Regisztráció Blogot indítok
Adatok
(R)ichie

163 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fogalmam sem volt, hogy mire lehet használni ezeket a kis gyöngyöket, csak elég sok helyen láttam, hogy ez milyen egészséges. Na ha valaki ezért kattintott ide, szívesen látom, maradjon, de most sem kap egészséges receptet, itt bizony cukor,tej és rum is van a receptben - full'ba nyomom a hedonistát…..
A nyár legnagyobb sztárja nálunk a csöves kukorica. Sülve / főve esszük, bármelyik verzió jöhet. Mivel a mai napig többen rácsodálkoznak a sült kukoricára, így most elétek tárom a variációimat. A grillezett. Semmi fakszni, az erős parázsra feldobom a csöveket, miután a hajukat hátrahúzom és…..
(R)ichie 2021.08.13 22:23:28
@olvasóink írták: wow, újabb variáció! (azért remélem a két használat között nem sok idő telt el...
A hátadon csorog a víz, hunyorogva lépdelsz a forró térköves járdán, halkan szidva magad, hogy megint a melóhelyeden hagytad a napszemüveged? Szitkozódj, persze, de gondolj arra, hogy otthon kinyitod a hűtődet és a reggel bekészített jegesteából hatalmasakat kortyolva hűsíted magad. Hogy aztán…..
Quentin Tarantino biztos nem így kezdené, de hát én nem vagyok az idősíkokban ugráló forgatókönyvírás mestere, úgyhogy kezdem a legrégebbi mozzanattal, sorrendben: december közepén, két hónappal a harcsapaprikás főzése előtt készítettem egy óriás kondér halászlevet. Aminek a legnagyobb része…..
Barcelona - kellemes, huszonnyolc fokos szellő, a La Rambla turistatömegeit elkerülve “titkos” churros lelőhelyet keresünk. Na ilyen mostanában nem lesz, viszont a farsangi szezonban indokolt (legalább) egy fánk-szerű képződmény elkészítése. Legyen ez a churros, ez a hosszúkás, csillag…..
Úgy látszik, a krumpli jegyében telik a januárom – SEM, de ezt most még nem fejteném ki jobban ;) -, hiszen a krumplipüré után most egy bazi jó krumplilevest hozok nektek. Szerintem depresszióra nincs ok, nagyon is elégedett lesz bárki, aki elkészíti ezt a garázsrock ihletésű levest. Krumplilevest,…..
A köretek általában mellékszereplői az ételeknek, pedig az étkezés teljes élvezetében nagy szerepük van. Itt és most leírom nektek, hogy én hogy készítem a krumplipürét, ami mindig sikert arat. 1 kg főzni való krumpli 150 g vaj 150 g tejföl 3 levél babér 1 gerezd fokhagyma negyed…..
A sütőtök nem a kedvenc alapanyagom, mégis újabb és újabb ételekben fedezem fel. Így ősszel meg kötelező eleme a zöldésges pultoknak, nyilván én sem tudok ellenállni a (legtöbbször) narancs színű, mindenféle alakú tököknek.  Most egy tökéletes tízórai/uzsonna következik, frissen, melegen kiváló -…..
Tudom, ezzel a poszttal (sem) váltom meg a világot, régóta kerülgetem ezt a receptet a  magyar oldalakon is, most végre megtapasztaltam, hogy tényleg finom az egyben sült karfiol. Még a pagoda is! 1 (pagoda) karfiol 2 gerezd fokhagyma 3 babérlevél 6 db krumpli olívaolaj só, bors 1,5 dl…..
Itt a szezonja a melengető, fűszeres és sűrű italoknak, hát kezdjük rögtön egy klasszikussal: sütőtök – fűszerek – kávé vonalon. Hozzávalók adagonként: 75 gr sült sütőtök 40 gr méz 2 kiskanál örölt fahéj 1 kiskanál őrölt szegfűszeg 1 kiskanál gyömbér 1/2 kiskanál frissen reszelt…..
Én nem tudom, hogy más hogyan van velük, én bírom a csírákat. Nem csak látványilag, hanem ízben és állagban is feldobják a kaját, legyen az éppen csak egy sonkás szendvics, vagy egy tépett malac, de még a szombat reggeli tojásrántotta mellé is illik. Szerintem.... Ha néha szembejött velem egy…..
Csipog a telefonom egy megbeszélésen: Richie! Este padthai-t készítek, egy poszt? Naná! - válaszolom, miközben bólogatok a nem-annyira-izgalmas-egyeztetésen. Jobb lenne egy kóstolóval együtt, de nem vagyok telhetetlen, majd megcsinálom magam is, a szentesi gasztrockerünk (akit egyébként az Old Time…..
  Ugyan badarságnak tűnhet a bunda nyáron, de azért van amikor tényleg jól jön. Na azért hóvihart nem vizionálok, még ha néha tényleg szélsőséges is a nyári időjárásunk, egy jó okot tudok mondani, hogy előkerüljön a bunda is nyáron: rántott patiszon. Finom, és ha nem is feltétlenül szuper…..
(R)ichie 2019.08.27 23:24:44
@Attilajukkaja: szerintem itt nem Te értettél félre valamit...
(R)ichie 2019.08.26 15:06:22
@Attilajukkaja: Egyetértek, én is több csillagtököt eszek rántva, mint pontyot! ;) A sózás jó trükk, kifelejtettem a leírásból, én még be is borsoztam most őket. Mondjuk én csak ízesítésként tekintettem erre a mozzanatra, de ezekszerint van gyakorlati haszna is. Köszi! ;)
Kb. egy hónapja álltunk a Grunge Kodály Zoltánjával (Pintér Miklós, grungery.hu, Grungery Media Records) a TEJ koncertje után az Instatnban, és azon gondolkodtunk, hogy hogyan jön majd le közénk Jeff Angell a színpadról énekelni. Abban maradtunk, hogy nem fog lejönni. Hát, tévedtünk...  De nem…..
Elindult a medvehagyma szezon, így én is már többször vettem csokornyi fokhagymaszagú leveleket és eljátszottam velük a konyhában… Sajnos az említett szag miatt napközbeni kajálásra nem alkalmasak a belőlük készült ételek, de azért egy-egy esti / hétvégi étkezést feldobhatjuk a medvehagymával, hogy…..
Hogy a sajtótájékoztatón szerzett élmények, vagy a folyamatos zenehallgatás indította el bennem az érzést, nem tudnám megfejteni, de a lényeg, hogy napok óta valami japánt akartam enni. Pedig „csak” annyi történt, hogy a Storm The Studio új albumának bemutatóján bejelentkezett video-chaten a magyar…..
Töpörtyű. Tepertő. Liba. Disznó. Kacsa. Éppen mangalica. Mikor mi jön szembe a hentesnél. (Egyes szerencséseknél meg saját készítésű vaddisznó töpörtyű sül, de erről csak hallottam...) Szóval jöhet bármilyen töpörtyű, azt mind megeszem. Vagy ha marad belőle - esetleg azért mert megehetetlen…..
Kevés zenekar lehet biztos abban, hogy ha fellépnek felénk, akkor ott találnak az első sorokban lévők között. Az egyik ilyen a Monster Magnet. Persze most sem volt másképp, mint 4-5 éve mindig, az első sorokban ugráltam az egész koncert alatt. Kicsit fanyalogtam, hogy nem a hajón lesznek, mert hát…..
(Általam) régóta várt együttállás valósult meg a hazai rock-koncert-színtéren: a Fish! és az IGNITE szoros egymásutánban után lépett fel. Nyilván mindkét zenekar toplistás nálam, Fish! koncerten viszonylag biztos résztvevő vagyok, és az Ignite-ot is kerülgetem már egy ideje. Olyannyira, hogy ahogy…..
Nemrég meséltem nektek Angus-ról, a kovászomról. Most leírom életben tartásának értelmét, a hétvégi kovászos kenyér receptjét. Összességében nem sokkal több energia elkészíteni, mint az élesztős haverját, de időben elhúzódnak a folyamatok, így jó, ha egy fél napot a konyhapult körül tartózkodik az…..
Ha kovászod lesz, az majdnem olyan mintha egy tamagocsid kisállatod lenne… Rendszeresen etetni kell, és játszani sütni kell vele. Kicsit macera, de azért elég megengedő ez a marék mikroorganizmus a gazdájával, így egy kis rutinnal könnyen menőzhet az ember, hogy saját kovászos kenyere van – például…..
A húspultban nyulak tanyáztak különböző kiszerelésekben. Volt nyúl eleje, nyúl apróhús és nyúl combja(i). Biztos, ami biztos, vettem mindegyikből egy-egy csomaggal. És rögtön fantáziálni kezdtem egy sűrű szaftos, tésztás ételről. Valami hasonlót ettem egyszer az Anyukám mondta étteremben, de az már…..
Elég sűrű napjaink vannak nem csak karácsonyi készülődés és évzárás miatt, hanem kafa koncertek miatt is... Nemrég volt egy Asphalt Horsemen és Ozone Mama közös megmozdulás, erről álljon itt pár kép. Szerintem a remek hangulat átjön a képeken, de lehet csak azért érzem így, mert ott voltam? :)…..
Kérem, hogy a hagyományos kávéfőzővel rendelkező ismerőseim ne nagyon olvassák a posztot. Vagy tudjátok mit, olvassátok, és várjátok izgatottan, mikor csenget a Jézuska. Vagy az Angyalka. Esetleg a postás...  Szóval, kávébolondként mi mást is adhatna az ember ajándékba, mint saját maga által…..
Kafa, most akkor Nirvanát KELL hallgatnom hetekig... ... zsörtölődtem félhangosan a december 9-én, vasárnap este (!) zsúfolásig megtelt (!) A38 Hajón, a nehezen oszladozó tömegben. Lugosi Dani és Takács Vilkó, na meg a köréjük szervezett zenekar olyat tett, amilyent nem vártam volna, főleg nem…..