Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fegyence

25 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap sikerült eljutni úszni egy vidámat.1km lett a vége. Elképzelésem sincs, hogy ez sok, vagy kevés, mindenesetre megdolgoztatott rendesen. Ennyi volt a cél, teljesítve :)Több szünetet tartottam közben kb 200 méterenként. Ma minden egyes porcikámat érzem, hogy létezik. Nem…..
Vízszintes húzás - 3x6 (8)Na a félgi visszaengedős technikával egész stabilan ment a 3x6, olyannyira, hogy utolsó szériában 8 lett belőle. Megragadok itt és az utolsó széria ismétlés számát igyekszem növelni, hátha végre érezhető lesz valami fejlődés :)Guggolás támasszal -…..
Fekvőtámasz előredőlve - 3x25  Mivel utolsó alkalommal a 22 ment stabilan, gondoltam az a +3 sorozatonként nem lesz nagy durranás. De igen, az volt :) Az első kétsorozat ment szépen. Az utolsó sorozatnál valójában 20-at lehetne számolni, ami szépen szabályosan  ment.…..
Varjútartás -  kb 25 másodperc Igyekszem túlszárnyalni az eddigi rekordjaimat :) Egyelőre úgy néz ki, fél perc környékén stagnálok.   Egyenes híd - 3x25 Megismételtem ezt az edzést, ezzel a szériával, amivel abbahagytam. Kellőképp lefárasztott, de semmi extra...
Vízszintes húzás - 3x6A nagy szünet miatt 3x6-al próbálkoztam, ez ment. Az lesz végülis itt a terv, hogy nem teszem a rudat alacsonyabbra, ellenben nem eresztem vissza magam csak félig. Így folyamatosan tényleg izommal tartom magam. Amikor a 3x15-öt stabilan hozom ebben a formában,…..
 Fekvőtámasz előredőlve - 3x22  Ismét csak azt tudom írni, hogy nagy volt a kimaradás. Folytattam 22-es sorozatokkal, fáradtam, de ment stabilan.Hajlított lábemelés fekvésben - 3x15 (20)Szintén ugyanazzal a szériával próbáltam meg ahol abbahagytam. Ment. Talán sikerül…..
Elszaladt egy hónap, amikor is nem volt lehetőségem edzeni. Az ok - okozat - kifogás - nyafogás - problémák nem ebbe a topicba tartoznak :)Holnap úgy néz ki folytathatom azt, amit egy kis időre félbehagytam. Megpróbálom ugyanott felvenni a fonalat, ahol elszakadt ;) Most aztán bőven…..
Varjútartás - 27 másodpercMég jobban kezdek rájönni hogy kell ezt csinálni :) Először is, amit ma realizáltam, az az, hogy nem szabad nagyon behajlítani a könyököt, hanem inkább a térdeket kell rászorítani. Így sokkal stabilabb helyzet érhető el és így lehet már levegőt…..
fegyence 2011.08.29 14:14:23
@Livcsy: Igen, pontosan így működik nekem is.
Vízszintes húzás - 3x7 3x8-al próbálkoztam, a 3. sorozatban viszont már a 6. húzódzkodás is elég bénán sikerült, így marad a 3x7. Próbálok koncentrálni és az első két sorozatban tényleg csak 7-et csinálni, az utolsót megnyomni inkább, amennyi megy... Guggolás támasszal -…..
fegyence 2011.08.29 13:39:00
@Azogh: a 3x7 az megy egyelőre. Úgy gondolod jobb, ha inkább úgy állítom a rúd magasságát, hogy nagyobb darabszámú szériákat húzzak?
Én tényleg nem tudom eldönteni melyik lenne a jobb :) Most ráadásul egy hónapot ki kellett hagynom, így most jön a szintfelmérés megint :)
Fekvőtámasz előredőlve - 3x22 (25)  Mivel nagy volt most megint a kimaradás (16 nap, éljen a nyarlás:)), ezért 22-es sorozatokkal kezdtem. A 3. sorozatban csináltam annyit, amennyi ment szabályosan, ez 25 volt. Hajlított lábemelés fekvésben - 3x15 (20) 15 volt kitűzve, ment. Az…..
Vízszintes húzás - 3x7 Na azt hiszem meg van hogy kell ezt csinálni :) sikerült a lábam megtámasztani, így nem csúszik el. Így végre tényleg a húzódzkodásra tudok koncentrálni. Persze jelentős javulás nem lett a múltkori 3x6-hoz képest :) Mindenesetre most maradok úgy, hogy…..
Fekvőtámasz előredőlve - 3x20  Ez kb 45 fokos dőlést jelent, ami nagyjából a konyhapult magassága, úgyhogy itt kezdtem el az edzést. Első szériában lenyomtam 40-et (ennyi kell a következő lépéshez), és meglepődtem rajta milyen könnyen ment. Aztán a második széira 15…..
Varjútartás - 20 másodpercKezd alakulni, lassan ráérzek, hogy hogy is kell ezt csinálni :) Fura, hogy fájt a csuklóm, úgy voltam vele, hogy ezt most nem is csinálom... néha kegyetlenül fáj a csuklóm, úgy, hogy nem bírok a tenyeremre támaszkodni. Érdekes, hogy picit ugyan éreztem,…..
Vízszintes húzás - 3x6 ezt a technikát még tökéletesíteni kell. Még mindig az a baj, hogy annyira bedurran a felkarum, hogy fizikailag képtelenség felhúznom magam teljesen... Bicska guggolás - 3x40 (lépés a következő szintre?) Meg van a szint lépéshez szükséges feltétel. Saját…..
Fekvőtámasz falnál - 3x50  Úgy érzem ezt még mindig gyakorolni kell... Valami fejlődés már van, mert az első 50 meg se kottyant, a második 40-nél kezdett gáz lenni, a 3. 35 körül pedig már szenvedés volt... Nem baj ez, mert fejlődnek az izmok legalább :) mindenesetre nem…..
Varjútartás - 10 másodperc Ezt most egy párszor megcsináltam 10 másodpercre, vagy közel annyira... Érdekes, hogy nem bénáztam most sokat vele... Amire rájöttem: a levegő vétellel lesznek gondok, olyankor mindig kibillenek :) Na még van mit gyakorolni rajta, messze van ez még a…..
Vízszintes húzás - 3x5rá kellett jönnöm, hogy a múltkor nem igazán jól csináltam a húzódzkodást. Ma jól csináltam, nem is ment belőle csak 5 az utolsó szériában. Valójában 7-5-5 volt a sorozat de mindig csak az utolsót fogom feltüntetni a szorzó után, mert így látom min…..
 Fekvőtámasz falnál - 3x50 - következő szint? A következő lépéshez teljesítve a feltétel, viszont mivel eléggé nehezen ment a vége, következő alkalommal ezt újra csinálom. Fura, hogy egyáltalán nem nehéz a művelet, a végére mégis fájdalmas volt... Azt hiszem ott…..
Varjútartás - 5 másodpercEz egy érdekes művelet, először is nagyon jó egyensúlyérzék, másodlagosan pedig némi erő is szükséges hozzá. Sokadik próbálkozásra sikerült 2-3 másodpercig megmaradni, de valószínűleg az orra bukástól való félelem miatt mindig kizökkentem az…..
No ez a valóságban tegnap volt.Vízszintes húzás - 3x7Beszereztem a Decathlon-ból egy húzódzkodó rudat. Két fal közé betesz, kiteker, befeszül, edz. Ennyi volt az elmélet :) A gyakorlat kicsit mást mutat. Keresnem kellett két olyan falat, ami megtartja. A folyosón van egy rész, ahol…..
Fekvőtámasz falnál 3x40  (következő szinthez: 3x50)Térdfelhúzás 3x30 (következő szinthez: 3x40)A fekvőtámasz falnál még mindig meglepetést okoz, hogy mennyire lefáraszt. Ezt a 3x40-et úgy érzem tudom stabilan hozni, így valószínűleg következő alkalommal (vasárnap)…..
A mai napon a "kézenállásból fekvőtámasz" elvégzése felé haladó rögös úton indultam el.Fejenállás fal mellett - 2 perc - lépés a 2. szintreAz első perc környékén kezdtem érezni, hogy a karjaim tartó munkát is végeznek, ami fokozatosan nőtt. Aztán 15 másodperccel…..
Mára jutott a húzódzkodás és a guggolás, mindkettőből szint teljesítve.Kicsit részletesebben:Függőleges húzás - 1. lépés - 3x40 - lépés a következő szintreMinden gond nélkül ment a 3x40. Szépen lassan, nyugodt tempóban. Picit elfáradtam, de semmi extra, ez tényleg egyszerű…..
Sikerült a könyvön végigmenni. Már épp azon kezdtem pedig gondolkozni, hogy lehet, hogy minden nap kellene edzeni, mert így 1 hét alatt adott típusú feladatot csak egy alkalommal gyakorlok. De nagyon az jött le nekem a könyvből, hogy ennek így kell lennie, és rengeteg türelem kell az…..
Fegyencedzés - erről fogok itt (ha minden jól megy) sok bejegyzést készíteni. Kezemben a könyv, az első fejezeteken túl vagyok, úgy érzem nagy lelkesedéssel bele is fogok az edzésbe. A könyv végén vannak az edzés tervek, ebből a "Jó magaviselet"-re alapozva állítottam…..