Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jozefinista kartács

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbiakban felsorolok öt dolgot ami engem nagyon idegesít a "szeretet ünnepében". Sok dolog amit írok általánosítás és nyilván nem mindenkire vonatkozik. Ezáltal ne is vegye mindenki magára. Ha valaki esetleg nem ért velem egyet, egy kommentben megírhatja, hogy mit gondol másképp. 1. Együtt a…..
Jozefinista kartács 2018.12.01 16:28:26
@kvadrillio: Gratulálok, parasztjankó, hogy a karácsonyba is sikerült belekeverni a magyarkodást.
Hazánk egyik legszebb városa Szentendre. Csodás tájak, a Visegrádi-hegység, a Duna-kanyar közelsége és persze a Szentendrei sziget teszi még vonzóbbá az alig 25 ezer lelkes várost. De ahogy szinte minden településnek, Szentendrének is van olyan épülete, amit még a helyi ember sem szívesen lát...
A szavak eredetének meghatározása komplex tudomány, az etimológia (szavak eredetének kutatása) a nyelvészet önálló ágát képezi. Főként a filológia (régi szövegek tanulmányozása) segítségével, vagy különböző nyelvek összahasonlításával jutnak el egy adott szó eredetéhez. Köztudottan a magyar nyelv…..
Jozefinista kartács 2018.06.13 15:08:51
@Grand Prix 1800: Na, jönnek a szkíták és egyéb mélymagyarok.
Ajtóválasztási tippek következnek, amiket érdemes számításba venni és utánajárni, ha még nem döntöttél. Elmondom, mire számíts és mire figyelj, ha acélajtóra vágysz...
Jozefinista kartács 2018.06.01 14:39:12
@Macskond: Azért óvatosan a fúrással, mert az egy zár bonyolült rudazatokkal mozgatja az alsó felső oldalsó nyelveket. Inkább csináltass fémszínű ragasztós hátuljú kartonra névkiírást!
A Nagy Fácánvadászat, amely előhozza az ősi ösztönöket- ez az egyik kedvenc csapatépítő tréning idén.  Különösen ajánlott az állatkertek illetve állatvédő szervezetek dolgozóinak! Ez a hirdetés egyelőre csak félig igaz, de könnyű kitalálni, hogy melyik része komolytalan. Az amerikai vállalati…..
Az éjszaka elvitte a Készenléti Rendőrség az otthonából azt a 18 éves fiút*, aki néhány napja, a BKK online jegyvásárlási rendszerének startja után nem sokkal közölte a sajtóval, hogy a rendszer komoly hibákat rejt – pl. 50 Ft-ért is váltható rajta keresztül havibérlet. Ismétlem: a srác nem lopott,…..
Nem tudom mással előfordult-e, velem párszor megesett, ezért tapasztalatból tudom mondani: nagyon hálás tudok lenni, ha egy szomszéd figyelmeztet, hogy a kulcsaimat bent felejtettem a postaláda / lépcsőházi ajtó zárjában. Emiatt még senkit sem rúgtam bokán, pláne nem vitettem el…..
Az ATV Start című műsorának Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke volt a vendége. Az interjú apropója az volt, hogy a szövetség megfosztaná budapesti díszpolgári címétől Soros Györgyöt. A beszélgetés egy ideig a szokásos mederben folydogált, vagyis Nacsa a hetek óta…..
  Avagy kell-e nekünk minden évben Red Bull Air Race?..
Jozefinista kartács 2017.07.01 11:23:47
@zolee001: 1. nekem nem hoz egy fillért se a sok turista. Meg talán nem is olyan sok, csak a lúzer augusztus 20-i proli közönség tódul a dunapartra.

2. az újlipoótváros már két éve szenved a vizes vb felújítása miatti életveszélyes forgalomszervezéstől és aszfaltmániától.

3. nem a futókkal van baj, hanem azokkal a lúzerekkel, vén trottyokkal meg kutyás, babakocsis majmoktól, akik a mezőny mögött 2 órával vánszorognak és feltartják az egész várost.

4. Lehetne futkározni másutt is, nem csak az aszfalton meg a sineken. A rakpartról meg le kellene szokni. Azok a város ütőerei.
Miket gondolhat magáról, ha szardarabnak nevezi a bayeri stílust használó jobbikost?..
A tömegközlekedés egyik legkényesebb témája a mozgólépcsők használatának módja, ennek legfőbb oka az, hogy jelentősen megoszlik az emberek véleménye arról, hogyan is kellene utazni rajtuk. Az egyik oldal képviselői azt mondják, hogy szükség van a bal és jobb oldali sáv különválasztására, vagyis hogy…..
Miután a papszelet igen magasra tette a lécet, tovább keresgéltem a megfelelő rántotthúst. Hogy szpojlerezzek kicsit, talán meg is találtam a (számomra) tökéletes húsfajtát. Csodálatos borjúfelsálat vettem ma reggel, alig vártam, hogy nekiessek. A klasszikus kruplisaláta szerintem továbbra is…..
Jozefinista kartács 2017.05.09 09:18:43
Túl azon, hogy a brit uralkodó és családja szinte soha nem használja a vezetéknevét, meglehetősen érdekes története van a név kialakulásának is. Rögtön el is meséljük...
Jozefinista kartács 2017.05.09 09:14:27
Kicsit aggódva írt nekünk Gyuri, mert egy olyan "megállni tilos" táblát talált, aminek értelmezése jelen állapotában kérdéses. Szerintem a kis kiegészítő jelzés csak el lett fordítva és a lépcső előtti járdaszakaszra vonatkozik, ahol a fehér Opel is áll. Az már tényleg…..
 A kis nagymarosi sütibolt olyan, mintha a Mikulás hozta volna. Egy nyári posztom kommentjeiben ajánlotta egy olvasó, hogy ha legközelebb Nagymaroson járok, mindenképpen látogassak el Aliz cukrászműhelyébe. Ez alkalommal másodszor fogadtam meg a tanácsot, és szerencsére volt nálam…..
Annának sikerült megtalálnia az automata Auchan kutak közül azt a kísérleti példányt, amelyik minden digitálisan vagy manuálisan beütött összeget levon az ügyfél kártyájáról. Egyszer ugye meg kell adni a keretet, aztán pedig kialakul a tényleges tankolás ára. Az…..