Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HriczElvira

253 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legújabb őrült fesztiválötlet: Szegedi Paprikashow és Chiliweekend, amely a Gerilla Gourmet jóvoltából valósul meg a szegedi Széchenyi téren 2016. október 7-9. között. Néhány dolog, amit tudnotok kell a Szegedi PaprikaShow és Chili Weekendről: � Nincsenek multinacionális termékek. A fesztivál…..
A hétvégén irány Békéscsaba, indul a Sörfesztivál és Csülökparádé! A kiváló minőségű sörök között gyári és kézműves fajtákat is kóstolhatunk, mintegy 100 fajtát. A sör mellé pedig csülök dukál, szombaton még csülökpörkölt főző versenyt is tartanak. A programok a hagyományokhoz híven színvonalasak…..
Egy gyulai városnézés elmaradhatatlan része a fagyizás-kávézás. A cukrászdák, kávézók többsége a sétálóutcán nyílt, de összeállításunkban mutatunk olyan helyet is, ami picit eldugottabb helyen van, viszont érdemes felkeresni! Tippjeink között pedig ajánlunk néhány látnivalót a városnézéshez. A…..
Kaptam pár hétvégi képet a Dunáról és úgy érzem, máris indulnom kell Bajára… Ez a mediterrán kisváros pontosan azt idézi fel, amit a legjobban szeretek: gyönyörű napsütés, kacskaringós, romantikus kis utcák, a Sugovicára nyíló főtér és végeláthatatlan strandolás a Dunán. Már a gondolatára is…..
Már tudom, hol fogok fagyizni hétvégén! De az is lehet, inkább megkóstolom azt a 2016 szeletes gigantikus tortát, amit a nyitás alkalmából kóstolhatnak meg az érdeklődők. Már ha jut belőle… Mert az, hogy végre, 6 és fél év után 2016. június 3-án 16.00 órakor újra kinyit a szegedi Nagy Virág…..
Ez az „Odalent” olyan sejtelmesen hangzik, hogy már régen elhatároztuk, hogy bármi legyen is ott, mi egyszer lemegyünk… Aztán – mintha meghallották volna a gyulai TDM-ben dolgozó kollégák, - kaptunk tőlük egy vouchert, hogy próbáljuk ki a kiszabadulós játékot. Ez a hely valóban egy pince, már a…..
A Gyulai Várfürdő Castello Szaunaparkjában 2016. január 30-án 10:00 órától különleges szaunafelöntésekkel várják a vendégeket...
A gyönyörűen felújított szegedi Dóm a próbaüzem ideje alatt ingyenesen látogatható. A tavaly december 9-én lezárult turisztikai projekt próbaüzeme január 20-án indul. Szeged, Dóm - forrás: MT Zrt. fotótár..
A Seasons in Baja (Évszakok Baján) című kisfilmet Inotai István készítette, mintegy 30 felszállással, kb. 40 nettó munkaórával. A drón segítségével készült felvételeken a város nevezetességeit vonultatja fel az évszakok váltakozásában, különböző napszakokban - elmondhatjuk, hogy Baja és a Sugovica…..
Január 17-én, vasárnap Vince-napi vesszővágás, új borrendi tagok avatása, borkóstolás, fröccsről szóló kiállítás és irodalmi fröccs-délután várja az év első programján az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark látogatóit. www.opusztaszer.hu A rendezvény kezdetén a megjelenő borrendek vezetésével…..
A trivago.hu az idén először állított fel ranglistát a magyar szállások közt. A vendégértékelések alapján készült el a toplista, ahol egy dél-alföldi szálloda is a legjobb 10 közé jutott.   A Palazzo Zichy 94,63-as értékeléssel a  végzett az első…..
Ahogyan már a minap beharangozásra került a sajtóban, 2016 a Gasztroélmények Éve lesz. A tematikus év kezdőeseménye a tizenegyedik születésnapját ünneplő Torkos Csütörtök, amely új arculattal büszkélkedhet majd. És hogy milyen lesz ez az arculat? Ebbe akár Önnek is lehet…..
A őszi-téli táj fotózása nagyobb odafigyelést igényel, de ennek ellenére kihagyhatatlan a fotózást kedvelők számára. Ősszel a színek kavalkádja, télen pedig a szikrázó hó, a havas táj, a fákon megtelepedő zúzmara látványa megunhatatlan, ezerféleképpen megörökíthető…..
HriczElvira 2015.11.18 16:07:01
@mortirolo: Köszönjük az észrevételeit, de nem csak tájfotózásról szól a cikk, hanem helyszíneket ajánlunk többféle témában. Az Ön által felsorolt helyszínek is valóban kiválóak, viszont ez a blog a Dél-Alföld szépségeire kívánja rávilágítani a figyelmet az "itthon" blogcsoporton belül. Ajánlom a felső menüsort, ahol a többi régió blogjait is megtalálja.
Egész november hónapban várnak bennünket a nemzeti parkok, hogy meglessük az átmenetileg nálunk tartózkodó darvak és vadludak több ezres csapatait! A kardoskúti Fehértónál kétnapos Darvadozást is tartanak! Daru- és libalesre fel! Márton napi libales a Zab-széken – November 7.A…..
2015. november 7-én 14.00 órától gyere és kóstold meg a hajósi újborokat a töklámpásokkal kivilágított Hajósi pincefaluban! És persze hozd magaddal a töködet is, főleg ha nevezni szeretnél a legrémisztőbb TÖK, azaz RÉMÜLTÖK, a legviccesebb TÖK, azaz RÖHÖGTÖK, és a…..
Olyanról már hallottunk, hogy az étterem konyhafőnöke jóban van azzal, aki az alapanyagait termeli; az viszont elég ritka, hogy maga a séf váljon termelővé! A többször a Világ Legjobb Éttermének választott skandináv étterem séfje pont ezt teszi: 2017 elején bezárja a Nomát,…..
A Kézműves Cukrászda már így is fogalom a süti- és fagyirajongók táborában, hiszen hozzájuk tartozik a gyulai Kézműves Cukrászda, a gyönyörűséges Százéves Cukrászda valamint a Várfürdőben és a Csaba Centerben is rájuk bukkanhatunk. A határainkon túl pedig Nagyszalontán találunk Kézműves Cukrászdát.…..
A Gyulai Várfürdő Aquapalotájának élménymedencéje a közfürdők kategóriájában egyedüliként I. Arany fokozatú díjat nyert a Magyar Uszodatechnikai Egyesület és a Magyar Fürdőszövetség most lezárult pályázata alapján! A pályázat célja a elmúlt évek magyar…..
Az Európai Unióból érkező támogatási forrásokból megvalósult projekt színfalai mögé tekinthetünk be az egyre ismertebb és népszerűbb rendezvénysorozat keretében. Április 5-én vasárnap a Dél-Alföldön 12 helyszín fogadja az érdeklődőket! Baja…..
A túzokdürgés első fázisa március közepén kezdődött. A kakasok ilyenkor még csoportokban járnak, de már elkezdték jellegzetes násztáncukat. Peckesen lépegetnek, faroktollaikat hátukra vetik, szárnyaikat úgy forgatják ki, hogy egész megjelenésük kibomlott fehér rózsára…..
A gyerekek lecserélnék a tanórákat "kolbászórákra", a felnőttek a hasznos elfoglaltság, feladat mellett közösséget kapnak - a kolbászcsinálást nem lehet megunni! A Csabai Kolbászklubbal közös gyúrás után pedig a csabai gyerek arra a kérdésre, hogy hamburger vagy kolbász, mit…..
Már sokadszorra mondjuk el a Szegedi Szabadtéri Játékok kapcsán, hogy ilyen még nem volt, de ezt most aztán tényleg nem semmi! Az idei nyitóelőadáson egy 1000 négyzetméteres jégpályát álmodtak a színpadra Az álarcosbál alkotói. Látványos jégrevü, divat-show és kristályban…..
A Torkos Csütörtök a farsang különleges napjainak egyike, mely valaha része volt a magyar népszokásoknak is. Lényege, hogy - a közelgő nagyböjt előtt - ezen a napon bőségesen fogyasztottak zsírban gazdag, és egyben a farsangi időszakhoz kötődő ételeket, valamint…..
A szarvasi Liget Wellness és Konferencia Hotel­­­**** több mint száz magyarországi szállodával kelt versenyre a „Legszebb Hotel 2015” címért. A Békés megyei település négycsillagos szállodája is versenybe szállt a Travel Channel szervezésében indult, az ország legszebb…..
A 2016-ra ígért Ben Hur remake-ben profikra bízzák a lovas jeleneteket, a filmkészítők pályázat útján keresték hozzá a legjobb szakembereket, akiket nálunk találtak meg. Juhász László négyesfogathajtó világbajnok, és fia, a fogathajtó és kaszkadőr ifj. Juhász László…..