Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aaadaaam

1 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Aki ezentúl a „Liget-projekt” védelmezőjévé vagy mentegetőjévé szegődik, az a szélsőjobboldali hatalomnak és újnyilas zsoldosainak is a szövetségese. Nem fogunk többé méltányolni egyrészt-másrészt érveket. Urbanisták, ökológusok, mázolók, művészettörténészek, közhivatalnokok, építészek, kertészek,…..
Modern nyugati civilizációnk kétségkívül legnagyobb fordulópontja az I. világháború, amely végett vetett a liberalizmus korának, és utat nyitott a száz éve tartó szocialista-államelvű rezsimeknek. Az I. világháborúban született meg a tömegmozgósítás mai eszköze, a centralizált állam, amely…..
aaadaaam 2016.06.13 10:30:16
@HaFr: Ezek kétségkívül a XX.szd.problémái, amik tényleg egy alapvetően liberális világrendben jöttek létre. De azért mert valami nem hibák nélkül működik, még nem lehet kiondani h életképtelen ("nem képes fenntartaqni a saját életfeltételeit").
aaadaaam 2016.06.13 10:35:40
@aaadaaam: A liberalizmus az én olvasatomban nem eszme, hanem az emberi lényegből következő, a társadalom épeszű müködését biztosító szabadságok összessége. Olyan mint a levegő.
Az Iszlám Állam (IS) - a leghatalmasabb terrorista szervezet a történelem folyamán – Al Andalus felszabadításáról álmodik. Egy videó üzenetben az hangzik el hogy ez az ő nagyszüleik földje, és Allah segedelmével újra fel fogják nyitni. Az egykori  iszlám fennhatóság alatt…..
Persze ezek még nem a konkrét épületeknek a tervei, csak a helyszíneké. Jó, hogy tettek bele egy télit is, azon látszanak legjobban a beépítések. Első blikkre a véleményem az, hogy rosszabbra számítottam - bár még mindig nem vagyok kibékülve vele teljesen. nem lesz sokkal több…..
Üzenet a hisztérikus nyugati médiának: Magyarország tudja, hogy milyen egy diktátor. Orbán Viktor biztosan nem az. (Tibor Fischer írásának magyar nyelvű fordítása , The Guardian, április 3.)   Néha elgondolkozom, mi lenne a reakció akkor, ha egy magyar állampolgár…..