Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Donq

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elég volt a cyber térben cáfolatlanul áradó történelmi badarságokból, csodás származásból, összeesküvés elméletekből? Így gondolhatták a Tényleg!(?) honlap  indítói, akik „kutyaharapást szőrével” alapon az őrületeket hazai pályán: neten, mobilon,…..
Donq 2013.05.03 21:51:44
Csak mint. történelmet szerető érdeklődő szólnák hozzá. A fenti képet én is megtaláltam kb. egy éve az users.atw.hu/ninahakuddu/notesz.php?file=uri_kiralysirok.html
oldalon. Az Ur-i Standard rekonstruált panelje Londonban a British Múzeumban látható. Az itt is közzé tett ábrárzolás nem látható a rekonstrukción. Az erősen sérült lelet számomra is ismeretlen eredetű rekonstrukciós variáció. A belinkelt oldal pedig szerintem jó, sok érdekes információt közöl az érdeklődőknek.
- A sumer-magyar rokonság elméletei számomra értelmetlenek. Az emberiség egy nagy család, és ezen az alapon bárki a rokonom lehet, de a mai magyarságunkat igazolni elmúlt korok dicső kultúráira, népeire vetítve, hát az inkább valami érzelmi zavarra utal. Az ilyen tévelméletek is érdekesek azonban, mert amire alapozódnak, azok nem feltétlenül tévesek.
Az 1241-42-es mongol pusztítás szörnyű pillanatképét őrizte meg számunkra egy 2005-ben Cegléd mellett talált, felgyújtott középkori ház. A Pest Megyei Múzeumok Igazgatóságának régészei a 4-es számú főút ceglédi szakaszát kutatták az adott év áprilisától novemberig. A…..