Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-Adam-

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A múlt heti archívumos válogatásban említettem, hogy archív játékreklámokból sajnos még nem rendelkezem elegendővel egy újabb ilyen cikk elkészítéséhez. Nos, a héten ezért tovább kutattam és találtam egy pár újabbat, bár talán egy most nem annyira erős a felhozatal, mint a legutóbbi ilyen cikkben.…..
Elég régen volt már újság szemezgetős Találatok az archívumból cikk, úgyhogy úgy gondoltam épp itt az ideje, hogy megint beletúrjak egy kicsit a gépemen található tonnányi PDF-be, amiket annó még az Arcanum archívumból mentegettem le. Tudjátok, hogy mindig keresem-kutatom (az általam favorizált)…..
Bár tegnap is egy katalógus volt a porondon, de ettől még a szokásos pénteki Lego papíráru rovatot meg kell tartani...ma egy igazán klasszikus küllemű Town insert van a napirenden, aminek a címlapképe szerintem mindenkinek ismerős, aki a 90-es évek elején volt gyerek. A rablós-rendőrös-Octan-os Town…..
-Adam- 2020.10.12 18:34:49
@scherier:
A helikopter fölé 6664 van írva, pedig a 6398-hoz tartozik.
A 6664-es sokkal bénább.
Van más is? :)
A mai szkennelés rovatban rendhagyó módon nem egy Lego katalógus vagy insert fog szerepelni…hanem valami egészen más. Pár hónappal ezelőtt az egyik katalógusos csomagomban volt egy nagyon rossz állapotú Lego építőkönyv, azaz Ideas Book, amit gyakorlatilag azóta csak kerülgettem. Elsősorban a…..
A mai szkennelés áldozata a klasszikus küllemű Town téma utolsó időszakából, 1997-ből származik. Bár sokan biztosan úgy gondolják, hogy ekkor már nagyon más volt a vonal, mint mondjuk  a 80-as  években, de a későbbi szettek tükrében én úgy látom, itt még valamennyire megvolt az a klasszikus jelleg,…..
A mai szkennelés áldozata egy 1997-es kisméretű, általános Lego katalógus volt, ami egy nagyon érdekes átmeneti időszakban keletkezett. Bár ezt a kort már sokan nem kedvelik, de az kétségtelen, hogy elég érdekes témák keletkeztek ekkoriban is. A Time Cruisers, az Ufo és az Aquazone is meg szokta…..
Vajon válogathat a buszvezető, hogy kit visz el és kit nem? És ha tudják, hogy tele lesz a busz, miért nincs erről információ? Mi is tele vagyunk kérdéssel, a válaszokat még várjuk a Volántól. Egy kis Volán buszos storyt hoztam. Előzetesben annyit rólam, hogy évek óta ingázok minden nap Kecskemét…..
-Adam- 2019.08.15 13:54:36
@totii: Oké. vágányzár, az eset szempontjából mindegy. Múlt héten egyik vasutas ismerősöm mondta, hogy a szegedi központban volt valami gikszer, részleteket nem tudok.
A vonatpótlásra külön buszok vannak, nem is azért mondtam. Csakhogy az olyan emberek, akik eddig vonattal jártak Kecskemétről Pestre, most átnyergeltek buszra (mert fele annyi idő és nem kell átszállni vonatról ugyanúgy buszra). Ezzel a volán forgalma megnőtt ezen a vonalon, amivel nem számoltak és most szűkös a kapacitás.
-Adam- 2019.08.15 14:26:24
@kolomparlole1114: Pont ezért szoktam át a buszra. Nem utazok gyakran, 2-3 hetente megyek Kecskemétről Pestre és vissza. De télen a hideg éri készületlenül őket, nyáron meg a meleg. Ezeken kívül futottam bele felsővezeték-szakadásba, balesetbe, meg hajléktalannak kinéző emberbe is (buszon a sofőr nem engedi fel az ilyet). Meguntam.
A vonatnak az az előnye, hogy tágasabb és tudok dolgozni laptopon (buszon nem tudom kényelmesen használni). De amúgy nekem minden szempontból praktikusabb a busz (olcsóbb, megbízhatóbb - bár lehet, csak szerencsém van, mert nem a tömeggel utazom).
-Adam- 2019.08.15 14:28:50
@totii: Köszi szépen a kiegészítést, én csak a szegedi problémát hallottam.
Egy karakteres játékosnak dukál egy igazán kifejező becenév! A focista becenevek és gúnynevek mögött rendkívüli pályafutások, és meredek sztorik állnak. Sokat elárulnak tulajdonosaik személyiségéről, vagy a pályán viselt dolgaikról - így a 11 leghíresebb és legtalálóbb becenév gyűjteménye egy igazi…..
A legtöbb esetben Lego katalógusokat szoktam beszkennelni, ám a G.I.Joe és a Star Wars háza táján is rengeteg érdekes papíráru született az évek során. Ma egy nagyon frankó kb 1997 -es Star Wars Power of the Force reklámanyagot mutatok nektek, ami szintén sokatok gyerekkorát jelentheti. A cucc A2-es…..
Az előző részben 1987-ben hagytuk abba a történetet és most ugyaninnen fogom folytatni.  Az ELSŐ RÉSZT ITT OLVASHATOD Ebben az évben a Lego némiképpen megreformálta a Space témakört az úgynevezett frakciók bevezetésével. Ilyen frakciókat korábban már sikerrel alkalmaztak a Castle témakörben is,…..
-Adam- 2018.06.14 16:57:42
@Tota12: Nekem sem rémlik, a Bricklink sem ismeri, csak a 60097-1 szett elemeként (ami nem space, hanem city). Viszont pl a későbbi space police figurák teste zöld mintájú volt, az talán bezavarhat.
Az idei Bajnokok Ligája döntő kapcsán mindenkinek három dolog jut eszébe: Karius "Lukasz Fabianski" díjas produkciója, Bale klasszis gólja, és nem utolsósorban, sőt, Ramos dobása, melyet Salah, az év (egyik) legjobb formában lévő játékosa ellen mutatott be - ami mellesleg a Nemzetközi Judo Szövetség…..
Az utóbbi időben egyre többet gondoltam arra, hogy a régi figurás játékvonalak kivesézésén túl írjak valami hasonlót Lego témában is. Aztán azt gondoltam ki, hogy mi lenne, ha bizonyos "legendás" Lego témákat futnék át a tőlem már megszokott, történelmi jellegű módon. Aztán ha már az ötlet…..
-Adam- 2018.05.13 19:52:13
@Tota12: Igazad van :)
Azt gyanítottam, az előttem hozzászóló ezekre gondolt, azért konkretizáltam. Classic space témában nekem így nem is rémlik emelt alaplap, csak későbbi (pl a Monorail Transport Base, ami űr témájú).
Mindenkinek megvannak a kedvenc TV-s karakterei, legyen az Peter Griffin a Family Guyból, Sheldon az agymenőkből, vagy épp bárki a Trónok Harcából. Mondjuk az utóbbival vigyáznék, az évek során megtanultuk, hogy nem a legjobb ötlet megszeretni egy karaktert, mert hamar csúnya vége lehet. De nem…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
-Adam- 2017.11.14 15:07:02
@Aranytorkú Károly Művész Úr:
Igazából az óriásokat ki lehetett kerülni, ha jól rémlik.
Miután felveszed a medúzák után a hilt of talont, visszamész és a teleport felől mész az óriások királyához.
Másik hiba az EOB 2-ben, hogy a tesztnél, ahol nem vihetsz magaddal varázskönyvet, kurzorként engedi a játék, hogy vigyél magaddal egyet.
A mind flayerekkel meg nem érdemes vacakolni, semmi értelmes nincs a fészkükben, csak egy gömb, amibe belenézhetsz. Érdemes egyből menni a lépcsőhöz és nyomás az utolsó pályára.

Egyébként az trollkodás egy IDDQD nevű blogtól, hogy a Doom II nem fért fel a toplistákra? :)
Az IM 2-nél biztos, hogy előbbre venném.
-Adam- 2017.11.14 15:24:01
@Stöki: Igazad van ebben, azért is volt smiley ;)
Igazság szerint nekem az IM2 sem jelentett minőségjavulást, a tornyokban ki kellett szedni a számjegyeket a tárgyakból, ha jól emlékszem. De messze nem az összes kellett, mint az egyben és hiányzott a végéről a puzzle játék is nekem. De persze ízlések és pofonok, ahogy te is mondod.
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
-Adam- 2016.10.28 11:29:36
@Csb: Tetrisben lehetett egy elem lerakásáért negatív pontot is kapni (ha valaki bekacsolta a "Next"-et, akkor levont valamennyit a lerakott elem pontszámából, ha rátenyereltél a gombra, akkor negatív pontot kaptál). Így, hogy voltak negatív pontszámok, legalább macerásabb volt bárkinek ilyen módszerrel elérni a maxot. Bár gyanítom, ők ezt nem gondolták át, csak így sikerült :)
Második részéhez érkezett a nyolcvanas évek legjobb amerikai akciófilmjeit prezentáló sorozatunk (a lista előző része itt olvasható). Ezúttal a tíz legjobb kerül terítékre. Igyekeztem olyan listát összeállítani, mely változatos. Amellett, hogy megtalálhatók rajta generációnk gyermekkori kedvencei,…..
Egyrészt vége a nyaralásnak, szóval a blog is feléled (Grath is hazajött, jövő héten már podcastet veszünk fel), másrészt ideje szót ejteni a PICO-8-ról, mert elképesztően terjed a cucc, meg hát elképesztően retro is. Aki nem tudná: a PICO-8 egy virtuális konzol - vagy ahogy fejlesztője, a tokiói…..
-Adam- 2016.07.14 16:45:28
@Bobby Newmark:
Biztos bennem van a hiba, de én órákat el tudtam ilyenekkel játszani :)
WoW-val, Boulder Dashsel, Nebulussal, Krakouttal pl. Jó kérdés, most mennyire kötne le ilyesmi, de Cannon Foddereztem pár éve és tökre élveztem. Karácsonykor meg egy c64dtv-n végigtoltam az Impossible Missiont (bár az picivel összetettebb).
Múlt vasárnapig lehetett még megfejtést beküldeni Doom-nyereményjátékunkra, az eredményhirdetésnek pedig nagyon itt van már az ideje, nem is húzzuk tovább. Előbb a megfejtés, aztán a nyertesek...
-Adam- 2016.05.29 22:34:09
@DnP: Megnyugtathatlak, van olyan is, aki már anno a kmk-n is olvasta Stökit és itt van az iddqd megszületése óta ;)
Csak éppen a kiírt név nem azonos a nickkel (gyanítom, ez nem ritka, a listában kb 5 nicknév van). Kommentelni sem nagyon szoktam. De a postok 80-90%-át elolvasom.
Tény, hogy a szörnyek neveihez kellett a google, mert anno nálunk csak "beholder", "pók", "gépágyús behemót", "ződ gedva dobáló" és hasonló nevekkel voltak illetve a lények. De szerintem ez elnézhető ;)
Üdv minden régijáték-rajongónak, eltelt két hét, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Ezúttal is olyan játék jön, amit sokan kértetek: a Dark Sun: Shattered Lands - Grathtel bevetettük magunkat Athas arénáiba, és erről beszéltünk…..
-Adam- 2016.04.06 20:18:11
@Savior: Pontosan. A mapping skill függvényében rajzolta be a karakter a falakat, ajtókat, lépcsőket. Valószínűleg akkor is rajzoltam volna térképet, ha van internet, amikor elkezdek játszani. Ráadásul a kockás papírra lehet mellé írni jegyzeteket, az automapra meg azt hiszem, nem lehetett jegyzetelni (ez is tök jó pl a 8-ban, hogy ott lehet). Sajnos már nem tudom, hol van az a jó pár lap, amin a térkép van :/
Pár éve még kezembe akadtak azok, amikre azt írtam fel, melyik fajnak milyen kasztok között érdemes ugrálni és melyik tulajdonságból hány kell hozzá. Most megjött a kedvem a Wiz6-hoz, lehet, hétvégén előkeresem :)