Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Online Távmunkás

163 bejegyzést írt és 11264 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan szükséges rosszként tekintenek az üzemorvosi vizsgálatra, pedig nemcsak a munkáltató, hanem a munkavállaló is profitálhat belőle...
Végetért a nyár, de nem kell csüggednünk, mert szeptemberben is nagyszerű filmek érkeznek a mozikba és a streaming platformokra.A kis hableányBemutató: 2023. szeptember 6. Disney+Rob Marshall, A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken és a Mary Poppins visszatér rendezője képzelte újra vászonra a…..
Online Távmunkás 2023.09.22 20:40:58
Adunk néhány tippet azoknak, akik szeretnének többet mozogni, de úgy érzik, hogy egyszerűen nincs több szabadidejük erre...
Online Távmunkás 2023.02.18 23:11:53
@Irbisz: Nem véletlenül szerepel az egészséges testmozgásról szóló ajánlásoknál 150 perc közepes vagy 75 perc magas intenzitású tevékenység a heti 2 minden izmot átmozgató torna mellett, de nincs alacsony intenzitású mozgásforma.
1917. II. Miklós cár lányai kopaszon a Carszkoje Szeló-i Sándor palota udvarán. Állítólag himlőjárvány miatt borotválták le nemcsak a lányok, hanem Alekszej cárevics haját is. A kivégzésükkor alig 12-14 centiméteres lehetett a hajuk a testvéreknek, így a legtöbb játék- és dokumentumfilmben, hosszú…..
Online Távmunkás 2022.12.18 21:06:04
@bioLarzen: @omborz: @Fotósképző: A szoknya nem csak azért ilyen formájú, mert keményítővel kezelték?
„A szegénységnek nincsenek okai. A gazdagságnak vannak okai.” (Peter Bauer) Kár szépíteni, gazdagok vagyunk. Az emberiség szintjén nézve azok vagyunk. Talán túlságosan is, különben nem lennénk ennyire elkényeztetettek és pazarlók. Elherdáljuk az energiánkat, a természet energiáját és közben meg…..
Online Távmunkás 2022.06.09 12:09:06
@Andy73: A nyugati társadalmakban is probléma, hogy a középosztálybeli családok jövedelme alacsonyabb az inflációt is figyelembe véve, mint amennyi a 70-es években volt és a fiatalok jelentős része a diákhitelek törlesztése mellett nem is álmodhat családalapításról.
A második világháborúban sok technikai újdonságot bevetettek, például az Enigmát, a V2-t és az atombombát, de talán még ezeknél is meglepőbb eszközhöz fordultak a britek! Két ügynök ugyanis azt vette a fejébe, hogy egy holttestet használnak fel annak érdekében, hogy eltereljék az ellenség figyelmét…..
Online Távmunkás 2022.05.14 14:11:44
@jamboox: Szicília is sziget...
Ez egy rövid, de hasznos bejegyzés lesz, amit indulatból írtam, mert alaposan felhúztam magam. Kell készítenem egy beadandó házi feladatot, aminek a része az, hogy bankszámlaszámot kell a rendszernek fogadnia, amit ellenőrizni kell, hogy formailag helyes-e. Az ember ilyenkor rákeres a google-ban…..
A pompás ellenzékiek azt hiszik, hogy Viktort szórakoztatja a közpénzlopás. Nem, Viktornak ez már smafu. Nem mondom, az elején, amikor átvette a bótot Simicskától, akkor még nagy élvezettel űzte. Ma már unja. Semmi kihívás nincs benne. Miért is lenne? Reggel szól a Gerinek, hogy Lölő ma nyer tízezer…..
Online Távmunkás 2022.05.03 13:55:46
@MEDVE1978: GAL nem ellenőrzött mindenkit osztályvezető szintig, el volt foglalva a szakszervezetek szétverésével, hogy ne lehessen sztrájkolni Orbán ellen...
A 70-80-as évekhez képest a fő változást életünkben a személyi számítógép, internet és az okos telefonok elterjedése okozta, akkoriban még csak a televízió volt a virtuális valóság egyetlen eszköze. Azokban az időkben a gyerekek még jóval kevésbé szabályozott keretek között játszottak az utcán, ezek…..
Online Távmunkás 2022.04.14 10:56:12
@zord íjász: A falu nem teljesen más, kis késéssel követi a városi trendeket. A falusi gyerekek is ugyanúgy mobilon lógnak manapság, mint ahogy a városiak kezdték 10 éve.
Magyarország egy teljesen átlagos ország európai ország lenne, és nincs is ezzel semmi baj. Orbánék persze úgy állítják be, hogy Magyarország nagyon különleges és veszélyeztetett ország, ahol persze nem az általános elhülyülés a fő veszély, hanem a „nyugati kultúrmocsok”. Alternatív valóságok,…..
Online Távmunkás 2022.04.01 09:25:54
@Sinci Roca: Diktatúrát akar, egy erős vezérrel, aki megmondja, hogy miről mit gondoljon.
1932. Pavel Gorgulov Paul Doumera francia elnök merénylője letartóztatása után..
Online Távmunkás 2022.03.27 12:05:25
@ZON: Volt bordélyház is 1940-től, amikor a kínai és koreai rabszolgákat kezdték ezrével alkalmazni.

@toto92: Azt tudtad, hogy az egyik James Bond filmben (Skyfall) szerepelt a sziget? És az Eredet egyik helyszínéhez is jelentős inspiráció volt.
Online Távmunkás 2022.03.27 12:12:52
@Fotósképző: @Galaric: 22 éves volt, nem független fotós, hanem a hadseregen belül alkalmazták és katona volt a férje is. Egy afgán katonával egyszerre fotóztak és haltak meg a tréningen bekövetkezett robbanásban, máig nem egyértelmű, hogy ez melyikük képe...
A jó dolgában hülyülő, frusztrált idióta értelmiséginek látszók legújabb sportja, hogy megkérdőjelezzék a jelenlegi világrendet. Nem is lenne ezzel baj, ha megmaradna értelmiségi szellemi maszturbáció szintjén a dolog, de az internetnek hála ostoba prolik ezreinek velőt rázó primitívsége…..
Online Távmunkás 2022.03.23 22:27:21
@MEDVE1978: Görögország és Ciprus ugyanúgy kilóg az EU-ból, mint Törökország a NATO-ból.

@Rodney_2: Mindenhol megy az agymosó, egysíkú propaganda, csak abban van különbség, hogy melyik országban mit és milyen alapon tiltanak be.

@CSOKKI MÁLNA: Trump úgy általában el akarta engedni a világot, nem akart rendőrt/óvóbácsit játszani.
Az első nyílt, egyterű irodák több mint fél évszázaddal ezelőtt jelentek meg az egyenlőség jegyében, népszerűségük azóta is töretlen. De tényleg szeretik a bennük dolgozók az open office-t?..
Március utolsó hétvégéjével egy időben vasárnaptól életbe lép a légiközlekedésben a nyári menetrendi időszak. A budapesti reptéren ez több járat újraindulását, a charter forgalom élénkülését, valamint új járatok nyitását is hozza magával. Az orosz-ukrán háborús helyzet a covid korlátozások után a…..
Online Távmunkás 2022.03.19 20:05:58
2 hét telt el az orosz-ukrán háborúból, s az ukránok olyan jól tartják magukat, amennyire senki sem számított, talán még maguk az ukránok sem. Az már nyilvánvaló, hogy ennek nem lesz vége a következő 7 napban, de valószínű, hogy a következő pár hétben sem.   Amit eddig…..
Online Távmunkás 2022.03.15 13:33:03
@evilwolf: Biztos, hogy vannak újabb cuccok, amik tényleg használhatóak és nem csak a felvonulásokon lehet mutogatni a népnek?

@Nancsibacsi: Mindkét oldalról ömlik a propaganda és hiába élünk mindent látó műholdakkal a fejünk felett, a háború valódi állásáról, a veszteségek pontos méretéről senkinek sejtelme sincs...
1952. Riporterek és fotósok figyelnek egy atomrobbantást a nevadai kísérleti telep közelében ..
Állítólag ez a büntetőfékezés szép orosz szokás, onnan terjedt el a keletre tartó Kompországba. Ilyen az, amikor a buta muzsik találkozik a motorizációval. Persze megérthetjük a muzsikokat, mert ha egy nyírfa áll a réten, arról lehet dalocskát költeni, ha száz, az egy szép liget, na de ha…..
Online Távmunkás 2022.01.22 09:43:39
@Online Távmunkás: Talán nem kellene mindig kitakarni a rendszámot a felvételeken, a tilosban parkolók fotóihoz hasonlóan...
Bár a home office-ban az otthon kényelmében vagyunk, sokan tapasztalhatják, hogy a virtuális megbeszélések kimerítőbbek, mint a hagyományosak. Az elmúlt két évben a COVID járvány átalakította a munkahelyünket, megsokszorozódott a home office-ban töltött időnk, és naponta több online meetingen kell…..
Online Távmunkás 2022.01.18 18:57:03
@fofilozofus: A néhány órára én is felkaptam a fejem. Ritkán fordul elő, hogy valamire 25 perc nem elég, de az már inkább az éves tervezés vagy a tréning kategóriája...

@midnightcoder2: Én online meetingeken tudok mással foglalkozni, régen a fizikai meetingeken néha elbóbiskoltam, amikor valaki már 5 perce beszélt folyamatosan a semmiről...

@Visceroid: Miért, a gyárak nem online dolgoznak???
Gazdaság: A sikerpropaganda ellenére a helyzet változatlan 2020-ban a magyar gazdaság zsugorodása 5,1%-os volt, ami a régióban az egyik legnagyobb visszaesésnek számít. A kormány tavaly viszonylag kevés pénzt tolt a gazdaságba a járvány hatásainak ellensúlyozására, emiatt sokan igen csak…..
Online Távmunkás 2021.12.30 01:34:20
@ulpius66: A KSH szerint 2020-ban a 2018-as szint alá csökkent a GDP: www.ksh.hu/stadat_files/gdp/hu/gdp0002.html
Az év végi, ünnepi időszakban több alkoholt fogyasztunk, mint általában, ezért nem árt tisztában lenni a leggyakoribb tévedésekkel a szeszes italokról...
Online Távmunkás 2021.12.29 18:31:36
@Barbaarb: Mitől függ még az élelmiszer hízásra gyakorolt hatása?
Én úgy tudom, hogy a gyomorban nem az alkohol semlegesítése, hanem a felszívódása kezdődik meg már a vékonybél előtt...
Csütörtökre rendkivüli testületi ülést hívtak össze, melyen a Bosnyák téri ugar legújabb terveit mutatják be. A 2006-ban eladott területre, melyre eredetileg városközpontot (értsd plázát) igértek négy évenként az aktuális polgármesterek immár 900 lakást építenének, és az épületek magassága akár 35…..
Tessék megnézni ezt a grafikont. (Itt a pozitív tesztek aránya is.) Ahogy látom két* dolog történhetett: a kötelező oltások belengetése önmagában trendfordító, és jóval hatásosabb, mint maga az oltás, kiegészítve a bkk-n néhány napja kötelező maszkhordással....  ... vaaagy, igazából a vírus futja…..
Dűne Dune 2021 Hihetetlen csalódott voltam tavaly, amikor a bemutató előtt pár hónappal eltolták a Dűnét egy teljes kiba*ott évvel. Az egész 2020-as évből ezt a filmet vártam a legjobban. Olyan volt, mint mikor elveszik a gyerek csokiját. Mint mikor a csaj meztelen azt mondja „na mára ennyi, most…..
Kevés tudományág fejlődött olyan sokat az utóbbi évtizedekben, mint a történelemtudomány. Egyesek jobban szeretik a történettudomány megnevezést, ami mindaddig rendben van, amíg nem pusztán különféle történetek mesélgetését értjük alatta – mint oly sokan teszik manapság. A történelemtudományt számos…..
Online Távmunkás 2021.10.04 12:32:45
@megamovieboy: A kínaiak elég aktívan terjeszkednek tengeri irányban is, sorra foglalnak el szigeteket és idegesítik vele a szomszéd országokat.

@midnight coder: 45 évnyi komcsi agymosást még nem tudott lenullázni 30 évnyi szabadság. Persze az se tesz jót a tisztánlátásnak, amikor a nácikkal kollaboráló magyarokat próbálják felmenteni...