Regisztráció Blogot indítok
Adatok
abc

0 bejegyzést írt és 446 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valaha a vidám nebulók a Kis növényhatározóval a kezükben járták a mezőket, és a pompásabbnál pompásabb vadvirágoknál meg-megállva, a könyvet fellapozva elemezték a természet szépségeit. A mai nyelvtanulók magántanár-keresés közben találkozhatnak a világ sokszínűségével, számukra kíván segítséget…..
A spanyol nemzeti adatvédelmi ügynökség (AEPD) 250 ezer EUR bírságot rótt ki a La Liga-ra, mert az Android rendszerre készített rajongói alkalmazásuk enyhén szólva nem megfelelően kezelte a felhasználók személyes adatait, ezzel pedig súlyosan megsértette az EU általános adatvédelmi rendeletét…..
"There is no Plan B, because there is no Planet B!" (Nem létezik B-terv, mert nem létezik B-bolygó!") Az összesen 81 év innen, vagyis egy ember élete. 2 fok feletti emelkedés az átlaghőmérsékletben azt okozza, hogy a tengerszint 70 méterrel megemelkedik majd. A folyamat már elindult, és ott tart,…..
A Business Insider jelenlegi és korábbi takarítókkal beszélt, hogy megtudja, mit mondanának a vendégeknek, hogyan lehetne könnyebbé tenni az életüket. Avagy apróságok és kedves gesztusok, amelyekkel sokat lehet segíteni a szállodai takarítóknak...
Lazarbibi Radar-sziget 2018.05.17 17:12:23
Amerika első vonalbeli őrszeme egy távoli szigeten van Alaszkától 2300 kilométerre, ahol az egyetlen emberi település egy repülőtér, az Eareckson Air Station. A sziget annyira közel van Oroszországhoz, hogy aki repülővel érkezik tiszta időben láthatja az orosz partokat. Itt, a Shemya-szigeten…..
abc 2018.05.18 10:57:27
@1erCl: Mivel 14 ezer km a radar max hatótávolsága ezért nem biztos észrevette. Ez alig valamivel nagyobb mint a föld átmérője tehát ha a föld szökési sebességével ment az a darab (ami nem túl gyors) az ugye 40 000 km/h... azaz 20 perc alatt megtette a radar max hatótávát... még jó hogy észrevettük félnappal elötte :D
Kiadó: Martech Games Ltd.Fejlesztő: DJL Software Ltd.Platform: ZX Spectrum, Amstrad CPC, C64Megjelenés: 1988 Stílus: Verseny..
 A harckocsik a mozgékonyság-tűzerő-védettség szentháromság kompromisszuma alapján létrehozott lánctalpas szörnyetegek. A gépek, a technika szerelmeseit elbűvölik ezen monstrumok, és ha valaki mellett elszáguld egy 40-67 tonnás harckocsi, akkor tisztelettel figyeli, ahogy dübörög a föld, csikorog a…..
1989-ben beléptem a Fidesz-be. Akkor még úgy hívták, hogy Fiatal Demokraták Szövetsége, fiatalok voltak és demokraták. Ma már – az akkori szabályok értelmében - nem lehetnék a tagjuk. Nem is vagyok, de más miatt. Boldog, lelkes ifjú voltam, hogy bizony én is teszek a demokrácia ügyéért valamit.…..
Érdekes kategóriát jelentenek a filmvilágon belül a második világháborús alkotások, melyek hihetetlen sokszínűséggel mutatják be az 1939 és 1945 közti időszak történéseit, csatáit és különlegességeit. Ebbe a bizonyos sokszínűségbe beletartozik, hogy egyes filmek inkább vidám megközelítésben, mások a…..
Őszintén be kell vallanom, hogy az Igazából szerelem sokáig az egyik kedvenc vígjátékom volt. Eleve kedveltem ezeket a némiképp egy kaptafára készült angol vígjátékokat (mint a Négy esküvő és egy temetés, meg a Notting Hill stb.), az Igazából szerelemben pedig különösen kedveltem a film ritmusát:…..
Kis távirdaszerelő műhelyből lett a világ egyik vezető izzógyártója a Tungsram, melynek exportbevétele egykor nagyobb volt, mint a teljes magyar mezőgazdaságé. Szakmai műhelye Bay Zoltán radarcsillagászati munkáját és a végül Auschwitzban elhunyt Bródy Imre kriptonlámpáját adta a világnak. Mentoruk,…..
abc 2017.11.13 17:40:42
Ha az Egyesült-Államok legszennyezettebb vizét keressük, csak az orrunk után kell mennünk. Alig pár lépésnyire Long Island legdrágább ingatlanjaitól folyik a Gowanus-csatorna, aminek a szaga már évszázadok óta közhelyszámba megy, és annyira szennyezett, hogy semmilyen élőlény nem él meg benne. A…..
abc 2017.10.18 09:32:46
A CBS All Access nevű streamingplatformjára, illetve a Netflixre szeptember 24-én érkező új Trek-sorozat új előzetese alapján sok mindent mondhatunk, csak azt nem, hogy nem néz ki jól, vagy hogy vidám lenne. A franchise eddigi sorozataira jellemző humornak nyoma sincs az előzetesben, van helyette…..
abc 2017.07.25 18:09:04
@steery: Teljesen egyetértek!

Pont a Star Trek sorozatok voltak azok, ahol el lehetett gondolkodni egy-egy részen, milyen társadalmi vagy tudományos problémát (nyilván nem akadémikus módon) boncolgat.
Az akció filmek meg mehetnének minden 5-6. résznek ahogy a borgot is bevitték az univerzumba és ott voltak csaták.
Mármint azon kívül, hogy 20-25 közötti fiatal vagy,  és igazából még fingod nincs róla, hogy mit akarsz kezdeni az életeddel. 1. Tanulsz? Miért nem keresel már pénzt? Miből fogod kifizetni a diákhitelt? Minek tanulsz bölcsésznek, a Mekiben akarsz dolgozni? Komolyan otthon laksz még mindig? 2.…..
abc 2016.09.22 06:29:48
Szeretnél a felesleges kilóktól megszabadulni?   Nyilvánvalóan szükséged lesz rendszeres mozgásra, életmódbeli változtatásokra, és egészséges táplálkozásra. Amit kevesen tudnak, az, hogy meg kell változtatni az alvási szokásokat is, mivel az alváshiány éhségérzetet és alacsony energiaszintet…..
Budapest belső kerületeiben és az ország egyes részein, például Győrben már-már versengenek a vevők a lakásokért. Ha a te lakásod is a legfelkapottabb környékek egyikén van, mégsem tudod eladni, akkor másutt kell keresni az okokat. Összegyűjtöttünk 7 tipikus problémát, amik akadályozhatják otthonod…..
Tegnap elzavarták Tóbiás Józsefet. Elfogyott a türelem a teljesen dilettáns pártelnökkel szemben, aki a Kétfarkú Kutya Párt szintjére juttatta az MSZP-t. A gerinctelen dunaújvárosi taktikázás után (ami a szocialisták csúnya felsülésével zárult) végleg bebizonyosodott, hogy Tóbiás „politizálása” a…..
abc 2016.06.26 11:19:30
A tavasz és a nyár a felújítások időszaka, és akár el szeretnénk adni otthonunkat a közeljövőben, akár csak azért újítanánk fel, hogy jobban érezzük magunkat benne, mindenképp érdemes olyan extrákba fektetni pénzünket, melyek akár egy későbbi eladás során is visszahozzák az árukat. Mindenki tudja,…..
A francia filmek szinte a mozgókép megjelenése óta az iparág élvonalába tartoznak. Az elmúlt fél évszázadban a sajátos stílus, eredetiség, intelligencia, humor és számtalan filmóriás - Jean Gabin, Funes, Belmondo, Delon, Depardieu, Chaterine Deneuve ... stb - munkássága "fémjelezték" a gall…..
abc 2016.05.18 19:29:34