Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Guest1654543

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az áfonya a világ egyik legegészségesebb élelmiszere. Ha ki kéne választani a legjobb gyümölcsöt mind közül, ez lenne az. Szerencsére igen népszerű Magyarországon is, ennek ellenére a legtöbben igen keveset fogyasztunk belőle. Frissen általában nehezebb beszerezni, és irreálisan drága (3-4 ezer…..
Guest1654543 2021.04.18 13:07:09
@JoccFF: Ha valahol 1 kalória energiáról van szó, akkor honnan tudod hogy ez a mértékegységet definiáló fizikus szerinti 1 cal -át, vagy a "szokásjog" - kérdés hogy kinek a szokása, az enyém pl. nem - szerinti 1000 cal-át jelent? Ha belegondolsz abba is hogy a kcal egyszerűen csak a rövidítése annak hogy 1000 calorie (1000 magyarul kalória), akkor nyilvánvaló lesz hogy miért baromság a kalória szó jelentéséről vitázni. A legtöbben ezt csak rosszul használják, ennyi. A fizika nem nyelvtudomány, ahol a szokásjog dönt. Hibázni emberi dolog, a hibát védeni hülyeség. Ami a cukorkát illeti: a reklámoknak mióta van közük a valósághoz?
A problémákat messze meghaladó előny származik abból, ha az oltottak találkoznak a vírussal...
Guest1654543 2021.03.25 00:13:48
@kvadrillio: Hülyeség elleni védettségi igazolvány mindenképp kellene. Számold már ki gyorsan hogy ha beoltottak 5.7 %-a halt volna meg a fertőzéstől, akkor ez az arány mekkora lenne a nem beoltottak csoportjában. Már másznánk vissza a fára. Honnan vetted ezt a kapitális baromságot? Az állítólagos "virológus" marhaságait már nem is említve.
Összeválogatta a világ 50 legjobb süteményét a CNN egyik munkatársa, a gasztronómiai és utazási témákat feldolgozó Jen Rose Smith, és három magyar édességet is beválasztott az élmezőnybe. Az újságíró kilenc évig járta a világot, hogy megmondja, mik a legjobb sütemények. Jen Rose Smith a világjárása…..
Jó, ez eldőlt. Hisztizhet még sárgahaj ameddig akar, de el lett hajtva a vérbe, szögezhetjük le szinte 100 százalék bizonyossággal végre. Szavakban nehezen kifejezhető, mekkora károkat okozott az emberiségnek ez az ember, amit pedig a választás napja óta művel, elrettentő példaként kerül be a…..
Guest1654543 2020.11.07 15:04:05
@Harari: még csak nem is valószínűsít. Annyit tud mondani a statisztika hogy ha pontosan úgy mennek a dolgok ahogy elképzeled - jó a feltételezett modelled - akkor ahhoz képest az adatok mennyire valószínűek. Viszont az adatok lehetnek valószínűtlenek, és a modell sokféleképpen lehet rossz - mivel fingod nincs konkrétan hogy zajlik a választás, csak okoskodsz. Nyilván ki fogják vizsgálni az összes olyan esetet ahol vizsgálódni lehet, de enélkül arról óbégatni hogy "tudományosan bizonyított" valami, az szimplán hülyeség.
A kemoterápia végtelenül legyengíti az immunrendszert. Olyannyira, hogy nagyon komoly probléma, nem kellő odafigyelés hiányában akár még halál is lehet egy sima megfázásból, egy egyszerű, mindennapos gombás megbetegedésből, vagy akár csak egy mosatlan alma elfogyasztásából is. Képzeljétek el, hogy…..
Tessék, mutatok egy hétköznapi hőst, egy 41 éves angol faszit. Benedict Cumberbatch, a tévében Sherlockot alakító színész a Baker Streeten haladt éppen az Uberében, amikor meglátta, hogy Holmes képzeletbeli rezidenciája előtt négy nyikhaj ver egy embert a földön. Megállíttatta az autót, kipattant,…..
Guest1654543 2018.06.03 11:17:28
@czerka: Ezt jól összeraktad, talán kevesebb buldvárt kellene olvasnod.
A Samsung Galaxy 8-ast egy drága, de vízálló, porálló csodának ígérték. A 24.hu jól el is vitte nyaralni, hogy letesztelje, mit tud a kis drága a tengerparton. Érdekes tapasztalatokhoz és infókhoz jutottak ennek kapcsán. Például, hogy a telefon IP68-as folyadékállósága…..
Guest1654543 2018.05.01 06:04:28
@Zionnépe: Mit nem tudsz értelmezni? A szabvány édesvízről szól, a telefon ezt tudja. Erre tervezték és tesztelték. Ha sós víbe teszed és nem romlik el, az véletlen. Te minden reklámot elhiszel? Konzumidióta vagy-e?
Amikor behívnak titeket a rég várt interjúra, akkor kezdődik csak igazán a játék. Sokan kérdeztétek tőlem, hogy miért szükséges külön felkészülni rá.  Azért, mert a munkátokat végzitek, de amikor beszélni kell róla, ráadásul eredményekben gondolkodva és nem csak a…..
Guest1654543 2018.04.25 23:58:35
@JorEl: Esetleg te írd le hogy hol élsz, mert az ok hogy a naptól a 3. bolygó, de melyik galaxis? Tipikus példánya vagy az annak embertípusnak aki elcsíp egy ritka és keresett területet egy kis piacon mint Magyarország és emiatt azt hiszi hogy ő szarta a mindenséget, mert aki pont nem ilyen területen van, az nyilván hülye. Ha már itt vered magad legalább leírhatnád mit csinálsz, én pénzügyre tippelek - mivel ott van annyi pénz hogy fizetni nem ügy de kell a balek aki gyorsan összerakja a projekteket. Ha meg nem, és csak zseni vagy az teljesen ok, de akkor meg egyszerűen hazudsz a "elvárható minimum" szintről. Az teljesen igaz hogy egyre fontosabb a karrier/tudás felépítése, az önreklám és a kapcsolatok, de egy normális piacon az interjút úgy sem úszod meg.
Nyolc nappal a Wizz Air burgaszi durva utascserbenhagyása után most szerdán a Ryanair húzott egy nagyon keményet, teljes joggal háborítva fel azokat, akiket régi önmagához híven emberszámba sem vett. Újabb igazi mocskos és rendkívül tanulságos fapados történet. A Ryanair egyik gépe Madridból…..
Guest1654543 2017.07.29 22:49:10
@JGDus: Még a drágább járat sem tudja garantálni hogy eléred a csatlakozást, nem hogy egy fapados.El kell olvasni a szerződést, az egyetlen dolod amit ígérnek hogy nem zuhansz le - ami a legtöbb embernek elég is. A megoldás nyilván az, hogy biztosítást kötsz vagy rászánsz egy napot a csatlakozásra. Nem akarok szemét lenni, de szerintem te gazdag szülők gyereke vagy, aki megszokta hogy mindent megkap ingyen (esetleg fapados áron) egy kis hisztivel (lásd: 2 éves levelezés).
Bár többször temették, a karóra köszöni szépen él és virul. Sőt, napjainkban ismét elkezdték felfedezni a vásárlók, így egyre többen döntenek amellett, hogy újra karórát vesznek a csuklójukra. Nekik szeretnénk segíteni, ezért most összeszedtünk 5 olyan indokot, amikért szerintünk megéri karórát…..
Hollik István azt tudta mondani, Magyarország annyira biztonságos hely a zsidók számára, maga is látott zsidó gyerekeket vidáman sétálgatni. ..
Guest1654543 2017.07.09 13:13:46
@Brumm Brumi: Nem volt semmi üzenet, ez a vallása te idióta.
2017.január 4-én fogta el a Ligo azt a gravitációs hullámot, amely 3 milliárd fényévet utazott. Két fekete lyuk fúziójából keletkezett, amelyek egymásba zuhantak és a Nap tömegével egyenlő energiát szabadított fel. miután most harmadszor sikerült elfogni, a gravitációs…..
Guest1654543 2017.06.25 12:40:15
@steery: ???
Teleregény vagy telenovella lesz a RTL új sorozata, az Oltári csajok, nem szappanopera, ezt nagyon fontosnak tartották elmondani az alkotók a mai díszlet- és stúdióbejáráson a sajtónak, de végül is igazuk van, más műfaj, más szabályokkal. Ez a sorozat 100 részes lesz, és van neki vége, míg a Barátok…..
Trump bejelentette, hogy az Egyesült Államok kiszáll a Párizsi Egyezményből, fütyül a légszennyezésre,nem küzd a klímaváltozás ellen. Kinek jó ez és mi a teendő?..
Guest1654543 2017.06.03 11:13:35
@padisah: "a maradék 80%-ban másból kell,"
Ezt át kéne gondolnod még egyszer. Az energiát tárolni is lehet, ha az idő 20%-ában süt a nap, az nem jelenti azt hogy a szükséges energiának csak 20%-át gyűjtöd be. Pont azért kell "megszórni pénzzel" (tipikus kommentharcos technika egyébként negatív kifejezés használata - ettől nyilván igazad lesz) a megújuló-energia ipart, hogy legyen miből kifejleszteni az olcsóbb elemeket, hatákonyabb napelemeket, meg a számtalan egyéb technológiát.
Szellemkilátóból, kristályosan tiszta levegőben bámulni az alulról megvilágított, durrogó szmogburkot: kihagyhatatlan. 2015 végén a zebegényi kilátóban koccintottunk a pezsgővel, idén a Hármashatár-hegyet szemeltük ki magunknak. A kilátóban süvített a szél, olyan mínusz 4-5 fok volt. Jól lehetett…..
Mivel a megfelelő lakcím hiánya nagyon sok esetben a lakásszegénység következménye, A Város Mindenkié és az Utcajogász évek óta kiemelten foglalkoznak a lakcímmel kapcsolatos problémákkal. Évente közel kétszáz ember keresi meg csoportunkat különböző lakcímmel kapcsolatos nehézségekkel. A…..
         Ha valaki szigorúan néz rád és elmagyarázza, hogy miért nyert Trump, nevesd ki.        Ha valaki szigorúan néz rád és elmagyarázza, hogy mit csináltak rosszul a demokraták, nevesd ki.                Nem tudjuk, hogy valójában mi történt, azt sem tudjuk, hogyan kellene ezt pontosan…..
Az ugyebár senki számára nem jelent újdonságot, hogy a II. Orbán-kormány kifejezetten szeret államosítani. Gondoljunk csak a MANYUP-pénzekre, az önkormányzati vagyonra, a MOL-ra, vagy a Rábára. Sőt, rövidtávú terveik között a vízművek, a csatornázási művek, a…..
Guest1654543 2011.12.21 17:56:58
@Unbiased:
"A parkolás egy olyan biznisz, ami kis beruházással óriási hasznot hoz. Akkor pedig ez a haszon legyen az államé vagy az önkormányzaté, és ne harácsoló magáncégeké. "

@kicsijuti:
"A parkolás és a mobilparkolás eddig ponthogy magánkézben nem volt sikeres ... és pont most kiállt kommunizmust a posztoló mikor az európai trendeknek megfelelően államirányítás alá kerülnek?"

Szövegértelmezési gondjaitok vannak. Nem a parkolás kerül állami kézbe, hanem a parkolási (és egyéb) díjakat begyűjtő mobil fizetés.
A parkolási díjakat az állami cég át kell majd utalja a magáncégeknek, csak a mobilfizetés tarifáját tarthatják meg.
Éppen hogy a parkolást kellene államosítani - azt vajon miért nem ? - de ez most kb. olyan mintha annak idején az internet feljesztésére állami céget hoztak volna létre: még mindig betárcsázós nettel nyomulnátok, vagy egy másik példa: mintha államosítanák az autógyártást. Az utóbbira emlékszünk is.
Persze majd valaki "jóljár" ezzel is.
Guest1654543 2011.12.21 18:11:14
@p.a.r.t.i.z.a.n: Nem baj, majd rájönnek, és egy ebédszünet alatt keresztülnyomják a módosított törvényt. Ne féltsd ezeket :)
Már dolgoznak rajta hogy még "átláthatóbbá" és "hatékonyabbá" tegyék a törvényhozást, és akkor majd a parlamenti vitával sem kell bíbelődniük. A "vita" már most is úgy "működik", hogy az ellenzék elmondja a véleményét, amit a kormánypárt ignorál. Csak tudnám minek ülnek ott annyian?