Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magyar Élőfalu Hálózat

73 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2019. február 8-10. Az Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért jóvoltából a résztvevők megismerhetik a mélymulcsos művelést és betekinthetnek a gömörszőlősi eredményekbe, a falu életébe. A találkozó emellett folytatja azt az útkereső együttgondolkodást, melyet már régóta gyakorolunk a Téli…..
„Előttünk az utódaink” Mottó: „A jóemberek vendégül látnak, hogy épüljenek, mert abból okul az ember, ha figyel, és ha mondanak is néki valamit.” (B. Brecht) Szeretettel várjuk a Magyar Élőfalu Hálózat „őshonos” küldötteit és azokat is, akik a szívükön viselik „a közös jövőt” a XXIII. Nyári…..
A XVII. Téli Élőfalu Találkozót a Régi és Új egyesült ereje teszi különlegessé. Az összejövetelnek az egyik első ökofalu kezdeményezés ad otthont. Az Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért jóvoltából a résztvevők megismerhetik a mélymulcsos művelést és betekinthetnek a gömörszőlősi…..
Az esemény idén már a 22. alkalommal kerül megrendezésre. A kezdetek óta a Magyar Élőfalu Hálózatot alkotó közösségek megerősödtek, és újabbak is csatlakoztak hozzájuk. A mostani találkozó házigazdája az egyik “újonc”, a Nyimi Öko Közösség lesz, a kiemelt téma pedig a közösség alkotás, valamint a…..
A Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület és Jászszentlászló Község Önkormányzata tisztelettel meghívja „Tájgazdálkodás - a jövedelmező mezőgazdaság hosszú távú feltétele” című rendezvényére, 2017. március 29-ére, a Jászszentlászlói Művelődési Házba (6133 Jászszentlászló, Kossuth L. u. 7.)...
2017. január 28. A tartalomból:  Februári találkozások.  Gyümölcsész kutatás - fejlesztés konferencia.  "Indulj el egy úton..." Géczy Gábor előadása.  Bolyavári esték.  Fafűtés-tudnivalók elsősorban (élő)falusiaknak. ..
2017. január 15. A tartalomból:  XVI. Téli Élőfalu Találkozó.  Visnyeszéplaki hírek.  Az Ökológiai Megtérés Zarándokútja.  Bolyavári Esték.  Fűtés-tudnivalók...
2016. december 15. A tartalomból:  Adventi Üzenet.  Az ünnepek igazi ára.  Gaia Kertje - A permakultúra alapkönyve.  Fénylánc 2016.  REGÉLŐ Falinaptár 2017. ..
Közeledik a téli élőfalu (ökofalu) találkozó, amelyet idén (2017. február 10-12.) újra Krisna-völgy szervez. Aki szeretne jönni, jelentkezzen mielőbb a LENT MEGADOTT MÓDON. (A részvétel előzetes jelentkezéshez kötött!) Helyszűke miatt korlátozott számú érdeklődőt tudunk fogadni! Ha a jelentkezési…..
A tartalomból: Adventi üzenet. Permakultúra - összhangban a természettel. Magasított és dombágyások építése, működtetése, növényváltás és biológiai növényvédelme. Rövid beszámoló/értékelő a Kárpát-medencei Gyümölcsész Hálózat (KMGyH) drávafoki találkozójáról. Könybemutató - Borsos Béla: Az új…..
2016. november 11. A tartalomból:  Visnyeszéplaki hírek.  Oltógallyak nyomában XIII.  Bolyavári esték.  VI. Helyi Termék Nap.  A magyar természetvédelem helyzete, 2016.  Könyvajánló: Borsos Béla: Az új Gyűrűfű...
2016. október 27. A tartalomból:  A Kárpát-medencei Gyümölcsészeti Hálózat 2016. évi Gyümölcsészeti Találkozója.  Zöld kalandozások 5. - Valós alternatíva-e az ökofalu?  Kőbányai Élő Közösségek program.  F-Faktor: Fenntarthatósági műhely vitafórum sorozat, november 23. ..
2016. október 10. A tartalomból:  Az ember és környezetkímélő kertművelés alapjai.  Szántói almanap és őszi vásár.  Visnyeszéplaki hírek - Baji Béla előadása.  Fenntartható Gyümölcsös - Gyümölcsöző Fenntarthatóság.  Gyümölcsész Találkozó, Drávafok, 2016. november 18-20.  Műhelybeszélgetések a…..
2016. szeptember 18.A tartalomból:  Mi is gyüttünk-mentünk - Pabló szubjektív beszámolója.  Csobánkapuszta, 2016 - namzi szemével.  Szent Mihály napi Búcsú, Visnyeszéplakon.  Együttműködő döntéshozatal - Szociokrácia workshop.  Az ember és környezetkímélő kertművelés alapjai.  Kézművesség,…..
Időpont: 2016. szeptember 28., szerda, 10.00 Helyszín: Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpont, Hajdúböszörmény, Vásár tér 3.   A Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók Országos Érdekképviseletének Egyesülete és a Civilek a Lakóhelyért Egyesület a civil szervezetek tevékenysége, közösségi…..
2016. augusztus 18. A tartalomból: Pillanatképek a visnyeszéplaki XXI. Nyári Élőfalu Találkozóról.Gyüttment Fesztivál, 2016. augusztus 25-28.Nádasdy Akadémia, 2016. szeptember 3.Magyar Népi Gyógyászat - Magyar Népi Műveltség képzés Zalaegerszegen...
2016. július 12. A tartalomból: XXI. Nyári Élőfalu Találkozó, Visnyeszéplak. MAGos Földgyógyító Tábor Magfalva. Krisna-völgyi Búcsú. Szőröstül-bőröstül kézműves tábor a Bakonyban. Gyüttment Fesztivál, 2016...
Ideje: 2016. július 29-31.Szervező: Visnyeszéplaki Faluvédő és Közművelődési EgyesületProgramtervezet:..
Mottó: „Vagy találunk ott egy utat, vagy építünk egyet” Hannibál Szeretettel várjuk a Magyar Élőfalu Hálózat „belsős” küldöttjeit és azokat is, akik a szívükön viselik a „a jövőnket” a XV. Téli Élőfalu Találkozóra Agostyán, Ágostyon – ligetbe. A találkozó időpontja: 2015.február 5-6-7...
5. levél zöld felszólamlás „Mentsétek meg a reményt!” "Az első feladat, hogy a gazdaságot állítsuk az emberek szolgálatába. A második feladat, hogy egyesítsük az Embereket, a béke és az igazságosság útján. A harmadik feladat talán a legfontosabb számunkra. Ez a Föld Anyánk védelme.” Ferenc pápa…..
A XV. Téli Élőfalu Találkozó szervezői levélben hívták meg Áder János köztársasági elnök urat a rendezvényre. Az Elnök Úrnak címzett levél itt letölthető...
2013. januárjától útjára indítottuk a MÉH elektronikus hírlevelét. Ezt csak drótpostán és a honlapjainkon terjesztjük, friss, aktuális hírekre, eseményekre koncentrálunk. A magazin formában, évszakonként megjelenő Élőfalu Hálózat hírlevél archívumát ide kattintva…..
Kaszálás, szénacsinálás, lovak ápolása, gondozása, a ménes életének megismerése, ridegtartás, körmölés,  gyógy patkolókovács munkája, lovak vezetése, irányítása, munkára fogása, ló és csikószelídítés Visnyeszéplakon. Szállás lehetőségek: Sátorban,…..
Visnye község Önkormányzata, és az Édenkert Egyesület közös szervezésében, a gyapjúművesség fortélyait, szépségét mutatjuk be, kézműves foglalkozások keretében. Az előző években a fonásra tettük a hangsúlyt, idén a nemezelésre. Az érdeklődők betekinthetnek a…..
A negyedéves lap a korábbi MÉH hírlevél helyébe lép, de a kétheti e-hírlevelet továbbra is kiadjuk. A tartalomból: Zaja Péter: Merengő. Kilián Imre: Felnőttkorba érve - Az ökofalu-mozgalom a második évtized végén. Pártha dász (Pőcze Vilmos): Szabadulni a koloncoktól... az…..