Regisztráció Blogot indítok
Adatok
daniferi

16 bejegyzést írt és 834 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyerekkoromban, ha az utcán megpillantottunk egy kéményseprőt, azonnal énekelni kezdtük - persze csak fojtott hangon, hogy az egyszerre izgi és picit ijesztő titokzatos feketeruhás bácsik azért ne hallják meg -, hogy "kéményseprőt láááátok, szerencsét talááááálok",…..
daniferi 2016.12.28 13:10:41
@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: Igazából simán lehet, hogy megveszi a klímát, de még nem tudja, mibe kerül beszerelni, hiszen az egészre ránézve pár csavar a falra, néhány kintre is, összedugni a két részt, aztán ennyi. Megveszi, aztán látja, hogy "b+ majdnem annyi felrakatni mint amibe a gép került". - Amíg ez itt nem került szóba, addig én se tudtam, hogy ekkora tétel ez :)
daniferi 2016.10.06 04:57:53
@daniferi: Javítom, elírtam előbb: 64.280 volt a cikk utolsó bekezdésében.
daniferi 2016.10.06 15:18:50
@Szarvas Norbert: Ez már a máshova költözés után van, ahol 10 perc gyalog a helyi járatos buszmegálló. Egy másik emberrel lakom egy lakásban, egy szoba neki, egy szoba nekem. Így jön ki fejenként kb 70-re, rezsivel együtt. Nyáron kevesebb persze, mivel fűtés nincs, de szerintem nem mondható, hogy túl van tolva :)

Győrben ennyi a lakhatási költség, sőt, örüljön az ember, ha talál egyáltalán. Az elméletek jók, hogy vagy növelni kell a bevételt vagy csökkenteni a kiadást, de a kiadást lassan nincs hova csökkenteni. A bevételnövelés elsősorban képzéssel érhető el, viszont évek óta nem találok hasznos szakmai képzést (például fémipari), ami a munkahely mellett végezhető. Hiába van az OKJ-s képzés ingyen, oda sajna be kell járni, ami meg ütközik a munkaidővel. Ami kevésbé kötött, tehát hétvégén van néha, majdnem csak vizsgákra kell bejárni, az pedig több százezer forint.
A kertészeti és erdészeti termékek nem közeli barátaim, mert általában veszélyes elemek és rémes hangok jellemzik őket, így rettegéssel vegyes csodálattal tekintek kezelőikre, és mélyen bánt, ha ilyen csalódás éri őket. Természetesen a személyes viszonyuláson túl…..
daniferi 2016.05.17 17:09:54
@torr3ador: Kértem egy másik hűtőt a videokártyámra, mert a régi venti már nem forgott. Szervizes csávó mondta is, semmi probléma, de az új hűtő árán felül kb fél óra lesz a munkadíj. No problem, azért hoztam, mert ők értenek hozzá. Szétszedte, rá akarta rakni az újat, nem sikerült. Kipróbált még néhányat, majd egy óra múlva közölte, hogy mégse megy, nem tud másik hűtőt rakni rá, de azért az 1 órát fizessem ki.
Akkor ez most bevizsgálás volt? De akkor mi volt az elején? Vagy ha nem kérek szerelést, rám sóz valami szart?
daniferi 2016.05.18 04:43:56
@atpijkamo96: Régit leszedte, új nem ment rá. Megnézett másik fajtát, az se. A csavarhelyek jók voltak, csak épp az alakja volt olyan mindegyiknek, hogy a kártyán levő alkatrészek közül mindig útban volt egy-kettő, eltartotta a hűtőt. Így utólag nézve, tényleg egy kontár volt, szerintem ezt szerelés nélkül is látnia kellett volna, hogy útban lesz az a pár kütyü :)
A töpörödési versenyünkbe újabb erős versenyző érkezett. A Supradyn csomagolási megoldásában nemcsak az a zseniális, hogy az évek során elkezdett levegőt is árusítani a gyártó a vitaminon kívül, hanem az is, ahogy a becsomagolt levegőhöz különböző rétegeken keresztül eljutnunk. A dobozok…..
daniferi 2016.05.15 10:14:09
@Vladimir Harkonnen: homar.blog.hu/2013/10/18/hivatalosan_0_9_kg_lett_az_1_kilos_cukorbol

10 dekát még könnyebb benézni. Ugyanígy 0,9 literes étolaj.
Többször volt már szó róla, hogy mindegy, hogy a mobilfizetés vagy az parkolóautomata nem működik, sajnos a mi felelősségünk a parkolás kifizetése, még ha több sarkot kell túrázni is miatta. Jelen esetben persze rém bosszantó a szituáció, de nehezen bizonyítható a büntetés alaptalan volta. Kedves…..
daniferi 2016.05.12 05:15:27
@ptspts: Általában ha áramszünet van és nem megy a rendszer, akkor semmivel se fizethetsz. Jártam már így, végül a biztonsági kísért ki a boltból. Én úgy véltem, hogy fizethetek kp-val, ő meg tud írni nyugtát tollal. Sok helyen így van még most is. Ő szerintük pedig nem, hiszen az nagy munka, sőt, a rendszer hiánya miatt a pénztáros nem is tudja az árat. Pedig ugye ki kell legyen írva mindennek az ára, ahogy a vevők is azt látják, ő is számolhat azzal.
Azt nem szerettem volna megkockáztatni, hogy fizetés nélkül elhozom és leüssön a biztonsági ember :)
10-15 százalékkal emelkednek a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás díjai 2016. január 1-től. Akik sokallják a díjemelést, november 30-ig nézhetnek maguknak másik biztosítót, de a jelenlegi díjuknál olcsóbbra ott sem igen számíthatnak. A biztosítótársaságoknak két…..
1981. Hármasiker rendőrjárőrök New Jersey-ben..
daniferi 2015.10.11 13:05:42
@Sunsetjoy: Na igen, nem csak a tévé, de a falon látható kép is nagyon egyedi :D
E-könyv olvasók A "puha" DRM 2009.12.07 22:00:00
Egyszer már nekiszaladtam a témának, hogy ostorozzam kicsit a jeleneg piacon lévő, vagy oda igyekvő "kemény" DRM-sémákat. Röviden összefoglalva az alábbi problémákat látom velük:korlátozzák a jogtiszta felhasználást (pl. eszközhöz kötik a használhatóságot,…..
  Igen, az Istenadta Népről beszélek. Időnként reménykedve megírogatom itt, hogy a nép nem hülye, csak valakinek végre értelmesen kéne tudni beszélni hozzá. Hogy hosszabb távú -- érthető nyelven és hihetően elmondott -- értelmes célokért hajlandó rövid távon akár…..
daniferi 2014.03.03 10:11:38
@P.Freddy: Én ugyanígy jártam az Unicreditnél. Régen saját ATM-ből KORLÁTLAN számú kp-felvétel volt ingyen. Most darabja 240 Ft.
Bőséges gyermekáldás, közönyösen fogadott csecsemőhalál, rövidre szabott és ritkán felhőtlen gyerekkor,  feltétlen engedelmesség és tekintélytisztelet - gyermeksors címszavakban, két évszázaddal ezelőtt. A reformkorban azonban már Magyarországon is  elkezdődött a gyerek "felfedezése". Chierici…..
daniferi 2014.02.18 19:34:40
@xtlight: Ezzel egyetértek, mert nekem is hába lett meg az érettségi elég jó eredménnyel, mivel akkor nem tudtam főiskolára menni, kiestem mindenből. Levelezőn próbáltam, de az sok volt, pár év után abbahagytam. Szakiskola jó lenne, érdekel a fémipar, de egyszerűen nincs. Sőt, nem csak ilyen iskola nincs, de semmilyen normális szakmára nincs lehetőség. Innen nézve nem ugyanaz van, mint régen, ez jutott, ezt kell szeretni :)
Csak szólok, hátha még valaki nem tud róla, hogy a blog elérhető a Facebookon is, amiről lehet hogy csak én remélem, hogy minél előbb ritkán látható történelemmé válik és valaki rittyent róla egy kafa cikket a nem túl távoli jövőben :) És hogy mit lehet ott csinálni? Mármint nem a nem túl távoli…..
daniferi 2014.01.26 20:06:00
Kedves blog! Azért írok nektek, hogy megosszam életem eddigi legrosszabb napját. A történet tavaly februárban kezdődött. Közalkalmazotti munkaköri foglalkozás gyakorlati idejét a leendő szakmámhoz kapcsolódó önkormányzati intézményben töltöttem. A vezető nagyon kedves volt…..
Korábban én is gondolkodtam már a mindenféle traffipax fotót nézve, hogy amikor csak egy rendszám látszik a képen, az mennyire bizonyító erejű. Cs egy ilyen helyzeten akadt fenn, ti mit tanácsoltok neki, mit tegyen? Elnézést kérek, hogy hozzátok fordulok a problémámmal, de…..
daniferi 2012.05.29 04:46:53
@dark future: Győrben olyan hely van, ahol 22-06 van 30-as korlátozás :)
Bejelentette a kormány a Széll Kálmán csomag 2.0-át, ami újabb 600 milliárdos államháztartási kiigazítást tartalmaz. A legtöbb internetes fórum arról a parttalan vitáról szól jelenleg, hogy ez megszorításnak minősül-e, vagy sem? Átháríthatók-e ezek a terhek a lakosságra,…..