Regisztráció Blogot indítok
Adatok
little wombat

24 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Serendipity The Butcher's Kitchen 2014.03.30 16:45:09
Az egy nap a városban blogban nem kisebb bókot kapott, nemes egyszerűséggel "szendvicsmennyországnak" nevezett egység is beleillik abba a sorba, amely a mostanában megnyitott helyek sajátja: meglepő helyszínen, szűk utcában megbújva nyújt olyan gasztroélményt, amely még a gyakorlott…..
A műemlékházból felújított szegedi boutique-hotel megnyitásával gyorsan híre ment annak, hogy újabb ígéretes konyha született meg Szegeden.  Az épületet igyekeztek kellő gondossággal megújítani, helyenként meghagyva az eredeti(nek tűnő) állapotokat.Így például az óriási…..
Szokásomhoz híven hosszas nézelődés és kutatás előzte meg idei első úticélunkat, míg végül a csodálatosnak ígérkező, mesébe illő Palazzo Wellness Villára esett a választásom. A Booking.com oldalán 9.4-es pontszámmal büszkélkedő, családi tulajdonban álló villa 2012 óta…..
Augusztusban nyitott meg az Ybl Palota alsó részében az akkor még csak Fröccsligetként működő Egykettő, amely rövid idő alatt az egyik törzshelyemmé vált. A fedett, fűtött teraszhelyiségben üldögélve  hamar képbe kerülhetünk a különböző fröccsfajtákkal, hiszen a…..
A hosszú hétvége vasárnapján úticélként jelenlegi törzshelyünket, az Egykettő-t  vettük célba,de mivel ott éppen átalakítás folyt - a kinti rész mellé/helyett most egy beltéri borozó készült, amely azóta megnyitotta kapuit - , ezért a már korábban kinézett…..
Még a tavalyi torkoskodás idején vettük tervbe,hogy ellátogatunk a Graziano Cattaneo olasz chef vezette Kriziába, de sajnos nem voltunk elég gyorsak a foglalással. A tulajdonos állítólag a szakmában eltöltött 30 év alatt a világ legjobb éttermeiben fordult meg, és az ott…..
Több pozitív kritika elolvasása után végre mi is eljutottunk Takács Lajos  és Csongrádi Csaba családias hangulatú éttermébe, és bepillantást nyerhettünk az "őszinte konyha" világába. A 7. kerületi Alpár utcában, egy pincehelyiségben alakították ki az Olimpiát,…..
Szántó Tiborral fél évvel ezelőtt találkoztam először, amikor egy Etyeki borpincében csoki-bor összekóstolót tartott. Akkor egy kis ízelítőt kaptunk a kezdő csokikurzus anyagából, és legalább tízféle kézműves csokoládét kóstolhattunk meg. Tibor többek között a Belga…..
Eddig csak kisebb borfesztiválokon jártam, ezért nagyon kíváncsian vártam, hogyan néz ki egy ilyen  nagyszabású rendezvény a Várban. A pár héttel ezelőtt lezajlott Sörfesztiválon szerencsére már kellemesen csalódtam,és ez itt is folytatódott: sem modoros újgazdagokat, sem…..
  A nyaralás alatt volt alkalmunk megkóstolni a pincészet több termékét is, és bizony elég mély nyomot hagytak bennünk, különösen a Hangács fantázianevet viselő bikavérük, így hát ellátogattunk Egerszalókra, hogy próbára tegyük a többi terméküket is. Egy…..
Serendipity Ajánlott: 67 étterem 2011.07.21 13:42:00
Székesfehérvári nyaralásunkat töltöttük épp, és azon kezdtünk el gondolkodni, melyik étterembe kell mindenképpen ellátogatnunk itt tartózkodásunk alatt. Véletlenül találtam rá a 67-re, és miután némi kutatás után kiderült, hogy a Dining Guide idén beválasztotta a 10…..
  Miután egy teljes hetet töltöttünk a Szárcsában, őszintén mondhatom, hogy ez a legjobb szálloda, ahol valaha jártam, ráadásul az ár-érték aránya is hihetetlenül magas. Egy franciaágyas szoba hétköznaponként 16.500 Ft-ba kerül éjszakánként két főre, de hétvégente…..
Serendipity Szárcsa Hotel - 1.nap 2011.07.16 14:09:00
A belváros melletti vonatállomástól körülbelül fél órányi sétával lehet megközelíteni a helyet, ezért a családos vendégek esetében érthető, hogy különböző oldalakon azért pontozták le a szállót, mert távol esik a központtól. Megérkezésünkkor kicsit szkeptikusak…..
Az elkövetkezendő posztokban az itt töltött egy hétről fogok beszámolni képekkel, leírásokkal, kitérve a kellemes élményekre és az esetleges hiányosságokra. Elöljáróban annyit szeretnék elmondani, hogy nemcsak a honlapon olvastunk csupa méltató hozzászólást a helyről, de a…..
Sajnos ha egy ismerőssel, baráttal vagy barátnővel szeretnénk beülni valahova egy-két pohár sörre vagy borra, szinte elkerülhetetlen, hogy az este végeztével ne áradjon belőlünk a dohányszag. Ha minden igaz, januártól ez a probléma megszűnik, de addig is az alábbi…..
A szédületes kínálatot felvonultató kávézóban a nagy melegben jól esik egy finom limonádé vagy jegescsoki, de pénteken inkább  a férfias italok kerülnek majd előtérbe.  Ez az erősebb nem tagjainak dupla öröm, hiszen a kóstolóval kapcsolatos vélemények alapján…..
A Prága sajnos újabb példája annak, milyen könnyen eshet a színvonala egy sokáig  közkedvelt és zsúfolásig telt kávézónak.   Éveken át a Kálvin tér egyik legjobb helyének tartottam ezt a helyet, de sajnos az elmúlt fél évben rá kellett ébrednem, hogy nem…..
Ha Egerben járok, lehetőség szerint mindig ellátogatok ebbe a nosztalgikus hangulatú kávékuckóba, mely közvetlenül a Dobó Tér mellett található.A helyiség nagyjából akkora, mint az Azték Choxolat itt Budapesten, és legalább annyira ízlésesen van berendezve. Itt nem árulnak…..
A mostani beszámolóm nem titkolt célja, hogy meggyőzzem az olvasókat arról, hogy biztosan létezik olyan étterem Budapesten, amely annak ellenére, hogy a   Michelin-kalauzban szerepel, még teljességgel élvezhető modorosság, öltöny és feszengés nélkül is.…..
Budapesten található egy igazán különleges koktélbár, ahová a kiváló alapanyagokon kívül azért is érdemes betérni, mert itt minden képzeletet felülmúló kínálattal találjuk szembe magunkat.   Az már eleve elismerésre méltó, amikor egy budapesti vendéglátóegység…..
A hangulatos pincehelyiség a nevével megegyező utcában található, informátoraim szerint hétköznap délelőtt teltházzal üzemel. Én eddig csak estefele jutottam el hozzájuk, és eddig mindig bőven volt hely -  szerencsére.Szintén belvárosi helyről van szó,amit legfőképpen a…..
Serendipity Rainman a színpadon 2011.04.22 10:34:00
Ki ne emlékezne Dustin Hoffmann-ra, ahogy mindenfajta kontextust mellőzve hadarni kezdi kedvenc vetélkedőjének bevezetőjét? Tőle tudhattuk meg, hogy a juharszirupnak már a palacsinta előtt az asztalon kell lennie, és hogy  alsónadrágot csak a K-Mart-ban vehet az ember.  …..
A legtöbb áruházban több tucat csokoládémárka közül válogathatunk ízlésünk és pénztárcánk vastagsága szerint. De vajon hányan figyelünk arra,egyáltalán érdekel-e bennünket, hogy pontosan miből is készült kedvenc édességünk?   Az Etyeki Kúria különleges…..
BARbár Café A Ferenciek terétől 5 percnyi sétára található ez a kávézó-csokizó, melyet 2008-ban nyitott meg   egy ritka szimpatikus fiatal pár. Az ő közvetlenségük  - mert az üzletvezetésen kívül a felszolgálással is ők foglalkoznak -  valamint az…..