Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Viszkisdoboz

310 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Viszkisdoboz 310. Epilógus 2020.05.28 14:11:14
Katonák, rendőrök és tűzoltók! Kedves volt kollégáim, volt tanítványaim, volt ügyfeleim! Tájékoztatlak benneteket, hogy 2020. június 01. napjától megnyitom ügyvédi irodámat Kecskeméten. Szeretettel várlak benneteket ügyes-bajos dolgaitokkal. Jussak eszedbe, ha céget akarsz alapítani, vagy ha…..
Minden történetnek van vége. Az én történetem vége most érkezett el. 2020. február 24. napján a Fővárosi Ítélőtábla katonai tanácsa helyben hagyta a Debreceni Törvényszék katonai tanácsának felmentő rendelkezését, vagyis jogerőre emelkedett a határozat. Megszabadultam tehát az utolsó büntetőügy…..
Elhangzott az utolsó szó a Tábornok perben 2020. január 27. napján, vagyis semmi akadálya annak, hogy tizedik jubileumi évében a Fővárosi Ítélőtábla katonai tanácsa másodfokú határozatot hozzon a magyar sajtó által Tábornok-pernek/viszkis dobozos ügynek elkeresztelt ügyben. 2020. február 24. napján…..
A Fővárosi Ítélőtábla katonai tanácsa 2019 decemberében áttűzte a Tábornok-per nyilvános ülésének időpontjait. Az újabb bírói verdikt szerint 2020. január 27-én az utolsó szó jogán szólalhatnak fel a per vádlottjai. A másodfokú döntés kihirdetésére 2020. február 24. napján kerülhet sor. Ha addig…..
2010-ben napra pontosan hajnali 6 órakor csöngettek…. na, nem a postás és nem is a Mikulás. Waltner Rolland katonai ügyész érkezett és nem is csomagot hozott, hanem vitt, engem. Azóta kilenc év telt el! Nem tudom, hogy kinek a tyúkszemére léptem rá, de most már legyen elég! Tudom, hogy három a…..
2019. november 29. napján védőbeszéd meghallgatásával folytatta a munkáját a Fővárosi Ítélőtábla dr. Szabó Éva hadbíró ezredes vezette katonai tanácsa. Három vádlott is élhetett az utolsó szó jogával. Utolsóként dr. Molnár Lajos ügyvéd, aki korábban csoportvezető katonai ügyészként is…..
A megismételt Tábornok-per másodfokú bírósága, a Fővárosi Ítélőtábla katonai tanácsa ma megkezdte munkáját. Felmentő ítéletem ellen az ügyészség jelentett be fellebbezést, a táblabíróság azt bírálja el. Dr. Szabó Éva hadbíró ezredes, a tanács elnöke a nyilvános ülés megkezdését követően…..
Közeleg az idő. 2019. november 25. napján megkezdődik a Tábornok-per másodfokú tárgyalása a Fővárosi Ítélőtáblán. Ebben az ügyben első fokon kétszer is felmentettek. Egyszer a bizonyítékok értékelése nélkül mentett fel a Kaposvári Törvényszék katonai tanácsa, mert az ügyészség nyomozás során…..
Leszálló ágban vagyok. Az ügyészség nyolc évig tettesi pozícióban tartott, egy éve vagyok pszichikai bűnsegéd, a felmentő ítéleti rendelkezésem ellen bejelentett ügyészi fellebbezésből pedig megtudtam, hogy ítéletszerkesztési hiba vagyok. Egy ideje komoly fejtörést okoz számomra, hogy az ügyészek,…..
Nem csalódtam az ügyészségben. Hozták ismét a formájukat! Előző posztomban beszámoltam arról, hogy a Tábornok-perben megérkezett a másodfokú bíróság tárgyalásokra invitáló végzése az ügyészi fellebbezésekkel együtt. Az ügyészség felmentő ítéleti rendelkezésem ellen jelentett be…..
Viszkisdoboz 300. Végre kezdődik! 2019.09.28 09:20:30
Csengetett a postás és a régóta várt bírósági idéző végzést hozta meg. A boríték tartalmazta az ügyészség fellebbezését is. De haladjunk sorban. A viszkis dobozos ügyként is elhíresült Tábornok-per 2010 óta folyik, és talán, miután az alapügyben és a megismételt eljárásban is felmentettek első…..
A viszkis dobozos ügy, a 2010-es kormányzati elszámoltatás egyik legnagyobb port kavart ügye egyelőre „Csipkerózsika álmát” alussza, de köszöni szépen él és virul. Az ÜGY létezik, csak éppen az ügyészségen, vagy a bíróságon, vagy éppen a kettő között szunnyadozik. Már évek óta nem kérek számon…..
Viszkisdoboz 298. Hősök kora 2019.06.07 21:05:12
Régóta nem foglalkozom aktuális politikai kérdésekkel, mert írni csak akkor érdemes, ha olvasnak is az emberek, de arról éppen leszokófélben vannak. Mindenki sütögeti a kis pitéjét és úgy tesz, mintha minden rendben lenne. Szem becsuk, fül befog, száj nem ugat. 1989-ig így éltünk, nem volt nehéz…..
Méltóságos ügyész urak! Január 31-e óta (Felmentő ítéletem másodjára Debrecenben is!) három hónap telt el. Ez idő alatt nem sikerült jól felkészült ügyészeinknek fellebbezést írniuk, ezért most a nyilvánosságon keresztül szólítom meg Önöket. Rögtön azzal kezdem, hogy van egy rossz hírem. Ha az…..
Két hónappal ezelőtt kihirdetett ítéletében a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa teljes körűen felmentett a viszkis doboz ügyként elhíresült ügyben az ügyészségi vádak alól. Az első fokú bíróság ítéletét írásba foglalta, tehát megint léptünk egyet előre a 9. éve folyó…..
Szeretünk Rolland! Én és a családom. Unalmas lenne az életünk nélküled! Úgy látszik, Te is megkedveltél bennünket, mert nem eresztesz minket. Megható ez a ragaszkodás a részedről... Ezért gyorsan ittunk is egy pálinkát az egészségedre! Miért is? Most kaptam a gyorshírt, hogy a Debreceni…..
Csont nélkül felmentett a bíróság a katonai ügyészek minden vádpontja alól. Ártatlanságomat most már bírósági ítélet is megerősíti. Nem is egy, hanem kettő ténybírósági ítélet. 2019. január 31. napján hirdette ki ítéletét a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa a Tábornok-perben. A katonai…..
A Debreceni Törvényszék katonai tanácsa a Tábornok-perben 2019. január 15. napján megtartott tárgyaláson folytatta munkáját. Az ügyészi viszontválasz felolvasása után a megjelent vádlottak nyilatkozhattak az ítélet meghozatala előtt az utolsó szó joga alapján. Apropó. Ügyészi viszontválasz. A…..
A 2019. január 7. napján a Tábornok-perben megtartott tárgyaláson elhangzott az utolsó két és fél perbeszéd, és ezzel a védők befejezték munkájukat. Ezekből a védőbeszédekből is megtudhattuk, hogy a tisztességes eljárás uniós és hazai alkotmányos alapelvei csorbát szenvedtek. A katonai ügyészek…..
Elérkezett ez a nap is, az „újesztendő” első napja a Fapál családban. Ilyenkor pezsgővel kívánunk magunknak sikeresebb és boldogabb új évet. Már nem lázadunk, már nem tervezgetünk. Csak túlélést kívánunk magunknak a következő évre. Nyolc évvel ezelőtt, 2010. december 3-án jelentek meg hajnalban a…..
Üldögéltem a Tábornok-per tárgyalásán 2018. november 05. napján, egy szép hétfői napon, és közben azon gondolkodtam, hogy mi a francot keresek még itt? Bár elméletben és gyakorlatban is a „tettesem” védője perbeszéde hangzott el, akinek, mint pszichikai bűnsegéd (a leges-leges-legeslegújabb ügyészi…..
A Tábornok-per megismételt eljárásában a mai napon négy újabb védői perbeszédet hallgatott meg a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa. El kell, hogy mondjam, a védőbeszédek sem érintenek engem személyesen. Egyes „vádlott társaimat” csak Kaposvárott ismertem meg, másokkal HM államtitkári időszakom…..
Most már lehet látni, egyre érzékelhetőbb a fásultság a Tábornok-perben. A nyolc éve folyó eljárás felőrölte a védelmet is. A védő ügyvédek egyszerre vannak könnyű és nehéz helyzetben, hiszen a Tábornok-per megismételt eljárásában alig született valami nóvum. A kaposvári alapeljárásban már mindent…..
Kötve hiszem. Taktikáznak az ügyészek, az biztos. Először megdöbbentem, amikor az ügyészség a Tábornok-perben a 8 éven át fenntartott viszkis dobozos vádat a végminősítésében nem minősítette bűncselekménynek, ezzel kifejezésre juttatta, hogy ebben a vádpontban nem kívánja a bíróság ítéletét. Aztán…..
Viszkisdoboz 286. Rágjuk a gittet! 2018.06.20 21:29:28
Az 50-es évek hangulatát idéző volt a Tábornok-per nyomozati szakasza, szinte már a történelem homályába vész. A katonai ügyészek 2010-ben a jogszabályokat átlépték, kényszervallatásokat végeztek, a herék ugyan nem roppantak, a körmök is a helyükön maradtak. És ahogy az lenni szokott a megtervezett…..