Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Privateer

0 bejegyzést írt és 145 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrég megjelent a hír, hogy az Alpokban tapasztalható súlyos hóhiány miatt Svájcban és Franciaországban is vízhiány lehet, ami tovább fokozza az energiaválság hatásait. A CIMA adatai alapján március 4-e jellemzően a hófelhalmozódási csúcsnap Olaszországban - idén viszont a korábbi évek átlagához…..
Privateer 2023.04.25 22:22:53
@na4: Budapesten 2022/2023 telén nem volt pár óránál tovább megmaradó hó. Persze, városhatáron kívül már volt több hó. De ha azt nézzük akkor országosan is a tartós havas területek mérete jelentősen csökkent. Vagy déli, és keleti megyékre tolódott el.
Tisztában vagyok vele, hogy a "tíz dolog, ami..." kezdető posztok a haladó netfogyasztók számára roppant riasztóak, de megígérem, hogy próbálok nem elmerülni a bulvár futóhomokjában, és a következőkben rövid, zanzásított, de valóban használható tippeket adok közre a…..
Privateer 2022.04.19 22:12:19
@Attilajukkaja: Akkor írjál te egy válaszposztot és várjuk a te tanácsaidat.
Január 31-én, jövő hétfőn zárul a lehetőség, hogy a budapestiek ötleteket küldjenek a Fővárosi Önkormányzat közösségi költségvetésébe. Ez már a második év, hogy Budapest fejlesztési költségvetéséből egymilliárd forintot arra csoportosítanak, hogy egy többlépcsős folyamat végén tucatnyi kis-közepes…..
Privateer 2022.01.31 08:03:54
@horrorpornó bábszínház: Ezért nem szabad a suttogó balliberális propagandistákra szavazni sohasem.
De ti akartátok. Ti és Mi szívjátok-juk meg ennek levét. Meg kell nézni hogy mit rombolt le hanyatló, dekadens nyugaton a baloldal. Amerikával az élen. Utána meg kell nézni a Viktátorunk 2/3-os ámokfutását is.

Sajnos FityeSS sem sokkal jobb. De gyanítom hogy még az Eemsi kutyaütők (SIC!) sem jobbak.
Az egész polgármesteresdi és politika nem más mint a különböző állagó szarba való csapkodás. Egyik keményebb, másik lágyabb, vagy netán hígabb.
Muszáj volt gyorsan elővegyük Mr. Furdancs 7 éves írását. Az van, hogy többen olvashatták már talán, hogy Németországban a katasztrófavédelem (Bundesamt für Bevölkerungsschutz und Katastrophenhilfe) megkezdte a lakosság felkészítését egy egészen szélsőséges forgatókönyvre, többek között egy…..
Privateer 2021.11.09 07:27:33
@midnight coder: Egy élet alatt felhalmozódó férjeuram hagyatékából. :)
Lássuk be, az egész mogyorós csokoládé a fogyasztási élmény fokozására lett kifejlesztve. A tejcsokoládé és a törökmogyoró íze nagyon passzol egymáshoz, de ami még hozzáad ehhez az édességhez, az a pörkölt mogyoró roppanós állaga. Így hát a kóstolócsapat legalább felének félre kellett tennie az épp,…..
Privateer 2021.10.16 08:33:33
@b48: Nem is kakaópor íző, hanem annál rosszabb. És inkább túl édes szerintem.
A gyerekkorotokból egészen biztosan Ti is emlékeztek veszélyes játékokra, amelyek nagyon könnyen okozhattak sérülést nekünk gyerekeknek.Manapság már ha valamit le lehet nyelni vagy kicsit megvághatja egy gyerek vele a kezét, akkor már visszahívják a boltok polcairól, hogy elkerüljék a komolyabb…..
Ezért aztán fogok kapni a pofámra, de akkor is: ha adott egy helyzet, ami finoman szólva senkinek sem a szíve csücske, nem lehetne az ellene való folyamatos és hasztalan, erősen váltakozó hevű küzdelem helyett valahogy az előnyünkre fordítani? Ha a lomtalanításban turkáló emberek tevékenysége szúrja…..
Szép hely az, ha csak ezredannyi pénzem lenne, mint Lölőnek, mennék is körülnézni, még okosodnék is belőle, többet, mint egy mézeshetes-magángépes, Maldív-szigeteki kiruccanásból. De én már csak olyan földhözragadt, meg csóró ember vagyok, hogy ha már utazhatnék, inkább megspendíroznám, hogy a…..
Privateer 2021.08.02 11:28:14
@MAXVAL_birca geci: úgyis csóringer ő, nekem a 2 szputnyikom mellé van még egy MIR-em is. Ja az lezuhant? Naná, én szedtem össze a roncsait, és kendácsótam össze, majd Mike Hughessel együtt fellőttem a laposfőd fölé. Csak sajnos lezuhant az is. Lehet hogy nem kellett volna a Paks 2-re szánt plutóniummal megterhelnem az a rakettyút.
Na mindegy. Így jártam.
Nagyon nagy kedvencem, amikor olyan panel tömbben dolgozunk, ahol szemben is egy másik tömb van. Ilyenkor nemcsak a szemközti tömb lakóinak mindennapi életét tanulmányozhatod azon a héten, amikor ott dolgozol, hanem azt is könnyedén megszámolhatod, hogy hány klíma van az adott lépcsőházban. Nem…..
Privateer 2021.07.16 11:00:54
@midnight coder: Állítólag embargó miatt a réz nagyon drága volt. Meg 50 évvel korábban nem terveztek előre ennyire. Volt TV mosógép, rádió, vasaló és NDK levehető ajtajú turmixgép és kész. Meg persze 60 wattos égők.

Amikor mi 2006-ban telepítettünk villanysütős gáztűzhelyet, azt mondta a szaki hogy húzott ki új vezetéket. 2016-ban újítottam fel a teljes vezetéket a lakásban. Tényleg ki volt húzva új vezeték, de rá volt kötve az alu és réz egy sorkapocsra. Vajon mitől éreztem rendszeresen égett szagot, ha ment a mosogató - mosógép, mikró és a sütő együtt?

És nem a drót égett, hanem a kapcsolási pontokon voltak a bajok.
Helyes fekvőpozíció esetén a gerincoszlop tehermentesítve pihen, ami a porckorongok anyagcseréjét is kedvezően befolyásolja. Olyannyira, hogy a helyes álló testtartáshoz képest a helyes fekvő helyzetben a gerincre nehezedő nyomás negyedére csökken! Ám minderre csak az ergonómiailag megfelelő…..
Privateer 2021.06.12 18:31:35
@GöTi: Ezt én se értem. Próbálom is értelmezni a sok dumát. De nem jött le a cikkből hogy most oldalt háton hason kellene feküdni?
Amúgy volt már hogy elfeküdtem a nyakam oldalfekvésben, mert túlemeltem a fejtámlás részt.
Viszont kényelmesebb, és frissebben is ébredek ha a combom közzé teszek egy párnát.

Matracon pedig sok múlik. Túl puha, süppedős matrac csak a nagyon kövéreknek jó állítólag.
Ma ismét egy kicsit a nosztalgiáé lesz a főszerep, ugyanis a múlt egy érdekes részét igyekszem majd felidézni. A mai felgyorsult és kicsit digitális világban már egy kicsit furcsának is tűnik, de mi nagyszerűeket játszottunk a szabadban egykoron.A friss levegő nem vált a kárunkra és ennek…..
Nemrégiben bukkant fel a hír, hogy az I. kerület egy új turistabusz-parkolót építene a Mészáros utcában, hogy ezzel enyhítse a Várra nehezedő forgalmat. Kezdetben a buszok a Vár közelében tennék le és szednék fel az utasaikat, de pár év elteltével a kerület elektromos midibuszokat szerezne be, és az…..
Privateer 2021.04.30 12:59:21
@KissGecihuszár: Ma már gyorstöltős megoldásokkal a megállókban állva is fel lehet tölteni az akksikat. Nem kell ide pókháló.
Amúgy Moszkvában, a trolik fellegvárában nem számolták fel az egész hálózatot? Ott miket használnak a madzagos trolik helyett?

ZIU 9 4ever. :D Ráz, vibrál, búg, hangos, szűk, bár puha ülések. Szovjet kényelem a 70-es évek szintjén.
Az a városban élő ember, aki nem küzd a galambokkal, az ritka mint a fehér holló vagy legalábbis irigylésre méltó. Ha neked is sok bosszúságot okoznak a kis tollpárnák, akkor ezt  a cikket neked ajánljuk!..
Privateer 2021.04.24 20:36:12
@horrorpornó bábszínház: Veréb már pesten szinte nincs. Amelyek még jelen vannak azok olyan szemtelenek, hogy még a galambokon is túltesznek.

@reactor: Azért 20 méterről eső kavics is tud csípni rendesen.
Felteszek egy kérdést és jelöljétek meg a helyes választ: Ki az a kortárs horroríró, az ijesztgetők ijesztgetője, a rémek réme, aki számtalan könyvében súlyos traumákkal, de egyúttal felhőtlen szórakozással ajándékozta meg a modern kor gyermekeit és felnőtteit? A. Stephen KingB. Stephen KingC.…..
Privateer 2021.04.06 09:29:48
@plokmi: Pedig 10-ből 8 ember tényleg nem ismeri a fenti 4 filmet. Vagy nem is látta. De azok nem is King rajongók.
A hidegháború idején az Egyesült Államok, és a Szovjetunió ideológiai csatát is vívott. A politikai háborúban mindkét fél igyekezett a "harmadik világ" nemzeteit is meggyőzni arról, hogy rendszere felsőbbrendű. Ennek egyik formája volt a katonai és technológiai fölény bemutatása a posztereken…..
Privateer 2021.04.04 11:48:15
@MAXVAL birсaman közíró: Simán lehet. Hiszen a kozmoszt akarták uralni. Cixin Liu féle háromtest probléma óta tudjuk, hogy naivitás ezt elképzelni azzal a technikai szinttel. De ettől még nagyon is jó az a szlogen. Aztán egyszer csak bekövetkezik hogy a kozmosz engedelmeskedik nekünk. Pár ezer év múlva.
A budapesti Erzsébet-híd a főváros Dunára épült közúti hídjai közül a negyedik volt. (Volt még egy vasúti híd is, azonban az vasúti forgalmon kívül mást nem bonyolított le) Építését 1901-ben kezdték meg és két év múlva már át is adták a forgalomnak. A most következő cikkben a híd rövid történetét…..
Privateer 2021.03.15 12:46:26
@papierusz: Sose fogják, és nem csak nekünk, hanem a Lengyel barátainknak sem fizettek. Bár az írás szerint valamit fizettek. Elég kaotikus egy ügy. Maximum a felelőséget ismerik, ismerték el.
nepszava.hu/3007613_szaz-even-at-fizettetnek-a-nemetekkel-a-vilaghaborus-jovatetelt

Másik: 2014-18 közt a Manda-ban a filmarchívumban dolgoztam közfoglalkoztatás keretében.
Volt szerencsém látni az Erzsébet híd újjáépítéséről szóló dokumentum filmet. Hát nagyon sajnálom azért hogy azokat a filmeket nem digitalizálják be, és publikálják.
Erre a kérdésre nagyon sokáig nem tudtam a választ, valami olyasmire gondoltam, hogy befecskendezik a konyakot injekciós tűvel. Azonban nincs benne olyan sok alkohol, sőt alkoholmentes verzió is létezik. Ha szétvágjuk, eléggé sűrűn folyó, viszkózus anyag folyik ki belőle és némi fehér masszát is…..
Privateer 2021.03.04 10:13:24
@horrorpornó bábszínház: Moderáld magad, mielőtt a blogtulaj moderál.
Privateer 2021.03.04 11:47:48
@horrorpornó bábszínház: jó étvágyat kívánok trollocska. Hízik a májad?
Privateer 2021.03.04 23:40:45
@horrorpornó bábszínház: pedig olyan finom a konyakos megy. Itt állnak sorban a kamionok. :)
Lassan egy éve gyakorlatilag megszűnt a turizmus, ami a Kanári-szigetek nélkülözhetetlen bevételi forrása. Az idei január 40.000 vendégéjszakája a 2020-as 600.000-hez képest óriási visszaesés. A vírushelyzet és az elmaradt nyaralások miatt nagy a munkanélküliség, vállalkozások szűnnek meg, boltokat,…..
Privateer 2021.02.28 08:55:14
@Élet La Gomerán: Jól tetted, kár hogy alapból nincs a többi blogon. Mert a józsef_sokadik az máshol is tombol. Lehet hogy valami commentbot lesz.
Csütörtökön kezdődik egy EU csúcstalálkozó, ahol a mindenkit egyre inkább zavaró vakcinahiány mellett a vakcinaútlevél, az egyéni (kvázi turisztikai) beutazási korlátozások, illetve az azokkal kapcsolatos, de attól független karanténkötelezettségek is témák lesznek. A vakcinahiány főleg azért gond,…..
Privateer 2021.02.28 08:33:08
@jozsef_8: Kár hogy nincs moderálva a kommentszekció. Nincs jelentési lehetőség. Te köcsög suttogó balliberális bolseviszta fideszes fotelkommenthuszár. Élvezd csak ki a floodolást. NEM TUDOD MI A NETIKET?
Ha van klasszikus "felnőttfilm", akkor az az Emanuelle, amMi a rendszerváltás környékén lázban tartotta az egész országot. Köszönhetően többek között a Filmslágerek magyarul kazinak is, amelyen az egyik legnépszerűbb szám a filmzene magyarított verziója volt. Bár az tény, hogy szabados tartalmak a…..
Miért feneklenek meg a vitorlások a tó legmélyebb részétől néhány méternyire? Valóban egy római híd ívelt át a tavon?..
Kis híján balesetet okozott az a járművezető, aki a megkülönböztető jelzéseit használó mentőautó „farvizén” haladt lendületesen a szombathelyi Vörösmarty utcában. Az esetről videót is készített a szemközti sávban közlekedő gépkocsi fedélzeti kamerája. A szirénázó mentő a kórház irányába tartott,…..
Privateer 2021.02.18 09:02:11
@Első mohikán: Bocsi, de a szabály az szabály, és be kell tartani. Be nem tartása esetén előfordulhat, hogy bajod lehet belőle, és jön egy másik mentő érted, vagy várhatod a rendőrt.
Törvényt az meg lehet szegni, legeljebb elszámoltatnak.