Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pushalias

444 bejegyzést írt és 852 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Március 21-én elhunyt a 60 éves Alberta Watson, aki Erin Dirscollt alakította a 24 című kultikus tévésorozatban, írja az US Magazine. Az akciósorozatok nagy veteránja korábban a Border - A határsávban, a Maggie Q-féle Nikita, a bérgyilkosnőben, Maggie Q-ék Nikita…..
WinMagazin Elköltöztünk 2015.01.11 19:00:00
Kedves olvasóink! Hosszú, nagyon hosszú gondolkodás után itthagyjuk ezt a helyet. Több, mint két évig, pontosabban két év, egy hónap és tíz nap után szedjük a sátorfánkat. Szép volt, jó volt, de a végén már nagyon kötöttnek éreztük a kezünket. Szerettünk volna egy kis…..
Nagyjából nyílt titkok volt már eddig is, hogy a Microsoft január 21-edikén fogja megtenni a nagy bejelentést a Windows legújabb generációjáról. Nemrég Joe Belfiore tartott egy kisebb keynote-ot, hamarosan pedig a szerecsések minden korábbinál közelebbi pillantást vethetnek a…..
pushalias 2015.01.08 10:44:28
@guti.haz14:

A mobil verzió 70-80 százalékban fog egyezni az pécéssel, az appok lesznek univerzálisak.

@norbert79:

A Google ennél sokkal több adatot szed le, ráadásul ők a leszedett adatokat kötik is a fiókokhoz, mégis egy és kismillió cég használja a dolgaikat.
pushalias 2015.01.08 17:00:57
@Jegkoko:

Én már cáfolni is unom. Az elmélet terjesztői természetesen még a Windows verzióival sincsenek tisztában.
A VLC rég várt windows phone-os verziója pár napja gördült ki a VideoLAN műhelyéből, azonban túl sok örömet nem okozott, ugyanis finoman szólva egy bughalmaz volt az egész. Lassú, fagyogatós, valahogy nem igazán illett bele abba a képbe, amit mi a Windows Phone-ról tárolunk a…..
Az Egyesült Királyság rendőrsége őrizetbe vett egy 22 éves férfit, Vinnie Omarit, aki állítólag a Lizard Squad tagja. Ez az a csoport, amely magára vállalta a felelősséget Microsoft és a Sony játékkonzol hálózatai elleni karácsonyi támadásért, amely miatt azok egy darabig…..
Rudy Huyn nagy kedvence sokunknak. Egyrészt az egyik legigényesebb fejlesztő, nem igazán ad ki a kezéből randa munkát, másrészt nem az első hiánypótló alkalmazást adta ki a kezéből. A 6tag például jobb, mint a béta állapotú  gyári Instagram kliens, amin érdemi…..
Tegnapi hírünkben arról tudósítottunk, hogy Kínában érkezik bő fél tucatnyi telefonra a Denim, ma folytatjuk, méghozzá végre Európával, és ezen belül a magyar Lumia tulajdonosok egy része is örülhet. Öröm, hogy végre itt is van hivatalos frissítés, bánat, hogy a lista…..
A Microsoft kínai aloldalán nemrég megjelent a nagy hír, miszerint a helyiek számára azonnali hatállyal elkezdődött a Lumia Denim frissítés a Lumia 520, 525, 526, 625, 720, 720T /és1320-as modellekre. A hírt a WindowsCentral hengxiang32401 fedőnevű olvasójának kösznhetjük. A…..
A Windows Phone platform nagyjából 2013 év végéig töretlen fejlődésen ment át. Az év azonos szakaszait figyelve jelentős, akár 100%-os növekedés is megfigyelhető volt. 2014-ben ennél jóval kevésbé rózsás a helyzet. Az eladási számok ugyan továbbra sem csökkennek, ám…..
Az első illusztrációnkon látható képernyőkép a volt microsoftos Nawzil révén szivárgott ki, és számomra meglehetősen szokatlan látványt nyújt. A csempék színe valamelyik kiemelőszín. Ami nem nagy újság azt leszámítva, hogy mind ugyanolyan színű, ugyanakkor áttetszőek.…..
A Windows 10 Technical Preview legutóbbi hivatalos verziója a 9879-es build, ami azonban sajnálatos módon már a kezdetektől egy cseppet hemzseg a hibáktól. Alig egy hete jelent meg rá egy hotfix ami az explorer.exe összeomlását is okozó hibát javította ki. Sebaj, a hibajavítás…..
Minden jel arra utal, hiába a kicsit baljós jelek, a FourSquare is kezdi komolyan venni a Windows Phone platformot. Erre utalnak az egyre gyakoribb frissítések, most például alig egy hét elteltével jött ki a legújabb (4.0.2.0) verzió, ami persze radikális nagy újdonságokat nem…..
Az egyik legnépszerűbb ios-es és androidos játék a Plague Inc. a közeljövőben megfertőzi a Windows Phone készülékeket is. A játékot fejlesztő Ndemic Creations bejelentése szerint valamikor 2015-ben érkezik meg a Windows Phone Áruházba. Szerzői szerint „a rajongóktól érkező…..
WinMagazin NEM a start menüre! 2013.12.16 08:00:00
Az utóbbi időben megint felkapott téma lett a Start menü visszahozása az új Windows verziókba. Habár semmi konkrét információval nem rendelkezünk, Paul Thurrot megemlítette, hogy akár a Threshold keretében néhány Windows változat esetleg visszakaphatja a Start menüt, sőt annak…..
pushalias 2013.12.18 16:34:08
@Chariot33:

Hat év alatt a világ semmit sem változik, mint az köztudomású. :)
pushalias 2014.01.19 04:39:34
@Core:

Én azt ajánlanám, hogy kezdj el előbb tájékozódni, tapasztalatokat szerezni, mielőtt erről a témáról BÁRMIT is leírsz. Különben ilyen hozzászólásaid születnek, mint ez.
pushalias 2014.12.16 21:37:59
@acsa77:

A tényállításaival van baj, illetve amiket annak szánt.

"De lemondanék a start menüről is, linux alatt csak beírom a nevét a programnak, meg hogy melyik verzióját kérem és kész."

Érdekelne, mit akarsz itt mondani...
Van egy régi mondás ami unos-untalan előkerül ebben a szépségesen randa informatikai világban: a Microsoft folyton utolsónak érkezik a buliba, de aztán ő marad a legtovább. Nos híveim, már megint valami hasonló bontakozik ki. Ásítsunk, legyintsünk, nevessünk, ki-ki…..
A Windows 8-cal vezette be a Microsoft azt az új termékbevezetési módszert, hogy úgynevezett Preview verziókat ad ki, amelyekkel a kíváncsi felhasználók jóval a megjelenés előtt nem csak kipróbálhatják, de végig is követhetik, hogyan lesz a próbaverziókból végleges operációs…..
WinMagazin Vissza a jövőbe 2014.12.02 10:00:00
Minden szempontból rendhagyó teszt következik. Egyrészt zenelejátszót (MP3 lejátszónak indultak ezek) még nem teszteltünk, másrészt ez a második olyan készülék, amelyik a tesztelés időpontjában már réginek számított, csakhogy az Acer tabon legalább a rendszer – Windows 8…..
Ha szereted az Angry Birds-öt, vagy csak szeretnél 1400 gamer pontot és van Windows Phone-od, itt a nagy alkalom, hogy letöltsd az eddig megjelent összes morcos madaras játékot, teljesen ingyen! Idén, már korábban ingyenessé tette a Rovio az Angry Birds Rio-t, míg nagyjából egy…..
pushalias 2014.11.28 06:33:47
@Cairo Jack:

A jelenben kellene élni és nem a múltban.
pushalias 2014.11.29 09:06:43
@Cairo Jack:

Mert semmi másról nem szól a sirámod,mint arról, hogy te régi ügyfél vagy, és a szemét MS nem törődik veled, meg olyan dolgokat hiányolsz amik már jó idee nem úgy vannak, ahogyan te szeretnéd. Nézz már körül ember, legalább a MS szlogenjeinek a változásait figyeld légszíves...

A világ már régen továbblépet, itt az idő, hogy te is...
pushalias 2014.12.01 19:44:09
@Cairo Jack:

szép hosszú lett. És egy mondattal megválaszolható: a MS éppen most kezdett el törődni a felhasználókkal általában és nem csak egy csoportjukkal.
A Magyar Telekom az országban elsőként előrukkolt az egyik legmenőbb mobilfizetési megoldással, ami csak létezik: a MobilTárca szolgáltatás lényegében egy virtuális MasterCard PayPass bankkártyát integrál az NFC-képes okostelefonba, meg persze ezen kívül vannak mindenféle…..
pushalias 2014.11.30 19:48:19
@Phteven:

Érdekelne, ebben mi az "összekókányolt"? Megtisztelnél, ha egy kicsit bővebben kifejtenéd.
pushalias 2014.12.01 10:43:32
@nyünyüge:

Mindenekelőtt köszönöm a választ, megtisztelsz!

Az etikátlanságot teht törölhetjük, ha jól értem.

Másrészt, mint szakmabeli, szerintem te is egyetértesz abban, hogy ha egy cég egy ennyire egyszerű és nyilvánvaló workaroundot nem tesztel le, az bizony teljes mértékben az ő felelőssége. De ez itt abszolút mellékszál. Ugyanis az aggályaidra ott a válasz a cikkben.

A cikkben ott van fehéren-feketén, hogy "a mobiltárcás fizetés valójában olyan iparági szabványokkal működik, melyeknek az összes NFC-s BlackBerry (illetve az újabb Windows Phone-os okostelefonok szinte mindegyike) megfelel". Magyarul mindaddig, amíg ezekről az ipari szabványokról nem derül ki, hogy ilyen vagy olyan rés van bennük, addig a fent leírt eljárás biztonságos kell(ene), hogy legyen, ugyanis a védelemnek ezekben kell, hogy legyen. Mellesleg, ha kiderül, hogy mégsem, akkor a Telekom alkalmazása sem valószínű, hogy biztonságos, hiszen ugyanazt a szabványt használja.

Persze elképzelhető, hogy a MS vagy a BB szándékosan adatokat lop a saját implementációjával, vagy bénábban tudták megoldani, mint a Telekom fejlesztői.. Minden lehetséges. Minden.
Az utóbbi fél nagyjából fél, de inkább egy év legnagyobb kérdése mifelénk az volt, elfordulnak-e a vásárlók az új Lumiáktól, mert azok úgymond már nem Nokiák többé. Akármennyire is annak tűnik első látásra, ez egy percig sem a Nokia brand erősségéről szólt, hanem…..
Nos, ezt is megértük végre, az outlook.comos címeinket IMAP (Internet Message Access Protocol) támogatással is használhatjuk, hurrá! Sokan nem fogják megérteni a lelkesedésemet, de igen hosszú története van ennek. Amiből egy ilyen rövid, látszatra érdektelen hírecske…..
pushalias 2013.09.16 06:35:12
@Androsz:

Már csak vacsorát kéne, hogy hozzon mindennap a zinternet. Meg megszűrhetné a spameket is. Meg a hazug tartalmakat. Meg a pornót. Ó, drága internet, kérlek, ha létezel valahol, adj választ...
pushalias 2014.11.30 15:02:35
Ez egy baromi hosszú történet. Kiragadnám egy nagyon kis szeletét, hátha leesik belőle, hogy nem feltétlenül helyes a "nekem márpedig igényem van, kerül amibe kerül" szemlélet. Még így is borzalmasan hosszú lesz, az a baj.

Nézzük, mi kellene ahhoz, hogy az SMTP szolgáltatás globálisan egységes lehessen, és meg lehessen előzni az ilyen piti kis hibákat.

- A Zinternet kizárólag tökéletes hálózati eszközökkel lenne kiépítve. Az SMTP szerverek és az MTA-k is. Mi az, hogy a BUX-ból korlátozott a sávszél Észak-Amerikába? Mi az, hogy majdnem egy másodperc a latencym a faluban? Mi az, hogy a router firmware-je nem tökéletes? Mi az, hogy akármilyen hibája lehet egy szervernek?

- Egy darab atomórához lenne bekötve az összes SMTP, POP, IMAP ... szerver és persze az MTA-k is. Természetesen a fénysebességnél valamivel gyorsabb, végtelen sávszélességű vezetékkel, nehogy véletlenül az smtp.valahol.itt.hu SMTP szerveren még csak óra 5 és fél perc legyen, amikor az smtp.somewhere.far.f r.away.com-on már rég 5 óra 6 perc van. Vagy 7, juj. Jó, persze, ez tökéletes órajel generátorokkal is kiküszöbölhető.

- Egy darab végtelen teljesítményű DNS szerverhez lenne bekötve az összes, pont pont pont.

- Minden SMTP szervert ugyanannak a cégnek kellene üzemeltetnie, vagy pedig a világ legszigorúbb franchise rendszerébe kellene belépni, ha SMTP szervert szeretnél üzemeltetni. Másként nem elkerülhető, hogy se a queue-kezelés, se a memória, és tárhely kezelés, akár egyelen egy ACL, vagy hogy a spam előszűrés és spamszűrés ne függjön ezer és egy millió dologtól.
- Az egységes és tökéletes hardvert már említettem.
- Minden új szolgáltató kapna egy pontosan ugyanolyan programcsomagot, az üzemeltetőknek az alap IT végzettség felett Global SMTP Master üzemeltetői alapvizsgát és időszaki vizsgákat kellene letenniük, egységes lenne az ACL, a queue, a spam és spamlista kezelés.
- Ehey képest az üzemeltetők valódi rendszerfelügyeletet nem végeznének, minden szabály az egész világon központilag lenne meghatározva. Adott időközönként lejönne az ACL frissítése egy tökéletes, végtelen teljesítményű, és a többi szerverről, hiszen a központban mindent jobban tudnak.

- Minden levelező szevernél mesterséges inteligencia teljesítene, nagyjából végtelen szövegelemző képességekkel a világ öszes létező nyelvén, hogy esetenként kideríthesse, az adott emailben szereplő Calvin Klein szó csak azért szerepel, mert egyik haver ajánl a másiknak egy puccos gatyót, vagy azért, vagy mert ez egy hírlevél amire a címzett feliratkozott, vagy szimpla elírás, vagy egy közös haverjukat hívják Calvin Kleinnek, vagy esetleg éppen a Vissza a jövőbe című filmből idézett a feladó, vagy pedig tényleg spam.

- Vagy tegyünk az egész spam szűrésre jó magasról, az ügyfél van olyan ügyes, hogy azt a napi pár ezer spamet leválogassa, ami eddig el sem jutott hozzá.

- Minden levelező szervernek legalábbis hozzáférése kellene, hogy legyen a világ összes direct mail adatbázisához. Lehetetlennek kellene lennie, hogy az ügyfél fel-, de legfőképpen a leiratkozása közben megszakadjon a kapcsolat és ne vegye észre.
- Vagy pedig globálisan megtiltanák a csoportos email küldést. Igaz, ekkor olyan bagatell problémába ütköznének, hány címzettől számít valami csoportos emailnek.

Hátra van a legfontosabb.

- Minden cégnek és magánszemélynek pontosan ugyanazok kellenének, hogy legyenek az igényei. Vagy mindenki azt akarná, hogy fogadni és küldeni tudjon a levelező szervereket totál fölöslegesen terhelő cukiságos, összeesküvés-elméletes, és "20 forinttal olcsóbb a tudod mi a tudod hol" tartalmú emaleket, vagy senki sem akarná. Mindenkit ugyanannak kellene érdekelnie, mindenki ugyanazt tartaná spamnek.

És még csak a tartalomtól volt szó. A méret még sehol. Remek dolog nem korlátozni a méretet, de aztán majd nem kell sírni, ha a jövő legrettegettebb támadása az lesz, hogy terabájtos levekkel bombázzuk az áldozat SMTP-jét, és emiatt persze nem csak az ő, hanem a többi oda csatlakozó ügyfél levelezése is elakad. Így jártak.

A levelek megérkezésének sorrendje. Nos, ehhez alapjaitól újra kellene írni minimum a TCP/IP szabványt, hiszen az arra épít, hogy tökéletes eszzközök híján az adattovábbítás nem lesz tökéletes, időről időre történik valami hiba, ezért megengedi, hogy az egyes csomagok ne kötelezően egy útvonalon ketesztül érkezzenek be, ami bizony nem várt időkülönbségeket is eredményezhet. Valamint ismét csak a tökéletes hardvereken tökéletes és egységes szoftverekkel bíró egységes mail szervereknél tartunk, hiszen ehhez a mail queue-t is egységesen kellene kezelni, sőt a mail queue-hibák kezelését is. Már megint ott tartunk, hogy minden mail szervernek egyszerűen tökéletesnek kellene lennie.

Én meg tökéletes hozzásólókat várok. :)

Végül: a Zinternet a büdös életben soha senkinek nem fog email támogatást adni. Majd ha lesz neki egy darab tulajdonosa. Talán akkor.
Akárhány értékelést olvastam az elmúlt három évben valamelyik Windows Phone-ról, akármennyire is az egekbe magasztalták magát a készüléket, a kijelzőjét, a gyorsaságát, a rendszert, a végén mindig jött a feketeleves: kevés alkalmazás van rá. Ami nyilván relatív, mert…..
pushalias 2014.11.27 08:46:52
@pnr001:

Sőt, nem csak Magyarországon, hanem Európában még jó néhány országban, és ezek között nem csak csóró kelet-európaiak vannak.
pushalias 2014.11.28 10:10:58
@Wildhunt:

Jó a 6tag, az igaz.

Ugyanakkor azokat is meg kell érteni, akinek egy olyan app nagyon fontos (értsd tényleg fontos), ami még nincs WP-re.
pushalias 2014.11.30 11:14:11
@Wildhunt:

még gondolkodom egy kicsit, én hogyan kerültem itt a képbe, de majd meglátjuk.
Tegnap bejelentették az első microsoftos Lumiát, amiről a sorszáma alapján elég gyorsan ki lehet találni, hogy az alsó kategórában szeretne vitézkedni. Ehhez képest ha végignézzük a paramétereit, akkor egy kivétellel nyugodtan mondhatnánk azt, hogy ez akár a középkategóriát…..
pushalias 2014.11.11 21:02:50
@Mihálykó Péter:

Nekem 5 MP-s kamerával soha nem sikerült ez a bravúr. Meg aztán ha van egy tényleg jó kamerájú telefonod, erősen megváltozik a véleményed, no. ;)
pushalias 2014.11.26 14:18:39
@cserepfalva:

Ez mind szép, meg jó, csakhogy az átlag felhasználónak nem az az igénye, hogy sok gyakorlás árán megtanuljon jól fotózni, hanem az, hogy minél kevesebb beállítással minél jobb fotót tudjon csinálni.
pushalias 2014.11.27 16:36:58
@cserepfalva:

Az a baj, semmi köze nincs a kettőnek egymáshoz. És nem ártana, ha nem csak végletekben tudnál gondolkodni.
Ahhoz képest, hogy egy picit elbaltáztuk az első pár órát, majd ezt fokoztuk azzal, hogy a következőt is, pénteki felmérésünkre egészen tisztességes mennyiségű választ kaptunk, amit ezúton is megköszönünk nektek. Gondolom már fúrja az oldalatokat a kíváncsiság, hogy mi…..
pushalias 2014.11.26 13:31:00
@Bluemotion:

WP8-ra nekem ebben az évben legalább fél tucat hivatalos frissítés érkezett, de inkább több, és még nincs vége. Nem hiszem, hogy ennél több kellene.
pushalias 2014.11.26 13:42:22
@Bluemotion:

Androidnál is erősen készülékfüggő ám, hogy melyikre van friss (vagy egyáltalán akármilyen) custom ROM. Ilyen alapon akkor az Android is fúj, ha pont olyan telefonod van. A jailbreak meg azért olyan túl sok turkálási lehetőséget nem ad.
pushalias 2014.11.26 14:14:08
@Con_Sole:

7.8 lesz az. :) Törni lehetett, volt rá custom ROM, 8.x viszont tényleg nem volt már rá sehogy.
8-ra viszont azért lassan csordogálnak az appok, 340 ezer körül van, és pl. most jött ki a Duolingo, pedig abban sem reménykedtünk már. :)