketézik a rohadék. Még tehetetlenebbül állnak azok…..