Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Online Távmunkás

161 bejegyzést írt és 10284 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A rendszerváltás utáni korszakról alkotott teljes képünk átértékelődhet számunkra a következő három hétben, hiszen most már bizonyos, hogy a kampányhajrára még számos politikai botrány kirobbantását tervezi Simicska Lajos, aki szinte mindenkinél többet tud az utóbbi évtizedek politikai…..
            A Mandiner ügyeletes hülyéje delirált egy jót Jordan Peterson kanadai pszichológus professzorról, az amerikai alt-right idoljáról.           Jordan Petersonról el szokták mondani, hogy nagyon okos ember. Az.         Súlyos depressziós (az ok talán az, hogy lánya-  akit Mikhail…..
Gyors növekedési fázisban elég ritka fejlemény, hogy bázist zárjanak be az ultra fapadosok, most mégis érdekes átrendeződés látszik. Több kicsi szenvedős bázis megy a kukába, hogy a gépeket átcsoportosítva máshol nagyobb profittal tudjanak a cégek terjeszkedni. A fő célpont: Bécs. Úgy tűnik, a…..
Online Távmunkás 2018.03.17 17:00:08
@Drago Brutic1: A földrajzi nevek attól nem változnak, hogy valaki rosszul használja őket...
Online Távmunkás 2018.03.18 18:28:00
@Drago Brutic1: A partiumi ismerőseim sose mondják azt, hogy erdélyiek, mindig partiumiként mutatkoznak be a műveletlen pestieknek is...
Ez egy kalapemelős poszt. Ilyet kurvára ritkán írunk, de most helyzet van. Kormányváltó hangulat, botrányt botrányra halmozó (köszi Simics), defenzívába szorult, vergődő, sőt lassan pánikba eső Fidesz. Kicsúszott a kezükből a saját sorsuk, már csak az ellenzék baszhatja el, csak ebben bízhatnak. Ez…..
Danialves kritikáját itt olvashatjátok. Szerintem ha Martin McDonagh tudná, milyen katasztrófális címekkel tudják megajándékozni a magyar fordítók a filmjeit, tutira írna róluk bosszúból egy olyan forgatókönyvet, hogy sírva nevetnénk rajta. Így viszont marad a bosszankodás,…..
A hétvégi ingyenmunka alapelvárás, a gyakornok ne akarjon haza sietni a munkaideje végén, a munkavállaló nyelje le, ha időnként csökken a fizetése, a bejelentett munkabért pedig egyszerűen felejtse el. Magyarország 2018. Hazánkban immáron ipari méretekben zajlik a jogtiprás, miért lenne ez másként…..
Online Távmunkás 2018.03.13 08:48:10
@Hivatásos Beszólóművész: Ha a vállalkozónak nem jött be a bolt, akkor húzza le a rolót, hátha jön helyette egy üzlethez értő ember, mert valójában a munkavállalónak se jó, ha a főnöke egy alattomos bűnöző, aki meglopja az alkalmazottját és adót csal...

@chrisred: Múlt időben írtak korábbi munkahelyről, korábbi főnökről.
Online Távmunkás 2018.03.16 10:56:30
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Azért ezekből elég sokat hallottam magyar munkahelyek kapcsán is:
- ingyen próbanap vagy próbahét vagy próbafeladat
- "nem fogsz csalódni" szöveg a feketén vagy szürkén alkalmazott képzetlen munkásoknál
- a posztban is megjelenik a hazamenetelhez engedélykérés az irodában
- valahol az irodát vagy például a magánóvodát se takarító tisztítja
- a kifizetetlen túlórákat bármelyik magyar kkv-nél megtalálod
Miben rosszabb Bulgária?
 Közkívánatra beszélgessünk egy kicsit a jó öreg motivációs levélről, ami mindenki mumusa, pedig nem kéne, hogy az legyen. Nagyon sok cikket lehet róla olvasni, mintákat lehet letölteni arról, hogy hogyan is nézzen ki, mi is legyen beleírva, stb. Engem is sokan megkerestek,…..
Online Távmunkás 2018.03.12 22:14:46
@KissMárti: Nagyban függ a meghirdetett pozícióktól, hogy mennyi CV érkezik be. Ha egy népszerű, alacsony elvárásokat meghirdető cégnél a 20 nyitott pozícióra beérkezik hetente 500-1000 jelentkezés (láttam már egy hét alatt 300 pályázót pályakezdő állásra), amiket egy recruiter dolgoz fel és neki kell interjúztatnia is, akkor meddig nézegeti a CV-ket? Az átlag 1 perc lesz és az időhiány miatt egy részét nem tartalom alapján, hanem ránézésre válogatja ki (az már személyfüggő, hogy pl. a rózsaszín szöveg elolvasásra vagy kukába iktatásra ingerel, vagy hogy egy fotó vonzalmat, utálatot vagy éppen irigységet vált ki). A másik megoldás a gépi feldolgozás, amikor a CV-k többségét nem is olvassa el ember, csak a legjobbként megjelölt néhány jelentkezőét.

@Meridian74: Mostanában egyre többen mondogatják, hogy aki 1 oldalas CV-t tud írni, az még nem tett le semmit az asztalra... A lényeg legyen az elején, de utána mindenképpen szerepeljenek a kulcsszavak, amik közösek a tapasztalatod és a vágyott állás leírásában. Ez igaz a CV mellett a LinkedIn profilra is.
Online Távmunkás 2018.03.16 10:49:25
@Nancsibacsi: Olyan pozíciókra is százával jelentkeznek, mint például recepciós, marketing gyakornok, kommunikációs munkatárs, ügyfélszolgálatos extra nyelvismeret nélkül, stb.

@KissMárti: Hidd el, bőven vannak olyan 1000 fő feletti cégek, ahol egy toborzó keres embert és nincs automatizált rendszer...

@Berelhetoreklamfelulet: A pénz nem motivációs tényező, hanem a kevés pénz demotiváló hatású. A több pénz miatt nem lesz motiváltabb az ember hosszabb távon, viszont a kevés pénzt nem sokáig viseli el és lelép.
Nem csak gusztustalan, amit a miniszterelnök-helyettes művel, de az is nagyon érdekes, hogy a vadászatait egy olyan ismerőse fizette, aki dagadtra nyerte magát közbeszerzéseken...
Online Távmunkás 2018.03.15 22:34:59
@taga20: Ha Zsóti férfi lenne, akkor puska és helikopter helyett késsel vagy lasszóval menne házi rénszarvas helyett vad farkasra...
Ahhoz, hogy a sokat emlegetett taktikai szavazasi strategia a gyakorlatban is bevaljon tobb feltetelnek kell egyszerre teljesulnie. 1- Tudatosuljon a valasztokban a valasztas valodi tetje es a taktikai szavazas fontossaga, ertelme, modja es mikentje. 2- Legyen a valasztok szamara is egyertelmu,…..
Ahogy arra számítani lehetett, Orbán ünnepi beszédében a végsőkig feszítette a soros-migráns-brüsszel-civilek elleni háborús pszichózist. Újdonság: "a választások után elégtételt fogunk venni" az ellenfeleinken - ígérte...
   "A jóédesanyád fenyegesd, te kis fasiszta tolvaj." (Soren Kierkegaard, Tre Taler ved tænkte Leiligheder)..
Online Távmunkás 2018.03.15 19:22:14
@rdos: A Jobbik persze nem tárgyal...
Különös svédcsavart vetett be a parlamenti választás kampányhajrájára a Fidesz, ugyanis már a skandináv országot is háborús övezetté nyilvánította a kormányhoz közeli média. A Migráns 1-esként elhíresült hírcsatorna azonban ezúttal (is) mellényúlt, ugyanis kiderült, hogy hétrendbeli rágalmazásért,…..
       Kaptam egy videót, amin a Nemzeti Közszolgálati Egyetem  Belügyi Tudományos Tanácsának (anyátok) rendezvényén beszél régi kedves ismerősünk Prof. Dr. Bukovics István teológus-tábornok és gyakorló elme.... jogi képviselőnk nem tudom miért néz rám ilyen kétségbeesetten, mintha nem tudnék…..
Amikor a MasterCard megnyitotta a reptéri burzsujváró kapuit a fapados horda előtt - vagyis nemcsak a prémiumkártyásokat, hanem a mezítlábas Wizz hitelkártyásokat is beengedték - várható volt, hogy nem kis számban tűnnek majd fel az ingyen kajára és vodkára éhező, szomjazó ócsójánosok.  Íme hogyan…..
Online Távmunkás 2018.03.13 21:47:22
@marczy: Azért van tőlünk nyugatabbra több bérlakás, mert ott nem egyetlen valamire való város van, ahol lehet a munkalehetőségek közül válogatni. Itthon nem fogsz Budapestről vidékre költözni egy munkahelyért, a vidéki ingatlanok meg semmit se érnek, mert onnan menekülnek az emberek...

@accountant050915: Valószínűleg a közgázon tanulva nem arról ábrándozott, hogy 50-55 éves korára összekuporgat egy pesti lakásra valót, miközben az egyetemi évfolyamtársainak a fele kapott a szüleitől vagy örökölt valakitől egy lakást már huszonéves korára...

@VT Man: A benzin beletartozik az autó költségeibe, viszont 2 felnőtt BKV bérlet is 2 millió felett van 10 év alatt. A fizetését nem ismerő pénzügyes vagy hazudik vagy érettségit se érdemlő idióta...

@csakférfi: A 2008-as válság alatt te hirtelen kiiratkoztál a világgazdaságból és önellátó lettél, magadnak termeltél gabonát, zöldséget, hízlaltad a disznót és termelted az áramot a nethez? Vagy miről beszélsz?
Online Távmunkás 2018.03.13 22:07:15
@Olliék: A szocialista munkáltatói kölcsönnel sokan pórul jártak, miközben az OTP-nél akkoriban felvett hitelek fix kamatozásúak voltak és a 90-es években is ugyanannyi volt a törlesztőrészlet, mint a 80-as években. Van olyan családtagom, aki még a 2000-es években is fizette a háza fix 1200 forintos törlesztőjét.

@s: Azt azért érdemes figyelembe venni, hogy mezőgazdasági termelésből hónapokig nem lesz se kajád, se pénzed...

@midnightcoder2: A gyári biorobotoknak tényleg nem nagy jövője van a gépesítés fénykorában.
A "nagyapáink" mikor született korosztályt jelent? Nekem például mindkét nagyapám 60 éves kora előtt meghalt az akkoriban elterjedt dohányzás miatt...
Semjén Zsolt, aki most azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy Svédországban vagyonokért háziállatokra lövöldözött,s az állat felakasztott tetemét helikopterrel húzatta el, ráadásul a Magyar Nemzet cikke szerint a számláját egy olyan üzletember állta, akinek bőségesen jutott az állami…..
Sokat utazva feltűnő, hogy Magyarország wannabe légitársasága elég mostohán bánik a nem A-listás nőkkel, ha azok arra vetemednek, hogy jelentkeznek légiutaskísérőnek. A Wizz-sztyuvik szinte mind 40 alatti, magas, sovány, kifejezetten csinos arcú hölgyek és hozzájuk illő urak. Még elvétve sem látni a…..
Online Távmunkás 2018.03.10 15:46:32
@jobangel: "Az American Airlines annak ellenére alkalmazza még mindig a járatain, hogy a koránál fogva már nem tudja teljesíteni a stewardesseknek előírt kötelező biztonsági tréningeket."
holgypilota.blog.hu/2016/12/10/vilag_legidosebb_stewardesse
Online Távmunkás 2018.03.10 22:57:10
@dreia: Régen a rádióban és a szinkronszínészeknél volt úgynevezett mikrofonengedély, amihez a helyes és hibátlan beszéden kívül ajánlott volt még beszédtechnika órákat is venni. Manapság bármilyen jöttment beülhet a stúdióba, de szerencsére már nem milliók hallgatják, hanem legfeljebb százezren...

@geegee: Van egy kialakult kép az emberekben arról, hogy melyik munkakörben ki dolgozik. Nem véletlenül jelentkeznek az izmos fiúk kőművesnek/raktárosnak/mozdonyvezetőnek és a csinos lányok pincérnek/recepciósnak/sztyuvinak. Persze ebben is van változás, fentebb már írtam, hogy évek óta csak olyan Wizz járaton utaztam, ahol férfi utaskísérő is dolgozott és elvileg már a MÁV is képzett ki nőket mozdonyvezetőnek...
Online Távmunkás 2018.03.12 21:51:11
@ételizésítő: A romániai szinkron szinte mindig Nagyváradon készül, ahova budapesti szinkronszínészek és debreceni színházi tanulók járnak át, mert a helyiek kiejtését a ritka kivételektől eltekintve nem igazán lehet eladni magyarországi kertévéknek...

@Fillér B. Gusztáv: Az Easyjet nagyjából másfélszer-kétszer annyi ideje működik, mint a Wizz Air. Ők idősebb sztyuvikat vesznek fel vagy csak nagyobb arányban maradtak ott a régiek, mint amilyen gyorsan mennek az újak a Wizz-hez?
Megismétlődni látszik 2014, amikor a szájkarate baloldali, összefogáspárti szervezetek folyamatosan az LMP-t savazták. Aztán a számok mégis azt mutatták, hogy a nem nekik volt igazuk. Azóta sok változás történt Magyarországon, ami biztos az az, hogy a baloldalon ezek ugyanazok, a Jobbik erősödött,…..
Bajban lehet az Oscar-díj: meglepően kevesen nézték mind a gálát, mind a jelölt filmeket. Noha néhány éve éppen azért bővítették a fő kategóriát 5 filmről 9-10-re, hogy a népszerűbb alkotások is bekerülhessenek, ez egyre kevésbé látszik megvalósulni, a közönséget pedig egyre kevésbé foglalkoztatja,…..
Hogy megőrizzék Molière nyelvének tisztaságát, a franciák régóta ellenállnak az angol kifejezések terjedésének. Most mégis petíció indult az angol nyelvű programok indításáért a francia televízióban...
Online Távmunkás 2018.03.12 14:00:18
Régen volt már magyar tematikus poszt, itt az ideje bepótolni a hiányosságot. Kivételesen 30 fotót nézhettek meg országunk múltjából. Ígérem a jövőben sokkal több magyar képet nézhettek meg. SOKKAL többet. Csak meg ne unjátok :) "Szerecsen honvéd a körúton, arab betűs transzparensek május elsején,…..
Online Távmunkás 2018.03.11 12:56:01
@Indriq: Igen, az Erzsébet hidat csak 1964-re építették újjá.
Fotó: Magyar Narancs Nem kellett sokat várni, Bayer Zsolt kolléga és a kormány kedvenc lapja - a Magyar Idők - Semjén Zsolt segítségére sietett és megmagyarázta Semjén helikopteres vadászatát. Az egyik ok, hogy ott él a testvére, a másik, hogy bizony, ott ezt így szokás csinálni. Semjén bátyja…..
Online Távmunkás 2018.03.10 22:35:47
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Igen, vannak például baráti arab maffiózó migránsok, ugyanúgy, mint a kormánynak kedves komcsik...
Egy külföldről visszatelepült olvasónk fordult hozzánk levélben, hogy saját horrorisztikus történetének megosztásával járuljon hozzá, hogy mások ne kerüljenek hasonló helyzetbe. Mivel félt, hogy esetleg további kellemetlenségek is érhetik, neve elhallgatását kérte. A szövegben előkerülő név tehát…..
Ma láttam egy Facebook-bejegyzést, amelyben valaki kiírta, hogy lekérdezte a beteg-életútját, és a fogorvos, ahol volt párszor, sok olyan kezelést írt be, ami kamu, nem végezte el, az illető ott sem volt. Öt percen belül megjött az első okos, aki kiosztotta, hogy az ő dokija is be szokott írni kamu…..