Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Biró Szilveszter

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Keresztény Élet, 2013. június 9. XXI/23. ..
Gondolataim... Tanulmányi út 1 2014.02.01 12:25:50
..
Gondolataim... Tanulmányi út 2 2014.02.01 12:25:33
Pályázati Pavilon, a Tempus Közalapítvány magazinja, 2012. tavasz ..
Biró Szilvesztert a kollégiumi gólyatáborban ismertem meg, amikor igazgatóként bemutatkozott. Néhány év eltelt azóta, most már jobban ismerem őt is, a kollégiumot is, de azt hiszem, most a Iosephinum 10 éves jubileuma kapcsán a még bennem lapuló, kíváncsi kérdésekre választ…..
Gondolataim... Transz fair? 2011.09.30 12:44:00
A marosvásárhelyi repülőtéren az elsők között ültem be a légitársaság partnereként megjelölt minibuszba, mert nem volt feladott poggyászom, nem kellett azt megvárni. Interneten, előre megvettem a buszjegyet a repülőjeggyel együtt, csak a kinyomtatott papírt kellett…..
Nyári táborozásunk egyik napján elhatároztuk, hogy egy nagyobb gyalogos túrát szervezünk a Hargitára. Autóval felmentünk Hargitafürdőre, majd onnan gyalog nekivágtunk a hegynek. Az áfonyabokrok nagy kísértést és egyben a túra lassítását jelentették. Egymástól kissé…..
Gyakran és örömmel gondolok vissza egy megható nyári élményre, melyet most, Karácsonyra készülve szívesen osztok meg az olvasókkal. Brassóban, a Cenk alatt ünnepeltük, hogy egyik unokatestvérünk megtalálta szíve választottját. Az ünnepélyes esküvő után, amikor a lakodalom…..
-     Sanyi, van ragasztótok? Valami jó erős ragasztó kellene! -     Van, hogyne! De mire kell? – indult a beszélgetés a javítandó bútordarabokról, a kilyukadt pancsoló medencéről vagy kedvenc cipőnk levált talpáról. És észre sem…..
Gondolataim... Pedagógusnapra 2010.06.04 12:35:00
Kedves Tanítónők, Tanárnők, Tanárok, Igazgató Úr! Kedves Barátaim! Minthogy családbarát, szülőbarát és nem utolsó sorban gyermekbarát iskolában vagyunk, az utóbbi megszólítás nem bizalmaskodás akar lenni, hanem annak az örvendetes ténynek a kifejezése, hogy ebben az…..
Február 23-án különös reggelre ébredtem: több centiméter jégréteg fagyott az utakra, a házakra, a fákra, mindent kristályos jégpáncél vont be. Az ébredés pillanataiban gyönyörű látványként hatott a különös csillogás, ragyogás. Mintha valaki ünneplő kristályruhába…..