Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Almásy Csilla

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a csontkérdés is olyan, hogy amíg nincs vele gondunk, nem is foglalkozunk vele. Pedig alattomos egy betegség a csontritkulás, semmiféle fájdalommal nem jár, amíg a leépülés zajlik, viszont annál nagyobb gondot okoz, mikor már elhatalmasodik.  A csontritkulás (osteoporosis) a…..
Egyik kedves ismerősöm, tanítványom fordult hozzám az eléggé egyértelmű tünetekkel, így rögtön tollat – billentyűt – ragadtam, hogy írjak erről a nem is ritka jelenségről, melytől nagyon sokan szenvednek és elképedve látom, hogy az orvosok vagy rá sem ismernek, de…..
Sokan a gerinctornát (-tréninget) a hátizmok erősítésével azonosítják. Természetesen egy nagyon fontos eleme az órának, de nem ez az egyetlen feladatunk van a gerinc egészségének megőrzése érdekében! A mélyhátizmokról már szóltam egy bejegyzésben, ebben a cikkben a gerinc…..
Aki járt már nálam bármelyik órámon, esetleg már többön is, az tudja, hogy a fekvőtámasz az egyik „fejlövésem”. Végtelenül egyszerű alapgyakorlat, rengeteg variációs lehetőség – bárhol, bármikor bevethető! A dinamikus jógaóráimon ugyanúgy használom, mint…..
Többen kerestek már meg a fenti problémával – gondoltam, álljon hát itt egy bejegyzés erről a témáról is, lévén sokakat érint napjaink számítógépes (főleg laptopos) világában. Oldalról vizsgálva gerincünket, kétszeres S görbületet illene felfedezni rajta. A nyaknál…..
Annyit hallani, hogy erősíteni kell a mélyhátizmokat, mert akkor a gerincünk stabilabb lesz, de aki sosem tanult róluk, az tudja egyáltalán, hogy melyek ezek az izmok, mit csinálnak, miért lesz stabilabb a gerincünk általuk és egyáltalán az edzéseken kívül mikor vannak…..
Adj egy esélyt a (dinamikus) jógának, meglátod, igazi kihívás lesz! Remek izomfejlesztő, karcsúsító, vitalizáló edzés, a gerincre pedig szinte csodaszer! Az emberek többségének, ha a jógára gondol, két kép ugrik be, a két véglet: az egyik az "ommozós,…..
Sokan kérdezték meg tőlem az elmúlt hetekben, hogy mitől van az, hogy télen jobban fáj a hátuk, derekuk. De ha beülnek a szaunába, akkor elmúlik a fájdalom, legalábbis egy rövid ideig.Nos, megpróbálom minél egyszerűbben elmagyarázni a jelenséget. Azzal együtt, hogy rengeteg…..