Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gyermekpszichológus

155 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magabiztos szülők iskolája Online gyermekpszichológiai kurzus Legyél a gyermeked lelkivilágának szakértője! Segíts te is gyermekednek a gyermekpszichológia szemléletével! 4 fejezet közel 2 órányi videóanyag Most 2 extra AJÁNDÉKKAL! KÉREM A KURZUST AZ AJÁNDÉKOKKAL   Szeretnéd…..
Vajon milyen lesz az újrakezdés közel fél év kihagyás után? Hogyan készítsd fel a kiscsoportot kezdő gyermeked így az óvodára? Mennyire beszéljünk nekik egy esetleges újabb karanténról? Bizonytalan tanévkezdésre számíthatunk 2020 őszén! Ebben a cikkben 3 tanáccsal szeretnék nektek segíteni! Ezt a…..
SZERETNÉL SIKERES SZÜLŐ LENNI? De sokszor elbizonytalanodsz, vajon jól csinálod-e?  Megfelelő módon kezeled a gyerek problémáit? Ezért sokat olvasol, tájékozódsz? Igyekszel mindennek alaposan utánajárni? Fontos számodra a gyermeked lelki egészsége? Érdekel a…..
Gyere és nézz szét ott is! https://bojtiandrea.hu   A továbbiakban mindkét oldalon különböző cikkeket olvashattok tőle. Bojti Andrea, klinikai gyermek- és ifjúságpszichológus  ..
Neked is az egyik legnagyobb félelmed, hogy gyermeked bántalmazás áldozata lesz? Különösen ijesztő, ha mindez az online térben történik, hiszen arra még kevesebb a rálátásod. Te vajon észreveszed, ha online zaklatják a gyereked? Ebben a cikkben arról írok, mit tehetsz, hogy megelőzd a…..
Egyre többször keresnek meg gyermekpszichológusként azzal a családok, hogy sűrűsödnek az otthoni konfliktusok, ahogy telik az idő a karanténban. A gyerekek már mennének a barátokhoz, hiányoznak nekik a nagyszülők. A szülőket egyre inkább megterheli lelkileg a bezártság és az énidő sokszor teljes…..
A legfrissebb hírek szerint Olaszország északi tartományában, Lombardiában az egész régiót érintő karantént rendeltek el a koronavírus fertőzés miatt. Egy esetleges vesztegzár alatt bezárnak az óvodák, iskolák, nem lehet közösségi eseményeket sem megtartani. Beszélni kell tehát a gyerekeket érintő…..
A két éves Gréti nagyon szeret a játszótéren lenni, de a szülei már inkább kerülik a közösséget, ugyanis a kislány rendszeresen összekap a játékokért még a nagyobb gyerekekkel is. Kellemetlen a szituáció, mert amikor rászólnak, akkor hangos sírásba és csapkodásba kezd. Egyszer pedig már egy másik…..
Márk 3.5 évesen kezdi majd az óvodát szeptembertől. A szüleinek első és egyetlen gyermeke, édesanyja az utolsó napig otthon tud vele maradni, így eddig nem járt közösségbe. A kisfiú inkább zárkózott természetű, legszívesebben a játékvasút készletével játszik. Anyukája komolyan aggódik, vajon hogy…..
Az öt éves Peti egyik nap azzal fogadta az anyukáját, hogy ő bizony inkább Sáriba szerelmes és nem Petrába. Az anyukája nem nagyon értette a hirtelen változást, hiszen az elmúlt két hétben mást sem hallott, minthogy fia majd Petrát fogja feleségül venni. Ehhez képest ma Sári volt a menyasszonya.…..
A 10 éves Flóra szülei elváltak, amikor a kislány öt éves volt. Ő az édesanyjával maradt és két hetente töltött egy hétvégét az édesapjával. Az apjának közvetlenül a válás után alakult új párkapcsolata, ahonnan egy három éves öccse született. Mióta az édesanyja párja is velük él, azóta a kislány…..
A másfél éves Tomi minden reggel hét és hét óra tíz között ébred. Reggeli után játszik, fél tízkor eszik egy kis gyümölcsöt majd tíztől alszik egy fél órát. Utána játszik, délben ebédel és délután egytől háromig alszik. Jó időben uzsonna után az udvaron vannak. Este fél héttől van a vacsora, utána…..
A 4 éves Tomi és a 2 éves Simon egy idő után mindig összevesznek a közös játékban. A baj általában akkor kezdődik, amikor Simon el akarja venni Tomi játékát. Tomi ilyenkor elkezd hangosan sírni.  A szülők pedig mérgesek, mert nem értik miért nem tud a nagyobb gyerek okosabb lenni és miért nem adja…..
Szeretnéd megkönnyíteni gyermeked számára az iskolakezdést? Kétségeid vannak afelől, hogy iskolaérett-e, de az új szabályozás miatt már biztosan kezdenie kell az első osztályt szeptemberben? Szülőként érdekel, hogyan védhetőek ki a különböző iskolai konfliktushelyzetek és mit tehetsz te a…..
2019 utolsó blogbejegyzéseként ezúttal egy rövid évértékelést osztanék meg az olvasókkal. Nekem ez az év elsősorban az anyaságról szólt, hiszen 2018 év végén született meg második gyermekünk. Szabadidőmben, hobbiként foglalkoztam a szakmámmal. Hálás vagyok, hogy a munka ez esetben…..
"A Jézuska és a Mikulás egy nagy hazugság. Mi a gyerekekkel őszinte kapcsolatban vagyunk, az az elvünk, hogy mindent megbeszélünk egymással. Ezért nem fogom őket becsapni a Jézuska meséjével." "Emlékszem gyermekkoromban mekkora csalódás volt, amikor kiderült, hogy anyuék teszik az ajándékokat a fa…..
Károly és Kinga még november végén kerestek meg azzal, hogy el fognak válni és segítsek nekik abban, hogyan mondják ezt el az 5 és a 10 éves gyerekeiknek. A karácsonyt már nem szeretnék együtt tölteni, ezért jó lenne ha addig Károly el is tudna otthonról költözni. A Tóth házaspár azért aggódik, mert…..
Zerowaste Mikulás? Két éve még felkaptam volna a fejem erre a kifejezésre. Miért pont a gyerekemen akarnék "csóróskodni"? Egyébként is ha csak én figyelek a hulladékcsökkentésre, az nem ér semmit, miért pont Mikuláskor tenném? Idővel azonban a környezetbarát életmód az ember életének részévé válik,…..
A két éves Bence anyukáját már egy hete minden nap azzal fogadják a bölcsiben, hogy a kisfiú megharapja a társait, ebédnél pedig verekszik a többiekkel. Az anyuka nagyon szégyelli magát és tudja, hogy fia sokszor vehemensebb a kelleténél, otthon is előszeretettel ölelgeti úgy a nemrég született…..
A tanév előre haladtával egyre több család keres meg azzal, hogy még mindig nem sikerült a gyermeknek az óvodába beilleszkednie. Egy idő után a gondok már aggodalomra adnak okot és az óvoda is jelzi a problémákat. Az okok feltárása összetett folyamat. A tanévkezdés különösen izgalmas, amikor…..
Sokszor beszélgetünk arról a szülőkkel, milyen nehéz megoldani a szünetekben a gyerekek felügyeletét és egyáltalán van-e szükség ennyi szünetre. A válasz erre egyértelműen igen, kell a pihenés a gyerekeknek! De akkor hogyan érdemes eltölteni az időt, hogyan tudnak a leginkább kikapcsolódni a…..
Egy évvel ezelőtt a várandósság félidejében döbbenten figyeltem, hogyan kallódik a műanyagszemét az utcánkban, mert egy ideje nem ürítik rendszeresen a szelektív szemetet. Ugyanebben az időben kezdtem el pár dolgot beszerezni a picinek és erős undorral gondoltam a popsitörlők szagára. Engem ez a két…..
Gyermekpszichológus 2019.07.27 21:48:35
@csakférfi: na igen, tudom. Vidékről jöttem a városba :)
Kinek milyenek a lehetőségei.
"Születésnapja van a gyereknek. Mit vegyünk neki? Már mindene van, úgy érzem. Valami értelmeset kéne, ami megfelel az életkorának. A nagyszülők is megbíztak, hogy a nevükben vegyünk valamit. De mit?" Passz. Annyi minden van már, a boltok tele vannak játékokkal. Már a sarki szupermarketben is külön…..
2.5 éves kislány ül a játszótéren a homokozó szélén és homokozik az anyukájával. Hirtelen eldobja a lapátot és hangosan sírni kezd. Anya (ijedten): -Mi a baj kicsim? Miért sírsz? Kislány (ordít):-Azééért! Anya: -De miért? Megütötted magad? Vagy elrontottál valamit? Miért sírsz? Kislány…..
Ez a gyerek biztosan hiperaktív...Panaszkodnak a tanárok, az óvónők, de sokszor a szülő is ezzel az önmaga által felállított diagnózissal fordul a pszichológus. A cikkem arról szól, hogy miért van manapság annyi hiperaktív-figyelemzavaros gyerek a közösségekben. Először is tisztázzuk, hogy a…..