Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szilvia - Szülőnevelés Blog

228 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talán most már elég idő eltelt ahhoz, hogy meg tudjuk osztani veletek az ebben a cikkben említett "másik történetet", amely egy orvosi hibával kezdődött. (Volt néhány egészen a várandósságom elejéig visszanyúló előzménye, de azokat majd később mesélem el.) Remélem, a teljes történetet megismerve…..
Mese habbal Legutóbb annál a nagyvizitnél szakítottam meg a történetet, melyen megtudtuk: az orvosok a terhességi mérgezés kockázatát megszüntetendő úgy döntöttek, másnap megindítják a szülést. Háromféle szülésfelkészítésen vettünk részt előzőleg. Köztük egy olyanon, mely kifejezetten kórházi,…..
Elmetorna Ezúttal én folytatom azt a gondolatsort, melyet Tylla Drágám az előző részben kezdett el a táplálkozás és az egészség közötti érdekes összefüggésekről. "Táplálkozásunk az utóbbi néhány évtizedben lényegileg ipari és kereskedelmi manipuláció irányítása…..
Mese habbal Amikor tavaly ősszel Misivel a pocakomban elkezdett ödémásodni a lábam, tudtuk, hogy ez önmagában nem ad okot az aggodalomra. Pláne, ha a test más részein nem jelentkezik a probléma. Ám - ahogy azt a történet előző részében említettem - ez csak az első…..
Elmetorna soron kívüli cikk Nem a tested elpusztítása a megoldás. Annak, amit meg kell semmisítened, nincs fizikai formája. A mostani énképedet kell elpusztítanod, hogy helyet csinálj egy sokkal jobb és valósághűbb változatnak. Tylla jegyzete Ezt a cikket a családunk egy közeli…..
"Ha szárnyak nélkül születtél, hagyd, hogy kinőjenek!" Coco Chanel   "Az igazság az, hogy mindenki bántani fog téged. Neked csak meg kell találnod azokat, akikért érdemes szenvedned." Bob Marley   "Ha az élet utazás, jó, ha térkép is segíti a tájékozódást. És kell egy cél is. A  cél az…..
"Nem vásárolhatod meg a sikert, csak bérelheted. És minden nap meg kell fizetned a bérleti díjat." Bodo Schäfer (Budapest, 2013. június 9.)   "Megtörténhet, de lehet, hogy nem. De hiszek benne, hogy a lehetősége fönnáll." Nick Vujicic arról, miért tart a szekrényében egy…..
soron kívüli cikk Hatalmas megtiszteltetés veletek egy klubba tartozni. :) Nektek pedig, Mónikák, boldog névnapot kívánunk! Tylla jegyzete A két halmaz metszetének - vagyis a Mónika nevű édesanyáknak - dupla gratula! :D     Jövő vasárnap a sikeres emberek gondolkodásába…..
Mese habbal Ha még nem éltél át hasonlót, aligha képzelheted el, mennyire vegyes érzések töltöttek el minket, amikor a várandóssági tesztemen megláttuk a második, az elsőnél kicsivel halványabb csíkot. Az eufórikus örömtől a páni félelemig minden megvolt - ám e vegyes…..
soron kívüli cikk Kellemes húsvéti ünnepeket kíván minden rendszeres és alkalmi olvasójának a tegnap óta 3 éves Szülőnevelés Blog szerkesztősége: Szilvia, Tylla és a ma 5 hónapos Mihály! Ahogy ígértük, a jövő héten a szerkesztőség legifjabb tagjának az…..
soron kívüli cikk olvasói kérésre Röviden a lényeg: itthon vagyunk, jól vagyunk. Mindhárman. :) További részletek a szerkesztőség legújabb tagjától:   A jövő héten Tylla Drágám - eddigi és ez utáni írásaink megértését segítő - cikkét olvashatod itt a…..
Szülőnevelés Blog Merre van? 2013.10.27 10:27:00
Mese habbal Az alábbiakban egy nyár végi tapasztalatunkat osztjuk meg veled. Hátha így te is tanulsz belőle. Épp dolgozni mentünk, amikor egy piros lámpánál megszólított minket egy nő. Egy babakocsi is volt vele, benne pici babóca játszott valamivel. Megkérdezte, hogyan jut el a…..
Szilvia - Szülőnevelés Blog 2013.10.29 17:56:05
@Viveca Summers: Mind jól vagyunk, köszi! A szakemberek szerint nagyjából egy hónap múlva várható a kincsecskénk. Eddig minden jel arra mutat, hogy nem sürgős neki kijönni.
"Ha valaki csak akkor tart értékesnek, ha az ő elvárásai szerint gondolkodsz, élsz, akkor valójában nem téged tart értékesnek. Hanem önmagát." Csitáry-Hock Tamás   "Ha így szólsz a tekintély képviselőjéhez. 'Buta vagyok, kérlek, gondolkozz helyettem!', az annyi, mintha…..
"Nem számít, mit mondanak neked. Az számít, te mit mondasz magadnak, miután kimondták." Bodo Schäfer (Budapest, 2013. június 9.)   "Az volt az elvünk, ha valakinek nincs kedve a munkához, akkor csinálja kedvetlenül, de akkor is meg kell csinálni, úgyhogy jobb lesz, ha vidáman…..
"Mikszáth Kálmán 1910-ben született írásában egy politikus barátjával való találkozásról mesél, aki 'sokat gondolkozik, míg valamit mond, amin viszont sokat lehet gondolkozni, ha már mondott valamit'. A politikus egy kis birtokot szeretne venni, és elköltözni az országból. '-…..
"Az 1850-es évek elején az amerikai festő, James McNeill Whistler, egy rövid, ám tanulmányai szempontjából sikertelen időt töltött el a híres katonai akadémián, a West Pointon. Azt mondják, hogy amikor azt a feladatot kapta, hogy rajzoljon egy hidat, rajzolt egy gyönyörű,…..
30 napos kihívások Ígéretünkhöz híven most összefoglaljuk azokat a kisebb-nagyobb részeredményeinket, melyeket az e sorozat rendszeres olvasói számára már némileg ismerős önfejlesztési tréningnek és a hatására jelenleg is folyamatban lévő életmódváltásnak köszönhetően…..
"Nem a pénzről szól, hanem arról az emberről, akivé a folyamat által válsz." Bodo Schäfer (Budapest, 2013. június 8.)   "Egy másik jó példa a Motiváció 3.0 gyakorlati megvalósítására a W. L. Gore & Associates, a GORE-TEX anyagok gyártója, ahol ha valaki szeretne…..
Szülőnevelés Blog Junior 2013.06.09 06:09:00
Növény, állat, ember Nem valószínű, hogy a következő másfél-két évben újabb növény érkezne az otthonunkba. Állat pláne nem fog. Viszont... ... a fenti képen látható teszteredményem és egy azt megerősítő orvosi vizsgálat szerint még az idén várható egy kis ember…..
"Még soha senki nem vakult meg attól, hogy a dolgok napos oldalát nézte." Zig Ziglar   "A lehetőség azokkal táncol, akik már a táncparketten vannak." H. Jackson Brown, Jr.   "Ha egyszer fontos neked valami, azt meg kell védened. Ha olyan mázlista vagy, hogy találtál…..
30 napos kihívások Az utóbbi hónapokban Tylla Drágámnak lett egy új hobbija. Nemrég én is csatlakoztam Hozzá. Példaképeket gyűjtünk. A cikksorozatunkban bemutatott, életmód-tanácsadással egybekötött önfejlesztési tréningprogram szinte futószalagon szállítja őket…..
"Arra kell törekedni, hogy az emberek nyitottá váljanak az energiával való összekapcsolódásra; erről beszélgessenek, erre készüljenek. Ha nem így történik, az emberiség továbbra is abban él majd, hogy az élet lényege a mások fölötti hatalom és a bolygó kizsákmányolása. Ha…..
"Például 2008 áprilisában az USA államai közül elsőként Vermontban engedélyeztek egy újfajta vállalkozást az alacsony profitrátájú korlátolt felelősségű társaságot (low-profit limited liability corporation - L3C). Az L3C jogi személy egy cég, de nem abban a formában, ahogy…..
Kinek nevezzelek? Kedves olvasónk! Amennyiben a gyermekedet Valériának szándékozod majd hívni, érdemes tudnod, hogy ez egy latin eredetű név. Jelentése: erős, egészséges. A Valerius nemzetségnévből származik, akárcsak férfi párja, a Valér. Néhány ismert névrokon Benke…..
"Legtöbbször éppen a legkézenfekvőbb dolgokat nem vesszük észre. Azt tartja a mondás: 'Szembeszökő, mint az orrod az arcod közepén.' Ám mennyit vagy képes látni az orrodból, hacsak tükröt nem tart eléd valaki?" Isaac Asimov  "Csak az az ügy elveszett, amit…..