Regisztráció Blogot indítok
Adatok
czjanos

0 bejegyzést írt és 1866 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kérdés kettős. Egyrészt mint Budapest sorsáért aggódó civilek fiktív első személyben kérdezhetjük magunktól: városvezetőként mi mit tennénk, és hogyan tennénk, ha tényleg komolyan gondolnánk, hogy a fejlesztés ne csak a 2024-es kampányplakátokon, szép látványtervekben öltsön testet, hogy aztán…..
Lesz gombaszökőkút és lesznek bordó székek is, de villamos a Rákóczi úton már soha többet nem lesz. Ilyen egy projekt, amit az új, „zöld” városvezetés kritikátlanul átvesz Tarlóstól, hogy meglegyen nekik is a napi betevő szalagátvágásuk. Ez a fejlesztés is tipikusan a fenntarthatóság tökéletes…..
A pedoszkóp vagy fluoroszkóp a maga nemében egyedülállóan veszélyes alkalmatosság volt a negyvenes-ötvenes évek cipőboltjaiban. Hogy miért? Mert minden egyes felpróbált cipő után megröntgenezte a lábakat.....
Az elmúlt napokban megtörtént, hogy a XXI. század politikai kommunikációs csatározásai az állítólagosan az egyik legfontosabb EU-s tisztség személyi kérdéseit, nevezetesen Ursula von der Leyen jelölését is háttérbe tolták: feltűnésével határokon átívelő munka vette kezdetét, hogy a posztokért vívott…..
Norvégiát sokan pozitív példaként említik, és joggal. Következzen most néhány azon dolgok közül, amik miatt az ötmilliós ország büszke lehet magára. (Aztán majd egy másik posztban megnézzük azt is, mik azok, amik miatt nem.) Neked mit jelent a magyarság? Hogyan viszonyulsz Magyarországhoz, miként…..
A szocik lassan másfél évtizede nem képesek egyetlen valamire való populáris akciót indítani (tüntetés, népszavazási kezdeményezés, választási győzelem), ez időszak alatt a vezetői között egymást váltották az inkompetens és/vagy korrupt (saját források híján újabban a Fidesz érdekeit is szolgáló)…..
czjanos 2019.06.02 05:55:58
@tele.phone: Persze, ha a következő, hétéves EU-pénzügyi ciklusban megvalósul az az elképzelés, hogy pl. az önkormányzatok közvetlenül kaphassanak támogatást, akkor felértékelődhet egy főpolgármester lehetősége.
Azt tudjuk, hogy 2010 óta a NER-korszakában élünk, amelyről igazából majd olyan 20 év múlva tudják megmondani, hogy mennyire sötét korszaka az országnak. Azt azonban látni kell, hogy a NER él, dübörög, és egy olyan párhuzamos társadalmat épített ki, amely úgy működik, mint egyfajta állam az…..
czjanos 2019.05.03 05:58:05
@MAXVAL bircaman közíró: Í Bégum 500 milliójához képest 2-3 millió tényleg lényegtelen. Ja, nem millió, hanem milliárd.
Ma április 24-én van az örmény népirtás emléknapja. Körülbelül másfél millió örmény keresztényt öltek meg olyan gyorsasággal a huszadik század népirtásában, ami Hitlert is inspirálta. Ma sajnos mindössze 28 ország ismeri el hivatalosan a mészárlásokat népirtásnak. Hazánk egyelőre nem. Az…..
czjanos 2019.04.25 06:18:58
@MAXVAL bircaman közíró: Nem hiba volt, hanem bűnpártolás.
Félreértés ne essék, a 42-es villamos most is üzemel Kispesten, de "ezer" éves terv a meghosszabbítása Pestszentlőrincre, a Gloriett telepre.És ez vélhetően annyira elsüllyed a homályba, hogy nem lesz belőle semmi. Miről is van szó? Adott egy villamosvonal, amely Kispest egyik főútvonalán, az Ady…..
czjanos 2019.04.09 17:05:52
  Egy villamossági boltba igyekeztem eljutni a metróból, hogy a felújítás alatt álló fürdőszobánkba három új konnektort vegyek. Már az üzletbe tartva láttam, hogyan ülnek ruhakupacaik között a Haller utca irányába tartó hosszú folyosón az otthontalanok. Visszafelé bementem egy közértbe, vettem…..
Természetesen most vasárnap sem maradhat el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben a jövő hétre ajánlok nektek érdekes és jó áron megvehető régi játékokat.Remélem a kínálatban ezúttal is megtaláljátok majd a gyűjteményetek következő darabját...
Sokakat érdekelnek a "leg -ek", vagyis azok a dolgok, amelyek egyedülállóak és mondjuk a legnagyobbak a világon. Hajók terén például különleges a helyzet, hiszen a leghatalmasabb úszó alkalmatosságok egészen elképesztő úszó városokként üzemelnek a világ óceánjain. Három kategóriában érdemes…..
A külföldön játszó magyar játékosok mostanában gyakori mérőszámai a magyar labdarúgásnak. Ha sok külföldön játszó játékosunk van jó a focink, ha kevesebb, akkor nem annyira. Sokat emlegetik azt is, hogy egyre több a topligás játékos, egyre jobb a magyar foci, illetve, hogy a sikeres EB még nagyobb…..
Jelen poszt szerzője Németh Gábor, a B1 blogok alapító-főszerkesztője. Az elmúlt napok MSZP-körüli eseményei világossá tették, hogy Botka László és csapata úgy döntött, Mesterházy Attila sorozatos választási bukásokhoz és progresszív leépüléshez vezető útjára lépnek. Pedig a szegedi polgármester…..
Egy 18 éves srác ismerte fel először a BKK által frissen bevezetett jegyrendszer hibáit és jelezte is a BKK-nak. Cserébe feljelentették, a rendőrség éjjel ment érte. Tüntetés szerveződik mellette és a T Systems és a BKK FB oldala tele lett kritikus kommentekkel. Közben a bkk.hu elérhetetlenné vált...
Az éjszaka elvitte a Készenléti Rendőrség az otthonából azt a 18 éves fiút*, aki néhány napja, a BKK online jegyvásárlási rendszerének startja után nem sokkal közölte a sajtóval, hogy a rendszer komoly hibákat rejt – pl. 50 Ft-ért is váltható rajta keresztül havibérlet. Ismétlem: a srác nem lopott,…..
czjanos 2017.07.22 05:57:29
@Az Ellenálló: Jobb helyen teszt-mérnököket fizetnek (nem is rosszul) azért, hogy mielőtt piacra kerül a termékük, megpróbálják azt "feltörni", felfedni a hibáját, hogy elkerülhessék az ilyen, kínos eseteket.
Reflektor Mi lett veled Momentum? 2017.07.20 14:48:49
Ez egyre gázabb. Mármint amit a Momentum Mozgalom csinál az utóbbi időben. A sündisznólkodást már csinálta egy párt 2009-től, a Lehet Más a Politika. Abba most ne menjünk bele, hogy mire jutott vele, viszont volt  (van) kézzel fogható programja, mondanivalója és koherens világképe. Ezzel szemben a…..
 A vizes világbajnokság július 14.-én indul. Ez alkalomból néhány napja bemutatták azokat  a formaruhákat, amelyeket a hoszteszek fognak viselni az események alatt. A VB fő grafikai elemei visszaköszönnek a ruhákon, illetve a színválasztás ami még illik a rendezvényhez. Íme itt van a négy fazon-a…..
Megnyílt az első budapesti szabadtéri autómosó. Egyirányú utca lett volna a Váci utca, a Szabadsajtó út alatti autós aluljáróval. Felbukkant egy harmadik, soha meg nem épült margitszigeti strandfürdő terve. 30000 "bevándorló" érkezését várták Kelenföldön. Erről írtak…..
NemGogol Szeszélyes ősz 2017.07.07 13:33:51
Békés jogvédők akcióban „Az ősszel leplezetlen koalíció jöhet létre a magyarországi ellenzék és a Soros-féle szervezetek között, hogy utóbbiak a demokrácia intézményrendszere elleni nyílt támadásokkal, utcai zavargásokkal gerjesszenek hangulatot a választások előtt.” (Kövér László) Egyre több…..
Balatonfüreden július 15-én kezdődnek a vizes világbajnokság versenyei. Ma (július 4-én) véletlenül pont arra jártam. Így néz ki a környék: Miért nem lehet egyszer valamit úgy megszervezni, hogy egy jó hónappal előtte készen legyenek a terek, az utak, a parkolók, és a szükséges egyéb…..
Arra gondoltunk, ez esetben beszéljenek helyettünk a képeink. Mert a szöveg úgyis csak annyi lenne, hogy azta meg hogy fantasztikus és lélegzetelállító. Persze később összeszedjük a tudnivalókat azzal kapcsolatban, hogyan és nagyjából mennyiből lehet egy izlandi túrát összehozni, ha nemcsak az alap…..
Egy kis elöljáró beszéddel kell kezdenem. Először is miért Janózom le minden magyarok köztársasági elnökét? Csak azért is Dungó! - alapon. Hátha a komcsi házmester lelkületű Kövér Laca agyvérzést kap ekkora tiszteletlenség láttán így összekötve kellemest a hasznossal. (Legalább nem kell tűzparancsot…..