Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pintér Péter

8 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Karácsony Gergely az Egyenes beszéd c. műsorban azt nyilatkozta, hogy a baloldalnak nincsen érvényes gondolata az ország jövőjéről. Egyetértek vele. A helyzeten csak ront, hogy a jobboldal is csak taktikázik, ez az út pedig sehova nem vezet. 2004-ig közös, a polgárok meghatározó…..
Mi foglalkoztatja Hollandiában a liberálisokat és hogyan kezelik a radikálisokat? Mi Hollandia sikerének titka és mit gondolnak az EP-választásokon Hollandiában győztes liberálisok Európa jövőjéről? Leon Ploegstrát kérdeztük, aki a D66 (Demokraták 66) párt ifjúsági szervezete,…..
Publius Sör, Skoda, Jogállam 2013.06.15 15:17:10
Megtörténhetne-e az ma Budapesten, ami tegnapelőtt Prágában? – egyszerű a válasz, nem. Szép bizonyítását láthatjuk most a Cseh Köztársaságban annak a tételnek, miszerint a hatalmi ágak szétválasztása kívánatos, a független intézmények függetlenségének garantálása…..
„A kulturális pozíciók prímátusa 1945-48 óta - most csúnyát mondok -  balliberális felségterület, baloldali-balliberális felségterület, beleértve a médiát” – nyilatkozta Kerényi Imre. Az idézett műsor egy későbbi részében szerencsére Vári György…..
Pintér Péter 2013.02.01 11:07:43
E blog szerkesztői nyitottak a jobboldal irányába is, sőt inkább arra. Szívesen beszélgetük, vitázunk konzervatívokkal. A probléma inkább az, hogy a hazai jobboldal ma leginkább nemzetinek látszani akaró, (olykor a felszínen vallásosnak mutatkozó) népviseletbe öltözött államimádó/államosító balos. Az olyan konzervatívok irányába, mint Csaba László, Barcza György, Hamecz István, Solymosi Frigyes, Balázs Zoltán a magam részéről teljesen nyitott vagyok. A felsorolás egyébként Liberátor barátunktól való:
liberator.blog.hu/2013/02/01/barangolasok_a_nyelvpolitikai_eroterben_1_balliberalis

Sőt, továbbmegyek. Meggyőződésem, hogy a gazdaság rendbetétele, és egy normális, nemzeti kiegyezésen, megbékélésen alapuló kormányzás majd úgy jön el, hogy az egymás iránt nyitott liberálisok és konzervatívok összefognak, és valódi, értelmes reformokat hajtanak végre.

Máskülönben a liberálisok a baloldali szövetségesekkel, a konzervatívok pedig a rovásírásos jobboldallal szemben maradnak alul ezekben a koalíciókban, és az ország nem mozdul előre.
Mindig érdekes élmény, ha az ember saját bőrén tapasztalhatja meg a politika történéseit. Van, hogy ez vicces formában történik, van, hogy érdekes módon - és van, hogy propaganda képében szivárog be a mindennapjaidba, és az arcodba tolnak valamit, ami már messziről bűzlik. A…..
Pintér Péter 2012.11.11 17:05:22
@doggfather:

A jelenség az érdekes. És jó lenne, ha minél több - sajnos létező - eröltetett, a Kádár-rendszert idéző (ál)barátsági- és egyéb propaganda eseményről írnák meg a résztvevők, hogy mekkora gáz már.

Egészen döbbenet, hogy gimnazistákat vezényelnek ki a főpolgármester, vagy az Emberi Erőforrások Minisztere mögé, miközben beszédeket tartanak. Egy letűntnek tartott világ működését idézik, méghozzá elég pontosan. :(
Publius Iskolaköpönyegforgatók 2012.09.01 16:39:12
Emlékszem, volt olyan tanárom középiskolában, aki Hoffmann Rózsához hasonlóan szintén visszahozta volna a kötelező iskolaköpeny-viselést, és még az is felsejlik előttem, milyen vehemensen bizonygatta - egyébként az egyik tanóra kellős közepén - hogy márpedig a szociális…..
Pintér Péter 2012.09.01 23:07:16
@Kuviklacz: Teljesen igazad van. Igen sajnálatos, hogy a kettő összekeverése egyáltalán felmerül.

Az én véleményem az, hogy egy iskolai egyenruha előírása akár támogatható is, ha erről a megfelelő közösség dönt.

A köpeny viszont olyan, mint a pótkávé. Olyan, mintha.
Publius Nem kell mindig zabálni! 2012.07.24 11:45:00
Kormányunk fejlődik és láthatóan nagyon ráér. Az Alaptörvényben előírt feladatait már mind kiváló színvonalon teljesíti, ideje van önként vállalt, felhatalmazással ugyan nem rendelkező tevékenységekre is. Most már nemcsak a haveri kör cégeinek adminisztratív…..
Pintér Péter 2012.07.24 15:48:29
@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!:

A kérdés jogos. Ebben biztosan benne vannak éghajlati adottságok is. Nem zárható az sem ki, hogy van ahol akár veszteséggel is eladják a terményt, csak ne kelljen kidobni. Szerintem igazuk van.
Benne vannak a finanszírozási költségek, a teljes magyar gazdaság számára jelentős hátrány, igen versenyhátrány, hogy drágák a hitelek, és nem térülnek meg gyorsan a beruházások. Ide vezet a felelőtlen politika. Elveszik a hitelesség, és a hitelképesség. Nem csak nálunk, ettől beteg egész Dél-Európa.

A Kohnos példához meg annyit, hogy nagyon furfangos dolog a dinnye kapcsán is zsidózni, a helyzet az, hogy igen, így működik a piacgazdaság. Az biztos, hogy nem könnyű műfaj, és könnyen előfordulhat, hogy a konkurencia jobban bírja tőkével, de hosszútávon a módszer mégis sikeres.
Üdvözöljük az Unortodox Köztársaságban Unortodoxiában – az iránytalanság és megbízhatatlanság földjén A Fidesz-KDNP szövetség választási győzelme a program nélküliség jegyében történt. A pártszövetség csak kevés részletet árult el arról, hogy mik a szándékai…..
Ervin és a vele egyetértők! Kezdeném azzal, amiben talán egyetértünk, hogy az a fajta keveset mondó, elkeseredettségen alapuló, céltalan álvilágforradalom, ami New Yorkból indult,  szerintem is hasztalan. Abban pont megtalálom azokat az elemeket, amelyekről írsz: legyen…..
Komoly sajtóvisszhangra talált, hogy Mellár Tamás közgazdász, a PTE egyetemi tanára a Magyar Nemzetben megjelent írásában élesen bírálta a kormány eddig követett gazdaságpolitikáját. A visszhang nyilván annak is köszönhető, hogy nem szokás a jobboldali sajtóban élesen…..
Pintér Péter 2011.08.30 00:42:01
@Szalai Ervin: Szeretném nagyon praktikusan megfogni a dolgot, ideológiai vitám nincs az egykulcsos adóval, az én hibám, ha ez a cikkből nem derül ki egyértelműen, hogy most miért támogatom a progressziv rendszert.

Nincs vita köztünk, és cserepj-jel sem abban, hogy a kiadások erős visszavágása lenne a megfelelő megoldás. Középtávon. El tudom képzelni, hogy 2-3 éves távlatban a strukturális reformok lehetővé tennének kiadáscsökkentést. Gondolok itt elsősorban a hallgatói képzési részhozzájárulásra, azért írom így, mert szó szerint ebben a formában tartanám helyesnek. Beszélhetünk az egészségügyben nagyobb egyéni szerepvállalásról, a biztosítási elv növeléséről, stb. Önkormányzati bürokrácia csökkentése, hatékonyab, körzetesített hivatalok - mind olyan lehetőség, amellyel élni lehetne. De érdekes gondolatkísérlet lenne a MÁV leállítása is - tudom, hogy ez durván hangzik, de esetleg érdemes ezt is átbeszélni.

A fenti ügyek azonban jók és fontosak szerintem, de holnap nem lesz pénz belőle. Most pedig kell. Nem kevés, sok. 500 Milliárd. Egy éven belül. Ennyit most spórolással nem lehet szerezni.

Amit lehetne csinálni, hogy az egykulcsos adót - ha már ezt akarjuk - mindenkinek megemelni. Na erre mondom azt, hogy nem! Nem hozhatjuk a tanárokat, orvosokat ilyen helyzetbe. A piac ugyanis itt is működik, tessék észrevenni. Öt év múlva olyan orvoshiány lesz, hogy majd nézünk nagyokat! És megnézhetjük azt is, kik tanítják majd a gyerekeinket. Persze, ez egy másik kérdés részben, hogy mennyit keressenek ők, de ezt sem tudjuk - főleg most - egy éven belül rendezni.

Ezért mondom azt, ebben az igencsak szorult helyzetben nem látok más lehetőséget, a közösséget - ideiglenesen - azoknak kell kisegíteniük, akiknek a többletteher nem okoz tényleges életszínvonalcsökkenést.
   ***  A konferencia délelőtti szekcióiban az általános iskola és a középiskola két-két kiemelt területéről szóló előadást halhattunk. A konferencia nyitóelőadását Dr. Herczog Mária tartotta a koragyermekkori fejlődésről. Az előadásból kiderült, hogy…..