Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lángoló

1798 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Új RSS feedjeink: Akit az összes bejegyzés érdekel: https://langolo.hu/feed/ Akit csak a Gitárok: https://langolo.hu/category/gitarok/feed/ Akit csak a Robotok: https://langolo.hu/category/robotok/feed/ Akit csak a Popcorn: https://langolo.hu/category/popcorn/feed/ Akit csak a Betűk:…..
Szűk egy hete mutatták be a mozik a Lakos Nóra által rendezett HAB című romantikus vígjátékot Kerekes Vica és Mátray László főszereplésével. Ahogy írják, a film egy „humoros, romantikus, kedves mese egy elszánt szinglilányról, aki mindent megtenne imádott cukrászdájának megmentése érdekében." A film…..
A blues alapoktól a dallamos rock irányába tartó The Pontiac 2017 óta aktív részese a haza könnyűzenei életnek. 2019-es Are You Ready Now? nagylemezük megjelenése óta kihozták Tyler című daluk videós anyagát, és tavaly decemberben megjelentették a Bob Dylan-Jimi Hendrix-féle All Along The Watctower…..
Új dátumra került az August Burns Red és a Bury Tomorrow (képünkön) dupla bulija, akik a Miss May I és a Thornhill társaságában térnek vissza 2021. december 8-án és 9-én a Dürer Kertbe...
Új dallal jelentkezik az OliverFromEarth, ami igazából Patocska Olivér és Barabás Dávid duója, akiknek például a Mintaapák című sorozat főcímadalát is köszönhetjük. Az új szám a szerzők szándéka szerint nem csak a dalszöveggel, hanem a hozzá készült klippel is feszegeti a határokat. Patocska nem…..
Új Stu33 EP jelent meg, aminek a bemutatója itt és most van a Lángolón. Ráadásul nem is csak így magában, ugyanis a csapat gyakorlatilag a Raktárkoncert előtt megcsinálta a raktárkoncertet, így azt is beletettük a premierbe. Természetesen ehhez minden infót megkapunk Stu-tól magától, úgyhogy…..
A magyar zeneipar szinte összes szereplőjét soraiban tudó Music Hungary Szövetség a novemberi konferenciáját már Veszprémben tartja meg, ahol minden eddiginél fajsúlyosabb kérdésekre keresik a választ. Kiutat keresve a korona vírus okozta válságból a PricewaterhouseCoopers bevonásával…..
Szeptember első napjaiban évente összegyűlik a világ minden tájáról a szórakoztató- és háztartási elektronikai eszközökkel foglalkozó világ apraja-nagyja Berlinben, hogy megnézze az újdonságokat és új üzleteket kössön. Az IFA általában azért izgalmas, mert a nagyközönség előtt is nyitva áll, így…..
A koronavírus-járvány nemcsak a mindennapokra, de rengeteg szakmára, munkavállalóra is hatással volt és van a mai napig. Terézváros önkormányzata ezen szeretne enyhíteni, segítve a zene-, illetve a filmipart. Győrffy Máté alpolgármester kezdeményezésére a koronavírus-járvány miatt elmaradó Teréz…..
Ha még nem halootál volna B. Nagy Rékáról, akkor elmondjuk, hogy ő Magyarország egyik legnépszerűbb influenszere. Ide viszont azért került, mert amúgy dalokat is ír, most például egy elég fontos témáról, az iskolai zaklatásokról: Az ihletet egy régi, rossz élmény adta, amikor az iskolában…..
2021 tavaszán érkezik a második COLMENA-nagylemez, aminek az alább bemutatkozó 21g az előfutára. A 2016-ban alakult metálzenekar  a járvány alatt annyi témát írt, hogy úgy döntöttek, itt az ideje a következő albumnak. A csapat még idén biztosan kijön még egy dallal, de most a ma megjelenő 21g-re…..
Új videóklippel jelentkezett Bródy János. A most megjelent szerzemény és a hozzá készült kisfilm a GrundRecords gondozásában szeptember 14-én megjelenő Gáz van, babám! című új nagylemez beharangozója is egyben. Bródy János nyolcadik szólóalbumán tizenkét dal kap majd helyet, köztük olyan, korábban…..
Fújjon Messze címmel érkezett meg a Phrenia új dala a második nagylemezük előfutáraként, ami ha a járványhelyzet engedi, akkor még az idén megjelenik. A zenekar mondja:..
A Lángolón már többször volt premierje a ByTheWay egyik extagjának, a jelenleg a Talk2Nightban éneklő Vavra Bencének, most pedig bemutatkozik Ya Ou, aki szintén ebben a csapatban tűnt fel. A Találkoznánk című dalt a rapper Pribelszkivel közösen jegyezi.  A Találkoznánk témája a megcsalásból…..
Alig két évvel a What Happened To The Little Blind Crow után új albummal jelentkezik Makó Dávid produkciója, a The Devil's Trade. A The Call of the Iron Peak a kultikus underground kiadó, a Season of Mistnél jött ki a mai napon. A két anyag között csak látszólag telt el ennyi idő, ugyanis 2019…..
Helo címmel megjelent a LongStoryShort! új nagylemeze, amit alább végig is lehet hallgatni, de hogy még több dolog kiderüljön róla, a csapat minden dalt kommentál is a lejátszó alatt. A csapat egyébként 2017-ben alakult, első kislemezük 2018-ban jelent meg My Summer címmel. Idén bekerültek a…..
Pár hete indult az Audioquest LiveCast adása a cég Youtube-csatornáján, amiből eddig olyanokat lehetett megtudni, hogy milyen hatással lehet a kábelezés a hifi hangjára, illetve élőben lehetett nézni, ahogy a vendégek összeraknak egy kábelt. Most viszont a konkrét zene felé nyit a stáb, ugyanis a…..
Az elmúlt hetek-hónapok – valójában: az elmúlt évek – egyik legforróbb hazai kulturális-közéleti vitája a Bulinegyed, azaz Belső-Erzsébetváros körül zajló, többnyire az indulatokat sem nélkülöző pengeváltás-sorozat és monstre politikai meccs. Egy sikertelen helyi népszavazás, parázs Facebook-viták…..
Idén áprilisban hunyt el Balog Tamás, a Persona Non Grata dobosa, akinek halála után a zenekar 30 éves fennállásának évfordulóján méltó módon zárja a zenekar megmaradt része ezt a három évtizedet...
Alig egy éve, egy zenei szakmai fórumon talált egymásra a Latencyt alkotó Tomi és Andi, de máris megnyerték a Petőfi Rádió „Saját zenéd” versenyét. Új, Angyal című dalukban a líra és trap keveredik egy cseppnyi poppal kiegészítve, a szöveg pedig a plátói szerelem kérdéseit feszegeti...
Augusztus 19-én kezdődik és négy napon át várja a komplex zenék kedvelőit a Fekete Zaj Fesztivál az idilli hangulatú Sástó partján, a Mátrában, Gyöngyöstől egy köpésre. A rendezvényt a járványhelyzetre való tekintettel kisebb létszámmal és számos óvintézkedés bevezetésével teszik biztonságossá a…..
Pop, klub- és kísérleti zenei kategóriában várták a pályaműveket, a legjobbakat pedig most hivatalosan is kiadják az összes ismert digitális platformon...
Középkorú férfiak beszélgetnek ifjú hölgyekkel, Vigh Annával és Erdős Vikivel, akikben az a közös, hogy egyrészt mind a ketten Britney Spears-rajongók és egyébként is, mindent tudnak az elmúlt két évtized női sztárjairól. Mi több, mindketten halmozottan szereplői a mai magyar zeneiparnak. Az adásban…..
A NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program hetedik évadában is minimum 210 millió forint juthat a koncerthelyszínek eseményeinek támogatására. A fővároson kívüli, a határon túli és a budapesti könnyűzenei klubok szeptember 28-ig nyújthatják be pályázataikat az NKA felületén keresztül...
Több mint 50 év után - a nagyrendezvényeket betiltó kormányrendelet értelmében - a legnagyobb múltú hazai fesztivál, a Szegedi Ifjúsági Napok, más fesztiválokhoz hasonlóan, idén elmarad. A szervezők azonban már a jövőt tervezgetik és ki is tűzték az időpontot: a tervek szerint 2021-ben a…..