Regisztráció Blogot indítok
Adatok
YAGA

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nóra öt éve eladta az autóját, de az új tulaj nem íratta át, majd begyűjtött egy tucat büntetést. Mégis Nórát akarják kiforgatni mindenéből. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Petrocelli "Ügyvédhez méltatlan" 2011.11.04 00:08:00
A kaszinótojásos ügyvéd és az egykori budapesti főispán ellen ugyanúgy vizsgálatot indított a Budapest Ügyvédi Kamara, mint VV Eszter ellen - de micsoda különbség! Az alábbiakban az ügyvédi etikai testület nyilvánossághoz való ellentmondásos viszonyát vizsgáljuk.Dr. Réti…..
YAGA 2011.11.05 10:07:35
Egyre szomorúbban olvasom a hozzászólásokat. Polntosan az ehhez hasonló negatív véleményeket cáfolnánk meg, ha kizárnánk a soraink közül azokat, akikkel nem kívánunk közösséget vállalni.

Sajnos ugyanakkor a fenti kommentek jelentős része arról árzlkodik, hogy a legtöbbeteknek fogalma sincs az ügyvédségről.

A jogi diploma megszerzése nem egyenlő az ügyvédséggel. A diploma csak egy állomás. Ezt követően jön a 3 (szakvizsgával együtt 4) év gyakorlat, majd ezt követően felvétel a kamarába. Ezalatt a leendő ügyvéd legalább 3 alkalommal tesz esküt, többek között a rászorulók, hozzá fordulók segítésére. De ügyvéd valóban nem attól lesz valaki, hogy bizonyos adminisztratív feltételeknek megfelel. Erre a hivatásra készülni kell. Lélekben, szemléletben és nem csak a tárgyi tudás megszerzésével.

A fenti és általánosan elterjedt vélemények dacára még mindig úgy gondolom, hogy az ügyvédek többsége törekszik és általában meg is tud felelni a hivatás által elvárt szigorúbb feltételeknek mind erkölcsi, mind szakmai szempontból.

Persze a botrányos esetek nagyobb teret kapnak a médiában, mind az elégedett ügyfelek. (Márcsak a titoktartás miatt is.) Valamint valóban, az irígység is csábít a negatív tartalmú általánosításra. Ezért ezzel kapcsolatban meg kell jegyezzem, hogy lassan 10000 ügyvéd lesz Magyarországon és ezekből talán ha 2-300 él az egyes kommentelők által elképzelt és további 2-3000 az elfogadhatóan jó jövedelmi viszonyok között. Ezek nem reprezentatív adatok hiszen ilyen felmérés nem készül, de azért beszélgetünk mi egymással is...
YAGA 2011.11.05 11:02:28
@Dániel Zoltán: Never téved. "15/16. Az ügyvéd hivatása gyakorlása mellett részvénytársaság részvényese, korlátolt felel&sség,
társaság üzletrész tulajdonosa, betéti társaság kültagja, valamint szövetkezetnek munkavégzési
kötelezettséggel nem járó tagja lehet" Ez éppen azt jelenti, hogy üzletrészünk is lehet, kültagok is lehetünk, részvényesek is.
YAGA 2011.11.05 11:10:41
@Dániel Zoltán: Én hallotam már ilyenről. A kolléga pénzbüntit kapott és le kellett mondjon az ügyvezetőségről.
Szeptemberre napolták el az első fokon 2 év 4 hónap letöltendő börtönre ítélt Stohl András perének másodfokú tárgyalását. Ruttner György védőügyvéd eljárási hibára bukkant: egy videófelvétel alapján ugyanis kiderült, Stohl Andrással elmulasztották ismertetni a…..
YAGA 2011.06.21 20:00:37
@Analfa Béla: Ennél azért több szempontot mérlegel a bíróság, például az általam felvetettet is.

Érdekes a tevékeny megbánás intézménye. Buci megteheti, hogy sok-sok pénzt fizet a sértetteknek, és ezzel enyhébb büntetést kaphat. Egyfelől ez jó, hiszen enyhíti az áldozatok kárát, másfelől erkölcsileg megkérdőjelezhető, hiszen olybá tűnik, hogy akinek pénze van, "megválthat" néhány évet.
retro gastro Paprikás kuki 2011.04.08 18:55:00
Vendégposzt Phoebe-től   Amikor visszarévedek a megboldogult nyolcvanas évekbe, gyerekkorom éveibe, akkor két dologra kristálytisztán emlékszem, a játszótéri rakétamászókára, és a paprikás kukira, vagy Fincsire (ez volt a márkaneve), komolyabb nevén paprikás extrudált…..