Regisztráció Blogot indítok
Adatok
duocolor's team

148 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint minden évben, idén is készítettünk egy összefoglalót, mit is láttunk, tapasztaltunk a Bolognában, a világ legnagyobb burkolat vásárán, természetesen némi elfogultsággal a mozaikok tekintetében. Ami egyértelmű volt, maradtak a színek, tartják magukat a mozaikszemek apró díszítései és változatos…..
A MAJOLIKA eredete a 12. századi spanyol / mór kézműves kultúrához nyúlik vissza, ami egy jellegzetes fényes, un. lüszteres mázzal díszített kerámia. Nevében Mallorca szigete köszön vissza, mivel innen szállították a kész termékeket Itáliába. Spanyolországba a gyártás fénykora egészen az arabok…..
" Éjjel, amíg aludtam, történt valami: vége a nyárnak. Felébredek, hallgatom a szelet, nézem a sötétbarna lombot az ablak előtt, s nem érzek semmiféle őszi bánatot. Örülök, hogy vége a nyárnak. Örülök, hogy nem hozott semmit. Örülök, hogy nem tántorodtam meg a boldogtalanságba vetett hitemben.…..
Két olasz cég, egy konyhabútoros és egy mozaikos - GD Cucine / Cotto Veneto - egyszer csak gondoltak egyet, és összeálltak egy project erejére, aminek végeredménye egy, a megszokottól merőbe eltérő újszerű konyhabútor lett.  Az egyedülálló kreatív konyha izgalmas kombinációja a…..
A 2017-es úszó-, vízilabda-, műugró-, műúszó, és nyílt-vízi világbajnokság fő helyszínét biztosító létesítmény, a DUNA ÚSZÓARÉNA egyik fő attrakciója a hatalmas, 6 méter átmérőjű épített hidromasszázs-medence, melyet különlegességét egyedi formája, exkluzivitását pedig a gyönyörű Sicis official…..
A mozaik mindig is legkreatívabb fegyverek egyike volt a lakberendezők kezében, egy ideje azonban sikerült valami még izgalmasabbat, még különlegesebben kihozni belőle. Ezek a foszforeszkáló mozaikok, amik úgy tűnik egyre szélesebb teret követelnek maguknak, de már nem csupán egyszerű világító…..
A Magyar Uszodatechnikai Egyesület a Fürdőszövetséggel közösen 2016-ban is kiírta az ÉV MEDENCÉJE pályázatokat, melyen idén két projektünkkel, két különböző díjat is nyertünk. Pályázni négy kategóriában, a 2010.01.01 után átadott, és korábban pályázaton még nem szerepelt létesítményekkel…..
Ki ne ismerné, ki ne szeretné, ki ne imádná az illatát? Összegyűjtöttünk néhány inspiráló, romantikus képet, és tucatnyi gyönyörű levendula színű mozaikot, fürdőben, konyhában, nappaliban, és medencében, ahol épp nem tudtok neki ellenállni... Bemutatótermünkben számos méret, forma, és anyag közül…..
Aki idén nyáron saját medencéjében szeretne fürdeni, annak már igencsak időszerű a tervezés, sőt... De milyen lehetőségek közül válogathatunk, és tudjuk-e hogy ha a legszebb kialakítású üvegmozaikos medence mellett döntünk, a kreativitás milyen kimeríthetetlen tárházával találkozunk? Az átlagosan  2…..
Ismét különleges design mozaikokkal borzoljuk (jó értelemben véve) a  kedélyeket, csak hogy megmutassuk, még mindig mennyi lehetőség rejlik a burkolatok változatos világában.  Ezek a design mozaikok az eddig megszokott 30 x 30 cm-es háló helyett nagyobb, 33 x3 3 cm-es hálóra applikáltak,…..
Mint minden év elején, most is megnéztük mik voltak a tavalyi év mozaik kedvencei, milyen színek mellett voksoltak legtöbben. Nos, két szín volt ami mind önmagában, mind egymással kombinálva verhetetlennek bizonyult, ezek pedig a türkiz és a szürke árnyalatai  voltak, illetve szépen tartották…..
A klasszikus méretű, és színű, bár már kissé koros metró csempe biztos  befektetés a konyha- és fürdőszoba burkolatok széles kínálatában. Időtlen varázsa révén határozottan jó választásnak bizonyul, ha az ember hosszú távon szeretné kialakítani otthonát, ráadásul bizonyítottan bármilyen stílussal…..
duocolor's team 2017.02.20 08:59:05
@Péter Ambrus: kedves Ambrus, mi forgalmazzuk a fentebb említett csempéket illetve az üvegmozaikot amikről írtunk, az elérhetőségeink: Duoflexpool kft, 1116. Budapest, Hunyadi J. u 162. bejárat a Panel utca felől - Házgyári ipari park, vagy a Lukolil benzinkút felől, végig a Duna parton, be a sorompón. Tel:+36 1 204 8602. Élőben is megnézheted és válogathatsz további több 1000 m2 burkolatból, akár megrendelésre, akár raktárkészletről. Várunk szeretettel!
Nekünk eddig is a legszebb volt, de most külföldön is a világ 10 legszebb metró állomás közé választották a budapesti 4-es metró Szent Gellért téri megállóját a The Blonde Salad szerkesztői.  Köszönjük!  ..
Nagy újdonságot nem árulunk el a ténnyel, ha finoman is, de jó néhány éve látszik a mozaikok formája, megjelenése fokozatos változáson megy át. Azt nem mondjuk, hogy a klasszikus 2 x 2 centiméteres mozaik szemek eltűnnek, de azt igen, hogy a többi más burkolathoz hasonlóan, határozottan átalakulóban…..
Üde tavaszi szín lett 2017 színe, melyet az előző évekhez hasonlóan most is december elején jelentett be a color trend diktáló PANTONE. Ez a GREENERY 15-0343 nevű fényes zöld szín lesz a jövő sztárja a kifutókon, és a lakberendezésben egyaránt. A választással a PANTONE a környezetvédelemre…..
A régi dombormintás kályhacsempéket idézik azok a nosztalgikus kerámia burkolatok, melyek manapság ismét egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Létezik egy spanyol gyár, akinek kínálatában közel tucatnyi ilyen csempe létezik, szebbnél szebb 3d-s felületekkel, változatos neutrális, és finoman…..
Az idei kiállítás mozaikok tekintetében nem hozott amolyan igazi, mindent megrengető nagy változást. Még mindig sok helyen találkoztunk a hexagon formákkal, csak úgy mint mint a különböző kő-, fa- és márványmintás, valamint a téglalap alakú mozaikokkal is.  A kerámia lapokhoz hasonlóan a…..
Duocolor Cersaie 2016 - 1. rész 2016.10.17 11:00:04
Néhány napja zárult az év legnagyobb nemzetközi fürdőszoba és burkolat kiállítása a CERSAIE 2016 amire idén is nagy várakozással tekintettünk.  A kiállítás hatalmas területét persze sosem tudjuk teljes egészében végig járni (egyáltalán van olyan aki igen ?) de a számunkra legfontosabb területet,…..
A mozaik története, több 1000 éves múltra tekint vissza. Az első mozaik alkotások sötét és világos, (fekete és fehér) apró kövekből készültek, és ezek elsősorban a padlók díszítésére szolgáltak, majd később a mozaiktechnika fejlődésével színes köveket kezdtek használni, melyeket apró hasáb formákra…..
Bármerre is járunk a világban, egy-egy híres templom, vagy katedrális biztos, hogy utunkba akad. Ha pedig betérünk falaik közé, nincs olyan ember, akit ne bűvölnének el festményei, és hatalmas magasságokban domborodó, lélegzet elállító kupolái. Taj Mahal - India Duocolor -saját, egyedi…..
Merészet gondolt a két spanyol építész, Ricardo Carcelén-González és Aaron Hernández-Hernández mikor megtervezték Spanyolország szívében ez az abszolút modern, minimalista házat. A domboldalon álló többszintes ház igazi vizuális csemege, hisz a modern, csupa beton és üveg kubus szerkezet…..
A trópusi esőerdők buja zöld világát idézzük - amikor a nyár már lágyan átszövi, és megszelídíti a tavasz harsogó zöldjeit egy aranyos - bronzos selymesen simogató meleg árnyalattal.  Ahogy az erdők mélyén, a sűrű lombok közt átszűrődő aranyszínű napsugár, és a zöldek ezernyi árnyalata minden…..
Amikor nyár van, természetes a szikrázó napsütés, az aranysárga színek tucatja, a természetben. Ezt az örök napfényt és játékos vidámságot hozhatjuk be a falak közé, ha a sárga üvegmozaikok számtalan árnyalatú, textúrájú, és méretű variánsai közöl választjuk meg a burkolatot. Mindegy, hogy konyhába,…..
Trendek és divat színek jönnek - mennek, de vannak a dolgok, amik felett sosem jár el az idő. Ilyen például az örök fekete-fehér páros, és ilyen a nagy klasszikus, a KÉK, illetve a kék/fehér KEVERT SZÍNŰ MEDENCEMOZAIK is. Sokan talán úgy gondolják, eljárt felette az idő, és elsőre nem is…..
FESZÍTETT VÍZTÜKRŰ & VÉGTELENÍTETT MEDENCE A feszített víztükrű medencék a legesztétikusabb kialakítású medencék közé tartoznak. Ennél a típusnál a medence teljes – néha részleges – kerületén történik a használt víz elvezetése a medence köré épített elfolyó vályún keresztül. Ebben az…..