Regisztráció Blogot indítok
Adatok
macibácsi

0 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi eset tipikus példája a birtokvédelemmel való visszaélésnek. Régi kérdés, ki a kiszolgáltatottabb, az albérlő vagy a bérbeadó? Szia Zugügyvéd,mit tehetünk?????kiadtuk a lakást ami a nevem van decemberben. mivel a lakbér fizetése állandóan késett, ezért szóban…..
macibácsi 2009.05.24 23:38:42
@Folyami Géb:

Nem kellene meglepődni....
Az ilyen kommentelők miatt szokott el innen a korábbi jó csapat (főként jogászok).

Nem minden blognak tesz jót, ha túl sokan olvassák.
A színvonalas és igényes honlap mellett arra is adni kell, hogy a potenciális ügyfél az ügyvédet valamilyen módon megtalálja a weben. A kereső-optimailzálás pedig éppen ezen segít, hogy miként jussunk be az első Google találatok közé. Erről minden mennyiségben találhatók…..
Így is lehet csinálni. Az ausztrál MARQUE Iroda a világ legrosszabb weboldalát indította el, melyet állítólag csak azért hoztak létre, hogy az ezzel kapcsolatos folyamatos zaklatásnak elejét vegyék.Ajánljuk szíves figyelembe a tagok PDF-ben hozzáférhető önéletrajzából a…..
Szertár Конец? 2009.04.29 06:42:00
Sziasztok, ez itt a Szertár... eddig kb. 50-szer hangzott el ez a mondat a videókon, hellyel-közzel heti rendszerességgel. Most azonban úgy néz ki, eléggé bizonytalanná vált, mikor lesz legközelebb Szertár-adás.Mi a gond?A kísérleteket kitalálni és felvenni nem vesz el sok…..
Annak érdekében, hogy a kedves kollégák ne a közlönyből sokkolják magukat, ajánljuk minden érdekelt szíves figyelmébe az igazságügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos egyes törvények módosításáról szóló törvény frissen parlament elé terjesztett tervezetét, ami szigorítja az…..
macibácsi 2009.04.15 16:26:51
@dr. Káky Álmos:

Lehet, hogy azt is megérjük majd, hogy a jelölteknek felvételizniük kell a kamarába... mert nem csak azt szeretnék meghatározni, hogy ki fogadhat, hanem azt is, hogy kit.
Reggel kaptam egy levelet a Faludi Wolf Theiss Ügyvédi Irodától és gondoltam, ha már ügyvédweb rovat akkor lecsekkolom a honlapjukat, hogy megtudjam hogyan csinálják a nagyok. Rosszul tettem! Amúgy sem éreztem jól magam korán, de amikor megláttam az L. Ron Hubbard manipulációs…..
macibácsi 2009.04.07 22:30:04
@dr. Káky Álmos:

Azért az ügyvédhonlapok többnyire nem a kollégáknak, hanem az ügyfeleknek szólnak, márpedig a tanult marketingesek szerint ezzel lehet eladni a "terméket".

Persze borzasztó, meg pfuj-pfuj, én sem engedtem a honlapunkat széttúrni.
(Aztán ki tudja, jól tettem-e?!)
Bojtárok Tárgyalás #1 2009.04.02 11:47:00
Már láttuk és bizonyára sokan tapasztaltuk is, hogy néha egy tárgyalás főleg, annak büntető változata esetenként mennyire abszurd tud lenni, de ahogy a Mónika shownál keményebb a Jerry Springer, úgy ütősebbek a tengeren túli bírósági tárgyalások is, legalábbis az alábbi…..
jogos Adókedvezményt mindenkinek! 2009.03.31 08:44:00
Gazdasági válság idején abszurd ötletnek tűnhet, az egyik dunántúli község mégis megvalósította.Az önkormányzati rendelet szerint"11.§     Az adó évi mértéke 600 Ft/m2.12.§     Az adó évi mértékét csökkenteni…..
(...) B. Attila, aki a gyilkosság napján egy bagaméri szalonnasütésre vitte a vádlottat, az ügyész kérdésére elmondta: rendszeresen játszottak szerepjátékokat, legalább havonta egyszer a játék témája gyilkosság volt. Ezekben mindig részt vett S. Sándor is. A további tanúk…..
Többször beszéltünk már a jogászi (jelölti) álláskeresés nehézségéről: mikor szemeszterenként (nyári/téli záróvizsga) utcára szabadul 4-5000 kezdő jogász és ezek fele/kétharmada Budapesten akar elhelyezkedni. Belátható, hogy ilyen körülmények között nem könnyű a…..
Szertár Szülinap 2009.03.04 07:38:00
Kinyitottam egy felrázott doboz kólát. Azóta meg eltelt egy év.  Persze mindig poénkodok azzal, hogy a "Szertár egyszemélyes stábja", azonban nem szabad megfeledkezni azokról, akik így vagy úgy, kövzetve vagy közvetlenül, hozzájárultak ahhoz, ahogy most áll a…..
Half Pécs Squad Valkűr (Valkyrie) 2009.02.24 17:52:00
Bryan Singer neve hallatán a nagyszerű Közönséges bűnözők és a két jófajta X-Men ugrik be mindenkinek, de utoljára ugye a bűnrossz Superman visszatérrel jelentkezett direktorunk. A Valkűrt ennek ellenére az első hírek óta nagyon vártam, hiszen Cruise jó színész, a történelmi…..
Bojtárok Jelöltoktatás 2009.02.23 00:30:00
A napokban sikerült a 6. jelöltoktatás-adagomat végigszenvednem, ezért muszáj a mindenki által megtapasztalt élményről pár gondolatot leírnom. De mielőtt populista módon teljesen lehúznám ezt az intézményt, pár dolgon gondolkozzunk el. Van ugye ennek a képzésnek egy egészen…..
Ha a „vállalkozói szférában” a vállalkozó nem kíván a saját teljes vagyonával felelni a vállalkozása kötelezettségeiért, természetes, hogy vagyonát elkülöníti és alapít erre egy Kft-t. Ügyvédként azonban kicsit más a helyzet. Az ügyvéd ugyanis nem végezheti a…..
macibácsi 2009.02.16 13:36:34
@dr. Káky Álmos:

A félelmeim abból táplálkoznak, hogy már látom magam előtt a TV Ügyvédje, az Aktív/Fókusz riportjait, amiben felkészült újságírók (3 hónapos "a jog" kurzus) mutatják be a szegény póruljártakat, akiket bizony ügyvédi káeftés segítséggel tettek utcára.

Néhány ilyen jól megkomponált eset, a konklúzió: (riporter komoly arccal a kamerába néz)
-Nem elég a kisemmizettek nyomora, még igazságukat sem kereshetik sehol. Lehet, hogy nincs is nekik itt, Magyarországon, 2009-ben.

Nem kell sok hozzá, hogy azt szűrjék le a zemberek (merthogy az ügyfelek döntő többsége közülük kerül ki, és inkább hisz a Drága Juszt Lacinak, mint saját, megfizetett ügyvédjének), hogy a káeftésedett ügyvéd csak a saját felelősségét szeretné minimalizálni, hogy a káeftésedett ügyvéd egy gyanús valaki, sőt már nem is Valaki, hanem egy embernél nagyobb entitás: egy káefté.

Ilyen tendencia minden további nélkül kialakulhat, és veszíthetnek az ügyfelek bizalmából azok, akik ügyvédi irodából káeftésednek (tényleg szép szó, nem tudom megunni).

Ezért a sok-sok felvetődő kérdés közül egy pár:
- mikor jár jobban a szakma, ha alternatívvá teszik a társasági forma választását, vagy ha a mai ügyvédi irodai rendszert alakítják át egységesen?
- hogyan lehet megakadályozni, hogy az anyagi felelősség korlátozása a köztudatban ne mosódjon össze a szakmai felelősség korlátozásával?
- hogyan alakul a szakmai munka egy olyan gétésedett irodában, ahol az ügyvéd csak alkalmazott, és a vezető-befektető nem szakmaibéli? (megbízások elfogadása/visszautasítása, ügymenet meghatározása...)
- életképes-e olyan konstrukció, amelyben a befektetőt a jsz zárja ki az utasítás adásból, a cég képviseletéből?
- célszerű-e törvényileg fenntartani egy minimum tulajdoni-hányad arányt az ügyvéd dolgozóknak?
- egy Ügyvéd Kft esetén szükségesek-e speciális kisebbségvédelmi rendelkezések?

Hirtelen csak ennyi jutott eszembe, és nem is szeretném feszegetni a hozzászólások terjedelembeli határait. Véleményünk a jelenlegi rendszer hosszútávú fenntarthatatlanságáról egyezik, így a fentieket semmiképpen sem kötekedésnek, inkább építő problémafelvetésnek szánom.
Bevallom, ezt a postot nem csak a tájékoztatás és szórakoztatás önzetlen szándéka inspirálta - az április elejére tervezett polgár szakvizsga időpontja egyre közelebb jön, a rettegés pedig hideg, nyálkás mérgeskígyóként csúszik egyre feljebb....elnézést a…..
Amióta megláttam az ezrest, kiváncsi voltam, hogy milyen szöveg lehet rajta. Mert ha megfigyelitek, jól látható, hogy mindkét oldalon latin (kézírásos) szöveg áll a bankjegyen. Az nyilvánvaló volt, hogy az illusztrátor valamelyik corvináról, azaz Mátyás könyvtárának valamelyik…..
macibácsi 2009.02.10 18:23:02
(katt a képre) A képet innen loptuk...
macibácsi 2009.02.09 17:08:45
@Yasha_:

Egyetértek Önnel. Ha nekünk jár Finta kisasszony, akkor a női változatba Lomnici úr poszterét!
Bojtárok Telki szorgalom! 2009.02.04 07:00:00
Igazából sohasem rajongtam a római jogért, de szerintem más sem. Haszna azonban ennek - így visszatekintve pár év távlatából - mégiscsak volt, mert tagadhatalanul ma is a latin a jogi műnyelv alapja, melyről mintha egyesek egyszerűen nem vennének tudomást:A "szorgalmi jog"…..
macibácsi 2009.02.04 16:23:21
@Bojtár:

Az még hagyján, hogy:
- "A büntetőjog tárgya ... lehet balta, vagy kés ... vagy csak puszta kézzel..."

De
"...damnum iniuria datum tehát amikor a disznó berúgja az ólajtót" - nem, nem, ilyen biztos nincs! :D
macibácsi 2009.02.04 20:36:58
@bicski:

Az elénk tárt bizonyítékot megtekintettük, és minden más tény és körülmény figyelembe vételével, a megfelelő mérlegelés után ítéletet hirdetünk.
macibácsi 2009.02.04 20:50:17
@bicski: @Bojtár: @dr. Káky Álmos:

Roboz Béla (főszerkesztő, UBO magazin): -Mi ez a fos?!
Nagy László (ingatlanreferens): - Hát a cikkem az új lapszámba!
RB: -De bazz, ez egy komplett wiki szócikk! Ezzel égessük magunkat? Színvonalat, színvonalat! Mi lesz így a szakmával?!
NL: -Bocs, aszittem benyalod.
RB: -Igenis tessék valami mértékadó médiumból nyúlni! Ha már megígértük a hirdetőknek, hogy legalább 3 oldal tartalom fog jutni a 25 oldal reklámra, akkor tegyünk ki magunkért!
NL: -Hír tv online jó lesz?
RB: -Na azért! Mellesleg ez nem 'szolgalom'?
NL: -Na most akkor én vagyok a szakember, vagy te?!
RB: -Bocs haver.
Bojtárok Azonnalos esetek 2009.01.30 10:38:00
Nehéz a Tekintetes Brfk-s ügyintézők dolga, ezért Jaanee elküldte nekünk ezt a képet, hogy mindannyian átérezhessük a helyzetüket...
Bojtárok Személyes szorgalom! 2009.01.28 13:30:00
Amikor Combat belinkelte a jogi tanfolyamos videót, még abban a hitben éltünk, hogy az csupán fikció. A Keri Suli oldal Bevezetés a polgárjogba részében megtudhatjuk, hogy a tulajdonviszony fontos eleme a szorgalom, különösen a telki és a személyes szorgalom, aminek egy további…..
macibácsi 2009.01.28 19:22:04
www.domain.hu/domain/domainsearch/whois.html?domain=kerisuli.hu&ekes=kerisuli.hu&crypt=y4wx4qziqqtx9eqtqykbzv7da2met1ke&printable=&code=onltj3f

Antal Béla: - Kellene valami húzós tartalom. Olyan, amire majd kattintanak.
Dörmer Mónika: - Legyen valami jogi izé. Majd én megírom.
Antal Béla: - Miért, értesz hozzá?
Dörmer Mönika: -Nem. De mit számít!?
Antal Béla: - Igazad van.
 ..
macibácsi 2009.01.28 13:15:58
@aranyhalacska:

Aki nem írja ki, az is beépíti. :)
Tavaly év végén áttörést sikerült elérni az önkényuralmi jelképes divatcikkek, közöttük az All Star cipők, sarló-kalapácsos vagy éppen horogkeresztes emblémás divatpólók és más kiegészítő termékek bírói megítélésével kapcsolatban. Az új gyakorlat folytán talán…..
macibácsi 2009.01.25 20:27:05
@Kisigi:

Igaza van, ez mégsem kreatív jogértelmezés, hanem a jogalkotói akarat felülírása, "bírói jog". Amire a magyar jogrendszerben nincs lehetőség.

Oláh Péter Balázs, Kisigi: Egyetértek Önökkel, én sem ítélném el a póló terjesztőit (és még tetszik is...), de az ítélet nincs rendben.

Az nem lehet jogtárgy-specifikus és rendszertani értelmezés, hogy egy magatartás-büncselekménybe célzatot értenek bele. Mondhatnám úgy is: hozzáköltik.

Ezt még jogtárgy-specifikusan sem lehet úgy magyarázni, hogy az Alkotmánnyal összhangban áll. :)

A jogalkotó igenis hozzon magas színvonalú jogszabályokat, és ha a gyakorlat azt mutatja, hogy szükséges a felülvizsgálat, (és ennél a tényállásnál már mióta mutatja!) akkor lépjen. Ezt a munkát nem szabad a bíróságnak elvégezni.
macibácsi 2009.01.25 22:34:19
@Bojtár:

Abban nincs vita, hogy a jogértelmezés merész volt. Azt, hogy mennyire színvonalas nem tudom megítélni egy pár bekezdésnyi részlet alapján. Úgyhogy ha meglesz a teljes ítélet, visszatérhetnénk rá.
Szertár Vizsgakísérlet 2009.01.14 07:03:00
Van élet a természettudományokon túl.Egy(-két) elég masszív vizsgára való felkészüléssel kísérletezem mostanában. A bojtárokon kívül sokakat nem hiszem, hogy megmozgatna a téma, úgyhogy ezen a héten inkább nem is untatlak titeket.Menjetek korizni vagy szakítsatok…..