Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vajda Zsuzsanna, pszichológus

2 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ghostwriter A vak ló bátorsága 2012.08.01 15:48:53
Debreczeni József az ATV-ben, és – szerintem akaratlanul – bedobta az ötletet: az ellenzéknek meg kellene fontolnia a 2014-es választás bojkottját. Nem hinném, hogy a DK bármilyen vezető testülete ezt már megvitatta volna (mert akkor azt nem Debreczeni és nem az ATV-ben jelenti be).…..
Vajda Zsuzsanna, pszichológus 2012.08.02 10:39:42
@No_Fidesz_No_Problem: A kérdésem, hogy a választói regisztráció - "feliratkozás" hogyan egyeztethető össze az általános választójoggal? Az én jogérzékem azt mondja, hogy a választójog megillet minden 18 éven felüli cselekvőképes állampolgárt és nem lehet egyéb feltételekhez kötni. Ezért mindenképpen az Alkotmánybírósághoz kellene fordulni. Kétségtelen, hogy sok más országban van, elsősorban a demokrácia mintaállamának kikiáltott USÁ-ban. (A választási trükkök jelentős részét onnan meríti a Fidesz). Érdemes elolvasni azt is, hogy a regisztráció milyen elképesztő csalásokra adott lehetőséget a bírálók szerint: számos szavazót azzal utasítottak el, hogy nem találják a névsorban, és mire sikerült tisztázni, hogy megvan, már nem lehetett szavazni. Az is régóta ismert tény, hogy a regisztráció a legnagyobb eséllyel az alacsony iskolázottságú, szegény réteget tartja távol, éppen azt, amelyet az Orbán kormány kíméletlenül a szakadékba taszított. És hogyan értelmezzük azt, hogy a regisztráltak megkapnak minden anyagot a választásról? Minden párt eljuttathat mindenkihez anyagokat? Vagy lesznek privilegizáltak?
Van ez a szülés dolog. Ennek az örömeit, bánatait, nehézségeit, testi és lelki fájdalmait (ne adj’isten olyan szörnyű fordulatok esetén, mint vetélés, vagy abortusz) férfiként nem hiszem, hogy tisztünk lenne belső szemszögből tolmácsolni. Mivel a gondolat és érzetátvitel…..
Vajda Zsuzsanna, pszichológus 2012.05.26 16:21:40
A mélyen tisztelt parlamenti keresztényeket (demokratának nem nevezem őket) inkább az foglalkoztathatná, hogy a már megszületett gyerekek közül sok tízezer éhezik. Azt is tudhatnák, hogy az abortusz főként az alábbi három csoportban használatos eszköz: 1. Fiatal, vagy gyerekkorú lányok 2. Szegény és alacsonyan iskolázott nők 3. Több gyermekes, koros anyák. Valóban vannak európai országok, ahol az abortuszok aránya jóval alacsonyabb, mint nálunk, ezekben - míly meglepő - sokkal kevesebb szegény van. Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság évtizedek óta küszködik azzal a problémával, hogy a tizenéves fiatalok között igen magas a terhességek és abortuszok aránya - persze nem a társadalmi elit körében.
Az abortuszt egyébként véglegesen sehol sem sikerült felszámolni, még ott sem, ahol tilos. Az ír és lengyel nők külföldre mennek, a lengyel határ mentén Szlovákiában lépten-nyomon abortuszklinikákba ütközünk. Egyébként felmerül a kérdés: ugyan miféle társadalmi érdek fűződik hozzá, hogy megszülessenek olyan gyerekek, akiknek a felneveléséhez nincsenek meg sem az anyagi, sem az emberi feltételek? Csak mellesleg megjegyezném: az örökbefogadni vágyók száma csupán néhány ezer, a megszakított terhességek száma viszont több, mint 40 000. De a mélyen tisztelt urak szemlátomást arra is restek, hogy egy statisztikába belenézzenek.
A terhesség megszakításának kíméletes módja, mint amilyen a tabletta, esélyt ad az anyának, hogy ha megfelelőek a feltételei, akkor mégis vállaljon gyereket. A művi terhességmegszakításnak, ha ritkán is, de lehet olyan szövődménye, ami ezt lehetetlenné teszi.
Micsoda eszelős ötlet, amikor van kíméletes módszer, kényszeríteni a nőket, hogy a kaparókanalat válasszák? Nem szédülnek ezek a mélyen tisztelt urak a szemük forgatásától? Egyébként a gyógyszer már itt van, aki akar, hozzá is fog férni, jó pénzért most is kapható. Az se tart semeddig, hogy aki akarja, behozassa Bécsből. Lesznek bőven, akik jól fognak élni abból, hogy Semjén és Harrach országgyűlési képviselőknek sajnos, nincs fogalma róla, hogyan élnek a Kossuth téren (és a vadászerdőn) kívül az emberek. Az, hogy egészségügyért felelős, orvos államtitkár a farkát csóválja előttük, különösen botrány. Neki nem a népesség jóllétét kellene figyelembe vennie? Nem meglepő, kivel kerültek egy platformra: a jó Ceausescuval, a másik hősies életvédővel. A fogamzásgátlást tiltó politikája nyomán kilátástalan helyzetű gyerekekkel teltek meg a romániai gyerekotthonok. Képviselő urak, fogadják szívből jövő megvetésemet. Vajda Zsuzsanna, pszichológus
                                                  …..
Börtönbe velük! A büntethetőségi korhatár leszállítása a mostani 14-ről 12 évre nemcsak az Orbán kormányban merült fel, hanem az utóbbi években szinte folyamatosan napirenden volt. 2007-ben a Kriminológiai Intézet konferenciát rendezett a kérdésről. Itt Vaskuti András,…..