Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bereg

0 bejegyzést írt és 172 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tán még le sem szállt Orbán repülőgépe Dél-Koreában, amikor Simicska már bejelentette: elindul azért a megüresedő mandátumért (a veszprémiért), amin a Fidesz kétharmada áll vagy bukik. Lajos és Viktor összebalhéztak – ezt szeptember elseje óta mindannyian tudhatjuk.…..
Napok óta két igen fontos dolog tartja lázban a Szellemirtók-filmek rajongóit. Az első: a Winston Zeddmore-t alakító Ernie Hudson szerint baromság lesz a csupa csajokból álló Ghostbustars 3. A második: felkerült a netre Gene Stupnitsky és Lee Eisenberg régi Ghostbusters 3-forgatókönyve, amiből az…..
Olyan régen volt, hogy az egészet lehetővé tévő, mára nevetséges, akkor forradalmi technológia alkalmazása ellenére akadt egy-egy aranyos, vicces (bár életveszélyes) részlet, amin ma már akár nevetni is lehet. Az Apollo 11 számítógépeinek nagyjából annyi kapacitása volt,…..
bereg 2014.01.09 10:33:47
@Sterbinszky Tivald: kapaszkodj meg, egy buta mobil is hemzseg a kondenzatoroktol. Hogy mast ne mondjak, pl minden chip tapfeszultseg labain a szokasos 100 nF-ok.
Nem, nem elírás, és nem is őrültünk meg (mi nem...), tényleg eladó egy parkolóhely London exkluzív környékén. Az egyszerű utcai parkolóért 300 ezer fontot (105 millió forintot) kér a tulajdonosa. Nem térünk magunkhoz... Értjük mi, hogy drága a parkolás, pláne a…..
bereg 2013.08.29 10:50:41
@strangeworld: ez butaság, piaci körülmények között a ritka jószágok ára olyan magasságig emelkedik, ameddig még épp van rá fizetőképes kereslet. Ha ott ez egy "ebéd ára" lenne a helyieknek, akkor egyrészt nincs az a hülye, aki egy privát parkolóhelyet eladna egy ebéd áráért, másrészt azonnal megvenné BÁRKI a környékről, és azonnal el is adná 100 ebéd áráért, amit persze azonnal meg is venne másvalaki, míg be nem állna az ár egy sokkal magasabb szintre, mint egy ebéd ára.
Nyári slágertéma a fapados járatok trükkjeivel foglalkozni. A Zugügyvéd kedvence a védelmi pénz szedése a kézi poggyászokra a kapunál, ahol már nem nagyon tud mit csinálni az utas, csak fizetni, de a betonon lerohadó repülőgép majdnem mindent visz. Szia Zugügyvéd, A…..
Az Acer Finnországi honlapján feltűnt 380 dolláros tablet hamarosan az üzletekbe kerülhet, legalábbis sokan ebben reménykednek. S bár az cég hivatalosan nem jelentette be a jövevény pontos érkezését, azt már régóta tudni lehetett, hogy keményen dolgoznak egy 10 colnál kisebb…..
bereg 2013.05.21 23:53:31
@pivigyuszi: én például nyomtatott áramköröket tervezek, beágyazott szoftvereket és Android appokat fejlesztek az asztali gépemen (2G ram, a root partíció kisebb, mint 64G). A gépet 6 éve vettem, teljesen oké, nem lassú.
Emlékszünk még? 2006 -ot írunk. Az utcán megjelentek a "Rosszabbul élünk, mint 4 éve" plakátok. Valamiféle számokra hívták fel az emberek figyelmét. olyanokra, amelyekkel jól lehet mutatni az aktuális kormány rossz teljesítményét. Nézzük meg, mi történt ezekkel a…..
A hajók általában a viharok, tűz, lövedékek, robbanás, illetve valamilyen ütközés miatt “szoktak” elsüllyedni. Van azonban pár hajóroncs egy kis helyen, amelyek egyedi módon kísérleti atomrobbantásnak estek áldozatul, méghozzá a nyúl szerepében. Mai úti célunk az egyik…..
2012 augusztusában a Samsung bemutatta a Galaxy Note sorozat második telefonját, a Note II-őt. Maga a Note II önmagában is érdekes eszköz, tele olyan tulajdonságokkal, amik teljesen egyedi felhasználási élményt adnak, de most mégsem ezeket boncolgatjuk, hanem egy rendhagyó…..
Tavaly februárban a delhi repülőtéren az IndiGo Airlines egyik járatának indulása előtt fél órát a köd, majd további negyven percet egy indiai férfi utas miatt kellett várakozni. A repülőgép már éppen felszállásra készülődött, amikor egy középkorú indiai férfi utas…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
bereg 2012.10.28 19:23:12
@zsebhümmögő: itt ezt nem tudja megtenni, mert törlik a kommentet! Amióta frissítettem egyet a böngészőben, eltűnt az a komment, aminek az információi alapján guglizni lehetett volna az illetőt.
bereg 2012.10.28 19:45:12
@zsebhümmögő: igen, én is láttam a nevét, de még arra sem vetemednék, hogy iwiw magánüzenetben gratuláljak neki a csodás karrierhez. Ugyanis előfordulhat, hogy kamu a sztori, ártatlan a csaj. Évekkel ezelőtt egy kis szivatás áldozata voltam, egy darabig nem tudtam bekapcsolni a telefonomat, csupa idióta hívott fel, akik mind bekajálták a kamu sztorit.
Az MTI Zrt. tízmillió forintra perli Balavány György publicistát két blogbejegyzése miatt. Említettek - az Elegem van a közszolgálatból!, illetve a Tisztogat és hazudik az MTVA: dokumentumokkal - a szerző saját blogjában, nem pedig a HVG véleményrovatában jelentek meg, tehát…..
Méregdrága, modern technológiát szinte kötelezően illik ócsárolni. De vajon tényleg vacak, vagy csak szimplán elérhetetlen? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
bereg 2012.09.07 08:25:36
@Papp Sanyi: nade hogy találja ki szegény okos autó, hogy hány amperes megszakítóról töltődik? Próbálhatja alulról indulva növelgetni a töltőáramot, de abból az lesz, hogy egyszer csak lecsapja a kismegszakítót, azaz kirúgja maga alól a sámlit, reggelig tuti nem fog feltöltődni. Gondolom ezért kell beállítani neki, hogy mekkora legyen a töltőáram...
Ma egy olyan munkahelyi jelenségről lesz szó, ami közel olyan kellemetlen, mint egy meetingen kicsúszott hangos szellentés vagy pl. ha a főnököd az előbb észrevétlenül beállt a hátad mögé éppen most, amikor ezt a szennyblogot olvasod. A kollégák közötti ajándékozásról van…..
bereg 2012.08.30 09:17:37
@Samott: azért, mert ez egy gimnázium volt, tele vaskalapos tanárokkal, akik kiszúrták volna, ha én kimaradok az egészből. Így viszont megkapták, amit akartak: látványos átadás, puszi-puszi, öröm és boldogság :)
ADrenalin De hová tűnt az Iwiw? 2012.08.27 10:38:42
Mert úgy tűnik, a magyar szociális média térképéről végérvényesen letörölte a közöny, legalábbis, amennyiben hihetünk (márpedig miért ne hinnénk) a Statcounter statisztikáinak. A mellékelt ábra szerint a tettes egyértelműen a Facebook, a jelek szerint egyeduralmát szinte…..
bereg 2012.08.27 15:42:42
A wiw egyetlen jónak mondható dolga a keresés, minden másban hihetetlenül esetlen. Emlékeztek még a városszavazásra? A fejlesztők még arra sem voltak képesek, hogy begépeljenek (vagy kopipészteljenekl) 3200 magyar településnevet. A kedves felhasználók szavazatain múlt, hogy egy település létezik vagy nem. Egy teljesen átlagos nevű gimnáziumot 10 juzer nyolcféleképpen tud beírni (variálva a rövidítési lehetőségeket), azaz iskola alapján nem igazán lehet keresni, míg a facebook az első néhány karakter begépelése után felajánlja a tutit. Emlékeztek, hogy mennyi üzemszünet volt wiwen? Amikor épp nem volt üzemszünet, akkor meg a levelezés nem működött valami miatt. És arra, hogy évekig nem lehetett szabadon regisztrálni, hanem bizniszelni kellett a meghívókkal? A wiwnek volt egy hatalmas esélye az életben maradásra azzal, hogy speciálisan magyar, de ahelyett, hogy az iletékesek ezt kiaknázták volna, hagyták belesüllyedni a mocsárba. Lelopták a facebook design-t, egy nagyságrenddel lassabb lett a page. Ez volt maga a felhívás a kedves felhasználó felé, hogy "használj facebook-ot, mert az is kb. így néz ki, viszont működik". Aztán amikor a designváltáskor töröltem a wiw regisztrációmat, feljött egy kérdőív, hogy mondjam már meg, miért távozom, ezzel is segítem a csapatot stb. Teleírtam a panaszaimmal egy nagy textboxot, alulra beírtam a jelszavamat 2-szer a törlés véglegesítésére, aztán enter. Na, a 2 jelszó nem egyezett, újra feljött a kérdőív, és a panaszaimat lehetett újra begépelni, mert azt nem jegyezte meg :) Ez volt a wiw utolsó bosszúja.
bereg 2012.08.27 16:21:10
@concierge: nehezen hiszem el, hogy nagyobb meló lett volna összeszedni a magyar településeket, mint lefejleszteni a városszavazást :) Értem én, hogy a 2006-os ugrás sok melóval járt, olvastam is anno cikkeket a szervereikről, érdekes volt, szép volt. De hogy egyetlen kreatív döntéshozóra nem futotta nekik, az maga a gyász: valaki, aki megmondta volna, hogy nem kéne felesleges hülyeségeket fejleszteni (lásd kamu nemzetköziesítés - iwiwesítés, egymás publikus véleményezése = nyalizás, facebook-design lelopása stb.), hanem inkább a meglévő funkciók stabilitására és a magyar sajátosságokra kellene fókuszálni, hogy életképes maradjon a rendszer. Istenem, hányszor láttam különféle ajaxos hibaüzenetet a page használata közben...
Ez a hét így sikerült. Először lemerült az akksim a belvárosban. Nem először fordul elő, hogy letérdel, pont most két éves, elvileg eddig kellett bírnia, ehhez képest már tavaly télen töltőn volt kábé nettó két hetet. Szerencsére a bátyám épp indult haza, odagurult,…..
bereg 2012.08.26 12:27:05
@veresspal: képzeld, az emberek nem mind ugyanolyanok, és főleg nem olyanok, mint te. Mindenkinek más hobbija van: valaki a kiskertben kapál (miközben mehetne teszkóba is a salátáért), valaki bélyegeket gyűjt (miközben a bélyeg egy idejétmúlt dolog), és még nagyon sok példát lehetne hozni. Az öreg autó is egy hobbi. Attól, hogy neked oly merev a gondolkodásod, hogy ezt nem tudod elfogadni, a hobbi művelőjének (a nehézségek mellett) még okozhat sok örömet a hobbija. Sőt, talán a nehézségek nélkül nem is élvezné a hobbit, és keresne valami mást :)
Jó halál nincs, legfeljebb kegyes. Az ALS, egy eddig általam egyáltalán nem ismert betegség nem ilyen. A lényege, hogy a szervezetet megtámadó kór következtében a beteg izmai egyenként mondják fel a szolgálatot, egyik a másik után sorvad el, míg végül a szervezet nem képes már…..
bereg 2012.08.10 16:44:12
@kvadrillio: ezek többnyire magáncégek. Ha neked lesz saját gyógyszergyárad, kutatólaborod, és elkölthető milliárdjaid, akkor majd abból annyi kutatást finanszírozhatsz, amennyit csak akarsz! És a Caps Lock-odat kapcsold ki légyszi :)
A "lehet-e hit nélkül élni", illetve a "hit és tudás" kérdéskörben gyakran hozakodnak elő a hívők azzal az állítással, hogy a tudomány is hit kérdése, és ezen belül az egyik "érv" az, hogy a közember számára egy csomó hit kell a tudomány elfogadásához, illetve tulajdonképpen a közember hit szintjén…..
bereg 2012.06.11 08:34:44
@plephyl: a tömör válasz erre az, hogy a hívő arra van szocializálva, hogy téziseket bemondásra elhiggyen, minthogy egy kőfaragó is a háztartásában előforduló mechanikai problémákat elsősorban kalapáccsal oldja meg. Ez a beszűkülés sajnos olyan szakmákban is előfordul, ahol tudományosságot várnánk el: szokták mondani, hogy nagyon nem mindegy, milyen szakorvoshoz fordulunk egy betegséggel az első alkalommal. Ha sebészhez, akkor a gyógymód jó eséllyel sebészeti lesz :)
Mondhatja erre a hívő, hogy bezzeg te is bemondásra elhitted az E=m*c^2 -et. Hát ezt bizony embere válogatja, nekem az első dolgom az volt, hogy egy mozgási példában a mozgó test tömegét és mozgási energiáját helyettesítettem be, és nyilván nem stimmelt a dolog, nagyságrendi eltérés volt.
bereg 2012.06.11 11:17:34
@Brendel Mátyás: kicsit benézted a dolgot: a példa nem arról szólt, hogy helyes-e azt a mozgásos példára az E=mc^2-et használni, hanem arról, hogy ha PÉLDÁUL egy általános iskolás gyerek, aki életében először látja az E=mc^2-et, és nyilvánvaló hibát követ el azzal, ahogy megpróbálja tesztelni, az a hiba ellenére mégiscsak a jó irány, mert nem bemondásra elhitte a tételt, hanem a saját szintjén megpróbálta megtesztelni. Tudod, ez az a téma, amiről a blogbejegyzés szól! Az értő olvasáshoz még annyit szeretnék hozzátenni, hogy ha látsz egy olyat a válaszomban, hogy "nyilván nem stimmelt", akkor nyilván nem kell elmagyaráznod a számításom helytelenségét, mert nyilván én is tisztában vagyok vele. Ez így most érthető volt, nyuszika?
bereg 2012.06.11 11:36:06
@Brendel Mátyás: "ne tegyél úgy, mintha csak a másodikat jelentené! én az elsőre gondoltam". Nem teszek úgy, egyszerűen csak nem jutott eszembe, hogy ilyen módon félre lehet érteni, amit írtam. Mindenesetre klassz, ha te erre egy nyuszikázással kombinált hülyének nézéssel reagálsz ahelyett, hogy egy fokkal normálisabb stílusban esetleg rákérdeznél a dologra.
8ker Tiszta energia 2012.05.23 23:01:00
Kedves 8ker Blogger!   V. Ágnes vagyok és a Kálvária tér 6. szám alatt élek, ahová tegnap megérkezett az MVM - Paksi Atomerőmű tékoztató kamionja, ezzel kapcsoltaban szeretnék segítséget kérni, a gyorsabb eredméyn elérése érdekében.   A "jövőnk energiája" elnevezésű…..
bereg 2012.05.24 08:46:31
@pjm: @fda: csak egyetlenegy olyan forrást mutassatok, miszerint naperőművel sikerült kiváltani egy alaperőművet!
Android Elindult a Google Drive 2012.04.24 19:22:00
A délelőtti beharangozónk ma estére ért be, néhány perccel ezelőtt az Google útnak indította a várva-várt tárhelyszolgáltatását, a Google Drive-ot. A szolgáltatás a jóslatoknak megfelelően 5 gigabájtot biztosít ingyenesen, de havi két és fél dollárért 25GB, ötért 100GB,…..
Egészen eddig fel sem tűnt, hogy semelyik androidos eszközünkön sincs optikai meghajtó, sőt soha meg sem fordult a fejünkben, hogy valamelyikre kellene. Egészen a Samsung legújabb külső DVD-írójának bejelentéséig, ami nem csak hogy 14 milliméteres vastagságával a világ…..
TComment Ezt még simán kipofozzuk 2012.05.01 06:50:00
Tabu a törött autó? Mit lehet megjavítani és mit nem? Mi gyűjtjük be Európa roncsait? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
bereg 2012.05.02 13:23:18
@Hó apó: Te megbíznál a szerelődben anyira, hogy az életfogytot kockáztatva eladod a javított autódat? Manapság azt sem szabad elhinni egy szerelőnek, hogy tényleg kicselélte az olajat, nemhogy még én kapjak életfogytot, ha ő szarul szerel.